Προς το περιεχόμενο

Το νέο DJI Mavic 3 Pro είναι το πρώτο drone με σύστημα τριπλής κάμερας


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν λίγες ημέρες, η DJI ανακοίνωσε το Mavic 3 Pro, μια αναβαθμισμένη και ενισχυμένη έκδοση του Mavic 3, το οποίο είναι το πρώτο drone της DJI που διαθέτει σύστημα τριπλής κάμερας.

Ο κύρια κάμερα που φέρει τα διακριτικά της Hasselblad βασίζεται στον ίδιο τεράστιο 4/3 CMOS αισθητήρα της εταιρείας και στο ίδιο σύστημα φακού με εστιακό μήκος 24 mm και το μεταβλητό διάφραγμα f/2.8-11 όπως στο Mavic 3. Η κάμερα είναι ικανή για λήψη βίντεο ProRes 5.1k (5.120 x 2.700 pixels) έως 50 fps καθώς και DCI 4K (4.096 x 2.160 pixels) και τυπικό 4K βίντεο (3.840 x 2.160 pixels) έως 120 fps σε 10-bit D-Log.

Ο κύριος αισθητήρας φέρνει δυναμικό εύρος 12.8 stops και την χρωματική γκάμα της της Hasselblad που ονομάζει Natural Color Solution (HNCS) και σύμφωνα με την εμβληματική εταιρεία προσφέρει ακριβές και αξιόπιστο χρώμα σε κάθε λήψη και «out-of-the-box». Το νέο DJI Mavic 3 Pro διαθέτει επίσης μία νέα κάμερα με τηλεφακό που βασίζεται σε έναν αισθητήρα 48MP 1/1,3" και σε σύστημα φακού με εστιακό μήκος 70mm και διάφραγμα f/2.8 που προσφέρει μεγέθυνση 3x μεσαίας εμβέλειας με δυνατότητα λήψης βίντεο 4K έως 60fps και υποστήριξη 10-bit D-Log. Η συγκεκριμένη κάμερα μπορεί επίσης να τραβήξει φωτογραφίες 12MP χρησιμοποιώντας τεχνική pixel binning.

DJI Mavic 3 Pro_002.jpg

Η τρίτη κάμερα-τηλεφακός βασίζεται σε έναν αισθητήρα 12MP 1/2" προσφέροντας μεγέθυνση 7x με εστιακό μήκος 166mm και διάφραγμα f/3.4, η οποία μπορεί να τραβήξει βίντεο 4K έως 60fps. Χάρη στον συγκεκριμένο αισθητήρα, ο χρήστης μπορεί να τραβήξει βίντεο 10 bit σε φορμά Apple ProRes ή 8-bit H.264/H.265.

DJI Mavic 3 Pro_005.jpg

Το σύστημα τριπλής κάμερας είναι τοποθετημένο σε ένα μηχανικό αντιζύγιο (mechanical gimbal) με σταθεροποίηση 3 αξόνων για tilt, roll και pan με το Mavic 3 Pro μάλιστα να ενσωματώνει πανκατευθυντικούς αισθητήρες για την αποφυγή εμποδίων από κάθε γωνία. Όπως θα περιμένατε -λαμβάνοντας υπόψη και το κόστος του- το νέο drone της DJI υποστηρίζει και την πιο πρόσφατη τεχνολογία μετάδοσης δεδομένων O3+ της DJI, η οποία υποστηρίζει live feed σε 1080/60p από απόσταση έως και 15 χιλιομέτρων. Όπως συμβαίνει και με το «απλό» Mavic 3, το νέο drone της DJI μπορεί να παραμείνει στον αέρα για έως και 43-46 λεπτά. Φυσικά, εξοπλίζεται με όλες τις τεχνολογίες και τα έξυπνα χαρακτηριστικά της DJI, μεταξύ των οποίων είναι τα Waypoint Flight (όπου προκαθορίζετε μια διαδρομή πτήσης), Cruise Control (το drone πετά προς οποιαδήποτε κατεύθυνση χωρίς την επέμβαση του χρήστη), Advanced Return to home (το drone θα επιστρέψει στο σημείο που βρίσκεστε με την αποφυγή εμποδίων ενεργοποιημένη), FocusTrack (η κύρια και μεσαία τηλεφακό κάμερα παρακολουθούν ένα προκαθορισμένο αντικείμενο εντός του κάδρου), QuickShots (Dronie, Rocket, Circle και Helix) καθώς και MasterShots (το drone θα τραβήξει και θα επεξεργαστεί αυτόματα ένα βίντεο).

DJI Mavic 3 Pro_003.jpg

Το νέο DJI Mavic 3 Pro είναι διαθέσιμο με τιμή €2.099 μαζί με το χειριστήριο DJI RC. Στην έκδοση Fly More Combo με πρόσθετο εξοπλισμό και το χειριστήριο στοιχίζει €2.799 ενώ στην έκδοση Fly More Combo με το χειριστήριο RC Pro στοιχίζει €3.499. Υπάρχει επίσης και η έκδοση DJI Mavic 3 Pro Cone με ενσωματωμένο SSD 1TB που συνοδεύεται από όλα τα παρελκόμενα της έκδοσης Fly More Combo μαζί με το χειριστήριο RC Pro που στοιχίζει €4.799.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιτέλους και μια macro κάμερα για να τραβήξει ένα ωραίο βίντεο ή μια καλή φώτο του εδάφους πριν τη συντριβή.. Ναι εννοείται διάβασα προσεκτικά το άρθρο 😛😂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, hunter2000 είπε

Με τόσα που θα φτάσει η έκδοση με όλα τα αξεσουάρ την ασφάλεια κτλ αγοράζω καλύτερα το τουρκικό το bayraktar.

Εγώ θα προτιμήσω ένα δύπιτο από τον Μπαιρακτάρη στο Μοναστηράκι 😁

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να διορθωθεί το άρθρο το πρώτο drone με τριπλή κάμερα είναι το PARROT USA , όπως και το mini το έβγαλε βάση του parrot Anafi,  το επόμενο που θα βγάλει η DJi θα υποστηρίζει  LTE όπως έχει κάνει πάλι πρώτη η Parrot με το AI , κάποια πράγματα να τα γνωρίζουμε καλύτερα.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα drones όσον αφορά τιμές παρατηρώ πως ακολουθούν κινητά / gpu.Αντί ένα μοντέλο να έρχεται να αντικαταστήσει το προηγούμενο στην ίδια κατηγορία τιμής , έρχεται ένα καλύτερο μεν ακριβότερο δε….Στο μεταξύ κρατάνε σε πώληση revision του mini 1 ή πουλάνε το mini 2 στις ίδιες τιμές καιρό…δεν πουλάνε air 2 και μερικές διαφοροποιήσεις του…Φαίνεται τα καλά σχεδόν vfm μοντέλα να τα βγάζουν εσκεμμένα για να σπρώξουν τα νέα και αφήνουν τα πιο φτηνά για να υπάρχει κάτι οικονομικότερο στο μαγαζί.

θα περίμενε κανείς πως μετά απο τόσα χρόνια με την τεχνογνωσία που έχουν θα βρίσκαμε drone επιπέδου air 2s στα 700-800€  Βέβαια η εταιρία ξέρει καλά πως αν έδινε air2s σε αυτή τη τιμή θα έχανε τρομερές πωλήσεις απο τα ακριβότερα μοντέλα τους.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλο ένα gadget που δεν θα αγοράσουμε.

Πάντως πέραν της πλάκας για όσους διαμαρτύρονται για τις τιμές, το ότι εδώ έχουμε βασικό μισθό 700 ευρώ (και κάποτε είχε πέσει τα 500) δεν φταίνε οι πολυεθνικές.

