Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Δειξε εσυ τον ελαχιστο σεβασμο προς τους υπολοιπους, και θα προσπαθησω.

Ενημερωτικα, ετσι για να μεινουμε και οντοπικ, την προμηθεια, παγιο και το χαρτι του pos ποιος θα τα πληρωσει αν πας να παρεις ενα πακετο τσιγαρα? Θα πεις, ας βγαλουν ακρη μονοι τους. Αν βαλουν 0.10-0.20 επιπλεον στην τιμη που βλεπεις στο πλαι του πακετου, δεν θα διαμαρτυρηθεις? Αρα ουτε και ακρη δεν μπορουν να βγαλουν μονοι τους.

Τελικα? Μηπως ασχολουμαστε με πραγματα που δεν εχουμε εικονα? 

Κατανοητά όλα αυτά κι εγώ δεν θα έπαιρνα 1 παγωτό με κάρτα αλλά είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν POS?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Κατανοητά όλα αυτά κι εγώ δεν θα έπαιρνα 1 παγωτό με κάρτα αλλά είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν POS?

απο ότι βλέπω όχι ακόμα

https://www.thetoc.gr/oikonomia/article/upoxreotika-pos-pantou-eos-to-telos-tou-2023-akomi-kai-se-taxi-sinema-periptera---ti-allazei-sti-xrisi-tous/

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dtk-386 είπε

Προφανως και οχι, αλλιως θα το ειχαν. Καταστηματα οπως στο διπλανο thread πχ μπορουν να λενε οτι δεν διαθετουν pos για να γλυτωσουν ισως και καμια αποδειξη, αλλα εδω κυριολεκτικα πρεπει να πουλησουν οτι αγοραζουν.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ο κύριος λόγος που δεν θα ήθελαν οι περιπτεράδες pos είναι ότι θεωρητικά "μπαίνουν μέσα" στις πωλήσεις καπνικών. Γιατί το κέρδος είναι τόσο μικρό που η ελάχιστη χρέωση εκκαθάρισης είναι μεγαλύτερη, οπότε όντως αυτό γίνεται.

Εκεί αλήθεια είναι ότι οι τράπεζες + κυβέρνηση τον @@νε τον έμπορο. Θα πείτε ότι εμάς δεν μας αφορά άμεσα ως αγοραστές και όντως ισχύει...

Σε αυτό το σημείο είναι στην ευχέρεια του εμπόρου πάντως να βρει και έννομες λύσεις. Π.χ τις προάλλες πλήρωσα σε έναν έμπορα κινητό με κινητό (είχε viva pos app στο android).  Και μου λέει ότι εκεί έχει 0% προμήθεια. Ε να μια λύση (προς το παρόν).

Πάντως στην Αθήνα φέτος περίπτερο χωρίς Pos δεν έχω πετύχει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Δειξε εσυ τον ελαχιστο σεβασμο προς τους υπολοιπους, και θα προσπαθησω.

Ενημερωτικα, ετσι για να μεινουμε και οντοπικ, την προμηθεια, παγιο και το χαρτι του pos ποιος θα τα πληρωσει αν πας να παρεις ενα πακετο τσιγαρα? Θα πεις, ας βγαλουν ακρη μονοι τους. Αν βαλουν 0.10-0.20 επιπλεον στην τιμη που βλεπεις στο πλαι του πακετου, δεν θα διαμαρτυρηθεις? Αρα ουτε και ακρη δεν μπορουν να βγαλουν μονοι τους.

Τελικα? Μηπως ασχολουμαστε με πραγματα που δεν εχουμε εικονα? 

ποια προμήθεια, ποιο πάγιο, ποιο χαρτι;

η προμήθεια είναι έξοδο της επιχείρησης, δεν πληρώνουν όλοι πάγιο, το χαρτι του δινουν δωρεάν κάποιες εταιρίες, αλλα πες δεν το δίνουν ολοι, 3,99€ τα 10 ρολάκια κάνουν, ασε που η τάση στα νέα pos είναι να μην βγάζουν καν απόδειξη, και οπως συμβαίνει και στο εξωτερικό θα γίνει συνήθεια και εδώ.

2 λεπτά πριν, Engimek είπε

Ο κύριος λόγος που δεν θα ήθελαν οι περιπτεράδες pos είναι ότι θεωρητικά "μπαίνουν μέσα" στις πωλήσεις καπνικών. Γιατί το κέρδος είναι τόσο μικρό που η ελάχιστη χρέωση εκκαθάρισης είναι μεγαλύτερη, οπότε όντως αυτό γίνεται.

Εκεί αλήθεια είναι ότι οι τράπεζες + κυβέρνηση τον @@νε τον έμπορο. Θα πείτε ότι εμάς δεν μας αφορά άμεσα ως αγοραστές και όντως ισχύει...

Σε αυτό το σημείο είναι στην ευχέρεια του εμπόρου πάντως να βρει και έννομες λύσεις. Π.χ τις προάλλες πλήρωσα σε έναν έμπορα κινητό με κινητό (είχε viva pos app στο android).  Και μου λέει ότι εκεί έχει 0% προμήθεια. Ε να μια λύση (προς το παρόν).

καλα, για τη viva θα μπορούσαμε να πούμε οτι έχει ληστρικές προμήθειες, απλά σου δίνει το τυράκι, οτι αν τα λεφτά που εισέπραξες, τα "φας" χρησιμοποιώντας την κάρτα τους, δεν σε χρεώνουν προμήθεια.

Επεξ/σία από kon1to
  • Sad 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kon1to είπε

η προμήθεια είναι έξοδο της επιχείρησης,

το 24% αν δεν κανω λαθος (ή οσο εχει ως παροχη υπηρεσιας απο την τραπεζα προς τον εμπορο)

1 λεπτό πριν, kon1to είπε

δεν πληρώνουν όλοι πάγιο, το χαρτι του δινουν δωρεάν κάποιες εταιρίες

Χωρις παγιο δεν γνωριζω, χωρις προμηθεια, ναι (πχ viva). 2 ρολακια χαρτι δωρο. Ουαου

2 λεπτά πριν, kon1to είπε

3,99€ τα 10 ρολάκια κάνουν, ασε που η τάση στα νέα pos είναι να μην βγάζουν καν απόδειξη, και οπως συμβαίνει και στο εξωτερικό θα γίνει συνήθεια και εδώ.

Ειτε 0.40, ειτε 4, ειτε 40, δεν εχει σημασια. Οταν ερθουν και εδω αυτα τα μηχανακια που οι τραπεζες λενε εδω και 3 χρονια οτι θα αναβαθμιστουν και θα τα δωσουν, καλως. 

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εγώ έχω μείνει με την απορία πάντως.

Αν προλάβει και σου απαντήσει ο ΟΡ γιατί δε βλέπω να μένει για πολύ ανοιχτό το θέμα

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή αρκετοί υπερβάλλουν, το μεικτό κέρδος στα τσιγάρα είναι 2-3% στα πιο γνωστά και σε κάποια άλλα λίγο παραπάνω. Οπότε μια χαρά "χωράει" η προμήθεια του POS η οποία μπορεί να είναι από 0,3% με "περίεργα κόλπα" νέας γενιάς και από 0,50% μέχρι 1% μάξιμουμ για κανονικά. Το χαρτί δεν το συζητώ καν είναι αστείο. ΦΠΑ τα τσιγάρα/καπνικά δεν έχουν οπότε και πάλι άτοπο. Τα περίπτερα/ψιλικά παραδοσιακά και προ POS δεν έβγαζαν πολλά από τα τσιγάρα. Μεγάλος τζίρος, μικρό κέρδος, πολύ κεφάλαιο δεσμευμένο. Πάντα ποντάριζαν ότι θα μπει ο άλλος για τσιγάρο/εφημερίδα και θα πάρει και κάτι ακόμα και από εκεί έβγαινε το σεβαστό κέρδος. Απλώς έτσι έχουν μάθει.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Engimek είπε

Αυτό του το είπα και εγώ αλλά αυτό είναι πυρηνική φυσική για αυτούς.

Δεν καταλαβαίνουν καν ότι μπορεί να υπάρξει pos σε κινητό.

Και να φανταστείς από αυτό ξεκίνησε ο mr viva και έφτασε να εχει αξία 1 δις.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, skiabox είπε

Αυτό του το είπα και εγώ αλλά αυτό είναι πυρηνική φυσική για αυτούς.

Δεν καταλαβαίνουν καν ότι μπορεί να υπάρξει pos σε κινητό.

Και να φανταστείς από αυτό ξεκίνησε ο mr viva και έφτασε να εχει αξία 1 δις.

Μήπως είσαι ο Θανασάκης;

Capture-104-506x600.jpeg

Δημοσ.

Στο χωριό είχαμε ένα σκύλο που δεν ήξερε τι να κάνει όλη μέρα και κυνηγούσε την ουρά του😂 

βλέπω πλέον βγαίνει και σε ηλεκτρονική μορφη τώρα...🤣

Δημοσ.

μακαρι να απαγορευτει το μετρητο παντου, μονο καρτα κ οποιος θελει. 100% αποδειξεις για εσοδα στο κρατος.

θελω να πανε τα τσιγαρα 10€ ~ 15€, οι τσιχλες 3€ ~ 5€,  το ψωμι 5€ κ παει λεγοντας.

• Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.

ασχετο αλλα ποιος αγοραζει παγωτο απο περιπτερο πλεον?εδω στο σουπερ μαρκετ κοιταξα το ψυγειο και νομιζα μου ανεβηκε ο αστιγματισμος. 20 ευρω το κιλο τα επωνυμα, τα δε χωνακια 2.5-3 ευρω, σε λιγο θα τους βαζουν κλειδαρια οπως κανουν στα ξυραφακια. δεν τολμαω να σκεφτω ποσο τα δινουν τα περιπτερα. στη προηγουμενη σελιδα λεει καποιος για 4 λεπτα κερδος σε τσιγαρα, το 30-40-50% κερδος σε πατατακια αναψυκτικα κλπ δεν το αναφερει ομως..

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...