Fillipos93 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Εάν γνωρίζει κάποιος από σχετικά θέματα το σπίτι μου όταν κατασκευάστηκε βγήκε οικοδομική άδεια με κεραμοσκεπή η οποία δυστυχώς δεν κατασκευάστηκε από το 1986 που χτίστηκε η μονοκατοικία, τώρα πρέπει να βγάλω νέα άδεια; ή αρκεί αυτή που έχω και έχει το σχέδιο του πως πρέπει να γίνει η κεραμοσκεπή και όλες τις λεπτομέρειες επίσης ένα συνεργείο που ρώτησα μου είπε για 179 τ.μ. κεραμοσκεπής με μόνωση εμφανή ξύλα(φορούσια) και γυαλιστερό κεραμίδι κόκκινο 15.800 ευρώ αν δεν κάνω εμφανή ξύλα μείον 2.000 ευρώ και αν δεν βάλω γυαλιστερά κεραμίδια μείον 800 ευρώ. Να προτιμήσω εμφανή ξύλα ή δεν αξίζει λόγω συντήρησης;, από κεραμίδια τι προτείνετε με βάση την εμπειρία σας; εσάς πώς σας φαίνεται αυτή η τιμή; καθώς στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν πολλά συνεργεία από ό,τι έψαξα, επίσης μία άδεια πόσο περίπου θα μου κοστίσει ή η ανανέωση της υπάρχουσας; ευχαριστώ πολύ όποιον γνωρίζει και βοηθήσει γιατί τα χρήματα μαζεύτηκαν με πολλή δουλειά και κόπο για να γίνει επίσης επειδή η οικοδομή είναι παλιά του 1986 τα θεμέλια και ο φέρων οργανισμός ξέρουμε αν επηρεάζεται η στατικότητα του κτιρίου με την προσθήκη κεραμοσκεπής;
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 1. Εάν είχε σχεδιαστεί το κτίριο για να μπει κεραμοσκεπη και αυτή δεν μπήκε ποτέ. Σημαίνει ότι ο φέρον οργανισμός και η θεμελίωση σχεδιάστηκαν για να αντέχουν. Στο αν όμως η τωρινή προσθηκη μετά από 40 χρόνια μπορεί να επηρεάσει την στατικοτητα, θα μιλήσεις με τον πολιτικό μηχανικό που θα αναλάβει. 2. Μια άδεια μικρής κλίμακας νομίζω θα χρειαστεί. Εξαρτάται και από τον προϋπολογισμο του έργου αν υπερβαίνει ένα όριο τότε πας σε κανονική οικοδομική άδεια. Την υπάρχουσα άδεια και τα σχέδια θα τα δώσεις στον μηχανικό, μπορεί να εφαρμόσει τα παλιά σχέδια μπορεί όμως άμα μείνει να κάνει εκ νέου μελέτη. 3. Η τιμή δεν μου φαίνεται κακη, αλλά πάρε και από αλλού προσφορές. Στην δική μου κεραμοσκεπη στο δωμα 60τμ πρόχειρα υπολόγισαν τα συνεργεία 8 με 10k.
Maurikycli Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Τυπικά έχεις πολεοδομικο πρόβλημα. Φώναξε μηχανικό γιατί μπορεί αυτά τα χρήματα να χρειαστούν σε τακτοποιησεις!