Στην Αμερική το όριο φτώχειας θεωρείται περίπου 3000$ τον μήνα (αυτό παίζει, κάπου διάβασα ότι είναι το μισό από αυτό άρα 1500$ τον μήνα, ανάλογα τα μέλη της οικογένειας ή αν είσαι μόνος) και μιλάμε για το όριο φτώχειας τους, σε εμάς ο βασικός είναι περίπου 700€/μήνα και είναι το στάνταρ. Και ναι έχουν πιο ακριβή κοινωνία αλλά αν κάνεις οικονομία μπορείς να σώσεις αρκετά, εμείς πόση οικονομία να κάνουμε όταν το drone κοστίζει 3 μηνιάτικα στην απλή έκδοση και 7 μηνιάτικα στην πιο ακριβή;

Μην τα βάζουμε με την Dji, Samsung, Apple κτλ για τα "ακριβά" προϊόντα τους, εμείς απλά ανήκουμε σε τριτοκοσμικό μοντέλο οικονομίας, είμαστε η Λατινική Αμερική της ΕΕ, έχουμε τουρισμό, ένα σωρό ορυκτά, γόνιμη γη και ζούμε σαν τις κατσαρίδες.

 

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 2
  • Thanks 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καθαρά επαγγελματική πρόταση για λήψεις ποιότητας , αν κάνεις ντοκυμαντέρ , βίντεο , διαφημιστικά , μικρές ταινίες η τιμή δεν είναι τίποτα φοβερό

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Billi the Kid είπε

Εγώ θα προτιμήσω ένα δύπιτο από τον Μπαιρακτάρη στο Μοναστηράκι 😁

😁Σωστός

Επεξ/σία από akis-1969
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα τελευταία χρόνια, η βιομηχανία κινείται όλο και πιο πολύ στη φάση παραγωγής προϊόντων "shut up and take my money".

Μόνο που δεν έχουμε, να τα δώσουμε. 😂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απίστευτη τεχνολογία, ίσως άργησε λιγάκι να έρθει , θεωρώ πως αν δεν το στουκαρει κάποιος και του βγει πένα  πως κ για χομπιστα κ για  επαγγελματική χρήση 5-7 χρόνια δεν χρειάζεται να ξανά αλλάξεις όσες κ κάμερες κ να βάλουν..  Δεν ξέρω σε σούρουπο πως θα τα πηγαίνουν η δεύτερη και η τρίτη κάμερα σε λήψεις σε μια μεγάλη πόλη για βίντεο γιατί η πρώτη σε σούρουπο κ νύχτα είναι δυνατή..  Τα λεφτά είναι πάρα πολλά για την Ελλάδα αλλά όταν τα κινητά έφτασαν να τα πουλάνε 1500-2000  τι περιμένουμε να κάνει και η Dji...  Αν κ άλλαζα κινητό κάθε 6 μήνες ή και  χρόνο κ ήταν λάθος..  Τώρα πιστεύω στα κινητά θέλει κάθε 3 χρόνια από ναυαρχίδα σε ναυαρχίδα για να δεις κ κάποιες διαφορές κ στα Drone ίσως κάθε 4με 5 ή και 7 χρόνια , τώρα δίνουν κ το χειρηστηριο μαζί στην τιμή ενώ πριν στο mavic 3 δεν το έδιναν μαζί ή κάνω λάθος;; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η DJI έκανε μια πολύ καλή κίνηση να προσφέρει κάτι παραπάνω στην ναυαρχίδα της. Το drone αυτό κατά την ταπεινή μου γνώμη απευθύνεται σε επαγγελματίες του είδους η σε χομπίστες που δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα. Επίσης είναι καλό σαν εταιρεία ότι κρατά στο παιχνίδι και τα πιο μικρά φτηνά μοντέλα. Τα drone είναι ένα όμορφο χόμπι και ειδικά το καλοκαίρι με τις ομορφιές της Ελλάδας μπορούμε να βγάλουμε υπέροχα βίντεο και φωτογραφίες. Φυσικά δεν παύει να είναι εξαιρετικά καλό το AIR2S και το mini3 pro.

Παρόλα αυτά στα μεταχειρισμένα τώρα κάποιος μπορεί να βρει το mavic 3 fly more combo σε τιμές 1500€. Αυτό είναι καλό για όλους 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...