Προς το περιεχόμενο

Toyota C-HR II (2024)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, moysatos79 είπε

Σαφώς και ο κοκ δεν έχει να κάνει με την κατανάλωση.

Καταλαβαίνω το νόημα αυτών που γράφεις, αλλά η αυξημένη κατανάλωση έχει να κάνει κυρίως με το πόσο απότομος είσαι με το γκάζι.

Είναι αυτό που λες, γκάζι , ρολάρισμα, φρένο. Μέσα στην πόλη δεν έχουν αντίπαλο τα υβριδικά της toyota.

Εαν κάνεις μεγάλες αποστάσεις σε αυτοκινητόδρομο τότε δεν θα είναι το πιο οικονομικό εκεί έξω.

Εστω και τα μισά χλμ να κάνεις εντός πόλης πάλι κερδισμένος είσαι.

Όμως και μέσα στην πόλη εάν κανείς  μικρές αποστάσεις πάλι δεν συμφέρει τόσο, εγώ ας πούμε εδώ και ένα μήνα πάω την κόρη μου στο σχολείο γιατί έχει κτυπήσει το πόδι της, το σχολείο είναι 1.5χλμ από το σπίτι μου και βλέπω καθημερινά πάνω από 7-11l/100χλμ για τόσο μικρή διαδρομή..

Σε μεγάλα ταξίδια ας πούμε Γερμανία Ελλάδα εμένα έρχεται περίπου στα 6λιτρα ίσως και μέχρι 7 λίτρα κάποιες φορές, φέτος θα πάω απο Ελβετία ύστερα από πολλά χρόνια και περιμένω να δω πόσο θα φτάσει, βέβαια είμαι φορτωμένος μέχρι τον ουρανό..

• Απαντ. 540
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, andreas-d είπε

Όμως και μέσα στην πόλη εάν κανείς  μικρές αποστάσεις πάλι δεν συμφέρει τόσο, εγώ ας πούμε εδώ και ένα μήνα πάω την κόρη μου στο σχολείο γιατί έχει κτυπήσει το πόδι της, το σχολείο είναι 1.5χλμ από το σπίτι μου και βλέπω καθημερινά πάνω από 7-11l/100χλμ για τόσο μικρή διαδρομή..

Και εγώ κάνω μικρές διαδρομές.

Και εγώ χθές σε μια διαδρομή 3 χλμ έφτασα σπίτι και έγραψε 10.6 l/100 (!).....όμως ήταν άδεια η μπαταρία και είχα κλιματισμό όποτε ο κινητήρας δεν έσβησε σχεδόν καθόλου.

Σήμερα ίδια διαδρομή είχα 4,6 l/100.

Οπότε καλό είναι να κοιτάς την συνολική κατανάλωση π.χ ανα γέμισμα και όχι τις μεμονωμένες, γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν θα βλέπεις τόσο υψηλές τις καταναλώσεις κάθε φορά, ακόμα και στην ίδια διαδρομή.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, moysatos79 είπε

Και εγώ κάνω μικρές διαδρομές.

Και εγώ χθές σε μια διαδρομή 3 χλμ έφτασα σπίτι και έγραψε 10.6 l/100 (!).....όμως ήταν άδεια η μπαταρία και είχα κλιματισμό όποτε ο κινητήρας δεν έσβησε σχεδόν καθόλου.

Σήμερα ίδια διαδρομή είχα 4,6 l/100.

Οπότε καλό είναι να κοιτάς την συνολική κατανάλωση π.χ ανα γέμισμα και όχι τις μεμονωμένες, γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν θα βλέπεις τόσο υψηλές τις καταναλώσεις κάθε φορά, ακόμα και στην ίδια διαδρομή.

Γενικά παίζει απο 4,5- 6,5 συνήθως κάτω από 5 βλέπω μόνο όταν έρχομαι Ελλάδα που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, εδώ γερμανία συνήθως απο 5,8 και πάνω τώρα είμαι στα 6l /100, εντωμεταξυ παρατήρησα μια αύξηση της κατανάλωσης της τάξεως 0.5l/100 απο το τελευταίο σέρβις και μετά περίεργο αλλά όταν κατέβω Πάτρα θα πάω για ένα κοντρόλ, τώρα το μυαλό μου είναι να φύγω και τίποτε άλλο..

Δημοσ.
6 hours ago, MontzOlee said:

δεν ξερω σιγουρα κατι κανω λαθος , δεν γινεται ολοι να λενε το αντιθετο και εγω να τους ακυρωνω, απλα δεν κανω κατι καλα.

πετρελαιο θα επαιρνα αλλα στο οικονομικο ευρος 30-35Κ δεν υπηρχε κατι αξιολογο σε αυτο το καυσιμο.

επειδη ειχα ενα volvo xc60 2019 momentum  πετρελαιο για καποιες μερες (του κουμπαρου μου) πηγα και εκανα την ιδια διαδρομη αλλα μεχρι πατρα αντι για αιγιο, (200 χιλιομετρα αντι για 170) με καταλανωση στην εθνικη οδο κατω απο 5Λ/100 και μιλαμε για οχημα αρμα και πληρωτεο ποσο 30 ευρω και κατι ψηλα πηγαινε ελα...

Στην πολη μεσα ηταν κανα 10Λ/100 αλλα για ταξιδι δεν το συζηταμε καν.. 

Επισης σε αστικο κυκλο ποσα χιλιομετρα να κανεις δηλαδη ? χθες 45 λεπτα ημουν στον δρομο σε καθε πορεια που εκανα και ηταν 10-11-12 χιλιομετρα.

Μικρη δηλαδη ειναι και η αθηνα αν εισαι κεντρο με γυρω γυρω, δεν μαζευονται πολλα χιλιομετρα αν δεν ειναι η δουλεια σου να γυριζεις απο περιοχη σε περιοχη 

παιζει μια προσφορα για συγκεκριμένο αριθμο μοντέλων για να ξεστοκαρουν εν όψη του facelift που ερχεται

https://www.gocar.gr/news/feed/50499,timh_Citroen_C5_Aircross_f8hnotero_diese.html

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, moysatos79 είπε

Πόσα χλμ έχεις κάνει;

Την κατανάλωση την μετράς με το trip του αυτοκινήτου ή έχεις κάποια εφαρμογή;

1800 κατι εχω πλεον στο καντραν και οι τιμες ειναι μεσω της εφαρμογης της ΤΟΥΟΤΑ και η συνολικη μεσω του καντραν που για τον Ιουλιο ας πουμε ειμαι στα 5.2Λ/100 στα 560 χιλιομετρα που εχω κανει..

6 ώρες πριν, andreas-d είπε

Το hybrid θέλει προνοητικη οδήγηση, γκάζι φρένο ρολαρισμα, άμα αντέχεις να οδηγείς έτσι τότε θα πιάσεις χαμηλές καταναλώσεις, επίσης έχει αλλεργία στις υψηλές ταχύτητες και εδώ έρχεται ο νέος ΚΟΚ με τα τσουχτερά πρόστιμα πού του δίνει ένα αβαντάζ..

Πάτρα Αθήνα υπό κανονικές συνθήκες είναι 1 ώρα και 20 λεπτά,  αν είναι να κάνεις 2 ώρες και πάνω τότε πας με το express κτελ..

αδερφε υπερβαλεις τουλαχιστον ή εισαι γκαζοφονιας.

Εγω δεν εχω προβλημα με τις επιδοσεις του αυτοκινητου οσο με την καταναλωση και αυτο οχι γιατι δηλωνει 4.5 η ΤΟΥΟΤΑ και δεν τα πιανω αλλα γιατι τα ''πιανουν'' χρηστες κι εγω δεν μπορω οποτε προσπαθω να καταλαβω αν κανω κατι λαθος ή αν παιζει κανενα προβλημα με το αμαξι μου.

Τωρα αν εσυ 200 χλμ θες να τα κανεις 1.20' ΑΘΗΝΑ- Πατρα πραγματικα παρε τα ΚΤΕΛ γιατι θα σκοτωσεις κανεναν ανθρωπο.

Φιλικα παντα αλλα οντως δεν σου ταιριαζει το CHR με αυτα που λες, δωστο να ηρεμησεις.

• Like 2
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

Τωρα αν εσυ 200 χλμ θες να τα κανεις 1.20' ΑΘΗΝΑ- Πατρα πραγματικα παρε τα ΚΤΕΛ γιατι θα σκοτωσεις κανεναν ανθρωπο.

Αθήνα - Πάτρα : 210 χλμ
Χρόνος : 1 ώρα και 20 λεπτά
Ταχύτητα : 157,5 χλμ/ω
Μα να μην μπορεί να καταναλώσει κάτω από 4λ/100.... 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, newlynx είπε

Αθήνα - Πάτρα : 210 χλμ
Χρόνος : 1 ώρα και 20 λεπτά
Ταχύτητα : 157,5 χλμ/ω
Μα να μην μπορεί να καταναλώσει κάτω από 4λ/100.... 

λαθος παραθεση με εκανες αδερφε, τα ιδια λεμε στο αλλο μελος !

εγω 1 ωρα + 45' ωρες κανω αιγιο - αθηνα τα 170 χιλιομετρα 😂

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, MontzOlee είπε

λαθος παραθεση με εκανες αδερφε, τα ιδια λεμε στο αλλο μελος !

Έγραψες 200 χλμ ενώ είναι 210, είχες αυξήσει επιπλέον τη μέση ταχύτητα :)

• Haha 1
Δημοσ.
7 hours ago, andreas-d said:

Πάτρα Αθήνα υπό κανονικές συνθήκες είναι 1 ώρα και 20 λεπτά,  αν είναι να κάνεις 2 ώρες και πάνω τότε πας με το express κτελ..

Δεν μου έχει πάρει ποτέ πάνω από ώρα. 

Μόνο αν με καθυστερούν τίποτα BMW στο δρόμο καμιά φορά μπορεί να μου πάρει 1 ώρα και 5 λεπτά. 

• Haha 3
Δημοσ.
11 ώρες πριν, MontzOlee είπε

1800 κατι εχω πλεον στο καντραν και οι τιμες ειναι μεσω της εφαρμογης της ΤΟΥΟΤΑ και η συνολικη μεσω του καντραν που για τον Ιουλιο ας πουμε ειμαι στα 5.2Λ/100 στα 560 χιλιομετρα που εχω κανει..

Κατέβασε εφαρμογή για πιο αξιόπιστες μετρήσεις.

Η Fuelio είναι καλή.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, moysatos79 είπε

Κατέβασε εφαρμογή για πιο αξιόπιστες μετρήσεις.

Η Fuelio είναι καλή.

Τι ακριβώς να δω από αυτή την εφαρμογή ;

Βλέπω στο App Store δεν έχει και τόσο καλές κριτικές 

Δημοσ.
18 hours ago, andreas-d said:

Το hybrid θέλει προνοητικη οδήγηση, γκάζι φρένο ρολαρισμα, άμα αντέχεις να οδηγείς έτσι τότε θα πιάσεις χαμηλές καταναλώσεις, επίσης έχει αλλεργία στις υψηλές ταχύτητες και εδώ έρχεται ο νέος ΚΟΚ με τα τσουχτερά πρόστιμα πού του δίνει ένα αβαντάζ..

Εγώ που κάνω σχεδόν 2 ώρες μάλλον πρέπει να μου συνταγογραφήσουν λίγη τεστοστερόνη γιατί ένιωσα beta-male με την ταχύτητα σου. 

Και δεν έχω και την δικαιολογία του hybrid με το σαπάκι του 2010 που οδηγάω...

• Haha 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, MontzOlee είπε

δεν ξερω σιγουρα κατι κανω λαθος , δεν γινεται ολοι να λενε το αντιθετο και εγω να τους ακυρωνω, απλα δεν κανω κατι καλα.

πετρελαιο θα επαιρνα αλλα στο οικονομικο ευρος 30-35Κ δεν υπηρχε κατι αξιολογο σε αυτο το καυσιμο.

επειδη ειχα ενα volvo xc60 2019 momentum  πετρελαιο για καποιες μερες (του κουμπαρου μου) πηγα και εκανα την ιδια διαδρομη αλλα μεχρι πατρα αντι για αιγιο, (200 χιλιομετρα αντι για 170) με καταλανωση στην εθνικη οδο κατω απο 5Λ/100 και μιλαμε για οχημα αρμα και πληρωτεο ποσο 30 ευρω και κατι ψηλα πηγαινε ελα...

Στην πολη μεσα ηταν κανα 10Λ/100 αλλα για ταξιδι δεν το συζηταμε καν.. 

Επισης σε αστικο κυκλο ποσα χιλιομετρα να κανεις δηλαδη ? χθες 45 λεπτα ημουν στον δρομο σε καθε πορεια που εκανα και ηταν 10-11-12 χιλιομετρα.

Μικρη δηλαδη ειναι και η αθηνα αν εισαι κεντρο με γυρω γυρω, δεν μαζευονται πολλα χιλιομετρα αν δεν ειναι η δουλεια σου να γυριζεις απο περιοχη σε περιοχη 

Ισως οντως εχεις βαρυ ποδι ή δεν εχεις πιασει την λογικη του υβριδικου, αλλα οι διακυμανσεις που γραφεις  ειναι και λογικες.

Δικο μου παραδειγμα που προχθες εφτασα τα 10.000χλμ στο αμαξι: Παω στην δουλειά μου με κάτω απο 2 ή 3 καταναλωση αναλογως απο ποιον δρομο παω, ενω γυρναω με κοντα στο 6. Δεν κάνω κάτι λάθος στην 2η διαδρομη απλα είναι φουλ ανηφορα (απο αργυρουπόλεως ανεβάινω Κατεχάκη και πάω προς Ζωγράφου).

Σε μεμονωμένες διαδρομές ωστόσο βλέπω κάποιες φορες και 10 και 11. Αλλα μιλαμε οτι εκανα ας πουμε 1 - 2 χλμ σε ανηφορα φουλ και ενω το αμαξι δεν ειχε καν μπαταρια μεσα, πχ έφυγα απο την δουλειά κοντά στην Αλίμου και σταμάτησα στην Ηλιούπολη σε ένα περίπτερο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...