andreaspA Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Αφου η οικοδομικη αδεια λεει κεραμοσκεπη, που οκ εχει ληξει, αλλα αν δεν εχεις πιθανοτητα να σε καρφωσει καποιος, γιατι να χρειαζεται αλλη αδεια? Εχω βαρεθει να πληρώνω μηχανικούς! Κουμπαριά πρέπει να κάνουμε ή να υιοθετήσουμε κανέναν. Αν την σκαπουλαρεις στην κατασκευη, θα βρεθεις με ενα σπιτι με κεραμοσκεπη οπως λεει η αδεια. Αν μπλεξεις τωρα με μηχανικο, τον ειπιες. Τακτοποιηση ολων των αυθαιρεσιων -που εχεις- προστιμα, και μετα νεα οικοδομικη αδεια. 2
Maurikycli Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 ^ μήπως να ρίξει και ένα πανωσηκωμα στη ζούλα; 😕
Skrobo Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 24 λεπτά πριν, Maurikycli είπε ^ μήπως να ρίξει και ένα πανωσηκωμα στη ζούλα; 😕 2 επιπλέον διαμερισματάκια για AirBNB δεν το λες και κακή ιδεα. 2
Fillipos93 Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2023 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις για να μην παραθέτω στον καθένα θα απαντήσω εδώ όσον αφορά το αν θα αντέξει το σπίτι σαφώς και όταν κατασκευάστηκε, κατασκευάστηκε με την προοπτική να γίνει ασχέτως που δεν ολοκληρώθηκε το έργο απλώς εγω το λέω απο την άποψη ότι έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά το σπίτι και λόγω της μη μονωμένης ακάλυπτης ταράτσας αλλά και επειδή ποτέ δεν στρώθηκε τσιμέντο περιμετρικά του σπιτιού και τα νερά τόσα χρόνια εισχωρούν στα θεμέλια του οικήματος. με μηχανικό θέλω δεν θέλω θα μπλέξω μάλλον γιατι υπαρχουν καλοθελητές για καρφωμα και δεν το ρισκάρω εξάλλου είναι μια εργασία που δεν κρατάει 2 μέρες αλλά πάνω απο 10 μέχρι να ολοκληρωθεί οπότε χρειάζεσαι να είσαι καλυμμένος πώς γίνεται Basilhs23___ να σου ειπαν 8-10 χιλιάρικα ενώ εγω με τα τριπλάσια τετραγωνικά 15 000 με πολλά + 5 ώρες πριν, Maurikycli είπε Τυπικά έχεις πολεοδομικο πρόβλημα. Φώναξε μηχανικό γιατί μπορεί αυτά τα χρήματα να χρειαστούν σε τακτοποιησεις! Πολεοδομικό πρόβλημα γιατί έχω? τακτοποιήσεις έχουν γίνει τώρα πρόσφατα όχι ότι υπήρχε κάτι μεμπτό πέρα από κάτι μέτρα που ήταν απο λάθος μηχανικού αλλιώς δεν έγινε κάποια αυθαιρεσία σε σχέση με την οικοδομική άδεια 3 ώρες πριν, andreaspA είπε Αφου η οικοδομικη αδεια λεει κεραμοσκεπη, που οκ εχει ληξει, αλλα αν δεν εχεις πιθανοτητα να σε καρφωσει καποιος, γιατι να χρειαζεται αλλη αδεια? Εχω βαρεθει να πληρώνω μηχανικούς! Κουμπαριά πρέπει να κάνουμε ή να υιοθετήσουμε κανέναν. Αν την σκαπουλαρεις στην κατασκευη, θα βρεθεις με ενα σπιτι με κεραμοσκεπη οπως λεει η αδεια. Αν μπλεξεις τωρα με μηχανικο, τον ειπιες. Τακτοποιηση ολων των αυθαιρεσιων -που εχεις- προστιμα, και μετα νεα οικοδομικη αδεια. και εγω το ίδιο 750 μου πήγε η αμοιβη του μηχανικού χώρια το πρόστιμο της υπαγωγής σχεδόν 400 ευρώ και όλα αυτά για 5 τετραγωνικά.... ούτε αυθαιρεσίες ούτε κλεισιμό μπαλκονιών ούτε υπαίθριοι χωροι ούτε τίποτα απο αυτά μάλλον θα βγάλω άδεια αν και δεν ξέρω το κόστος για μικρή κλιμακα εργασιών οι τιμές για ξυλεία κεραμίδια λούκια και μονωτικα υλικά έχουν ξεφύγει δυστυχώς ξέρει τελικά κάποιος αν αξίζει να δώσω ένα χιλιάρικο παραπάνω για γυαλιστερό κεραμίδι επίσης τα εμφανή ξύλα αξίζει να τα βάλω περιμετρικά όπως είναι στην άδεια μου και το σχέδιο που βγήκε τότε όταν χτίστηκε το σπίτι ή να μείνω στα 13 χιλιάρικα και την απλή κατασκευή?
