Προς το περιεχόμενο

H Microsoft θα διορθώσει σύντομα bug των Windows 11 που ανεβάζει το CPU load


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 25/06/2023 at 15:25, MikeKata said:

Τελευταίο σχόλιό μου στο άλλο post όπου αναφερόμουν στους προϋπάρχοντες ισχυρισμούς σου για "1% usage σε CPU 10ετίας":

"Μα πόσο καλά περνάμε με αυτές τις ανέκδοτες ιστοριούλες κατά καιρούς... "

Αλλά, ναι, έπρεπε να κάνω αίτηση στο πρωτόκολλο για να στηρίξεις τα όσα λες. Την ίδια στιγμή, εγώ όταν μίλησα για συγκεκριμένα ποσοστά, πόσταρα και εικόνα για αυτό που έλεγα.

Φυσικά! Μα ποιος δεν ξέρει, άλλωστε, ότι το "6πύρηνο XEON δεκαετίας" είναι το ίδιο με τον 6900HS;

"Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω" που λέγαμε πριν; Ακριβώς η ίδια παραπλανητική τακτική που είχες και στην παλιά κουβέντα για M1/M2 όπου σου έλεγαν για efficiency στα 15W και έλεγες για Cinebench στα 65W; Γενικώς, έχεις ένα θέμα στην κατανόηση κειμένου και στο πώς δένουμε τα επιχειρήματα μεταξύ τους.

Ξεκάθαρο PEBCAK. Γιατί PEBCAK; Γιατί όταν δεν κατανοείς το overhead του λειτουργικού και το πόσα ελεύθερα resources σου αφήνει για να κάνεις τη δουλειά σου, όχι απλά PEBCAK, το 15χρονο ξαδερφάκι μου καλύτερη σχέση έχει με το PC του. Και γιατί μας ενδιαφέρει το idle; ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ OVERHEAD ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ.

Αλλά όπως είπα. Όταν το βαρύτερο που έχεις κάνει στο PC σου είναι το gaming...

Γράφεις πράματα με τα οποία ποτέ δεν διαφώνησα. Προφανώς το idle είναι δείκτης overhead, γιαυτό σου λέω κοίτα να φτιάξεις ότι πάει λάθος με το PC σου γιατί για να έχεις 50% cpu και SSD usage σε IDLE σημαίνει ότι κάτι έχει πάει λάθος.


Eλά σε pm αν θες να σε βοηθήσω να το στρώσεις το μηχάνημα ρε συ

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, Herald said:

Δεν πόσταρες καμία εικόνα για να στηρίξεις αυτά που λές

Κρίμα είναι, μεγάλος άνθρωπος να μη βλέπεις. Γυαλιά αμέσως... Και, φυσικά, όπως είπα και στο άλλο post, το δικό μου δεν ήταν idle...

1 hour ago, MikeKata said:

https://cdn-bb-eu1.insomnia.gr/file/insomnia-s3/monthly_2023_06/image.png.9c6783c11a8f267f24f49a5b5996b563.png

 

1 hour ago, Herald said:

Δεν πόσταρες καμία εικόνα για να στηρίξεις αυτά που λές. Δείξε μου εικόνα σε idle που έχεις 50% cpu και ssd usage στα windows. Ίσως εντοπίσω κιόλας τι έχεις κάνει λάθος και σε βοηθήσω να το φτιάξεις, κρίμα είναι ρε μαν να υπολειτουργεί το PC χωρίς λόγο

Πάμε πάλι. Για πόσταρέ μου το "εξαπύρηνο 10ετίας" να δω κάτι. Αρνήθηκες την προηγούμενη φορά, αρνείσαι και τώρα.

1 hour ago, Herald said:

Ίσως εντοπίσω κιόλας τι έχεις κάνει λάθος και σε βοηθήσω να το φτιάξεις, κρίμα είναι ρε μαν να υπολειτουργεί το PC χωρίς λόγο

Όταν λες "υπολειτουργεί το PC χωρίς λόγο", εννοείς σαν το δικό σου που έχει ΣΕ IDLE 3.1GB RAM usage γεμάτα με τα πάντα κλειστά και "streamlined" (άλλη φορά προσπάθησε να το κρύψεις λίγο καλύτερα στο screenshot, μπας και δεν το δούμε) ; ΠΑΙΔΙΑ, ΜΗΝ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ 🤣

Έχεις πάει το PEBCAK σε άλλο επίπεδο, όχι αστεία! Όταν λέω εγώ ότι δεν έχεις ιδέα από άλλα λειτουργικά συστήματα και έχουμε διαφορετικό ορισμό του "υψηλό resource usage", κάτι ξέρω.

1 hour ago, Herald said:

Και επειδή συνεχώς το πας επί προσωπικού, κάνω τόσο σοβαρές δουλειές στο PC που έχω φροντίσει να μην επηρεάζονται από το τι θα πάθει το PC μου, οπότε ναι τόσο άνετα μπορώ να κάνω dual boot. Αν θελω φωτια του βάζω και η δουλειά που κάνω παραμένει ασφαλής.

Μετάφραση: Δεν έχω νευραλγικά πράγματα στο PC μου, έχω αποδείξει επανειλημμένως ότι δεν έχω ιδέα από "βαριές δουλειές" - αλήθεια, τι κάνεις στο PC; Μέχρι τώρα δεν έχεις αναφέρει τίποτα και τα μόνα πράγματα στα οποία σχολιάζεις στο Insomnia είναι όταν θες να αρχίσεις "beef" για MS/Intel/Nvidia (talk about fanboys), το pattern βλέπω και κρίνω (μιας και λες για προσωπικό)- , οπότε το PC μου κάθεται απλά σε idle όλη μέρα με ανοιχτό το task manager για να βλέπω τους πυρήνες και να χαίρομαι.

Συνέχισε να προσφέρεις απλόχερα γέλιο! Κρίμα να πρέπει να περιμένουμε άρθρα μόνο για MS/Intel/Nvidia για να σχολιάσεις, υπάρχει potential εδώ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 25/06/2023 at 16:55, MikeKata said:

Κρίμα είναι, μεγάλος άνθρωπος να μη βλέπεις. Γυαλιά αμέσως... Και, φυσικά, όπως είπα και στο άλλο post, το δικό μου δεν ήταν idle...

Τέσπα, κουράζει όλο αυτό, αν όντως βλέπεις 50% cpu και SSD usaage   ανέβασε screenshot να το δούμε και να σε βοηθήσουμε να το φτιάξεις. Αλλιώς stop το trolling
 

Επεξ/σία από Herald
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Herald said:

Δεν αρνήθηκα κάτι, πότε δεν το ζήτησες.

Τόσες φορές σου το έχω ζητήσει και σε αυτό και στο άλλο post και εδώ και συνεχίζεις να μην... Μα πόσο αστείος πια;

1 hour ago, Herald said:

Το screenshot με το 50% usaage στα windows σε idle θέλω να δώ. Τόσους μήνες περιμένω....

Απάντηση στο προηγούμενο post:

"Φαίνεται ότι ο σαρκασμός του αρχικού σχολείου πέρασε και δεν ακούμπησε από κάποιον."

Το πρόβλημα στην κατανόηση κειμένου που λέγαμε;

Αντιθέτως, εσύ δε σάρκαζες όταν έλεγες για 1% usage "σε 6πύρηνο XEON δεκαετίας". Θα το ποστάρεις ποτέ;

1 hour ago, Herald said:

Γαργάρα το 1% που ανέβασα με 2 πυρήνες :P

Γαργάρα; 3.1GB RAM utilization ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ, με όλα τα services κλειστά για να το κάνεις streamline έχεις και μιλάς για γαργάρα; Ξέρεις τι σημαίνει "resource usage"; ΗΣΥΧΑ ΡΕ! 🤣

1 hour ago, Herald said:

Πως ακριβώς πάω να το κρύψω όταν βγάζω φάτσα φορά το παράθυρο του hwinfo? Καταλαβαίνεις ότι μπορούσα απλά να σου δείξω τον task manager ΧΩΡΙΣ το hwinfo? Δεν ξέρω, φαντάζομαι κατάλαβες ότι είσαι λάθος και γράφεις ότι σου έρθει τώρα για να μην το παραδεχτείς. 

Όταν έχεις κρυμμένο αριστερά στο παράθυρο του HWinfo το κομμάτι της μνήμης. Καταλαβαίνω, σου ξέφυγε λίγο, αλλά όχι κι έτσι.

1 hour ago, Herald said:

Αν θες κλείνω και τα nvidia services και πέφτω στα 2.5gb.

ΑΛΗΘΕΙΑ; Δηλαδή θα φτάσεις σε idle, με κομμένα τα Nvidia services και ό,τι γίνεται από streamline να είσαι ΜΟΛΙΣ 0.13 GB πάνω από το screenshot που σου πόσταρα όπου είχα ανοιχτό Firefox με 5-6 καρτέλες, MPV με ταινία και File Manager. ΘΑΥΜΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ WINDOWS ΕΓΙΝΑΝ ΕΛΑΦΡΙΑ (άμα δεν τρέχεις τίποτα απολύτως πάνω).

1 hour ago, Herald said:

Αλλά για ποιό λόγο, για αυτό έχω την ram - για να την χρησιμοποιεί και να ανοίγουν όλα γρήγορα. Να την έχω άδεια για ποιό λόγο? Την πλήρωσα για να την χρησιμοποιώ. 

Εδώ παιδιά, βλέπουμε το χαρακτηριστικό παράδειγμα "χρήστη" που χρησιμοποιεί αποκλειστικά Windows, χωρίς να έχει γνωρίσει άλλο desktop λειτουργικό. Γιατί; Γιατί έχει φάει την προπαγάνδα της MS πως το να κάνει overpaying για να έχει περισσότερη RAM επειδή το λειτουργικό του τρέχει bloatware, είναι καλό γιατί "την χρησιμοποιεί και ανοίγουν όλα γρήγορα". Κανείς δεν του είπε πως τα apps στα Windows τείνουν να ανοίγουν πιο αργά από άλλα λειτουργικά λόγω πολλών παραγόντων (πχ RAM management και I/O, καθώς και του NTFS που είναι αστεία αργό συγκριτικά με άλλα FS). Φυσικά, το ίδιο συμβαίνει και an βάλεις MacOS απέναντι σε Windows.

https://www.phoronix.com/news/Linux-4.7-FS-5-Way

https://openbenchmarking.org/result/1608041-LO-LINUX44BT99&sgm=1&rol=1&hgv=Btrfs%2CEXT4%2CF2FS%2CXFS%2CNTFS&ppt=D#results

https://www.systranbox.com/windows-vs-linux-a-comparison-of-memory-management/

Edit: Είχα ξεχάσει να σου ποστάρω και για Mac.

https://www.phoronix.com/review/macos12-windows-linux/6

(Δε σου βρήκα γενικότερα για loading  times, σου βρήκα όμως για FS)

Για αυτό, παιδιά, να μάθετε να χρησιμοποιείτε όλα τα λειτουργικά, για να αποκτήσετε κρίση και να μην πετάτε τέτοια πράγματα.

1 hour ago, Herald said:

Πάντως τρελό CPU usage όντως το SS που ανέβασες, 4.5% σε 8 πυρήνες ενώ στα windows <1% με 2 πυρήνες. Ouch

Πάλι PEBCAK; Πάλι μιλάς χωρίς να έχεις ιδέα τι λες; Πάμε να σου το εξηγήσω.

https://learn.microsoft.com/en-us/windows/win32/etw/using-events-to-calculate-cpu-usage?redirectedfrom=MSDN

α) Δεν έχεις ιδέα πώς τα Windows σου δείχνουν το γενικό resource usage, έτσι (αυτό το μοναδικό νουμεράκι που βλέπεις στο task manager σου); H formula είναι πιο πολύπλοκη, αλλά πολύ απλοϊκά, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΤΩΝ INDIVIDUAL THREADS (όπως έκανες εσύ εδώ). Το ΓΕΝΙΚΟ ποσοστό, όχι σε κάθε thread ξεχωριστά βρίσκεται πιο κοντά στο average. Αλλά δε βαριέσαι; Κάπως δεν έπρεπε να το στηρίξεις κι εσύ αυτό που παλεύεις να πεις; Meanwhile, σε ένα γενικό νούμερο, με την αντίστοιχη μεθοδολογία των Windows, το utilization της εικόνας μου ήταν γύρω στο 0.55%. Αλλά μη σου χαλάσουμε και το αφήγημα.

β) Όπως αρνείσαι να παραδεχθείς μπας και σου βγει επιχείρημα, αυτό που πόσταρα είναι με "ανοιχτό Firefox με 5-6 καρτέλες, MPV με ταινία και File Manager" και RAM usage στα 2.37GB. Για κάνε λίγο το ίδιο να δω κάτι στα Windows να γελάσουμε. Ναι, στα ίδια Windows που εσύ ο ίδιος πόσταρες idle 3.1GB RAM usage με τα πάντα κλειστά, φρέσκο από reboot. Πανηγύρι θα γίνει!

1 hour ago, Herald said:

Εννοείται ότι δεν έχω νευραλγικά πράματα στο PC μου. Κάνω πραγματικά σοβαρή δουλειά και δεν μπορώ να βασίζομαι στην αξιοπιστία του PC και του κάθε PC ή σε λάθος χειρισμό του χρήστη (καλή ώρα με το dual boot που ανέφερες) για να μην χαθούν.

Ακόμα δε μας είπες τι όμως, έστω ένα παράδειγμα, να αποκτήσουμε ένα μέτρο σύγκρισης για το πόσο "ζορίζεις" το PC και αν ξέρεις να το χρησιμοποιείς αποδοτικά (που κρίνοντας από το pattern αυτών που λες, δεν ξέρεις) ή αν έχουμε άλλη μια περίπτωση PEBCAK συνδυασμένου με Dunning-Krueger.

Σύνοψη: Ως συνήθως, δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς. Ξέρω όμως πόσο επίμονος είσαι, το έχω δει και σε άλλα posts όπου έχεις/δεν έχεις δίκιο, δε σταματάς μέχρι ο άλλος να σταματήσει να σου απαντάει. Φυσικά, αυτό δεν έχει καμία σχέση με το αν έχουν την οποιαδήποτε βάση αυτά που λες.

Άντε, ατιμούτσικο, θα σου την κάνω τη χάρη! The floor is yours! :)

Επεξ/σία από MikeKata
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 minute ago, MikeKata said:

Τόσες φορές σου το έχω ζητήσει και σε αυτό και στο άλλο post και εδώ και συνεχίζεις να μην... Μα πόσο αστείος πια;

Απάντηση στο προηγούμενο post:

"Φαίνεται ότι ο σαρκασμός του αρχικού σχολείου πέρασε και δεν ακούμπησε από κάποιον."

Το πρόβλημα στην κατανόηση κειμένου που λέγαμε;

Αντιθέτως, εσύ δε σάρκαζες όταν έλεγες για 1% usage "σε 6πύρηνο XEON δεκαετίας". Θα το ποστάρεις ποτέ;

Γαργάρα; 3.1GB RAM utilization ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ, με όλα τα services κλειστά για να το κάνεις streamline έχεις και μιλάς για γαργάρα; Ξέρεις τι σημαίνει "resource usage"; ΗΣΥΧΑ ΡΕ! 🤣

Όταν έχεις κρυμμένο αριστερά στο παράθυρο του HWinfo το κομμάτι της μνήμης. Καταλαβαίνω, σου ξέφυγε λίγο, αλλά όχι κι έτσι.

ΑΛΗΘΕΙΑ; Δηλαδή θα φτάσεις σε idle, με κομμένα τα Nvidia services και ό,τι γίνεται από streamline να είσαι ΜΟΛΙΣ 0.13 GB πάνω από το screenshot που σου πόσταρα όπου είχα ανοιχτό Firefox με 5-6 καρτέλες, MPV με ταινία και File Manager. ΘΑΥΜΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ WINDOWS ΕΓΙΝΑΝ ΕΛΑΦΡΙΑ (άμα δεν τρέχεις τίποτα απολύτως πάνω).

Εδώ παιδιά, βλέπουμε το χαρακτηριστικό παράδειγμα "χρήστη" που χρησιμοποιεί αποκλειστικά Windows, χωρίς να έχει γνωρίσει άλλο desktop λειτουργικό. Γιατί; Γιατί έχει φάει την προπαγάνδα της MS πως το να κάνει overpaying για να έχει περισσότερη RAM επειδή το λειτουργικό του τρέχει bloatware, είναι καλό γιατί "την χρησιμοποιεί και ανοίγουν όλα γρήγορα". Κανείς δεν του είπε πως τα apps στα Windows τείνουν να ανοίγουν πιο αργά από άλλα λειτουργικά λόγω πολλών παραγόντων (πχ RAM management και I/O, καθώς και του NTFS που είναι αστεία αργό συγκριτικά με άλλα FS). Φυσικά, το ίδιο συμβαίνει και an βάλεις MacOS απέναντι σε Windows.

https://www.phoronix.com/news/Linux-4.7-FS-5-Way

https://openbenchmarking.org/result/1608041-LO-LINUX44BT99&sgm=1&rol=1&hgv=Btrfs%2CEXT4%2CF2FS%2CXFS%2CNTFS&ppt=D#results

https://www.systranbox.com/windows-vs-linux-a-comparison-of-memory-management/

(Δε σου βρήκα γενικότερα για loading  times, σου βρήκα όμως για FS)

Για αυτό, παιδιά, να μάθετε να χρησιμοποιείτε όλα τα λειτουργικά, για να αποκτήσετε κρίση και να μην πετάτε τέτοια πράγματα.

Πάλι PEBCAK; Πάλι μιλάς χωρίς να έχεις ιδέα τι λες; Πάμε να σου το εξηγήσω.

https://learn.microsoft.com/en-us/windows/win32/etw/using-events-to-calculate-cpu-usage?redirectedfrom=MSDN

α) Δεν έχεις ιδέα πώς τα Windows σου δείχνουν το γενικό resource usage, έτσι (αυτό το μοναδικό νουμεράκι που βλέπεις στο task manager σου); H formula είναι πιο πολύπλοκη, αλλά πολύ απλοϊκά, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΤΩΝ INDIVIDUAL THREADS (όπως έκανες εσύ εδώ). Το ΓΕΝΙΚΟ ποσοστό, όχι σε κάθε thread ξεχωριστά βρίσκεται πιο κοντά στο average. Αλλά δε βαριέσαι; Κάπως δεν έπρεπε να το στηρίξεις κι εσύ αυτό που παλεύεις να πεις; Meanwhile, σε ένα γενικό νούμερο, με την αντίστοιχη μεθοδολογία των Windows, το utilization της εικόνας μου ήταν γύρω στο 0.55%. Αλλά μη σου χαλάσουμε και το αφήγημα.

β) Όπως αρνείσαι να παραδεχθείς μπας και σου βγει επιχείρημα, αυτό που πόσταρα είναι με "ανοιχτό Firefox με 5-6 καρτέλες, MPV με ταινία και File Manager" και RAM usage στα 2.37GB. Για κάνε λίγο το ίδιο να δω κάτι στα Windows να γελάσουμε. Ναι, στα ίδια Windows που εσύ ο ίδιος πόσταρες idle 3.1GB RAM usage με τα πάντα κλειστά, φρέσκο από reboot. Πανηγύρι θα γίνει!

Σύνοψη: Ως συνήθως, δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς. Ξέρω όμως πόσο επίμονος είσαι, το έχω δει και σε άλλα posts όπου έχεις/δεν έχεις δίκιο, δε σταματάς μέχρι ο άλλος να σταματήσει να σου απαντάει. Φυσικά, αυτό δεν έχει καμία σχέση με το αν έχουν την οποιαδήποτε βάση αυτά που λες.

Άντε, ατιμούτσικο, θα σου την κάνω τη χάρη! The floor is yours! :)

Δεν ξέρω για ποιο streamline και ποια services μιλάς, πάτησα το power button, έκλεισα το steam που ανοίγει με το PC και σου τράβηξα screenshot. Με 2 πύρηνο CPU, 1% usage 🤣


Τέσπα, πολύ το κουράσαμε, αν θες βοήθεια για να μην έχεις 50% CPU usage σε idle και 50% ssd μπορείς να μου στείλεις pm, έχεις κάνει επικό λάθος αν συμβαίνει αυτό. Σαφήνω να τσακωθείς με τον εαυτό σου. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@AlexandrosKle

 

Είμαι στο γραφείο. Πήγα στο χειρότερο PC που διαθέτουμε, έναν 4πυρηνο xeon e5620 του 2010, έχει να κλείσει μήνες χρόνια ούτε εγώ ξέρω πόσο, τρέχει 3 sql database, 0% (!!!!) cpu usage. Να ανεβάσω ss λες? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, Herald είπε

@AlexandrosKle

 

Είμαι στο γραφείο. Πήγα στο χειρότερο PC που διαθέτουμε, έναν 4πυρηνο xeon e5620 του 2010, έχει να κλείσει μήνες χρόνια ούτε εγώ ξέρω πόσο, τρέχει 3 sql database, 0% (!!!!) cpu usage. Να ανεβάσω ss λες? 

Για βάλε να τους τρελάνεις💪

Θα στην βγάλουν πειραγμένη βέβαια την screenshot αλλά εντάξει🤣

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 minute ago, AlexandrosKle said:

Για βάλε να τους τρελάνεις💪

Θα στην βγάλουν πειραγμένη βέβαια την screenshot αλλά εντάξει🤣

Είναι λάθος οι σενσορες 😁

 

Περιμένω αμφισβήτηση απτον φίλο μας τον @MikeKata πρώτα και μετά ανεβάζω 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς, το οικοσύστημα των windonws έχει πολλά αρνητικά αλλά και πολλά θετικά. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν επιπλέον επιλογές. Είτε συμβιβάζεσαι με την τακτική της MS (beta tester) ή πληρώνεις αδρά και πηγαίνεις στο αντίπαλο στρατόπεδο της Apple που και εκεί υπάρχουν πολλά στραβά αλλά όχι τέτοιου είδους bugs. Δε θα αναφέρω την επιλογή του linux διότι και εκεί προκύπτουν θέματα συμβατότητας και σφαλμάτων. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...