Dr_Pepper Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Πριν αρχίσω θα ήθελα να καθησυχάσω κάποιους που ίσως αισθανθούν την ευθύνη να με παροτρύνουν στο να ζητήσω την συμβουλή ενός επαγγελματία πως το θέμα δεν υφίσταται πρακτικά μιας και δεν έχουμε να χωρίσουμε/αμφισβητήσουμε/απαιτήσουμε κάτι εγώ και οι άμεσα εμπλεκόμενοι συγγενείς μου είμαστε μια οικογένεια που λέμε απλά έτσι εγκυκλοπαιδικά θα ήθελα να μάθω "τι παίζει" σε τέτοιες περιπτώσεις απλά λόγω απορίας επειδή δυσκολεύομαι να καταλάβω βάσει των όσων έψαξα στο internet έως τώρα. Τέλος, αν και δεν ειμαι άνθρωπος που δεν δέχεται το χιούμορ θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσοι θέλετε να συμμετέχετε στο θέμα να πείτε την άποψη σας σοβαρά και ας συνοδεύεται και απο καλαμπούρι απλά να ειναι σοβαρός/βάσιμος ο κύριος κορμός του μηνύματος σας, να μην ειναι απλά εξυπνάδα/τρολλάρισμα χωρίς καμία πληροφορία/συνεισφορά στο θέμα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Λοιπόν πρόκειται για ένα σπίτι που ειναι στο όνομα της γιαγιάς μου, η οποία εδώ και μερικούς μήνες αποδήμησε εις Κύριον, ο παππούς μου (άντρας της) δεν ζει εδώ και δεκαετίες Έχει 2 παιδιά, τον πατέρα μου και την αδερφή του/θεία μου ανύπαντρη χωρίς παιδιά . Δεν υπάρχει διαθήκη και απόσο ξέρω δεν έχει γίνει κάποια αποδοχή κληρονομιάς Και ρωτώ τώρα, δικαιούχοι του σπιτιού (που ήταν στο όνομα της γιαγιάς μου εννοείται) ειναι μόνο ο πατέρας μου και η θεία μου οι δικαιούχοι; ή ειμαι και εγώ ως εγγονός/μοναχογιός τους πατέρα μου; Πιο απλά πάει 50-50 μεταξύ πατέρα και θείας; ή 33.3% μεταξύ εμένα (ως εγγονός αλλά και μοναχογιός του πατέρα μου), 33.3%του πατέρα και 33.3% της θείας; ή 50% η θεία και 25% εγώ και 25% ο πατέρας μου; σε δεύτερο χρόνο αφού απαντήσετε στο απο πάνω, ο αδερφός του πατέρα μου που μας άφησε και αυτός εδώ και χρόνια είχε και αυτός κάτι χωράφια και δεν κάναμε αποδοχή ισχύουν τα ίδια με την γιαγιά μου; ή επειδή αλλάζουν οι βαθμοί συγγένειας αλλάζει και η "μοιρασιά"; (ο θείος χωρίς γυναίκα και παιδιά) Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2023 από Dr_Pepper
Nabuko Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 11 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε ειναι μόνο ο πατέρας μου και η θεία μου οι δικαιούχοι; Nαι 11 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Πιο απλά πάει 50-50 μεταξύ πατέρα και θείας; Ναι 13 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε ο αδερφός του πατέρα μου που μας άφησε και αυτός εδώ και χρόνια είχε και αυτός κάτι χωράφια και δεν κάναμε αποδοχή ισχύουν τα ίδια με την γιαγιά μου; Ναι 1 1
NikosKallithea Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Υπάρχει ενα έγγραφο που εκδίδεται απο το κράτος και λέγεται "εγγυτέρων συγγενών" Εκει θα βρεις ολες τις απαντήσεις σου 1
spooker Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Dr_Pepper said: Δεν υπάρχει διαθήκη και απόσο ξέρω δεν έχει γίνει κάποια αποδοχή κληρονομιάς Η αποδοχή έχει γίνει είτε την έχουν κάνει είτε όχι. Αλλά στην περίπτωση που δεν γίνει, γίνεται αυτόματα σιωπηρή αποδοχή κληρονομιάς. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2023 από spooker
Dr_Pepper Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Υπάρχει ενα έγγραφο που εκδίδεται απο το κράτος και λέγεται "εγγυτέρων συγγενών" Εκει θα βρεις ολες τις απαντήσεις σου Ναι αυτό είδα και εγώ και με μπέρδεψε Αναφορά σε κείμενο 7. Εγγύτεροι συγγενείς – ποιοι εγγράφονται στο πιστοποιητικό Οι συγγενείς εγγράφονται με σειρά κληρονομικής διαδοχής, εφ’ όσον ήταν εν ζωή κατά την ημερομηνία θανάτου του κληρονομούμενου. Εάν δεν υπάρχουν τέκνα, εγγράφονται οι λοιποί αλλά όχι στο σύνολό τους. Εάν υπάρχουν κατιόντες δεν εγγράφονται οι ανιόντες, εάν τα αδέλφια είναι εν ζωή δεν εγγράφονται τα ανίψια, κλπ. Οι υπεύθυνες δηλώσεις χρησιμοποιούνται στην περίπτωση όπου ο αιτών ζητά να συμπεριληφθεί στο πιστοποιητικό συγγενής, ο οποίος δεν προέκυψε από το δημοτολόγιό σας, αλλά και από την έρευνά σας σε οικείες Υπηρεσίες. Η σειρά που εξετάζεται είναι η εξής: ΣΥΖΥΓΟΣ και ΤΕΚΝΑ (αν όχι->) ΕΓΓΟΝΙΑ (αν όχι ->) ΓΟΝΕΙΣ και ΑΔΕΡΦΙΑ (+ΕΤΕΡΟΘΑΛΗ) (αν όχι ->) ΑΝΙΨΙΑ (αν όχι ->) ΘΕΙΟΙ (αν όχι ->) ΞΑΔΕΡΦΙΑ αλλά δεν έκανα καλή ανάγνωση και με την απάντηση και του @Nabuko συνειδητοποίησα τι σημαίνουν αυτά τα "αν όχι" δηλαδή αν δεν βρεθούν γενικά τότε πάμε στους "παρακάτω" συγγενείς και γιαυτό έχει και "και" μεταξύ συζύγου και τέκνον και όχι "αν όχι" γιατί εκει κληρονομούν ισόποσα για κάποιο λόγο απλά είχα αμφιβολίες τέσπα τέλος καλό όλα καλά, ευχαριστώ. 