Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θέλω να αγοράσω ένα ακίνητο και δεν γνωρίζω καλά τις διαδικασίες. Το οικόπεδο κοστίζει 50.000€ η δικηγόρος του πωλητή έχει κάνει όλες τις διαδικασίες μου είπε και θέλει 1.500€ για αυτήν και 5.000€ για την προκαταβολή. Την δικηγόρο του πωλητή πρέπει να την πληρώσω εγώ ; και αν γνωρίζει κάποιος τι αλλά πράγματα πρέπει να προσέξω; Πρέπει να βάλω υποχρεωτικά δικό μου δικηγόρο; Και πόσα λεφτά θα μου βγουν έξτρα;

Δημοσ.

Ο δικηγόρος για σένα υποχρεωτικός δεν είναι, πρέπει να τον βάλεις όμως για να ελέγξει τίτλους.

Επίσης οι χρεώσεις της δικηγόρου του πωλητή δεν σε αφορούν.

Επίσης μην δώσεις καμία προκαταβολή χωρίς προσύμφωνο, ζήτα από τον συμβολαιογράφο σου να σε ενημερώσει σχετικά.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, NoTon είπε

Καλησπέρα θέλω να αγοράσω ένα ακίνητο και δεν γνωρίζω καλά τις διαδικασίες. Το οικόπεδο κοστίζει 50.000€ η δικηγόρος του πωλητή έχει κάνει όλες τις διαδικασίες μου είπε και θέλει 1.500€ για αυτήν και 5.000€ για την προκαταβολή. Την δικηγόρο του πωλητή πρέπει να την πληρώσω εγώ ; και αν γνωρίζει κάποιος τι αλλά πράγματα πρέπει να προσέξω; Πρέπει να βάλω υποχρεωτικά δικό μου δικηγόρο; Και πόσα λεφτά θα μου βγουν έξτρα;

Μηχανικό έχεις βάλεις εσύ να ελενξει οικοδομικές άδειες ή εάν έχει παραβάσεις , εάν θέλει Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, ΗΤΚ ; 

Θα χρειαστείς και βεβαίωση περί μη αυθαιρεσιών για να προχωρήσεις.

Μη δώσεις τίποτα εάν δε γραφτεί σε προσύμφωνο , ρώτησε και δικό σου άτομο .

Δημοσ.
17 minutes ago, meletis_m said:

Μηχανικό έχεις βάλεις εσύ να ελενξει οικοδομικές άδειες ή εάν έχει παραβάσεις , εάν θέλει Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης, ΗΤΚ ; 

Θα χρειαστείς και βεβαίωση περί μη αυθαιρεσιών για να προχωρήσεις.

Θέλουν και τα οικόπεδα τέτοια?

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Θέλουν και τα οικόπεδα τέτοια?

Σίγουρα θα χρειαστεί Τοπογραφικό σε ΕΣΓΑ 87 , Βεβαίωση περι μη αυθαιρεσιών , και το τοπογραφικο να ανέβει και στο Κτηματολόγιο .

Αλλα στη αρχή γράφει για ακίνητο 

Δημοσ.
32 minutes ago, meletis_m said:

Σίγουρα θα χρειαστεί Τοπογραφικό σε ΕΣΓΑ 87 , Βεβαίωση περι μη αυθαιρεσιών , και το τοπογραφικο να ανέβει και στο Κτηματολόγιο .

Αλλα στη αρχή γράφει για ακίνητο 

Βασικά οικοδομικές άδειες και ΠΕΑ εννοούσα.

Πάντως και το οικόπεδο ακίνητο είναι :)

Δημοσ.

Καλησπέρα ευχαριστώ καταρχάς για τις απαντήσεις.. Γνωρίζετε κ κάτι άλλο να μου πείτε. Το οικόπεδο που θέλω να πάρω μου είπανε ότι είναι 4 στρέμματα και το τοπογραφικό 4 έλεγε και οικοδομήσιμο Το είδαμε με την δικηγόρο μου είπε ότι πρίν από χρόνια ο Ιδιοκτήτης είχε παραχωρήσει ένα μέρος του κτήματος για δουλεία δηλαδή είχε δώσει κάποια τετραγωνικά για να φτιαχτεί δρόμος που θα περνάνε και 5, 6 αλλά άτομα που έχουν κτήματα. Το τοπογραφικό τα έχει όλα αυτά τα σύνορα αλλά με αυτά που παραχώρησε βγαίνει κάτω από 4 Στρέμματα. Το οικόπεδο δηλαδή δεν χτίζει;; Κ δεύτερον άμα αγοράσω ένα άλλο οικόπεδο ακριβώς δίπλα με αυτό γύρω στα 800 τμ θα μπορώ να χτίζω θα μετράει σαν ένα δηλαδή;;;

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, NoTon είπε

Καλησπέρα ευχαριστώ καταρχάς για τις απαντήσεις.. Γνωρίζετε κ κάτι άλλο να μου πείτε. Το οικόπεδο που θέλω να πάρω μου είπανε ότι είναι 4 στρέμματα και το τοπογραφικό 4 έλεγε και οικοδομήσιμο Το είδαμε με την δικηγόρο μου είπε ότι πρίν από χρόνια ο Ιδιοκτήτης είχε παραχωρήσει ένα μέρος του κτήματος για δουλεία δηλαδή είχε δώσει κάποια τετραγωνικά για να φτιαχτεί δρόμος που θα περνάνε και 5, 6 αλλά άτομα που έχουν κτήματα. Το τοπογραφικό τα έχει όλα αυτά τα σύνορα αλλά με αυτά που παραχώρησε βγαίνει κάτω από 4 Στρέμματα. Το οικόπεδο δηλαδή δεν χτίζει;; Κ δεύτερον άμα αγοράσω ένα άλλο οικόπεδο ακριβώς δίπλα με αυτό γύρω στα 800 τμ θα μπορώ να χτίζω θα μετράει σαν ένα δηλαδή;;;

Πρέπει να συμβουλευτεις κάποιο μηχανικο . Αναλογως τι ισχυει στη περιοχη σου εάν ειναι εντός ή εκτός σχεδίου πόλεως . Ρωτησε πριν τη αγορα .

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, NoTon είπε

Έχει πρόσωπο σε δημόσιο αναγνωρισμένο δρόμο;

Ο δρόμος δουλείας δεν αφαιρείται από το σύνολο, αλλά είναι δικιά σου ιδιοκτησία.

Αν αγοράσεις άλλο δίπλα, παίζει ρόλο αν είναι και αυτό οικοδομήσιμο, αν δεν είναι και τα ενώσεις, μπορείς να οικοδομήσει και στο δίπλα όσα τετραγωνικά έχεις δικαίωμα στο πρώτο.

Δημοσ.

Δεν έχεις καμμία σχέση με τον δικηγόρο του πωλητή.

Ζητάς το τοπογραφικό του γεωτεμαχίου και το ελέγχεις σε μηχανικό εμπιστοσύνης σου (κατά προτίμηση τοπογράφο και "ντόπιο").

Αναθέτεις σε δικό σου δικηγόρο νομικό έλεγχο. 

Οταν υπάρχει μια υπόνοια για κάτι, πάντα κινείσαι όπως σου ανέφερα.

Καλύτερα να πετάξεις ένα Χ ποσό σε αμοιβές, απ'το να φορτωθείς ένα προβληματικό ακίνητο. 

ΚΑι δε μιλάμε για 2 χιλιαρικα μπαξέ, αλλα για 50.

Υ.Γ. μιλώντας για αδόμητο γεωτεμάχιο, απαιτείται τοπογραφικο κατά ΕΓΣΑ 87', ΚΗΔ, ΗΤΚ.

• Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, NoTon είπε

Άμα έχεις σκοπό να χτίσεις θα σου έλεγα να το παγώσεις ή και να ρωτήσεις μηχανικό που ασχολείται με οικοδομικές άδειες. Βγαίνει νέο νομοσχέδιο που θα παγώσουν όλες οι εκτός σχεδίου άδειες χωρίς να έχουν βγει λεπτομέρειες. Στην αρχή λέγανε ότι όσα έχουν πρόσωπο σε αναγνωρισμένο δρόμο θα μπορούν να βγάλουν άδειες. Μετά ότι κόβονται όλα τα εκτός σχεδίου με εξαίρεση κάποιο διάστημα σε όσες άδειες έχουν βγει. Αλλά ούτε και αυτό είναι σίγουρο. Γενικά με τα εκτός σχεδίου  δεν υπάρχει καλό κλίμα άρα αν έχεις σκοπό να χτίσεις καλό είναι να περιμένεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...