Nikos3648 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Καλησπέρα σε όλους, Πρόσφατα ένας φίλος τελείωσε τη νομική και ψάχνεται για πρακτική άσκηση όμως οι μισθοί για τους 18 μήνες κυμαίνονται από 0-600€ στην καλύτερη για τουλάχιστον 8ωρη εργασία. Επίσης οι περισσότεροι δικηγόροι αποτι μου είπε βγάζουν ακόμα και στα 40-50 τους γύρω στα 3000€ άντε 5000€ στην καλύτερη γι’ αυτό δεν μπορούν να πληρώσουν και τους μεγαλύτερος μισθούς. Δεν έχει τύχει ακόμα να χρειαστώ τις υπηρεσίες ενός δικηγόρου όποτε δεν ξέρω ποσό χρεώνουν. Ισχύουν αυτά που του λένε ; Κι αν ισχύουν, είναι δυνατόν μετά από τόσο διάβασμα να παίρνουν τόσα ‘λίγα’ χρήματα; Για να μην παρεξηγηθώ όταν λέω λίγα εννοώ σε σχέση με το καθημερινό και αδιάλειπτο διάβασμα που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι. Ποια είναι η άποψή σας; 1
rodosf1 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Ναι ισχύει λόγω πληθώρας αποφοίτων. Μεγάλη προσφορά. 1
vs_skg Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Στην πρακτική παίζει εκμετάλλευση γιατί σε έχουν του χεριού τους. Μετέπειτα ανάλογα την περιοχή και τον τομέα... 3
Haldol Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Στη δικηγορία υπάρχει υπερ-προσφορά εδώ και πολλά χρόνια. Οπουδήποτε υπάρχει υπερ-προσφορά, ή αλλιώς, προσφορά πιο μεγάλη από τη ζήτηση, οι τιμές πέφτουν. Έτσι κάποιοι (συνήθως οι νεότεροι) αναγκάζονται να ρίξουν τις τιμές για να επιβιώσουν. Αυτό αναπόφευκτα οδηγεί όλο τον κλάδο (και τους πιο "έμπειρους" ακόμα) σε μείωση των τιμών. Από αυτό το φαινόμενο δεν "ενοχλούνται" όσοι ήδη έχουν όνομα (οι γνωστοί "μεγαλοδικηγόροι") που ο πελάτης πάει ενώ είναι διατεθειμένος εξ' αρχής να πληρώσει αδρά. Βέβαια οι συγκεκριμένοι έχουν και την πολυτέλεια να διαλέγουν πελάτες.
zio10 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Είναι λίγοι σχετικά που βγάζουν πολλά και πολλοί που βγάζουν ένα μεροκάματο ας πούμε.
Maurikycli Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Παραδοσιακά έτσι ήταν. Ειδικά γι'αυτούς που δεν είχαν άκρες. Φήμες θέλουν τον θείο Καραμανλή ("εθνάρχη") να φυτοζωεί ως δικηγόρος, όντας άσημος και επαρχιώτης.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Nikos3648 είπε Καλησπέρα σε όλους, Πρόσφατα ένας φίλος τελείωσε τη νομική και ψάχνεται για πρακτική άσκηση όμως οι μισθοί για τους 18 μήνες κυμαίνονται από 0-600€ στην καλύτερη για τουλάχιστον 8ωρη εργασία. Επίσης οι περισσότεροι δικηγόροι αποτι μου είπε βγάζουν ακόμα και στα 40-50 τους γύρω στα 3000€ άντε 5000€ στην καλύτερη γι’ αυτό δεν μπορούν να πληρώσουν και τους μεγαλύτερος μισθούς. Δεν έχει τύχει ακόμα να χρειαστώ τις υπηρεσίες ενός δικηγόρου όποτε δεν ξέρω ποσό χρεώνουν. Ισχύουν αυτά που του λένε ; Κι αν ισχύουν, είναι δυνατόν μετά από τόσο διάβασμα να παίρνουν τόσα ‘λίγα’ χρήματα; Για να μην παρεξηγηθώ όταν λέω λίγα εννοώ σε σχέση με το καθημερινό και αδιάλειπτο διάβασμα που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι. Ποια είναι η άποψή σας; Τι σχέση έχει το διάβασμα με τους μισθούς που παίρνουν μετά; Δεν έχουμε DDR να κανονίζει μια κεντρική αρχή όλους τους μισθούς των εργαζομένων, προσφορά και ζήτηση είναι. Όταν υπάρχει υπερπροσφορά εργαζομένων, πέφτουν οι μισθοί. Όταν υπάρχει έλλειψη ειδικά εξειδικευμένων εργαζομένων, ανεβαίνουν. Ο μόνος τρόπος να αυξηθούν οι αμοιβές των δικηγόρων (αλλά όχι άμεσα) είναι οι σχολές να αποφασίζουν οι ίδιες τους αριθμούς των εισακτέων ώστε να μειώσουν μακροπρόθεσμα την προσφορά. Τότε βέβαια θα είναι όλοι στα κάγκελα ότι τα φυντάνια τους δεν πέρασαν πανεπιστήμιο. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν... 13
marmagia Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 1 hour ago, Nikos3648 said: Καλησπέρα σε όλους, Πρόσφατα ένας φίλος τελείωσε τη νομική και ψάχνεται για πρακτική άσκηση όμως οι μισθοί για τους 18 μήνες κυμαίνονται από 0-600€ στην καλύτερη για τουλάχιστον 8ωρη εργασία. Επίσης οι περισσότεροι δικηγόροι αποτι μου είπε βγάζουν ακόμα και στα 40-50 τους γύρω στα 3000€ άντε 5000€ στην καλύτερη γι’ αυτό δεν μπορούν να πληρώσουν και τους μεγαλύτερος μισθούς. Δεν έχει τύχει ακόμα να χρειαστώ τις υπηρεσίες ενός δικηγόρου όποτε δεν ξέρω ποσό χρεώνουν. Ισχύουν αυτά που του λένε ; Κι αν ισχύουν, είναι δυνατόν μετά από τόσο διάβασμα να παίρνουν τόσα ‘λίγα’ χρήματα; Για να μην παρεξηγηθώ όταν λέω λίγα εννοώ σε σχέση με το καθημερινό και αδιάλειπτο διάβασμα που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι. Ποια είναι η άποψή σας; Τα πραγματ είναι απλά. Αυτοί οι 18 μήνες είναι η περίοδος της άσκησης που απαιτείται ώστε να πάρει ένας δικηγόρος την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Το εκμεταλλεύονται εν πολλοίς γιατί απλά είναι υποχρεωτικό προκειμένου να δικηγορήσει και σου λέει τι θα κάνει; Αυτό όμως δεν σχετίζεται με τις μεταγενέστερες αποδοχές του καθένα. Αφορούν την περίοδο της άσκησης 3
tzitzikas2 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Nikos3648 είπε Καλησπέρα σε όλους, Πρόσφατα ένας φίλος τελείωσε τη νομική και ψάχνεται για πρακτική άσκηση όμως οι μισθοί για τους 18 μήνες κυμαίνονται από 0-600€ στην καλύτερη για τουλάχιστον 8ωρη εργασία. Επίσης οι περισσότεροι δικηγόροι αποτι μου είπε βγάζουν ακόμα και στα 40-50 τους γύρω στα 3000€ άντε 5000€ στην καλύτερη γι’ αυτό δεν μπορούν να πληρώσουν και τους μεγαλύτερος μισθούς. Δεν έχει τύχει ακόμα να χρειαστώ τις υπηρεσίες ενός δικηγόρου όποτε δεν ξέρω ποσό χρεώνουν. Ισχύουν αυτά που του λένε ; Κι αν ισχύουν, είναι δυνατόν μετά από τόσο διάβασμα να παίρνουν τόσα ‘λίγα’ χρήματα; Για να μην παρεξηγηθώ όταν λέω λίγα εννοώ σε σχέση με το καθημερινό και αδιάλειπτο διάβασμα που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι. Ποια είναι η άποψή σας; Κάτι παρόμοιο ισχύει και με πολλούς μηχανικούς στην Ελλάδα. Πληθώρα αποφοίτων - ζήτησης εργασία. Κάτι που σίγουρα κάνει τους εργοδότες να δίνουν λιγότερα χρήματα ξέροντας οτι θα νέους σίγουρα ενδιαφερόμενους. Απλά σε αντίθεση με τους μηχανικούς που και εκεί πολύ συχνά.οι.αρχικοι μισθοί είναι χαμηλοί, στους δικηγόρους φτάνουν να είναι τραγικά χαμηλοί. Επίσης οι δικηγόροι δεν έχουν πολλά πεδία απασχόλησης. Να ανοίξουν γραφείο από μόνοι τους δεν παίζει καμιά περίπτωση χωρίς να τους ξέρει κανείς και να τρέχουν τα έξοδα, γιατί κατά κανόνα θα είναι αποτυχία και θα μπουν μέσα. Δυστυχώς οι κυβερνήσεις αύξησαν πολύ τους αποφοίτους πολλών σχολών χωρίς να υπάρχει πληθώρα θέσεων εργασίας.
The_Judas Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Στην Ελλαδα ολοι γκρινιαζουν αλλα στην πραξη δεν ξερουν τι εχουν... κσι δηλωνουν 10.000 εισοδημα. Οι γιατροι οι μηχανικοι και οι δικηγοροι οι συμβολαιογραφοι κλπ ειναι δουλειες που το κρατος σε υποχρεωνει να πληρωνεις σε οποιαδηποτε συναλλαγη σου για μια σφραγιδα. Τι να πουν και αλλοι επαγγελματιες που δουλευουν πραγματικα σε ελευθερη αγορα; 11 1
tzitzikas2 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 2 λεπτά πριν, marmagia είπε Τα πραγματ είναι απλά. Αυτοί οι 18 μήνες είναι η περίοδος της άσκησης που απαιτείται ώστε να πάρει ένας δικηγόρος την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Το εκμεταλλεύονται εν πολλοίς γιατί απλά είναι υποχρεωτικό προκειμένου να δικηγορήσει και σου λέει τι θα κάνει; Αυτό όμως δεν σχετίζεται με τις μεταγενέστερες αποδοχές του καθένα. Αφορούν την περίοδο της άσκησης Και μετά στους άσημους δικηγόρους είναι χαμηλές οι αμοιβές. Ξέρω δικηγόρο ηλικίας 46 που δουλεύει πολλά.χρονια σε δικηγορική εταιρεία και παίρνει κάτω από 1000€.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε Κάτι παρόμοιο ισχύει και με πολλούς μηχανικούς στην Ελλάδα. Πληθώρα αποφοίτων - ζήτησης εργασία. Κάτι που σίγουρα κάνει τους εργοδότες να δίνουν λιγότερα χρήματα ξέροντας οτι θα νέους σίγουρα ενδιαφερόμενους. Απλά σε αντίθεση με τους μηχανικούς που και εκεί πολύ συχνά.οι.αρχικοι μισθοί είναι χαμηλοί, στους δικηγόρους φτάνουν να είναι τραγικά χαμηλοί. Επίσης οι δικηγόροι δεν έχουν πολλά πεδία απασχόλησης. Να ανοίξουν γραφείο από μόνοι τους δεν παίζει καμιά περίπτωση χωρίς να τους ξέρει κανείς και να τρέχουν τα έξοδα, γιατί κατά κανόνα θα είναι αποτυχία και θα μπουν μέσα. Δυστυχώς οι κυβερνήσεις αύξησαν πολύ τους αποφοίτους πολλών σχολών χωρίς να υπάρχει πληθώρα θέσεων εργασίας. Οι μηχανικοί δεν έχουν χαμηλούς μισθούς, για τα δεδομένα της χώρας τουλάχιστον. Μηχανικός που έχει όρεξη να δουλέψει βρίσκει εύκολα πρώτη δουλειά με €1,000-1,100 καθαρά. Δεν λέω οτι ειναι τίποτα σούπερ λεφτά ή οτι έκανες την τύχη σου, πάντως είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα απο πολλούς άλλους αποφοίτους στη χώρα. Και ίσα ίσα δεν υπάρχει υπερπροσφορά πλεόν, ίσως γιατι αρκετοί έφυγαν και στο εξωτερικό. Οριακά δε βρίσκουν κόσμο
tzitzikas2 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, The_Judas είπε Στην Ελλαδα ολοι γκρινιαζουν αλλα στην πραξη δεν ξερουν τι εχουν... κσι δηλωνουν 10.000 εισοδημα. Οι γιατροι οι μηχανικοι και οι δικηγοροι οι συμβολαιογραφοι κλπ ειναι δουλειες που το κρατος σε υποχρεωνει να πληρωνεις σε οποιαδηποτε συναλλαγη σου για μια σφραγιδα. Τι να πουν και αλλοι επαγγελματιες που δουλευουν πραγματικα σε ελευθερη αγορα; Φίλε μου αυτό με την σφραγίδα που λες είναι εντελώς λάθος αντίληψη. Την εργασία π.χ του μηχανικού στους οποίους ανήκω και εγώ πολύς κόσμος την θεωρεί μια σφραγίδα, λόγω πλήρους άγνοιας φυσικά. Π.χ έχω ακούσει πελάτες να αποκαλούν "σχέδιο" την μελέτη φυσικού αερίου. Που θα πρέπει να φάω καμιά ώρα.στον χώρο που θα γίνει η εγκατάσταση να κάνω προμετρηση, μετά να φάω κάποιες ώρες να βγάλω στο autocad τα σχέδια που ζητάνε από την εταιρεία αερίου για να είναι πλήρης ο φάκελος (αξονομετρικο, κατακόρυφο, κατόψεις), υπολογισμούς δικτύου και τεχνική περιγραφή και να τα υποβάλλω μαζί με την σφραγίδα που λες. Και αν είμαι και επιβλέπων θα φέρω και την ευθύνη της εγκατάστασης. Και εσύ όλα αυτά τα αποκαλείς απλά σφραγίδα. Και που να σου αναφέρω για βιομηχανικές εγκαταστάσεις και δίκτυα που έχει οι ισχύς φτάνουν και δεκάδες MWatt. Η δουλειά του μηχανικού, του γιατρού και του δικηγόρου έχεις ευθύνες. Δεν είναι απλά μια σφραγίδα. Και απαιτεί και χρόνο και διάβασμα. Και δυστυχώς δεν αμοίβεται καλά. Επεξ/σία 24 Απριλίου 2023 από tzitzikas2 16
Maurikycli Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 ^ Δεν είναι ότι δεν αμοίβεσαι καλά , αλλά ότι είσαι λιγο σπάταλος 😕
Προτεινόμενες αναρτήσεις