23 λεπτά πριν, spooker είπε Η αποδοχή έχει γίνει είτε την έχουν κάνει είτε όχι. Αλλά στην περίπτωση που δεν γίνει, γίνεται αυτόματα σιωπηρή αποδοχή κληρονομιάς. Ναι λογικό απλά ήθελα να πω δεν έχει γίνει κάποια κίνηση απο μεριάς της οικογένειας και δεν υπάρχει "τετελεσμένο" ας το πουμε έτσι λόγω κάποιας απαίτησης κάποιου συγγενή ή αμφισβήτησης κτλ.
sdikr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 25 minutes ago, spooker said: Η αποδοχή έχει γίνει είτε την έχουν κάνει είτε όχι. Αλλά στην περίπτωση που δεν γίνει, γίνεται αυτόματα σιωπηρή αποδοχή κληρονομιάς. Δεν νομίζω πως ισχύει αυτό γιατί έτσι θα γινόταν αποδοχή και των χρεών που έχει αυτόματα
panostza Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 12 minutes ago, sdikr said: Δεν νομίζω πως ισχύει αυτό γιατί έτσι θα γινόταν αποδοχή και των χρεών που έχει αυτόματα Να μη νομίζεις. 1 2
StamTheMan Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 4 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε είμαστε μια οικογένεια που λέμε Ναι ναι,να εισαι σιγουρος
nickol-us Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Η κληρονομιά χωρίς διαθήκη είναι σχετικά εύκολη με τα στοιχεία που δίνονται. Δεν ξέρω τι διάβασες και μπερδεύτηκες, το παρακάτω τα λέει αρκετά ξεκάθαρα κατά την γνώμη μου https://www.odigostoupoliti.eu/klironomia-xoris-diathiki-me-poia-seira-kalountai-oi-klironomoi/ Στην περίπτωση του θείου καλείται η 2η τάξη, αδέλφια και γονείς, οπότε στην δική σας περίπτωση, ο πατέρας σου και η θεία σου Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2023 από nickol-us
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Πέραν από τις απαντήσεις που σωστά γράφηκαν για την αποδοχή, και κάτι ακόμα. Όταν κάνεις αποποίηση, μετά το κράτος κοιτάει την επόμενη βαθμίδα συγγενειας, οπότε πρέπει να ενημερώσεις τους συγγενείς που ακολουθούν στην βαθμίδα ώστε να κάνουν και αυτοί αποποίηση μην τους έρθει ξαφνικά η ενημέρωση ότι έχουν κάποιο χρέος. 1
Skrobo Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 1 hour ago, sdikr said: Δεν νομίζω πως ισχύει αυτό γιατί έτσι θα γινόταν αποδοχή και των χρεών που έχει αυτόματα You are in for a surprise που λένε στο χωριό μου. 1
sdikr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 2 hours ago, panostza said: Να μη νομίζεις. Όταν λες να μην νομίζω; αν κάνεις δηλαδή αποποίηση τότε σου έρχεται το κράτος και το βάζει κρυφά ;
RipCity Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, sdikr είπε Όταν λες να μην νομίζω; αν κάνεις δηλαδή αποποίηση τότε σου έρχεται το κράτος και το βάζει κρυφά ; Αν παρέλθουν 4 μήνες χωρίς αποποίηση τότε γίνεται σιωπηρή αποδοχή ενεργητικού και παθητικού κληρονομιάς. Δηλαδή φορτώνεται και τα χρέη κάποιος ακόμη κι αν δεν έχει ενημερωθεί.
sdikr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 1 minute ago, RipCity said: Αν παρέλθουν 4 μήνες χωρίς αποποίηση τότε γίνεται σιωπηρή αποδοχή ενεργητικού και παθητικού κληρονομιάς. Δηλαδή φορτώνεται και τα χρέη κάποιος ακόμη κι αν δεν έχει ενημερωθεί. Οπότε εφόσον κάνεις αποποίηση δεν σου έρχεται κάτι κρυφά
RipCity Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Μόλις τώρα, sdikr είπε Οπότε εφόσον κάνεις αποποίηση δεν σου έρχεται κάτι κρυφά Είσαι καλυμμένος με την αποποίηση ναι, αλλά δεν έχεις και κανένα δικαίωμα στην κληρονομιά πια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα