Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι ιδιοκτήτης ενός γραφείου το οποιό θέλω να του κάνω αλλαγή χρήσης σε διαμέρισμα. Έχω το 55%. Για το υπόλοιπο δεν έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς από τους δικαιούχους. Μπορώ να κάνω την αλλαγή χρήσης εφόσον κατέχω το υψηλότερο ποσοστό ή όχι?

Δημοσ.

Ρώτα κάποιον δικηγόρο πιθανότατα μπορείς, από την στιγμή που δεν έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς δεν έχουν κανένα ποσοστό ιδιοκτησίας, για να σε σταματήσουν πρέπει να το έχουν πραγματικά.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Mhdenistis είπε

Ρώτα κάποιον δικηγόρο πιθανότατα μπορείς, από την στιγμή που δεν έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς δεν έχουν κανένα ποσοστό ιδιοκτησίας, για να σε σταματήσουν πρέπει να το έχουν πραγματικά.

Νομίζω ότι εφόσον δεν έχει γίνει αποποίηση κληρονομιάς ισχύει μετά από κάποια περίοδο η σιωπηλή αποδοχή. Άρα ιδιοκτησία με ότι αυτό συνεπάγεται (βάρη) 

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Στην πραγματικότητα, οι αλλοι ιδιοκτήτες είναι μακρινοί συγγενείς στο εξωτερικό που δεν έχουν εμφανιστεί στην Ελλάδα για χρόνια και δεν υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας μαζί τους. Μέχρι τώρα λογο της κατάστασης είναι παρατημένο και πληρώνω μόνο ΕΝΦΙΑ και κοινόχρηστα. Για τη δικαστική διανομή ρώτησα δικηγόρο και μου ανέφερε ότι υπάρχει και το σενάριο να εμφανιστούν "κοράκια" στον πλειστηριασμό, να αγοράσουν το μερίδιο που υπολείπεται και εν συνεχεία να μου δημιουργούν αυτοί προβλήματα. Γνωρίζει κάποιος εάν μπορώ τουλάχιστον να το νοικιάσω σαν γραφείο (κανονικά με συμφωνητικό)? Ή πάλι είναι απαραίτητο να συμφωνήσουν ολοι οι ιδιοκτήτες? Σας ευχαριστώ και πάλι όλους.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, greekfragma είπε

Όχι. Για οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να συμφωνήσουν εγγράφως όλες οι πλευρές.

Το ζητά το ΙΚΑ.

44 λεπτά πριν, Theo2022 είπε

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Στην πραγματικότητα, οι αλλοι ιδιοκτήτες είναι μακρινοί συγγενείς στο εξωτερικό που δεν έχουν εμφανιστεί στην Ελλάδα για χρόνια και δεν υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας μαζί τους. Μέχρι τώρα λογο της κατάστασης είναι παρατημένο και πληρώνω μόνο ΕΝΦΙΑ και κοινόχρηστα. Για τη δικαστική διανομή ρώτησα δικηγόρο και μου ανέφερε ότι υπάρχει και το σενάριο να εμφανιστούν "κοράκια" στον πλειστηριασμό, να αγοράσουν το μερίδιο που υπολείπεται και εν συνεχεία να μου δημιουργούν αυτοί προβλήματα. Γνωρίζει κάποιος εάν μπορώ τουλάχιστον να το νοικιάσω σαν γραφείο (κανονικά με συμφωνητικό)? Ή πάλι είναι απαραίτητο να συμφωνήσουν ολοι οι ιδιοκτήτες? Σας ευχαριστώ και πάλι όλους.

Στην ενοικίαση, δεν χρειάζεται συναίνεση αφού έχεις το 55%.

Αρκεί να το 'δεχτεί' ο ενοικιαστής με την έννοια ότι θα το ενοικίαση πρακτικα ολόκληρο αλλά το μισθωτηριο θα γράφει 55%

Δημοσ.

Αν το νοικιάσεις,  καλό ειναι να βάζεις το ποσοστό του ενοικίου που δικαιούνται οι άλλοι ιδιοκτήτες στο παρακαταθηκών και δανείων. Η ιδέα ειναι οτι σε περίτπωση που εμφανιστούν, το δικαστήριο να μην πάρει το μέρος τους για αποζημιώσεις, αφου έπραξες καλή τη πίστει. 
Πόσο καιρό το έχουν παρατημένο; Το ΕΝΦΙΑ που λες, το πληρώνεις ολόκληρο ή μονο το ποσοστό σου; Ρωτα μια τον δικηγόρο για τακτική χρησικτησία.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Το ΕΝΦΙΑ που λες, το πληρώνεις ολόκληρο ή μονο το ποσοστό σου; 

Λογικά το ποσοστό του πληρώνει (αφού αυτόματα βεβαιώνεται η οφειλή στο taxisnet) , για να πληρώσεις τα άλλα ποσοστά πρέπει να έχεις πρόσβαση στο taxisnet των υπολοίπων , πως αλλιώς θα πληρώσεις βεβαιωμένη οφειλή άλλου ; ας μας απαντήσει και κάποιος πιο έμπειρος.

Επίσης μας αναφέρει ότι μπορεί να εμφανιστούν κοράκια στον πλειστηριασμό άρα φαντάζομαι δεν έχουν πληρωθεί τα ΕΝΦΙΑ των υπολοίπων ; 

Δημοσ.

Πληρώνω το ποσό που αντιστοιχεί στο ποσοστό μου. Οι άλλοι πιθανολογώ πως δεν έχουν πληρώσει ΕΝΦΙΑ καθόσον είναι κληρονόμοι κληρονόμων που ζουν στο εξωτερικό και δεν έχουν σχέσεις με Ελλάδα. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Theo2022 είπε

Πληρώνω το ποσό που αντιστοιχεί στο ποσοστό μου. Οι άλλοι πιθανολογώ πως δεν έχουν πληρώσει ΕΝΦΙΑ καθόσον είναι κληρονόμοι κληρονόμων που ζουν στο εξωτερικό και δεν έχουν σχέσεις με Ελλάδα. 

Γιατι δεν το βγαζεις σε δικαστικη διανομη να ξεμπερδευεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Theo2022 είπε

Το ενοίκιο θα το καρπώνεστε εξ ολοκλήρου ; Τι εννοώ : θα πληρώνετε ΕΝΦΙΑ για το 55% και θα εισπράττετε ενοίκιο για όλο το ακίνητο ;

Επεξ/σία από MauroPaltoudias

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...