Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μια οικοδομή που προχωράει γενικά σε γρήγορους ρυθμούς πόσο καιρό κάνει συνήθως για να φτάσει ένα διαμέρισμα σε μορφή που να μπορεί να κατακοιθει; 

Αυτή τη στιγμή είμαστε σε τούβλα και υδραυλικά και αποχέτευση ολοκληρωμένα.

Μιλάμε για 5 συν ισόγειο υπόγειο

Θα μπω σαν ενοικιαστής και θέλω να έχω μια προσέγγιση αν ξέρει κάποιος και δεν θέλω να ρωτάω τον ιδιοκτήτη συνέχεια (ναι ξέρω ότι αυτό θα ήταν πιο σωστό).

Ευχαριστώ από τώρα για όποιον απαντήσει.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση άλλον χρόνο η μονοκατοικία άλλον η πολυκατοικια. 

Για πολυκατοικία, από την στιγμή που θα ξεκινήσουν οι εκσκαφές στο οικόπεδο, τουλάχιστον 2-3 χρόνια μέχρι να αποπερατωθουν τα πάντα. 

• Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Για πολυκατοικία, από την στιγμή που θα ξεκινήσουν οι εκσκαφές στο οικόπεδο, τουλάχιστον 2-3 χρόνια μέχρι να αποπερατωθουν τα πάντα. 

Αν παιζει φουλ χρημα,ανεβαινει σε λιγοτερο απο χρονο.

Και απο οτι λεει ο φιλος,εχουν ηδη προχωρησει.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, StamTheMan είπε

Αν παιζει φουλ χρημα,ανεβαινει σε λιγοτερο απο χρονο.

Και απο οτι λεει ο φιλος,εχουν ηδη προχωρησει.

Δεκτον. Με χρήμα και περισσότερους εργάτες όλα γίνονται πιο γρήγορα. Εδώ στο κέντρο πάντως που παρατηρώ μερικές οικοδομές που χτίζονται, πλησιάζει η διετία αν δεν έχει περάσει κιόλας και ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες. Μέχρι και κτίρια παλαιά που τα έκλεισαν με λαμαρίνες και σκαλωσιές για να τα κάνουν ανακαίνιση και ανακατασκευή, έχει περάσει ένα ολόκληρο έτος και δεν τελείωσαν ακόμα. 

Το διαβασα ότι ο φίλος. αναφέρεται πως βρίσκονται σε κάποιο τελικό στάδιο, αλλά σαφη απάντηση μπορεί να λάβει μόνο από το εργολάβο. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
9 hours ago, Thermomangr said:

δεν θέλω να ρωτάω τον ιδιοκτήτη συνέχεια (ναι ξέρω ότι αυτό θα ήταν πιο σωστό).

Δεν είναι απλώς το πιο σωστό, είναι το μόνο που έχει νόημα.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Δεκτον. Με χρήμα και περισσότερους εργάτες όλα γίνονται πιο γρήγορα. Εδώ στο κέντρο πάντως που παρατηρώ μερικές οικοδομές που χτίζονται, πλησιάζει η διετία αν δεν έχει περάσει κιόλας και ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες. Μέχρι και κτίρια παλαιά που τα έκλεισαν με λαμαρίνες και σκαλωσιές για να τα κάνουν ανακαίνιση και ανακατασκευή, έχει περάσει ένα ολόκληρο έτος και δεν τελείωσαν ακόμα. 

Αυτα που λες,ειναι γεφυρια της αρτας και σιγουρα ειναι η πλειοψηφια στην Ελλαδα.

Αλλα εχω δει πολυκατοικιες να σηκωνονται σε μηνες,οχι χρονο,και μαλιστα πολυ προσφατα.
Τωρα που το μονο σιγουρο σαν επενδυση ειναι οι κατοικιες,στην Καλαματα εχουν ξεφυτρωσει απο το πουθενα, και σε πολυ λιγο χρονο, σοβαρα οικηματα.

Δημοσ.

Εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες. 
Πόσους εργάτες έχει, μην στήνουν τον εργολάβο τα συνεργεία, πιθανές αυξήσεις τιμών/ελλείψεις υλικών. 

Απ όσα ειχα δει όταν έψαχνα σπίτι θα έλεγα οτι θέλει μ.ο 2 χρόνια

• Like 1
Δημοσ.

Επειδη πριν 2 χρονια μπηκαμε σε νεο διαμερισμα σε οικοδομη με 4 διαμερισματα, πηρε τουλαχιστον 1,5 χρονο μιλαμε για μικρο κτηριο, 2 οροφους(ισογειο και 1ο οροφος) χωρις υπογειο παρκινγ που εκει πρεπει να σκαψουν ακομη ποιο πολυ, μετα απο ενα διαστημα, κυνηγουσαμε τους μαστορους, ειναι ολα ρευστα, ποτε δεν μπορεις να ξερεις τι θα προκυψει.

Δημοσ.

Ενάμιση χρόνο αν δε σταματήσουν οι εργασίες. 

Βέβαια αυτό εξαρτάται, όπως είπαν, από πολλούς παράγοντες.

Δημοσ.

καταλαβαινω το προβληματισμο και αναγκη αλλα ακομα και Οκτωβρη που σου ειπε δε το βλεπω.

εχει να μπει ηλεκτρολογος/σοβατζης/πατωματζης/μπογιατζης κτλ

Επειδη ολοι αυτοι συνηθως ειναι διαφορετικα συνεργεια υπαρχουν καθυστερησεις. Μη ξεχνας οτι τον αυγουστο στην Ελλαδα ειναι σχεδον νεκρη περιοδος στην οικοδομη (αδειες/καταστηματα κλειστα). Τωρα αν ο εργολαβος σπρωξει χρηματα και φερει αρκετους εργατες και πληρωσει αδρα και τον αυγουστο κανεις δε ξερει(εδω) μονο εσυ. Εγω παντως θα κραταγα μικρο καλαθι...μιλαμε και για πολυκατοικια :(

Δημοσ.

Τοποθέτηση ταμπέλας έργου -> Κλειδί στο χέρι = 8-12 μήνες σε κανονικούς ρυθμούς χωρίς καθυστερήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To minimum αν ο κατασκευαστής πληρώνει και θέλει να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν χωρίς υπερβολές είναι κοντά στον 1,5 χρόνο

Το ρεαλιστικό είναι όποτε θελήσει ο κατασκευαστής. Είναι πολλοί οι λόγοι που μπορεί να καθυστερήσει/παγώσει την οικοδομή σε οποιοδήποτε στάδιο. Ένα εξαιρετικά απλό παράδειγμα είναι να περιμένει να ολοκληρωθεί η πώληση κάποιου διαμερίσματος, ώστε να διαλέξει ο αγοραστής την κουζίνα πριν φέρει "τον κουζινά" να ασχοληθεί με την οικοδομή. Και έτσι απλά να πας 1 μήνα πίσω, φαντάσου πόσα παρόμοια ενδεχόμενα υπάρχουν.

(Προσωπική εκτίμηση για την οικοδομή που περιμένεις είναι πως δεν υπαρχει περίπτωση να μπεις μέσα στο 2023, ούτε καν κοντά στην αρχή του '24. Αν θέλεις γράψε και μόλις μπεις με το καλό να ενημερώσεις έτσι από περιέργεια)

Επεξ/σία από konc
  • Sad 1
Δημοσ.
Στις 22/4/2023 στις 11:23 ΜΜ, Thermomangr είπε

Αυτή τη στιγμή είμαστε σε τούβλα και υδραυλικά και αποχέτευση ολοκληρωμένα.

Μιλάμε για 5 συν ισόγειο υπόγειο

Θεωρητικα μπορει να ειναι εντελως ετοιμο σε 6 μηνες

• Like 1
Δημοσ.

Ψηφίζω κι εγώ ως ρεαλιστικότερο χρόνο αποπεράτωσης τα 2 χρόνια από τη στιγμή που έχεις την άδεια δομησης εγκεκριμένη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...