Maurikycli Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, Fillipos93 είπε Πολεοδομικό πρόβλημα γιατί έχω? τακτοποιήσεις έχουν γίνει τώρα πρόσφατα όχι ότι υπήρχε κάτι μεμπτό πέρα από κάτι μέτρα που ήταν απο λάθος μηχανικού αλλιώς δεν έγινε κάποια αυθαιρεσία σε σχέση με την οικοδομική άδεια Τουλάχιστον τσέκαρε τα ύψη της τωρινής πλάκας και το τελικό ύψος με την κεραμοσκεπη. Προσωπικά θα προσπαθούσα να βρω μηχανικό που ασχολείται με ξύλινες κατασκευές
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 7 ώρες πριν, andreaspA είπε Αφου η οικοδομικη αδεια λεει κεραμοσκεπη, που οκ εχει ληξει, αλλα αν δεν εχεις πιθανοτητα να σε καρφωσει καποιος, γιατι να χρειαζεται αλλη αδεια? Εχω βαρεθει να πληρώνω μηχανικούς! Κουμπαριά πρέπει να κάνουμε ή να υιοθετήσουμε κανέναν. Αν την σκαπουλαρεις στην κατασκευη, θα βρεθεις με ενα σπιτι με κεραμοσκεπη οπως λεει η αδεια. Αν μπλεξεις τωρα με μηχανικο, τον ειπιες. Τακτοποιηση ολων των αυθαιρεσιων -που εχεις- προστιμα, και μετα νεα οικοδομικη αδεια. Νέα άδεια χρειάζεται διότι πιθανότατα θα απαιτηθούν σκαλωσιές. Ένσημα των εργατών. Φάκελος ασφαλείας του έργου με επιβλεποντα μηχανικό. Δεν γίνονται με άλλον τρόπο όλα αυτά εκτός της άδειας, μπορεί να είναι μικρής κλίμακας και όχι κανονική θα το κρίνει ο μηχανικός. Άμα φάνε τώρα καμία καταγγελία από κακό γείτονα όταν θα κάνουν τα έργα ή ακόμα χειρότερα άμα γίνει τραυματισμός εργάτη και δεν έχουνε άδεια, θα μπλέξουν. 4 ώρες πριν, Fillipos93 είπε πώς γίνεται Basilhs23___ να σου ειπαν 8-10 χιλιάρικα ενώ εγω με τα τριπλάσια τετραγωνικά 15 000 με πολλά + Μάλλον γιατί εγώ είμαι άλλη περιπτωση και ιδιαιτεροτητα, μένω σε διατηρητέο κτίριο, ότι θες να κάνεις εδώ έχει 3-4 φορές παραπάνω κόστος από την συμβατική κατοικία. Κι αυτά τα χιλιάρικα που είπα ήταν πρόχειροι υπολογισμοί μπορεί να έβγαινε και παραπανω.
NikosKallithea Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 8 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Νέα άδεια χρειάζεται διότι πιθανότατα θα απαιτηθούν σκαλωσιές. Ένσημα των εργατών. Φάκελος ασφαλείας του έργου με επιβλεποντα μηχανικό. Δεν γίνονται με άλλον τρόπο όλα αυτά εκτός της άδειας, μπορεί να είναι μικρής κλίμακας και όχι κανονική θα το κρίνει ο μηχανικός. Άμα φάνε τώρα καμία καταγγελία από κακό γείτονα όταν θα κάνουν τα έργα ή ακόμα χειρότερα άμα γίνει τραυματισμός εργάτη και δεν έχουνε άδεια, θα μπλέξουν. Δεν χρειάζεται σκαλωσιά γίνεται με ανυψωτικά κλουβιά, και την ολη εργασια αναλαμβάνει εταιρεία με δικο της προσωπικό, εσυ δεν κάνεις τίποτα.
