Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, meletis_m είπε

Κάνε πρώτα έλεγχο στην καλωδίωση πριν την αλλαγή .

Ο τρίτος  μάστορας που πέρασα μου είπε ότι θα αρχίσουμε από καλωδίωση.Θα το πάω μάλλον από βδομάδα

• Like 1
Δημοσ.

Γνωρίζουμε ποια είναι η ταρίφα για εγκεφάλους Delco υβριδικούς σε Corsa C / Astra G ;  Ο καθένας δίνει και διαφορετική τιμή+ κλωνοποίηση .

Το θέμα είναι είναι σε Corsa C z12xe.

Άναψε ένδειξη για ηλεκτρονικα κινητήρα, δε δουλεύει το ταχύμετρο . Και τώρα άναψε Check και όταν είναι ζεστό ξεκινάει με 2000 στροφές .

Πρόσφατα έχουν αλλαχθεί αισθητήρας εκκεντροφόρου & Στροφαλου και έχει ελεγχθεί η καλωδίωση . Οι φισες είναι καθαρές από λάδι. 

Για να δω εάν αξίζει κιόλας . Γιατί είναι ήδη φορτωμένο σε χιλιόμετρα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, meletis_m είπε

Γνωρίζουμε ποια είναι η ταρίφα για εγκεφάλους Delco υβριδικούς σε Corsa C / Astra G ;  Ο καθένας δίνει και διαφορετική τιμή+ κλωνοποίηση .

Το θέμα είναι είναι σε Corsa C z12xe.

Άναψε ένδειξη για ηλεκτρονικα κινητήρα, δε δουλεύει το ταχύμετρο . Και τώρα άναψε Check και όταν είναι ζεστό ξεκινάει με 2000 στροφές .

Πρόσφατα έχουν αλλαχθεί αισθητήρας εκκεντροφόρου & Στροφαλου και έχει ελεγχθεί η καλωδίωση . Οι φισες είναι καθαρές από λάδι. 

Για να δω εάν αξίζει κιόλας . Γιατί είναι ήδη φορτωμένο σε χιλιόμετρα.

Περίπου στα 100 ευρώ+70 η κλωνοποίηση.

Φίλε δες αισθητήρα θερμοκρασίας.

Σε δικό μου Opel πριν 1 μήνα, με ασταθές ρελαντί, σκορτσαρισματα και σβήσιμο εν κινήσει, άλλαξα αντλία, ρελέ αντλίας, αισθητήρα στροφαλου και εν τέλει εγκέφαλο και τα συμπτώματα παρέμειναν. Τελικά άλλαξα μηχανικό και βρήκε ότι ήταν αισθητήρας θερμοκρασίας με κόστος 9 ευρώ.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, bill999r είπε

Περίπου στα 100 ευρώ+70 η κλωνοποίηση.

Φίλε δες αισθητήρα θερμοκρασίας.

Σε δικό μου Opel πριν 1 μήνα, με ασταθές ρελαντί, σκορτσαρισματα και σβήσιμο εν κινήσει, άλλαξα αντλία, ρελέ αντλίας, αισθητήρα στροφαλου και εν τέλει εγκέφαλο και τα συμπτώματα παρέμειναν. Τελικά άλλαξα μηχανικό και βρήκε ότι ήταν αισθητήρας θερμοκρασίας με κόστος 9 ευρώ.

Εμένα πήρα 2 επισκευαστηρια υποτίθεται . Βρήκα το κωδικό επάνω στην ECU ( είναι υβριδικός delco )  και τα σφάλματα που βγάζει στο Opcom και μου είπαν από 250€ + κλωνοποίηση . 

Άλλοι λένε παίρνει επισκευή ο ίδιος άλλοι μόνο μεταχειρισμένο και κλωνοποίηση δεδομένων.

Ότι αφορά από αισθητήρες έχει αλλαχτεί . Καλωδίωση έχει ελεγχθεί. Πρόσφατα αλλάχτηκε και τρόμπα νερού.

Το αμάξι πήγαινε άψογα , και ούτε σφάλματα είχε ούτε άναβε οποιαδήποτε ένδειξη ( ηλεκτρονικά ή check).

Και οι φισες στον εγκέφαλο είναι καθαρές από λάδι. Τα σφάλματα οπότε θυμάται είναι B1485 & P0340. 

Έλεγα να αλλάξω ρελέ ECU . 10€

Δημοσ.
1 ώρα πριν, meletis_m είπε

να αλλάξω ρελέ ECU . 10

Τζάμπα κόπος. Τα ρελε δεν παθαίνουν τίποτα. 

Ψάξε στο ίντερνετ για μεταχειρισμένο+ την κλωνοποίηση που δεν την γλυτώνεις δυστυχώς.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 19/9/2025 στις 8:22 ΜΜ, bill999r είπε

Τζάμπα κόπος. Τα ρελε δεν παθαίνουν τίποτα. 

Ψάξε στο ίντερνετ για μεταχειρισμένο+ την κλωνοποίηση που δεν την γλυτώνεις δυστυχώς.

Ακομη δεν έχω κάνει τίποτα .

Μετρήθηκε η μπαταρία και υγεία της είναι 40% . 

Μπορεί όλα τα σφάλματα να προέρχονται απο εκει .

Σφάλματα βγαζει αισθητήρα εκκεντροφορου , στροφαλου 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, meletis_m είπε

Ακομη δεν έχω κάνει τίποτα .

Μετρήθηκε η μπαταρία και υγεία της είναι 40% . 

Μπορεί όλα τα σφάλματα να προέρχονται απο εκει .

Σφάλματα βγαζει αισθητήρα εκκεντροφορου , στροφαλου 

Μη σε πάρω στον λαιμό μου αλλά πιστεύω ότι είναι εγκέφαλος δυστυχώς.

Αν ήταν μπαταρία θα δυσκολευόταν να πάρει μπροστά ή δεν θα έπαιρνε καθόλου.

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bill999r είπε

Μη σε πάρω στον λαιμό μου αλλά πιστεύω ότι είναι εγκέφαλος δυστυχώς.

Αν ήταν μπαταρία θα δυσκολευόταν να πάρει μπροστά ή δεν θα έπαιρνε καθόλου.

Αμπέρ εκκίνησης δείχνει κανονικά αλλά το μηχάνημα ελέγχου έβγαλε χαμηλή υγεία .

Έτσι την έχω πάτησει ξανά με Varta Blue 5.5 ετών .

Δεν έδωσε σημαδία καθόλου μέχρι ένα πρωί.  Επιπλέον την έβαλα να φορτιστεί αυτήν που έχει τώρα και μέσα σε 1 ½ φόρτισε . Πιστεύω έχει πέσει η χωρητικότητα της . Με τα πρώτα κρύα θα με αφήσει ή σύντομα .

Ο μηχανικός πρότεινε αλλαγή . Γιατί οι αισθητήρες στο μιζαρισμα θέλουν καλή ταση, και μπορεί τώρα να πέφτει κάτω από 10 V και να πετάει σφάλματα εικονικά 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...