Προς το περιεχόμενο

AI και Hassio


kama28

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα αν και ειχα καιρο να ασχοληθω ξανα με το γκρουπακι μου, μιας και γιναμε  περισσοτεροι οριστε ενα θεμα για συζητηση , πλεον το chatgpt μπηκε για τα καλα στο hassio , θεωρειτε την χρηση του αποδεκτη ? θα σας αρεσε η AI να παρακολουθει τις κινησεις και τις προτιμησεις σας και να εκπαιδευει το συστημα καθε μερα ολο και περισσοτερο? θα θελα πολυ να πειτε ολοι την αποψη σας και να συζητησουμε γι αυτο μιας και ειναι επικαιρο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 8 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν μεγάλα ζητήματα περί ιδιωτηκότητας όσον αφορά LLMs σα το ChatGPT λόγο της αδιαφάνειας από πλευράς των εταιριών σχετικά με τη διαχείριση των δεδομένων αλλά και της κλειστής φύσεώς τους. Προσωπικά πιστεύω πως αυτό που θα δώσει πραγματική ώθηση στο χώρο είναι η δυνατότητα self-hosting τέτοιων μοντέλων, το οποίο είναι και στα πλαίσια του πνεύματος συστημάτων σα το Home Assistant.

Μία μεγάλη μερίδα από μας που χρησιμοποιούμε Home Assistant έναντι ανταγωνιστικών κλειστών λύσεων είναι η δυνατότητα που μας παρέχει να έχουμε κυριότητα των δεδομένων μας. Την είσοδο του self-hosted ΑΙ τη βλέπουμε ήδη σε άλλα projects ανοιχτού κώδικα όπως είναι το Nextcloud, οπότε πιστεύω πως είναι απλά θέμα χρόνου.

Το 2023 ήταν το "year of the voice" για το Home Assistant και το development περιτριγυριζόταν κυρίως γύρω από αυτό. Νομίζω πως το επόμενο λογικό βήμα για τη Nebu Casa θα ήταν επικεντρώσει στο AI γενικότερα μέσα στο 2024. Καθώς έρχεται και κουμπώνει με όλη τη δουλειά που έχει γίνει στο Assist.

Για να απαντήσω στην ερώτηση σου πάντως δεν έχω κανένα πρόβλημα με το generative AI σα τεχνολογία. Το θέμα μου είναι καθαρά από πλευρά της κυριότητας των δεδομένων μου. Και αν το Home Assistant κάνει integrate με κάποιο local μοντέλο φυσικά και θα το χρησιμοποιήσω.

Επεξ/σία από crispy_mummy
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Δημιουργία νέου...