vamvakoolas Δημοσ. Δευτέρα στις 05:09 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:09 μμ 53 minutes ago, dimustech said: Λάθος κορυφαίος τοπογράφος και κορυφαίοι μηχανικοί μου είπαν ότι θέλω μόνο άδεια μικρής κλίμακας και επειδή είναι με πάνελ σάντουιτς θερμομονωτικά δεν θεωρείται σταθερή δόμηση και δεν αφαιρούνται σαν τετραγωνικά αν θέλω μελλοντικά να μεγαλώσω το σπίτι! Γι'αυτό και δεν το χτίζω με Lavawalls που έλεγα. Έχω ρεύμα νερό τηλέφωνο βόθρο γιατί δεν έχει αποχέτευση και ένα παλιό δωμάτιο κάπου 20τμ. Άδεια μικρής κλίμακας το ρίχνω και με πάνελ σάντουιτς φτιάχνω ένα λίγο μεγαλύτερο 30τμ και αυτό ήταν! Θα κρατήσω τον μεταλλικό σκελετό στο ήδη υπάρχον και θα το επεκτείνω οπότε ανακατασκευή είναι! και οι 2 εχετε δικιο: αναλογα με την ακριβη περιγραφη εργασιων και τι θες να βαλεις ισως να πας για μικρης κλιμακας ειτε για κανονικη αδεια. Χωρις να ξερω λεπτομεριες (γιατι ολα αυτα σε ενα τετοιο φορουμ εναι στο περιπου) μαλλον για μικρης κλιμακας. Οπωσδήποτε πολ μηχανικος θα σε κατευθύνει.
mechpanos Δημοσ. Δευτέρα στις 05:32 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:32 μμ Εγώ που δεν είμαι κορυφαίος μηχανικός και δεν καταλαβαίνω καλά τί έχεις γράψει, κατάλαβα ότι θες να κάνεις κτιριακή επέκταση και εργασίες επισκευής υφιστάμενου κτίσματος με μεταλλικό σκελετό και χρήση πάνελ πλαγιοκαλύψεως ως υλικό επικάλυψης. Ανεξαρτήτως υλικού και σκελετού η συγκεκριμένη εργασία απαιτεί έκδοση οικοδομικής άδειας. Τώρα αν δεν έκανες επέκταση και έκανες μόνο επισκευή, αλλάζει. Επίσης αν κάνεις επέκταση αλλά δεν την αναφέρεις πουθενά, πάλι αλλάζει (αλλά δεν είσαι νόμιμος σε καταγγελία/έλεγχο τρως πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης αυθαίρετης κατασκευής). Τώρα ότι πουν οι κορυφαίοι εγώ εκφράζω αυτά που λέει η μικρή εμπειρία μου με βάση αυτά που μου γίνονται κατανοητά. 1
dimustech Δημοσ. Δευτέρα στις 10:35 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:35 μμ Εντάξει να είστε καλά αφήστε το μια μικρής κλίμακας άδεια θέλω και με πάνελ πλάγιο κάλυψης δεν σου υστερεί τετραγωνικά αν θες να φτιάξεις κανονικό σπίτι προκάτ που θα το κάνω στο μέλλον γιατί δεν πιάνεται σταθερή δόμηση!
@pnea1973 Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 19 ώρες πριν, dimustech είπε Εντάξει να είστε καλά αφήστε το μια μικρής κλίμακας άδεια θέλω και με πάνελ πλάγιο κάλυψης δεν σου υστερεί τετραγωνικά αν θες να φτιάξεις κανονικό σπίτι προκάτ που θα το κάνω στο μέλλον γιατί δεν πιάνεται σταθερή δόμηση! Να μας πεις και την κατηγορία της μικρής κλίμακας όταν θα σου την βγάλει ο μηχανικός σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα