Προς το περιεχόμενο

Ηχεια HI-FI


lnwolfgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά παίδες, λοιπόν πως έχει το πράγμα, έκανα ανακατασκευή τον nad c356bee

και ο ήχος του βελτιώθηκε δραματικά προς το καλύτερο, σαν να λέμε καινούριος ενισχυτής, "'άνοιξε" περισσότερο και έγινε πιο αναλυτικός.

Ο ενισχυτής είναι ζευγαρωμένος με τα B&W DM 603S2 ηχεία

Το θέμα είναι ότι στο ένα ηχείο (αριστερό) έχει καεί το twitter και σκέφτομαι να τα αντικαταστήσω με νέα. Τα έχω και πολλά χρόνια και έχω συνηθίσει το άκουσμα τους..

Το budget που μπορώ να διαθέσω (αν καταφέρω να κάνω υπομονή μέχρι τέλος του μήνα) είναι μέχρι 2000 ευρώ αλλιώς μπορώ να αγοράσω επί τόπου τα εξής που είδα σε πρόσφορα

Monitor Audio MR6

Λέτε να περιμένω και να δαπανήσω όλο το budget μου σε κάποια καλύτερα ηχεία, η να τσιμπήσω αυτά επί τόπου και να διαθέσω τα υπόλοιπα χρήματα σε άλλη αναβάθμιση (ενισχυτή home cinema, cd player ) ?

Έχω στην κατοχή μου ήδη τα Monitor Audio Bronze2 (σε άλλο δωμάτιο με άλλο κουμπωμένο ενισχυτή) και είμαι αρκετά ευχαριστημένος με τον ήχο, γι αυτό είμαι σε δίλημμα!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι της άποψης να αγοραζουμε το καλύτερο δυνατόν στο διαθεσιμο budget την δεδομένη στιγμή.

Ετσι χτίζουμε ένα αξιόλογο σύστημα (για τα δεδομένα) χωρίς (σοβαρές) υποχωρήσεις.

Δύο ηχεία που έχω ξεχωρήσει (περίπου στο budget σου) είναι: 

1.  https://www.skroutz.gr/s/27433864/Triangle-Icheio-Hi-Fi-Dapedou-Esprit-Gaia-EZ-90W-3-Dromon-Mayro.html
2. https://www.skroutz.gr/s/21647483/Wharfedale-EVO-4-4-Zeygos-Icheion-Hi-Fi-Dapedou-200W-3-Dromon-P25xV35xY106ek-Karydia.html

 

Το πρώτο το είχα για δύο χρόνια περίπου. Ισσοροπημένο, εφτανε σε αξιοπρεπεις εντάσεις, χωρίς τρελές απαιτήσεις ισχύος, με «σώμα».

Το δευτερο, όχι τόσο ουδέτερο με εμφαση στην καμπύλη U (μπάσα - πρίμα). Για όσους αρέσει αυτό. 

Τα πρίμα τους όμως λόγω του twitter του, διφανή και λεπτομερή. 
Νομίζω ότι και τα δύο αξίζουν μία ακρόαση. 
Βεβαια ο χωρος σου θα τα αναδείξει/ δυσκολέψει……. Εξαρτάται…

Αυτά σε αυτό το budget και σε μονάδες δαπέδου. Αν πάμε σε μονάδες βιβλιοθηκης εκεί οι επιλογές είναι περισσότερες, και ‘ισως περισσότερο ενδιαφέρουσες. 

Επεξ/σία από Jiakometi
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την απάντηση η αλήθεια είναι ότι κ τα 2 ηχεία είναι στην λίστα μου αλλά όχι τόσο το gaia αλλά από triangle μου άρεσαν τα borea bro9.

Φυσικά όταν πάω για ακρόαση θα ακούσω και τα gaia για τι όπως είπα είναι στην λίστα μου, έχεις μήπως άποψη για τα focal chora 826?

klipsh και jbl τα αποκλείω λόγο κόρνας τα 603s2 anniversary δεν με τρέλαναν για την τιμή που ζητάνε, επίσης θα μπει κοντά σε τοίχο οπότε θα ήθελα το bass reflect να είναι μπροστά, τα waharfadale είναι κλειστού τύπου? δεν βλέπω πουθενά το port για τα μπάσα, και η καινούρια σειρά silver της monitor audio μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα Borea Bro9 δεν τα έχω ακούσει, αλλά έχω διαβάσει καλά λόγια. 
Η Triangle ως επι το πλείστον παράγει σοβαρά ηχεία. 
 

Ουτε τα Chora έχω ακούσει. Μόνο τα Aria και τα Utopia.  
 

Στα waharfadale το port είναι στην βάση. Θεωρητικά καλύτερα από το να είναι πίσω μια και θα μπουν κοντά σε τοίχο, πρακτικά είναι ένα ρίσκο μια και κανείς δεν ξέρει πως θα ακούγονται στον χώρο σου. Πάντως είναι επίσης  καλό ηχείο.  Δεν θα το απέκλεια. 

Τι μουσική ακούς ? 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

metal-rock-blues. Είναι τα ακούσματα μου, τα aria πως ακούγονται είναι πολύ bright?

Ta wharfedale είναι down firing απ'οτι κατάλαβα οπότε θα είναι και καλύτερά κοντά στον τοίχο φαντάζομαι.

Τα gaia πόσο χώρο θέλουν για να "αναπνεύσουν" από τον τοίχο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα Aria είναι πολύ ισορροπημένα. Καθόλου bright (για τα δικά μου αυτιά).

Τα waharfadale ειλικρινά δεν ξέρω πως θα ακούγονται στον χώρο σου, αλλά μου άρεσαν πολύ με jazz - opera. 

Πάντως και τα δύο παραπάνω τα θεωρώ πολύ καλά (μαζί με τα gaia) για τα δικά σου ακούσματα.


Τα Gaia εκτός από 40-50 εκατοστά που θέλουν από   τον πίσω τοίχο, θέλουν γενικά « αέρα» και δίπλα τους να  ανασαίνουν.
Θα έλεγα το ιδανικό είναι να είναι εμπρός από το rack/έπιπλο …. 

Κανένα από  τα τρία δεν είναι κακή επιλογή. Είναι θέμα τι αρέσει σε εσένα.  Για το είδος της μουσικής που ακούς, και κυριότερα για τα blues θα πήγαινα σε Focal Aria ή Wharfedale Evo 4.4

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σ'ευχαριστω φίλε μου, ήσουν κατατοπιστικότατος, αυτό που κατάλαβα είναι ότι πρέπει να αρχίσω της ακροάσεις γιατί είναι και άλλα ηχεία που θέλω να ακούσω (kef acoustic energy κ.α).

Μακάρι να μπορούσα να ακούσω τα svs prime pinnacle έχω ακούσει εξαιρετικά σχόλια για αυτά τα ηχεία,

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 ώρες πριν, elgol είπε

Προσεχε το χωρο σου το καλυτερο ηχειο να βαλεις σε κακο ηχητικα χωρο κακο αποτελεσμα θα παρεις

Το ξέρω για τον χώρο, αυτό κάνουν και με τα demo rooms σου έχουν ένα δωμάτιο ηχητικά τέλειο και όταν παίρνεις τα ηχεία στον χώρο σού ακούγονται διαφορετικά.

Το έχω υπ'οψυν. Επιδη μένω με νοίκι δεν μπορώ να επενδύσω σε acoustic treatment, οπότε καναπές, κουρτίνες συσκότισης και ακουστικά πάνελ είναι το ''οπλο'' μου 👍.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Στις 5/9/2023 στις 10:42 ΜΜ, Jiakometi είπε

Για το είδος της μουσικής που ακούς, και κυριότερα για τα blues θα πήγαινα σε Focal Aria ή Wharfedale Evo 4.4

Παραγγέλθηκαν τα evo 4.4. Περιμένω πως και πως 😁.

Αν όχι αύριο, την τετάρτη θα τα έχω στα χέρια μου.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω παραλάβει από την τρίτη, οι εντυπώσεις μου είναι θετικές, οι παρατηρήσεις μου τώρα.

Μετά από 10 περίπου ώρες στρωσίματος, υπερισχύει στις μεσαίες συχνότητες, τόσο που μερικές φορές γίνετε ενοχλητικό ειδικά σε μερικά σόλο κιθάρας η ψιλές φωνές, τώρα αρχίζει και ανοίγει το μπάσο και έρχεται κάπως σε ισορροπία, οι ψιλές συχνότητες ακούγονται χαμηλά αλλά νομίζω ότι θα ανοίξουν και αυτές, δεν περιμένω να ακούγονται σαν τα b&w γιατί μετά από λίγη ώρα γινόντουσαν κουραστικά σε μεγάλες εντάσεις.

Δεν ακούω δυνατά τώρα, τα στρώνω σε χαμηλές και μεσαίες εντάσεις από το κατάστημα που τα πείρα μου είπαν 100 ώρες στρώσιμο οπότε έχω ακόμα μέλλον.

Μέχρι στιγμής όλα καλά.

Επισεις είναι πολύ ευαίσθητα στην τοποθέτηση για να βρεις το sweet spot ακόμα και η παραμικρή μετακίνηση έχει διαφορά στον ήχο, και είναι και βαριά τα άτιμα 25 κιλά το κομμάτι, άλλα όταν βρεις το sweet spot είναι φοβερά ειδικά τώρα που ψιλοανοιγουν τα χαμηλά και δεν είναι to your face τα μεσαία.

So far so good, ανυπομονώ να στρώσουν. 👍

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σου φίλε μου, μεγειά τα καινούργια ηχεία, να τα χαρείς.

Δυο τρεις παρατηρήσεις σχετικοάσχετες

Τα ηχεία από τις 100 ώρες και μετά θα αρχίσουν να παίζουν όλο και καλύτερα, μέχρι τις 700-800 θα συνεχίσουν να δίνουν. Η ένταση δεν έχει σημασία στο στρώσιμο, το κόλπο για να στρωθούν πιο γρήγορα είναι όταν λείπεις από το σπίτι να τα βάλεις να παίζουν στο ριπίτ και εάν είναι δυνατόν και το βράδυ στην χαμηλότερη ένταση. Εαν γίνεται δέ, και με δισκάκι κάπως πιο χαϊφιντελίστικο ή έστω αξιοππρεπούς εταιρίας και εγγραφής/παραγωγής.

Εάν παίρνουν διπλοκαλωδίωση σου συστήνω να πάρεις και 2ο ζευγάρι καλώδια και να την χρησιμοποιήσεις.

Όπως και νάχει χρειάζονται και μια καλή πηγή, ό,τι ήχο και ν' ακους να θυμάσαι πως "ακούς" το πιο "αδύναμο" μέρος της αλυσίδας (cd, ενισχυτής, ηχεία.. και μετά ρεύμα, καλώδια, στήσιμο κτλπ).

Μια καλή πηγή γι' αργότερα πχ θα μπορούσε να είναι το cyrus cdi, αλλά τέλος πάντων τέτοιας κατηγορίας πηγές το λιγότερο.

Θα σου συνέστηνα δε, επειδή καταλαβαίνω πως σου αρέσουν οι σωστές ακροάσεις, να αφαιρέσεις την γείωση από την/τις μπρίζες που παίρνουν η πηγή και ο ενισχυτής και να βάλεις μια ξεχωριστή γείωση δική τους (αν έχεις έστω και ελάχιστο χώρο εκεί που μένεις έξω από το σπίτι ώστε να καρφώσεις 3 χάλκινες ράβδους σε ισόπλευρο τρίγωνο (τριγωνική γείωση) ή τουλάχιστον μία), ώστε το σύστημα να μην έχει καθόλου επικοινωνία με τα υπόλοιπα ηλεκτρικά του σπιτιού. Εάν μπορείς να κάνεις αυτό τότε βάλε και στην συκγεκριμμένη γραμμή στον πίνακα μια χαϊφιντελίστικη ασφάλεια.

Τέλος πάντων, αυτά από 'μένα, περαστικός ήμουν και είδα τι διαμείφθηκε και είπα να γράψω δυο-τρεις κουβέντες.

Καλή ακρόαση και πάλι.

 

Επεξ/σία από macodin
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 ώρες πριν, lnwolfgr είπε

Επισεις είναι πολύ ευαίσθητα στην τοποθέτηση για να βρεις το sweet spot ακόμα και η παραμικρή μετακίνηση έχει διαφορά στον ήχο, και είναι και βαριά τα άτιμα 25 κιλά το κομμάτι, άλλα όταν βρεις το sweet spot είναι φοβερά ειδικά τώρα που ψιλοανοιγουν τα χαμηλά και δεν είναι to your face τα μεσαία.

Επειδή το να βρεις την καλύτερη τοποθέτηση εξαρτάται κυρίως από τις ακυρώσεις που έχεις λόγω χώρου σε χαμηλές και χαμηλομεσαίες, είναι τα woofer αυτά που θα σε ενδιέφερε να στρώσουν συντομότερα για να λήξεις την τοποθέτηση. Οι πυκνωτές που επηρεάζουν τα πρίμα και τα πριμομεσαία, μπορούν να αφαιθούν να ανοίξουν και μόνοι τους.

Τα woofer θα στρώσουν πολύ συντομότερα με ημίτονα πολύ χαμηλής συχνότητας. Είναι στανταρντ πρακτική.

Αν θες, κατεβάζεις από το site της focal, το 20Hz sine tone (download #10). Το βάζεις στο repeat και σε μια ώρα - δυο το πολύ, τα woofer σου θα είναι έτοιμα. Εννοείται χωρίς να κλιπάρει ή να ζεσταίνεται ο ενισχυτής σου και χωρίς να ακούγεται κανένας μηχανικός θόρυβος. Σε χαμηλές εντάσεις, να βλέπεις τα woofer να πηγαίνουν μπρος πίσω χωρίς να ζορίζονται και ας μην ακούγεται τίποτα (αυτό θες).

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 ώρες πριν, macodin είπε

Θα σου συνέστηνα δε, επειδή καταλαβαίνω πως σου αρέσουν οι σωστές ακροάσεις, να αφαιρέσεις την γείωση από την/τις μπρίζες που παίρνουν η πηγή και ο ενισχυτής και να βάλεις μια ξεχωριστή γείωση δική τους (αν έχεις έστω και ελάχιστο χώρο εκεί που μένεις έξω από το σπίτι ώστε να καρφώσεις 3 χάλκινες ράβδους σε ισόπλευρο τρίγωνο (τριγωνική γείωση) ή τουλάχιστον μία), ώστε το σύστημα να μην έχει καθόλου επικοινωνία με τα υπόλοιπα ηλεκτρικά του σπιτιού. Εάν μπορείς να κάνεις αυτό τότε βάλε και στην συκγεκριμμένη γραμμή στον πίνακα μια χαϊφιντελίστικη ασφάλεια.

Δυστυχώς μένω με ενοίκιο οπότε δεν μπορώ να επενδύσω σε αυτό, ούτε acoustic treatment σωστό δεν μπορώ να κάνω.

Τα έχω ήδη με διπλοκαλωδίωση👍

3 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Αν θες, κατεβάζεις από το site της focal, το 20Hz sine tone (download #10). Το βάζεις στο repeat και σε μια ώρα - δυο το πολύ, τα woofer σου θα είναι έτοιμα. Εννοείται χωρίς να κλιπάρει ή να ζεσταίνεται ο ενισχυτής σου και χωρίς να ακούγεται κανένας μηχανικός θόρυβος. Σε χαμηλές εντάσεις, να βλέπεις τα woofer να πηγαίνουν μπρος πίσω χωρίς να ζορίζονται και ας μην ακούγεται τίποτα (αυτό θες).

Τα woofer είναι τα πιο χρονοβόρα το ξέρω, θα το κατεβάσω το αρχείο, αλλά και πάλι ακόμα και στα 20 Hz 2 ώρες θα είναι αρκετές? μου φαίνονται λίγες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...