billman0007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα σε όλους! Έχω ένα Peugeot 206 cc 1.6 του 2001 και διαπίστωσα πως ΚΑΜΙΑ λάμπα φρένων δεν ανάβει, όταν πατάω φρένο.. Πολύ περίεργο να κάηκαν όλες ταυτόχρονα, εκτός αν απεβίωσαν μια-μια και άργησα να το καταλάβω.. Σε κάθε περίπτωση, όταν ανάβω τα φώτα του αμαξιού (π.χ. μεσαία σκάλα), τα φώτα του αμαξιού στο πίσω μέρος ανάβουν κι αυτά. Είμαι αρκετά άσχετος, αλλά έχω την εντύπωση πως οι λάμπες φρένων ανάβουν όταν ανάβεις τα φώτα του αμαξιού. Σε περίπτωση που είμαι σωστός, έχω μια ερώτηση: Πως γίνεται οι λάμπες φρένων να μην ανάβουν όταν πατάω φρένο και να ανάβουν όταν ενεργοποιώ τα φώτα του αμαξιού;
Gatilaras Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Λογικα τα εφτυσε η βαλβιδα(βασικα μπουτον ειναι) των στοπ γι'αυτο κ δεν δουλευουν. Στο λινκ φαινεται ακριβως σε ποιο σημειο ειναι,εαν πιανουν τα χερια σου δοκιμασε να βγαλεις τη φυσα κ με κατι μεταλλικο ενωσε τις 2 επαφες να δεις εαν θα αναψουν τα στοπ.Εαν αναψουν ειναι στανταρ αυτη η βαλβιδα,εαν δεν αναψουν ψαξου σε ασφαλειες κ τελος στις λαμπες που ειναι κ το λιγοτερο πιθανο. http://www.peugeot206cc.co.uk/repair-206/206/info/gb/b3fg1hk3.htm 1
billman0007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 5 hours ago, Gatilaras said: Λογικα τα εφτυσε η βαλβιδα(βασικα μπουτον ειναι) των στοπ γι'αυτο κ δεν δουλευουν. Στο λινκ φαινεται ακριβως σε ποιο σημειο ειναι,εαν πιανουν τα χερια σου δοκιμασε να βγαλεις τη φυσα κ με κατι μεταλλικο ενωσε τις 2 επαφες να δεις εαν θα αναψουν τα στοπ.Εαν αναψουν ειναι στανταρ αυτη η βαλβιδα,εαν δεν αναψουν ψαξου σε ασφαλειες κ τελος στις λαμπες που ειναι κ το λιγοτερο πιθανο. http://www.peugeot206cc.co.uk/repair-206/206/info/gb/b3fg1hk3.htm Σε ευχαριστω παρα πολυ! Θα δοκιμασω για αρχη να αλλαξω λαμπα, 30 λεπτα κανει
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Συνήθως οι λάμπες των φρενων και των φώτων πίσω είναι διπλές,μια λάμπα έχει δύο σύρματα πυράκτωσης ,ένα 21w για τα φρένα και ένα 5w για τα πίσω φώτα.
haris_216 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν έχει μεσαίο στοπ; (δεν το ξέρω το μοντέλο) Αν έχει κι εκείνο ανάβει τότε αλλάζεις λάμπες. Αν έχει αλλά δεν ανάβει ούτε εκείνο τότε, όπως ειπώθηκε, κοιτάς το μπουτόν (βαλβίδα) στο πεντάλ του φρένου. Πρώτα βάζεις/βγάζεις τη φύσα μήπως είναι θέμα επαφής και μετά το ίδιο το μπουτόν. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2023 από haris_216
meletis_m Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2023 Ξεκινα με έλεγχο στις ασφάλειες και μετα δές και τη βαλβίδα φρένων οπως ήδη γραφτηκε
cthulhucarbide Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Άμα οι λάμπες είναι πυρακτώσεως με σύρμα όπως στην εικόνα του UK τότε με απλό οπτικό έλεγχο θα καταλάβεις αν είναι καμένες (=κομμένο το σύρμα) χωρίς να πάρεις καινούριες. Και άμα έχεις όρεξη τους δίνεις και 12 βολτ να δεις μήπως έχουν καμία εσωτερική ζημιά εκτός από το σύρμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα