andreas-d Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 3 ώρες πριν, Nikki_Sixx είπε Καλημέρα στην παρέα, ξεθάβω αυτό το πολύ ωραίο θέμα που ανοίξατε με τον πολύ καλό οδηγό. Επειδή ψάχνομαι κι εγώ τώρα για πισίνα 366cm, ήθελα να ρωτήσω για το θέμα της αντλίας, υπάρχει περίπτωση κάποιος να έχει κάνει πατέντα να συνδέσει 2 αντλίες μαζί? Διπλασιάζεται η ροή ή οχι? Ρωτάω επειδή το skimmer θέλει πάνω από 3,000 ροή και επειδή αυτές δίνουν αντλία με 2.000 ροή έλεγα μήπως γίνεται. Για να μην αφήσω την μαμίσια που είναι καινούρια και βγει κατευθείαν άχρηστη, και δώσω άλλο ένα 80άρι για καινούρια. Ευχαριστώ! Δεν νομίζω να έχει νόημα τα συνδέσεις δυο αντλίες καλύτερα να αφήσεις αυτή που έχει να δουλεύει λίγο παραπάνω, δεν παθαίνει τίποτα, φίλτρο με άμμο έχει η απλό. Χλώριο εγώ ρίχνω κόκκους μεσα στην πισίνα και αφήνω την αντλία να δουλεύει τουλάχιστον μία ημέρα πριν από κάθε χρήση. Εδώ και 6 χρόνια την έχω στον κήπο του σπιτιού μου στην Γερμανία και πέρσι πήρα καινούργια αντλία φίλτρο 3.800l/h διότι η παλιά έσπασε το χειμώνα από τον πάγο αμέλησα να το αποσυνδεσω και κρακκκ.. Η πισίνα είναι bestway 5,35 διάμετρος με 1,55 ύψος.. 1
Nikki_Sixx Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Δεν έχω θέμα για την ανακύκλωση του νερού, απλώς ρώτησα για να μπορεί να δουλέψει το skimmer που θέλει μεγαλύτερη ροή. Μάλλον θα το αφήσω για του χρόνου εάν αναβαθμίσω την αντλία. Ευχαριστώ!
DarK_HumOuR Δημοσ. Τρίτη στις 04:47 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:47 πμ Στις 27/6/2025 στις 11:15 ΠΜ, Nikki_Sixx είπε Καλημέρα στην παρέα, ξεθάβω αυτό το πολύ ωραίο θέμα που ανοίξατε με τον πολύ καλό οδηγό. Επειδή ψάχνομαι κι εγώ τώρα για πισίνα 366cm, ήθελα να ρωτήσω για το θέμα της αντλίας, υπάρχει περίπτωση κάποιος να έχει κάνει πατέντα να συνδέσει 2 αντλίες μαζί? Διπλασιάζεται η ροή ή οχι? Ρωτάω επειδή το skimmer θέλει πάνω από 3,000 ροή και επειδή αυτές δίνουν αντλία με 2.000 ροή έλεγα μήπως γίνεται. Για να μην αφήσω την μαμίσια που είναι καινούρια και βγει κατευθείαν άχρηστη, και δώσω άλλο ένα 80άρι για καινούρια. Ευχαριστώ! καλωσηρθες! οχι! μην το κανεις. μην προσπαθησεις να συνδεσεις 2 αντλιες. δεν λειτουργει. οπως σου ειπε κι ο φιλος, χρησιμοποιησε την αντλια που εχεις κι ας μην τραβαει πολυ το σκιμμερ. αν σου αρεσει και αποφασισεις να την λειτουργεις, καποια στιγμη θα μπεις στο τρυπακι να παρεις μεγαλυτερο φιλτρο, και ολα θα τελειωσουν. ειδα ενα πολυ ωραιο ελληνικο βιντεακι με στησιμο μιας ιντεξ prism frame 4,57 αξιζει να το δειτε. παρα τα μικρολαθακια (που ολοι κανουμε οταν πρωτοασχολουμαστε με το σπορ) ηταν δροσιστικοτατο! ιντεξ 4.57
gsisr Δημοσ. Τρίτη στις 11:51 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:51 πμ μπορει να φανει βλακεια τωρα αυτο που θα ρωτησω αλλα ας ρωτησω. τι γινεται με τις πισινες αυτου του στυλ https://afoipalasi.gr/shop/foyskoti-paidiki-pisina-intex-56475.html?srsltid=AfmBOooe9FxvYfkWCVI8z3qeQjP0iI1KehD4RwgGdmwwSFPaZeaHfCJd ναι μεν παιρνουν λιγο νερο, περιπου ενα τονο αλλα δεν ειναι και το ευκολοτερο το συνεχες αδειασμα γεμισμα. με ενδιαφερει να την εχω σε σκεπασμενη ταρατσα για να μπορουν να πλατσουριζουν τα μικρα ανα πασα στιγμη. τι θα μου συστηνατε; δεν θελω να παω σε μεγαλυτερες πισινες λογω του οτι προσθετω πολυ βαρος στη ταρατσα αλλα και τα παιδια ειναι πολυ μικρα για μεγαλυτερες
DarK_HumOuR Δημοσ. Τρίτη στις 06:31 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:31 μμ (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, gsisr είπε μπορει να φανει βλακεια τωρα αυτο που θα ρωτησω αλλα ας ρωτησω. τι γινεται με τις πισινες αυτου του στυλ https://afoipalasi.gr/shop/foyskoti-paidiki-pisina-intex-56475.html?srsltid=AfmBOooe9FxvYfkWCVI8z3qeQjP0iI1KehD4RwgGdmwwSFPaZeaHfCJd ναι μεν παιρνουν λιγο νερο, περιπου ενα τονο αλλα δεν ειναι και το ευκολοτερο το συνεχες αδειασμα γεμισμα. με ενδιαφερει να την εχω σε σκεπασμενη ταρατσα για να μπορουν να πλατσουριζουν τα μικρα ανα πασα στιγμη. τι θα μου συστηνατε; δεν θελω να παω σε μεγαλυτερες πισινες λογω του οτι προσθετω πολυ βαρος στη ταρατσα αλλα και τα παιδια ειναι πολυ μικρα για μεγαλυτερες καλωσηρθες. 2 θεματα να προσεξεις: 1) την συνεχη καταναλωση νερου, μια που περιπου καθε τρεις μερες το αργοτερο θα πρεπει να αλλαχθεί γιατι θα βρομίσει ειτε την σκεπαζεις ειτε οχι, και, 2) την στατικοτητα του κτιριου. θεωρητικα, ενας τονος νερου απλωμενος στα τετραγωνικα της συγκεκριμενης πισινας πανω σε μια ταρατσα, δεν αποτελει προβλημα. μια φορτωμενη βιβλιοθηκη στρεσσαρει πιο πολυ ενα κτιριο, γιατι το βαρος της ειναι συγκεντρωμενο. αλλα για να μην εχεις ξεκατινιασματα με ενοικους, ρωτα εναν αρχιτεκτονα ή πολιτικο μηχανικο. μια τετοια ειχα πριν πολλα πολλα χρονια στην ταρατσα μου και περασα πολλα καλοκαιρια μαζι της χωρις κανενα προβλημα, πριν γινει κροσια λογω φθορας. καλες βουτιες! Επεξ/σία Τρίτη στις 06:34 μμ από DarK_HumOuR 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα