vorlon68 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ειναι η λύση. Βαζουμε ολους τους δικηγορους σε 1 πλοιο και το βουλιαζουμε στην μεση του Αιγαιου. Ετσι υπαρχει σωτηρια ολους..... Επεξ/σία 25 Απριλίου 2023 από vorlon68 1
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΟΜΠΟΥ Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, vorlon68 είπε 1 ειναι η λύση. Βαζουμε ολους τους δικηγορους σε 1 πλοιο και το βουλιαζουμε στην μεση του Αιγαιου. Ετσι υπαρχει σωτηρια Επεξ/σία 25 Απριλίου 2023 από ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΟΜΠΟΥ
ikaros2 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, anax111 είπε Ένα από τα προβλήματα που έχει η δουλειά του Έλληνα δικηγόρου είναι ότι ο απόφοιτος των νομικών σχολών της Ελλάδος δεν μπορεί να αναζητήσει εύκολα δουλειά στο εξωτερικό. Και αυτό γιατί κάθε χώρα έχει την δική της νομοθεσία και το δικό της δικονομικό σύστημα. Οπότε αν πάει στο εξωτερικό θα βρεθεί να μην ξέρει ούτε τα μισά από αυτά που χρειάζεται. Αντίθετα ένα γιατρός ή ένας οικονομολόγος μπορεί πολύ εύκολα να βρει δουλειά στο εξωτερικό. Έτσι συσσωρεύονται οι απόφοιτοι των ελληνικών σχολών στην Ελλάδα με αποτέλεσμα η προσφορά εργασίας να λιγοστεύει συνεχώς. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα στο μέλλον στο συγκεκριμένο κλάδο. Ισχύει και το αντίστροφο όμως. Με πτυχίο νομικής από το εξωτερικό, (πρακτικά) δε θα βρεις δικηγόρους να εργάζονται στην Ελλάδα. Με πτυχίο γιατρου ή οικονομολόγου από το εξωτερικό, θα βρεις παρα πολλούς να εργαζονται Ελλαδα. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2023 από ikaros2
filip123go Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 30 λεπτά πριν, ikaros2 είπε Ισχύει και το αντίστροφο όμως. Με πτυχίο νομικής από το εξωτερικό, (πρακτικά) δε θα βρεις δικηγόρους να εργάζονται στην Ελλάδα. Με πτυχίο γιατρου ή οικονομολόγου από το εξωτερικό, θα βρεις παρα πολλούς να εργαζονται Ελλαδα. Ναι, γιατί όλη η Ευρώπη θέλει να έρθει να ζήσει το όνειρο της στην Ελλάδα... 1
ideal09 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, filip123go είπε Ναι, γιατί όλη η Ευρώπη θέλει να έρθει να ζήσει το όνειρο της στην Ελλάδα... Ο φίλος προφανώς αναφέρεται και στους Έλληνες φοιτητές ιατρικής εξωτερικού(Βουλγαρία, Σλοβακία, Ιταλία) και γυρνάνε Ελλάδα. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2023 από ideal09
Nikos3648 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 4 ώρες πριν, StamTheMan είπε Ετσι μεγαλωσε αυτη η χωρα,με την ιδεα οτι αν γινεις γιατρος η δικηγορος,αφου διαβασεις μερικα χρονια ( δε χρειαζεται σκληρη δουλεια μονο διαβασμα ) ,μετα θα εχεις λυσει το προβλημα της ζωης σου. Ποσες φορες κοντεψα να χασω την υπομονη μου,σε αναλογες συζητησεις,οταν σαν απαντηση σε ολα αυτα επαιρνα την κλασσικη: "Ας διαβαζες και εσυ να περναγες εκει". Τωρα μας κανει εντυπωση που δεν καθαριζουν απο 5000 ο καθενας; Ασε που παραπανω καποιος ειπε οτι παιρνουν 3000, λες και δεν ειναι πολλα λεφτα. Το καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά για το διάβασμα που κάνουν 3000 θεωρώ ότι είναι αρκετά χαμηλό ποσό, από άποψη ότι δεν αξίζει να το κανείς ενώ υπάρχουν άλλες δουλειές που χρειάζονται λιγότερο διάβασμα αντικειμενικά και τα πιάνεις αυτά τα λεφτά, πχ ένα μαγαζί.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 20 ώρες πριν, Nikos3648 είπε Καλησπέρα σε όλους, Πρόσφατα ένας φίλος τελείωσε τη νομική και ψάχνεται για πρακτική άσκηση όμως οι μισθοί για τους 18 μήνες κυμαίνονται από 0-600€ στην καλύτερη για τουλάχιστον 8ωρη εργασία. Επίσης οι περισσότεροι δικηγόροι αποτι μου είπε βγάζουν ακόμα και στα 40-50 τους γύρω στα 3000€ άντε 5000€ στην καλύτερη γι’ αυτό δεν μπορούν να πληρώσουν και τους μεγαλύτερος μισθούς. Δεν έχει τύχει ακόμα να χρειαστώ τις υπηρεσίες ενός δικηγόρου όποτε δεν ξέρω ποσό χρεώνουν. Ισχύουν αυτά που του λένε ; Κι αν ισχύουν, είναι δυνατόν μετά από τόσο διάβασμα να παίρνουν τόσα ‘λίγα’ χρήματα; Για να μην παρεξηγηθώ όταν λέω λίγα εννοώ σε σχέση με το καθημερινό και αδιάλειπτο διάβασμα που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι. Ποια είναι η άποψή σας; ... ορίστε; Δηλαδή ακόμα και 3000 ευρώ που λες σου φαίνονται λίγα;;; Οι δικηγόροι μαζί με τους γιατρούς και άντε κάποιους συγκεκριμένους μηχανικούς είναι οι μόνοι κλάδοι των οποίων τα εισοδήματα δεν έχουν αγγιχθει καθόλου μετά την κρίση. Εγώ δεν ξέρω ανθρώπους αυτών των κλάδων που να πεινάνε πάντως, γιατί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα παίρνουν από παντού, εκμεταλλευόμενοι των καταστάσεων. Μια χαρά επαγγέλματα είναι αρκεί κανείς να έχει την αντίστοιχη φυσικά υπομονή και επιμονή.
Nikos3648 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 9 λεπτά πριν, Losraio είπε ... ορίστε; Δηλαδή ακόμα και 3000 ευρώ που λες σου φαίνονται λίγα;;; Οι δικηγόροι μαζί με τους γιατρούς και άντε κάποιους συγκεκριμένους μηχανικούς είναι οι μόνοι κλάδοι των οποίων τα εισοδήματα δεν έχουν αγγιχθει καθόλου μετά την κρίση. Εγώ δεν ξέρω ανθρώπους αυτών των κλάδων που να πεινάνε πάντως, γιατί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα παίρνουν από παντού, εκμεταλλευόμενοι των καταστάσεων. Μια χαρά επαγγέλματα είναι αρκεί κανείς να έχει την αντίστοιχη φυσικά υπομονή και επιμονή. Ναι αυτή είναι η άποψή μου, όπως και ένας γιατρός αν παίρνει στα 40 του 3000€ πάλι λίγα είναι. Τώρα σε απλές υποθέσεις προφανώς παίρνεις λίγα αλλά από αυτά που βλέπω και με τον κυκεώνα νομολογίας-διαδικασιών σε περιπλοκές καταστάσεις θεωρώ ότι είναι λίγα 3000. Άποψή μου πάντα.
dtk-386 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 7 λεπτά πριν, Nikos3648 είπε Ναι αυτή είναι η άποψή μου, όπως και ένας γιατρός αν παίρνει στα 40 του 3000€ πάλι λίγα είναι. Τώρα σε απλές υποθέσεις προφανώς παίρνεις λίγα αλλά από αυτά που βλέπω και με τον κυκεώνα νομολογίας-διαδικασιών σε περιπλοκές καταστάσεις θεωρώ ότι είναι λίγα 3000. Άποψή μου πάντα. 3000 με ή χωρίς τα φακελάκια; 2 1
ikaros2 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, ideal09 είπε Ο φίλος προφανώς αναφέρεται και στους Έλληνες φοιτητές ιατρικής εξωτερικού(Βουλγαρία, Σλοβακία, Ιταλία) και γυρνάνε Ελλάδα. Ακριβώς.
StamTheMan Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, Nikos3648 είπε Το καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά για το διάβασμα που κάνουν Μιλαω για το διαβασμα στις πανελλαδικες. 3 ώρες πριν, dtk-386 είπε Βέβαια αυτό το προσπέρασες αλλά δεν βαριέσαι. 4 ώρες πριν, StamTheMan είπε Δεν το ξεχασε,δεν ηθελε να πει κατι επι του θεματος,ηθελε απλα να προσβαλει το συνομιλητη του. Joke's on him ομως,με αυτο που εγραψε. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2023 από StamTheMan
epp Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 ηθελα να προσθεσω, μηπως ο φιλος σου εχει επηρεαστει λιγο απο τις σεζον του suits;
tzitzikas2 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 50 λεπτά πριν, Nikos3648 είπε Το καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά για το διάβασμα που κάνουν 3000 θεωρώ ότι είναι αρκετά χαμηλό ποσό, από άποψη ότι δεν αξίζει να το κανείς ενώ υπάρχουν άλλες δουλειές που χρειάζονται λιγότερο διάβασμα αντικειμενικά και τα πιάνεις αυτά τα λεφτά, πχ ένα μαγαζί. 3000€ για τους μισθούς που παίζουν Ελλάδα είναι καλά, μην υπερβάλλουμε.
manos08 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Ρε παιδιά τι διαβάζω.... 3κ είναι λίγα;; Επειδή ένας άνθρωπος διάβασε 1.5 χρόνο για να περάσει σε μια σχολή πρέπει να παίρνει και μεγάλο μισθό; Επειδή τελείωσε μια δύσκολη σχολή παίρνει να παίρνει μεγάλο μισθό; Δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα... Μια σχολή την τελειώνεις επειδή σου αρέσει το αντικείμενο ΚΑΙ για να έχεις μια ειδίκευση που θα σου δώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθώς δικηγόρος δεν μπορείς να γίνεις εάν δεν τελειώσεις την σχολή, στην εστίαση μπορούμε όλοι να δουλέψουμε. Από εκεί και μετά το ποσό θα πληρωθείς έχει να κάνει με το τι θα κάνεις μετά την σχολή και πόσο καλός επαγγελματίας θα είσαι. Και είναι απόλυτα λογικό ένας καλός υδραυλικός να παίρνει παραπάνω από έναν κακό μηχανικό πχ. Τέλος, μια χαρά αμοίβονται τα επαγγέλματα που συζητάμε. Τώρα,εάν κάποιος θέλει να "κυνηγήσει" το χρήμα, καλύτερα να γίνει επιχειρηματίας, οικονομολόγος, ασφαλιστής κτλ. Δεν πρέπει να γίνει κάποιος γιατρός πχ, επειδή θέλει να βγάζει πολλά λεφτά. Δε θα γίνει ποτέ καλός γιατρός. 1 1
Maurikycli Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 ^ Έτσι. Οι πιο παραδοπιστοι γιατροί είναι οι στρατιωτικοί και αμφιβάλλω αν είναι οι καλύτεροι όπως λένε 😕
Προτεινόμενες αναρτήσεις