Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έπαψα πλέον να χάνω την ψυχραιμία μου με κάτι τέτοια. Όχι POS; Ααα, κρίμα ευχαριστώ. Και πάμε παραπέρα. Τουλάχιστον στην Αττική βρίσκεις ένα-δυο περίπτερα ανα οικοδομικό τετράγωνο, συν τα ψιλικάτζίδικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, antonios1988_ είπε

ασχετο αλλα ποιος αγοραζει παγωτο απο περιπτερο πλεον?εδω στο σουπερ μαρκετ κοιταξα το ψυγειο και νομιζα μου ανεβηκε ο αστιγματισμος. 20 ευρω το κιλο τα επωνυμα, τα δε χωνακια 2.5-3 ευρω, σε λιγο θα τους βαζουν κλειδαρια οπως κανουν στα ξυραφακια. δεν τολμαω να σκεφτω ποσο τα δινουν τα περιπτερα. στη προηγουμενη σελιδα λεει καποιος για 4 λεπτα κερδος σε τσιγαρα, το 30-40-50% κερδος σε πατατακια αναψυκτικα κλπ δεν το αναφερει ομως..

Ενας γνωστος που εχει μεγαλο ψιλικατζιδικο (και POS) μου ειπε οτι θα βαλει εναν μεγαλο τιμοκαταλογο εξω απο το ψυγειο με τα παγωτα. Γιατι οι πελατες φτανουν ταμειο και οταν ακουν τις τιμες νευριαζουν......

ο πύραυλος ο κλασικος εχει 2.60 και ο μεγαλος 3.40 προτεινόμενη τιμη!!!! Πλεον μονο μεγαλες συσκευασιες απο φθηνα σουπερ μαρκετ

Επεξ/σία από Allan-Wake
  • Like 4
Δημοσ.

Να θες να πάρεις ταξί από αεροδρόμιο στις 4 το πρωί και να μην δέχεται κανείς κάρτα.

Τι δύναμη έχουν αυτοί ρε φίλε και δεν τους αγγίζει κανείς;

Δημοσ.

Και καλά η κάρτα (που υποχρεωτικά συνδυάζεται με απόδειξη). Εδώ πληρώνει κανείς μετρητά και δεν έχουν και αποδείξεις μερικοί μερικοί ("δεν πρόλαβα να κόψω", "άμα τη χρειάζεσαι να σου κόψω" και άλλα τέτοια γραφικά και ειρωνικά).

Δημοσ.

ο μονος (σοβαρος) λογος για να αρνηθει καποιος την καρτα(ειναι χαλασμενο το pos κλπ) ειναι το 3-4% που κραταει απο τη συναλλαγη η τραπεζα. Για τους βλαχοκαταστηματαρχες που νομιζουν οτι με το να μην δεχονται καρτα γλιτωνουν τον φπα απο την αποδειξη που δεν κοβουν, αρκει να σκασει ελεγχος μια φορα και να πληρωσουν τετοια προστιμα που θα κοβουν αποδειξη μεχρι και στους συγγενεις. Αληθεια, οταν εγω παω πχ σε μια πολη για πρωτη φορα, και σκαω σε μαγαζι για πρωτη φορα, με τι θρασος ΔΕΝ κοβει αποδειξη ενα περιπτερο πχ. Τοσο σιγουρος ειναι οτι δεν ειμαι ελεγκτης?

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, MauroPaltoudias είπε

Και καλά η κάρτα (που υποχρεωτικά συνδυάζεται με απόδειξη). Εδώ πληρώνει κανείς μετρητά και δεν έχουν και αποδείξεις μερικοί μερικοί ("δεν πρόλαβα να κόψω", "άμα τη χρειάζεσαι να σου κόψω" και άλλα τέτοια γραφικά και ειρωνικά).

Δεν συνδιάζεται υποχρεωτικά με απόδειξη ΦΗΜ η πληρωμή με κάρτα, καθώς η τελευταία δεν αποτελεί ακόμα μέρος του φορολογικού συστήματος και είναι μόνο μέθοδος πληρωμής. Απλα, λόγο αρχείου, καποιες φορές, ειναι ευκολότερος ο έλεγχος αυτών των πληρωμών. 

Σε επιχειρήσεις με καθηστέρηση πληρωμής (εστίαση, παρκινγ κτλ) δεν μπορεί να γίνει καμία συσχέτιση. Για αυτό και θέλουν να συνδέσουν της μηχανές με τα POS, αλλα καλό 2024+ έτσι όπως πάει. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Skrobo είπε

Δεν συνδιάζεται υποχρεωτικά με απόδειξη ΦΗΜ η πληρωμή με κάρτα, καθώς η τελευταία δεν αποτελεί ακόμα μέρος του φορολογικού συστήματος και είναι μόνο μέθοδος πληρωμής. Απλα, λόγο αρχείου, καποιες φορές, ειναι ευκολότερος ο έλεγχος αυτών των πληρωμών. 

Σε επιχειρήσεις με καθηστέρηση πληρωμής (εστίαση, παρκινγ κτλ) δεν μπορεί να γίνει καμία συσχέτιση. Για αυτό και θέλουν να συνδέσουν της μηχανές με τα POS, αλλα καλό 2024+ έτσι όπως πάει. 

και παλι βρε φιλε μου θα υπαρχει αναντιστοιχια εσοδων και επαγγελματικων λογαριασμων. μπορει με τη πρωτη ματια να μην το βλεπει η εφορια αλλα σε δευτερευοντα ελεγχο θα χει προβλημα οποιος πληρωνεται με pos χωρις να κοβει αποδειξη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Skrobo Δηλαδή, εννοείτε πως στον ληπτη (πελάτη) καταχωρειται ως αγορά και λογίζεται σαν έξοδο από την ΑΑΔΕ ("χτισιμο" αφορολόγητου), ενώ ο εκδότης δεν υπόκειται σε κανέναν απολύτως έλεγχο; 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, antonios1988_ είπε

ο μονος (σοβαρος) λογος για να αρνηθει καποιος την καρτα(ειναι χαλασμενο το pos κλπ) ειναι το 3-4% που κραταει απο τη συναλλαγη η τραπεζα. Για τους βλαχοκαταστηματαρχες που νομιζουν οτι με το να μην δεχονται καρτα γλιτωνουν τον φπα απο την αποδειξη που δεν κοβουν, αρκει να σκασει ελεγχος μια φορα και να πληρωσουν τετοια προστιμα που θα κοβουν αποδειξη μεχρι και στους συγγενεις. Αληθεια, οταν εγω παω πχ σε μια πολη για πρωτη φορα, και σκαω σε μαγαζι για πρωτη φορα, με τι θρασος ΔΕΝ κοβει αποδειξη ενα περιπτερο πχ. Τοσο σιγουρος ειναι οτι δεν ειμαι ελεγκτης?

Η προμήθεια ειναι κοντά στο 1% για σχεδόν όλους. Τα πρόσιμα ειναι με πλαφόν 250 / 500 / 1000 ευρώ ανάλογα με την υποτροπή για Β κατηγορίας, τα διπλάσια για Γ κατηγορίας. Ο μόνος φόβος ειναι μην σου σφραγγίσουν το μαγαζί, που ειναι αν έχεις πάνω απο 10 παραβάσεις ή πάνω απο το 500 σε μία παράβαση. Αλλα και λουκέτο να βάλουν, με ενστασεις, δικαστήρια κτλ κτλ, καλό χρόνο μετά, και θα σε ρωτήσουν και ποιές μέρες να στο βάλουν. Πχ σε περιοχές σεζόν βάζουν πάντα καθημερινές. Εχω δει και 10ημερο λουκέτο να το σπάνε για να δουλέψει το μπαρ το ΠΣΚ.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, valkon είπε

Να θες να πάρεις ταξί από αεροδρόμιο στις 4 το πρωί και να μην δέχεται κανείς κάρτα.

Τι δύναμη έχουν αυτοί ρε φίλε και δεν τους αγγίζει κανείς;

Να θες να πάρεις ταξί από αεροδρόμιο στις 12 το πρωί και να μην δέχεται κάνεις....ρώτησα πάνω από 25 ταρίφες και τελικά αναγκαστικά πλήρωσα μετρητά

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, antonios1988_ είπε

και παλι βρε φιλε μου θα υπαρχει αναντιστοιχια εσοδων και επαγγελματικων λογαριασμων. μπορει με τη πρωτη ματια να μην το βλεπει η εφορια αλλα σε δευτερευοντα ελεγχο θα χει προβλημα οποιος πληρωνεται με pos χωρις να κοβει αποδειξη

Αν κόψω απόδειξη σε πελάτη που πληρώσει μετρητα, και στον ακριβώς επόμενο πελάτη που πληρώσει με κάρτα (και ας πούμε οτι έχει παρόμοιο ποσο, για ευκολια) δεν κόψω απόδειξη, πως θα αποδείξει η ΑΑΔΕ οτι ειναι 2 διαφορετικές πληρωμές και δεν έκδοσα απόδειξη; 

2 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

@Skrobo Δηλαδή, εννοείτε πως στον ληπτη (πελάτη) καταχωρειται ως αγορά και λογίζεται σαν έξοδο από την ΑΑΔΕ, ενώ ο εκδότης δεν υπόκειται σε κανέναν απολύτως έλεγχο; 

Οχι, εννοω οτι δεν υπάρχει συσχετισμός 1 προς 1 φορολογικών παραστατικών με αποδείξεις POS. Αν δεχτώ μια πληρωμή με POS ύψους 20 ευρώ, δεν ειναι αναγκαστικό να υπάρχει και μια απόδειξη ΦHM ύψους 20 ευρώ. Αυτο που πρέπει να υπάρχει ειναι το σύνολο Z της ημέρας να ειναι ίσο ή μεγαλύτερο απο το πακέτο POS που θα σταλεί στην τράπεζα. Και αυτο και να γίνει 2-3-5 φορές δεν χάλασε ο κόσμος γιατι μπορείς να το δικαιολογήσεις σε δεύτερο χρόνο.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, antonios1988_ είπε

Γενικά με εφοριακούς που μιλάω συνέχεια το ίδιο πράγμα μου λένε.Ότι πλέον έχουν απίστευτα εργαλεία ακόμα και στο κινητό και τον περνάνε ακτινογραφία τον άλλον χωρίς καν να μπουν μέσα.Ότι μου λένε σας λέω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Αν κόψω απόδειξη σε πελάτη που πληρώσει μετρητα, και στον ακριβώς επόμενο πελάτη που πληρώσει με κάρτα (και ας πούμε οτι έχει παρόμοιο ποσο, για ευκολια) δεν κόψω απόδειξη, πως θα αποδείξει η ΑΑΔΕ οτι ειναι 2 διαφορετικές πληρωμές και δεν έκδοσα απόδειξη; 

αυτο μπορει να γινει για μια συναλλαγη, δεν μπορει να παιζεις ολο το μηνα να αντιστοιχιζεις αποδειξεις με πληρωμες στο pos. δεν γινεται πρακτικα. και κατι αλλο στο παραδειγμα αυτο,γιατι πολυ απλα δεν κοβεις αποδειξη σε αυτον που πληρωσε στο pos και να μην κοψεις αποδειξη σε αυτον που πληρωσε μετρητα?ετσι και αλλιως παρανομεις.με το παραδειγμα που λες κινδυνευεις διπλα, μια γιατι δεν εκοψες αποδειξη, και αλλη μια που ειναι πιθανη αναντιστοιχια των ποσων. Ενω με αυτο που λεω εγω εισαι μονο μια φορα παρανομος😁

Επεξ/σία από antonios1988_
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντα να εχετε υποψιν τα λεγομενα στα πρωτα λεπτα της συνεντευξης του Bezos πριν 23 χρονια, οταν ερχεστε σε επαφη με οποιαδηποτε επιχειρηση εκει εξω.

Customer Experience/Customer Service.

Πριν λιγο πληρωσα με smartwatch 60 λεπτα σε καταστημα το οποιο εχει stand αυτοματης πληρωμης (self checkout) , οπου σκαναρεις μονος σου το προιον και πληρωνεις με nfc.

Ουτε ουρες, ουτε μη αποδοχη πιστωτικης καρτας, ουτε ελαχιστο οριο αγορων.

Επιβραβευετε λοιπον αυτους που εχουν βασικη προτεραιοτητα τον πελατη και την βελτιστη εμπειρια του,  οχι μονο σε ποιοτητα προιοντος αλλα και σε ολη τη διαδικασια.

Αποδοκιμαζετε οσους δεν εχουν αυτη τη νοοτροπια.

Στοχος ειναι λιγοτεροι αλλα σωστοι επαγγελματιες.

Επεξ/σία από Damianus
  • Thanks 2
Δημοσ.

σαν χρεοκοπημενη χωρα πρεπει να αντιγραψει φορολογικο-τραπεζικο συστημα της κυπρου ή βουλγαριας αλλιως μονιμα θα ασχολιομαστε με ψιλικα... 😛

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...