PLACEBO_89 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Στις 25/5/2023 στις 4:33 ΜΜ, Fillipos93 είπε Εάν γνωρίζει κάποιος από σχετικά θέματα το σπίτι μου όταν κατασκευάστηκε βγήκε οικοδομική άδεια με κεραμοσκεπή η οποία δυστυχώς δεν κατασκευάστηκε από το 1986 που χτίστηκε η μονοκατοικία, τώρα πρέπει να βγάλω νέα άδεια; ή αρκεί αυτή που έχω και έχει το σχέδιο του πως πρέπει να γίνει η κεραμοσκεπή και όλες τις λεπτομέρειες επίσης ένα συνεργείο που ρώτησα μου είπε για 179 τ.μ. κεραμοσκεπής με μόνωση εμφανή ξύλα(φορούσια) και γυαλιστερό κεραμίδι κόκκινο 15.800 ευρώ αν δεν κάνω εμφανή ξύλα μείον 2.000 ευρώ και αν δεν βάλω γυαλιστερά κεραμίδια μείον 800 ευρώ. Να προτιμήσω εμφανή ξύλα ή δεν αξίζει λόγω συντήρησης;, από κεραμίδια τι προτείνετε με βάση την εμπειρία σας; εσάς πώς σας φαίνεται αυτή η τιμή; καθώς στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν πολλά συνεργεία από ό,τι έψαξα, επίσης μία άδεια πόσο περίπου θα μου κοστίσει ή η ανανέωση της υπάρχουσας; ευχαριστώ πολύ όποιον γνωρίζει και βοηθήσει γιατί τα χρήματα μαζεύτηκαν με πολλή δουλειά και κόπο για να γίνει επίσης επειδή η οικοδομή είναι παλιά του 1986 τα θεμέλια και ο φέρων οργανισμός ξέρουμε αν επηρεάζεται η στατικότητα του κτιρίου με την προσθήκη κεραμοσκεπής; Η τιμη φαινεται αρκετα νορμαλ για τα σημερινα δεδομενα!!! Προσεξε να σου κανουν εξαερισμο και μαλιστα να ειναι σωστος! Το αναφερω γιατι εχω δει καινουργια κεραμοσκεπη περιπου στα δικα σου τετραγωνικα χωρις εξαερισμο! Για μενα αν δεν εχεις θεμα νομικο μην βαλεις κεραμοσκεπη ειναι καρκίνωμα στο θεμα αξιοπιστιας/συντηρησης! Εγω θα εκανα μονωση της πλακας και αν ημουν υποχρεωμενος για κεραμοσκεπη θα κοιταζα σε μεταλλοκατασκευη!
MauroPaltoudias Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Το ζήτημα του βάρους πάντως, είναι αμελητέο. Μιλάμε για 100-120kg/m2 max (ίσως να λέω και πολλά). Θα έπρεπε να είναι το τελευταίο που σας απασχολεί (εάν βεβαίως, σας απασχολεί). Τα όσα ανέφερε δε, ο κύριος (για να μην δημιουργούνται και πολλές οικειότητες, κατόπιν δικής του "παραίνεσης") @Maurikycli, θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα με απασχολούσε, για πολλούς και διάφορους λόγους. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2023 από MauroPaltoudias
Maurikycli Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 ^ Δεν ήταν παραίνεση αλλά ανησυχία Όσο να το κάνεις, ένα μαύρο παλτό είναι κάπως φοβιστικό 🥺
MauroPaltoudias Δημοσ. 29 Μαΐου 2023 Δημοσ. 29 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, Maurikycli είπε Spoiler Όσο Όπως και να το κάνεις, ένα μαύρο παλτό είναι κάπως φοβιστικό 🥺 Οκ, fixed (το "παραίνεση" μπήκε σκοπίμως εντός εισαγωγικών, ελλείψει πιο συναφούς χαρακτηρισμού) Στις 26/5/2023 στις 3:37 ΠΜ, Basilhs23___ είπε Μάλλον γιατί εγώ είμαι άλλη περιπτωση και ιδιαιτεροτητα, μένω σε διατηρητέο κτίριο, ότι θες να κάνεις εδώ έχει 3-4 φορές παραπάνω κόστος από την συμβατική κατοικία. Κι αυτά τα χιλιάρικα που είπα ήταν πρόχειροι υπολογισμοί μπορεί να έβγαινε και παραπανω. Από το διάζωμα Ω.Σ. και άνω (το λεγόμενο "σενάζ" ή "σενάζι" ή "σινάζι", όπως το λένε οι διάφοροι μάστορες και μη), ούτως ή άλλως, πάλι σε συμβατική κατασκευή αφορά (ζευκτό, τεγίδες, σανίδωμα, μόνωση, επικεράμωση), διατηρητέο ή μη. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2023 από MauroPaltoudias
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα