Προς το περιεχόμενο

Κορυφαίες προσωπικότητες στο χώρο του ΑΙ προειδοποιούν με δήλωση 22 λέξεων για τον "κίνδυνο αφανισμού"


alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 ώρες πριν, RTW4ever είπε

Τελικά ένας κομμουνιστής δε λείπει ποτέ από το ινσόμνια. 

λ

δε ειμαι καν αριστερος, και τα πραγματα ειναι πολυ σοβαρα δε το λεω εγω το λεει η jp morgan και αλλοι καραδεξιοι οικοι. ακομα και ο elon musk που ειναι ακρορεπουμπλικανος. Θα μεινουν ως και 1 δις ανεργοι Ο καπιταλισμος βασιζεται στα χαμηλα σχετικα  ποσοστα ανεργιας αλλιως καταρρεει . Αν δε ξερεις στοιχειωδεις  αρχες πολιτικης οικονομιας ειναι δικο σου προβλημα. Για να μη μπει σε σπιραλ καταστροφής ακομα και η ΗΠΑ πρέπει να βρεθει λυση και εχει ηδη παει στο κογκρεσο. Απλως η τεχνολογια δεν μπορει να σταματήσει τωρα που ειδαν τι μπορεινα κανει . 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, AtiX είπε

Πραγματικά αν δεις την ΤΝ σαν ένα πρόγραμμα θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να μπορεί να λειτουργήσει ως ιός, ίσως εκεί να μπερδεύεσαι…

Το ξέρω ότι δεν είσαι τεχνοφοβικός και συγνώμη αν έδωσα αυτή την εντύπωση για εσένα. Πιστεύω όμως ότι οι κίνδυνοι από την ΤΝ δεν προέρχονται από την φύση της τεχνολογίας της αλλά από την χρήση της τεχνολογίας της… 🙂

Νομίζω ότι ο @panther_512 με τον όρο ιός ότι μπορεί να λειτουργήσει ως hacker και να κάνει back τον εαυτό της αλλού, να σαμποτάρει μια ιδιωτική επιχείρηση ή μία στρατιωτική βάση.

Αυτό βέβαια για να συμβεί πρέπει να δαιμονοποιήσουμε την ΤΝ και να απαγορεύσουμε την χρήση της. Επιτρέποντας την ορθή χρήση της, ένας ερευνητής ασφάλειας δικτύων, θα την χρησιμοποιήσει για penetration test και έτσι ο κακόβουλος πλέον θα έχει να κάνει με ασφάλεια σφυρηλατημένη από AI και όχι από τον άνθρωπο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τους έχω βαρεθεί αυτούς τους "ειδικούς". Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει θαύματα αλλά μπορεί να κάνει και έκτροπα.

Το ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από δυστοπικές κυβερνήσεις για τον περιορισμό των ελευθεριών μας δεν είναι πρόβλημα της ΤΝ αλλά το κυβερνήσεων και των πολιτικών μοντέλων που έχουμε, που δίνουν πλήρη εξουσία σε μία ομάδα ατόμων οι οποίοι δεν ρωτάνε κανέναν πολίτη την γνώμη τους και παίρνουν αποφάσεις απολυταρχικά υποτίθεται για το καλό μας, γεμίζοντας τις τσέπες τους και αδειάζοντας τις δικές μας.

Ηδού η Ρόδος να καταργήσουμε τις βουλές, αν μπορεί η κάθε κυράτσα να κάνει τεστ για το τι ζώδιο της ταιριάζει ή τι ζώο ήταν στην προηγούμενη ζωή της, τότε σίγουρα μπορεί να τρέξει και ένα ερωτηματολόγιο για το τι θέλει να γίνει με μία δημόσια απόφαση έτσι ώστε μία ομάδα από μπουρεοκράτες να μην μπορούν να αφαιρέσουν τις ελευθερίες μας, που ξέρετε ίσως έτσι γίνει ο κόσμος λίγο πιο γνώστης του τι ψηφίζει και φτιάξουμε λίγο την ζωή μας.

Το να γράφουν εκθέσεις στυλ Greta και πως καίγεται το ταβάνι, είναι σαν να λέμε ότι καίγεται το μ**νί. Δεν θα σταματήσει η ΤΝ επειδή το είπε ο κάθε φασίστας που βλέπει να του ξεφεύγει το μονοπώλιο της παραπληροφόρησης.

Εν ολίγοις έχω φτάσει στο σημείο, οτιδήποτε λένε οι "ειδικοί" να θεωρώ πως πάμε προς την σωστή κατεύθυνση. Δεν αρέσει στους ίδιους η δύναμη που αποκτάει ο κάθε άνθρωπος στα χέρια του, αυτό φοβούνται.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 30/5/2023 στις 7:41 ΜΜ, Dreamstorm είπε

Και η απάντηση από την άλλη πλευρά 🙄

Η μείωση των κινδύνων που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) αποτελεί πράγματι σημαντική προτεραιότητα, καθώς η τεχνολογία της ΤΝ συνεχίζει να εξελίσσεται. Ενώ υπάρχουν διάφορες απόψεις σχετικά με το επίπεδο επείγοντος και την προτεραιότητα που πρέπει να έχει, γενικά αναγνωρίζεται ότι η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με την ΤΝ είναι ζωτικής σημασίας. Ας διερευνήσουμε μερικά βασικά σημεία που σχετίζονται με τη μείωση των κινδύνων της ΤΝ.

  1. Έρευνα και Ανάπτυξη Ασφάλειας: Επενδύοντας στην έρευνα και ανάπτυξη που επικεντρώνεται στην ασφάλεια της ΤΝ είναι ουσιαστικό. Αυτό περιλαμβάνει την εξερεύνηση τρόπων για την ανάπτυξη συστημάτων ΤΝ που ευθυγραμμίζονται με τις ανθρώπινες αξίες, έχουν αξιόπιστους μηχανισμούς προστασίας και μπορούν να αντιμετωπίσουν απροσδόκητες συνέπειες ή επιβλαβείς συμπεριφορές.

  2. Ηθικές Οδηγίες και Κανονισμοί: Η θέσπιση σαφών ηθικών οδηγιών και κανονισμών για την ανάπτυξη και την εφαρμογή της ΤΝ μπορεί να συμβάλει στη διασφάλιση υπεύθυνων και απολογήσιμων πρακτικών. Αυτές οι οδηγίες μπορούν να καλύπτουν πεδία όπως η διαφάνεια, η ιδιωτικότητα, η δικαιοσύνη και η προκατάληψη, μεταξύ άλλων.

  3. Διεθνής Συνεργασία: Δεδομένου του παγκόσμιου χαρακτήρα της ανάπτυξης της ΤΝ, η διεθνής συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας. Η συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων, ερευνητών, κορυφαίων επιχειρηματιών και οργανώσεων μπορεί να διευκολύνει τον ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, τη μεταφορά γνώσεων και τον συντονισμό των προσπαθειών για την αντιμετώπιση των κινδύνων με συνοχή.

  4. Ευαισθητοποίηση και Εκπαίδευση του Κοινού: Η αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού για την ΤΝ, τις δυνατότητές της και τους δυνητικούς κινδύνους είναι ζωτικής σημασίας. Η εκπαίδευση του ευρύτερου κοινού, των πολιτικών λήψης αποφάσεων και των ενδιαφερομένων μπορεί να συμβάλει στην ενημέρωση και την υπεύθυνη ανάπτυξη της ΤΝ.

  5. Αξιόπιστη Διακυβέρνηση και Εποπτεία: Η ανάπτυξη αποτελεσματικών μηχανισμών διακυβέρνησης για την ΤΝ είναι σημαντική. Αυτό περιλαμβάνει τη θέσπιση οργάνων ή πλαισίων που μπορούν να παρακολουθούν, ρυθμίζουν και εποπτεύουν την ανάπτυξη, εφαρμογή και χρήση των συστημάτων ΤΝ για να διασφαλίσουν τη συμμόρφωσή τους προς ηθικά και ασφαλείς πρότυπα.

  6. Αξιολόγηση Μακροπρόθεσμων Επιπτώσεων: Η διεξαγωγή λεπτομερών αξιολογήσεων των πιθανών μακροπρόθεσμων επιπτώσεων των τεχνολογιών ΤΝ μπορεί να βοηθήσει στην αναγνώριση και την αντιμετώπιση των κινδύνων. Η πρόβλεψη των κοινωνικών, οικονομικών και ηθικών επιπτώσεων της ΤΝ μπορεί να ενημερώσει τις πολιτικές αποφάσεις και να δυναμώσει τα προληπτικά μέτρα.

Να θυμάστε ότι ως μοντέλο γλωσσικής επεξεργασίας ΤΝ, μπορώ να παρέχω πληροφορίες και στοιχεία, αλλά οι αποφάσεις σχετικά με τις παγκόσμιες προτεραιότητες απαιτούν τη συμμετοχή πολιτικών φορέων, εμπειρογνωμόνων και ενδιαφερομένων μερών.

Prime Directives (Robocop)
1. Serve the public trust,

2. Protect the innocent,

3. uphold the law

4. Classified

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

On 30/05/2023 at 20:27, manolis940 said:

Ένα όπλο μπορεί να σε υπερασπιστεί ή να διαπράξεις ένα έγκλημα με αυτό. Ωστόσο ο διαχωρισμός αυτός δεν γίνεται με την κρίση του καθενός αλλά με νομοθετικές ρυθμίσεις.

Συμφωνώ βεβαίως ότι η ΤΝ δεν είναι απλά ένα όπλο, είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει ριζικά την ζωή μας, είναι κάτι που μπορεί να ανεβάσει κι άλλο τον εκθετικό δείκτη της τεχνολογικής και επιστημονικής προόδου. Και η Πυρηνική ενέργεια ανήκει στην ίδια κατηγορία και γι αυτό έχουν θεσπιστεί νόμοι γι αυτήν και την ορθή χρήση της.

Ποτέ η ΤΝ δεν θα ενεργοποιηθεί ένα πρωί και θα καταστρέψει την ανθρωπότητα χωρίς να βάλει ο άνθρωπος το χεράκι του.
Ένα άτομο με μια ανθρώπινη νοημοσύνη αν το κλείσεις σε ένα δωμάτιο και του μάθεις ότι όταν μεγαλώσει πρέπει να βγει έξω και να αφανίσει την LGBTQ κοινότητα, θα το κάνει. Αυτό γιατί τα γνωρίσματα που έχει είναι περιορισμένα και στοχευμένα προς αυτή την κατεύθυνση. Η ΤΝ πιστεύω απλά θα κάνει αυτή την δουλειά πιο εύκολα από έναν άνθρωπο καθώς δεν υπάρχει κανένα <<συναίσθημα>> να την εμποδίσει.
Ωστόσο αν την διδάξεις την ισότητα των ανθρώπων πιθανών να την υπερασπιστεί πολύ καλύτερα από κάθε άνθρωπο.

τι εμποδιζει να θεσπιστουν νομοι οπως εχουν γινει με τοσα αλλα πραγματα? παντα σε καθε τεχνολογια υπαρχουν τα + και τα - και απλα βγαινουν κανονες ,νομοι κτλ για να μην χρησιμοποιηθουν οσο γινονται τα -. δεν γινεται να σταματησει η τεχνολογια επειδη θα βγει και ενα πλην.τα ζυγιζεις παντα.

On 30/05/2023 at 19:41, punky said:

Σαν γενική πρόταση αναντίρρητα ισχύει αυτό που λες αλλά ταυτόχρονα αδικεί τους ανησυχούντες ως γραφικούς αρνητές της προόδου γιατί τα "τόσα άλλα" δεν ανήκουν στη μικρή λίστα των τεχνικών επιτευγμάτων της ανθρωπότητας που το κακό που μπορεί να προκαλέσουν είναι ανυπολόγιστο τόσο σε έκταση όσο και σε μέγεθος. Άλλο η εφεύρεση του αυτοκινήτου και η ανησυχία των πεταλωτών αλόγων κι άλλο η πυρηνική ενέργεια κι η ανησυχία των κατοίκων της Χιροσίμα. Η ΤΝ φρονώ πως ανήκει σε αυτή τη μικρή λίστα κι είναι εύλογες οι ανησυχίες παρά τις ομολογουμένως τεράστιες νέες ευκαιρίες και δυνατότητες που επίσης θα προσφέρει.

σκοπος δεν ειναι να μην προχωρησει η τεχνολογια .θα προχωρησει οτι και αν κανουν οι αρνητες.σκοπος ειναι να γινει σωστα που αυτο ειναι σιγουρα πιο ευκολο να γινει απο το να σταματησεις την τεχνολογια. σιγουρα καθε τεχνολογια μπορει να εχει μικρα πλην αλλα μπορει να εχει και τεραστια πλην (βλεπε πυρηνικη ενεργεια) . ολοι μας πιστευω εχουμε ανησυχιες με καθε τι καινουριο απλα καποιοι το παραφουσκωνουν. βεβαια πολλες φορες γινεται και επιτηδες ολος ο ντορος για να πουλανε εφημεριδες και γενικα τρομολαγνια για clicks. Και σιγουρα οπως ειπες καποιες ανησυχιες ειναι λογικες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 minutes ago, Shinji ikari said:

Τι πλην εχει η πυρηνικη ενεργεια;

οτι μπορει να χρησιμοποιηθει για πυρηνικη βομβα. ισως το ειπα λαθος που ειπα η πυρηνικη ενεργεια και οχι τα πυρηνικα γενικως

η πυρηνικη ενεργεια απλα θελει προσοχη για να μην φτιαξουμε και αλλο serial μετα απο αυτο του chernobyl

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, poulinos είπε

οτι μπορει να χρησιμοποιηθει για πυρηνικη βομβα.

Το καταλαβα οτι ενοουσες και τη βομβα, η βομβα ομως εφερε την ειρηνη, οποτε το μετραω στα θετικα. Τα πυρηνικα εργοστασια ειναι ο ασφαλεστερος και υγιεστερος τροπος παραγωγης ενεργειας κατα πολυ, βαζοντας μεσα και ολα τα θυματα απο ατυχηματα. Απλα οταν εχεις ενα εντυπωσιακο δυστυχημα, οπως αυτο που σκοτωσε τα αεροπλοια, σου μενει αυτο και δεν βλεπεις τα στοιχεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 minutes ago, Shinji ikari said:

Το καταλαβα οτι ενοουσες και τη βομβα, η βομβα ομως εφερε την ειρηνη, οποτε το μετραω στα θετικα. Τα πυρηνικα εργοστασια ειναι ο ασφαλεστερος και υγιεστερος τροπος παραγωγης ενεργειας κατα πολυ, βαζοντας μεσα και ολα τα θυματα απο ατυχηματα. Απλα οταν εχεις ενα εντυπωσιακο δυστυχημα, οπως αυτο που σκοτωσε τα αεροπλοια, σου μενει αυτο και δεν βλεπεις τα στοιχεια.

ισχυει αυτο που αναφερεις.οτι μπορει απο αλλα ατυχηματα να εχουν πεθανει ατομα και να μην εχει αναφερθει ή απο ολους τους αλλους τροπους παραγωγης ενεργειας να εχουμε μολυνει θαλασσες κτλ αλλα κανεις δεν θα τα αναφερει. απλα αυτο ηταν λιγο κραυγαλεο πχ με το Chernobyl. το να χρησιμοποιουνται ομως γενικα τα πυρηνικα σε πολεμο δεν ειναι το καλυτερο.θα μου πεις και πυρηνικα να μην ηταν απλα παλι θα ειχαν βρει τροπο για να σκοτωσουν τους παντες εστω και αν επρεπε να ριξουν δεκαδες βομβες. σε καθε περιπτωση U get my point of view.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

η βομβα ομως εφερε την ειρηνη

Η Ιαπωνία ήταν ήδη έτοιμη να παραδοθεί και προσωπικά θεωρώ το μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου σε όλη την υπάρχουσα ιστορία…

από εκεί και πέρα, τα πυρηνικά όπλα το μόνο που κατάφεραν να φέρουν είναι τον φόβο και τίποτα άλλο. Ήμαστε 85 χρόνια μετά και έχουμε μια Βόρεια Κορέα ή Ρωσία να τα χρησιμοποιεί για να απειλεί…

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...