Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,
Έχω ένα citroen c4 στο οποίο συχνά εν κινήσει ανάβει η ένδειξη στο καντράν που δείχνει ότι η πόρτα του οδηγού είναι ανοιχτή και στη συνέχεια όταν σβήσω το αυτοκίνητο δεν κλειδώνουν οι πόρτες. Όταν πατάω το κουμπί από τον τηλεχειρισμό του κλειδιού, ακούγεται ένα κλακ κλακ, σα να πάνε να ασφαλίσουν οι κλειδαριές και απασφαλίζουν ξανά άμεσα. Αν προσπαθήσω να κλειδώσω βάζοντας το κλειδί στην κλειδαριά της πόρτας του οδηγού, κάνει πάλι τα ίδια, αλλά μετά από αρκετές προσπάθειες κλειδώνει μόνο η πόρτα του οδηγού και οι υπόλοιπες μένουν ανοιχτές. Να σημειώσω ότι δεν το κάνει πάντα αυτό. Πχ το πρωί όταν πηγαίνω στη δουλειά μου το κάνει πάντα, ενώ το μεσημέρι που γυρνάω συνήθως δεν ανάβει η ένδειξη στο καντράν και κλειδώνει κανονικά το αυτοκίνητο. Κάτι που εγώ παρατηρήσει είναι ότι η πόρτα του οδηγού δεν σφραγίζει τέλεια. Όταν την σπρώχνω ενώ είναι κλειστή "παίζει" λίγο μέσα-έξω. Μπορεί να φταίει αυτό ή να είναι ηλεκτρολογικό το πρόβλημα; Από που θα προτείνατε να ξεκινήσω; Να πάω πρώτα σε φαναρτζή για ρύθμιση της πόρτας ή να πάω κατευθείαν σε ηλεκτρολόγο;
Ευχαριστώ

Δημοσ.

Πολλά μπορεί να φταίνε, ίσως φταίει η κλειδαριά, ίσως υπάρχει πρόβλημα στην καλωδίωση, ίσως στην ηλεκτρονική μονάδα κλειδώματος, ίσως κάποια ντίζα έχει στραβώσει/κολλάει, κτλ. Το ότι δεν κλείνει τέλεια μάλλον είναι από τα τελευταία που πρέπει να δεις.

Εγώ θα πρότεινα να απευθυνθείς πρώτα σε ηλεκτρολόγο.

• Like 1
Δημοσ.

Πιθανοτατα επειδη η πορτα εχει κενο οπως λες, δεν πατιεται σωστα και ο διακοπτης που δινει την εντολη οτι ειναι κλειστη. Εφοσον το συστημα βλεπει ανοιχτη πορτα λογικο ειναι να μην κατεβαζει τις ασφαλειες…

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SaFiS είπε

Πιθανοτατα επειδη η πορτα εχει κενο οπως λες, δεν πατιεται σωστα και ο διακοπτης που δινει την εντολη οτι ειναι κλειστη. Εφοσον το συστημα βλεπει ανοιχτη πορτα λογικο ειναι να μην κατεβαζει τις ασφαλειες…

αυτο εύκολα το ελέγχεις με ένα κατσαβίδι που θα γυρίσει την γλώσσα της κλειδαριάς .

1396809450_5047_FT195800_car_door.jpg

Δημοσ.
38 minutes ago, Ukforthemoment said:

αυτο εύκολα το ελέγχεις με ένα κατσαβίδι που θα γυρίσει την γλώσσα της κλειδαριάς .

1396809450_5047_FT195800_car_door.jpg

Το γνωριζω αυτο. Μπορει ομως να εχει διακοπτη πατητο πανω στην κολονα…

Δημοσ.
Just now, SaFiS said:

Αν μιλούσαμε για αυτοκίνητο του 90 μπορεί, το c4 όμως είναι πολύ πιο καινούργιο.

Δημοσ.
11 minutes ago, Joshua21 said:

Αν μιλούσαμε για αυτοκίνητο του 90 μπορεί, το c4 όμως είναι πολύ πιο καινούργιο.

Δεκτο, αλλα ποτε δεν ξερεις τι επιλεγει ο καθε κατασκευαστης…

Και στην κλειδαρια να τον εχει, αν η πορτα εχει κενο, ενδεχομενως δεν πιεζεται σωστα απο τον πειρο…

Δημοσ.
Just now, SaFiS said:

Δεκτο, αλλα ποτε δεν ξερεις τι επιλεγει ο καθε κατασκευαστης…

Και στην κλειδαρια να τον εχει, αν η πορτα εχει κενο, ενδεχομενως δεν πιεζεται σωστα απο τον πειρο…

Από κάποια στιγμή και μετά όλα τον έχουν στην κλειδαριά, c4 σημαίνει από 2004 και μετά, μόνο αν ήταν πολύ παλιότερο θα μπορούσε να ήταν εκτός κλειδαριάς.

Επίσης αν δεν πιέζεται όσο πρέπει από τον πίρο τότε η πόρτα απλά δεν θα κλείσει, δεν θα κάνει το δεύτερο κλικ, θα μείνει μισάνοιχτη, κάτι το οποίο σίγουρα θα το αντιληφθεί ο οδηγός.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostask007 είπε

Καλησπέρα,
Έχω ένα citroen c4 στο οποίο συχνά εν κινήσει ανάβει η ένδειξη στο καντράν που δείχνει ότι η πόρτα του οδηγού είναι ανοιχτή και στη συνέχεια όταν σβήσω το αυτοκίνητο δεν κλειδώνουν οι πόρτες. Όταν πατάω το κουμπί από τον τηλεχειρισμό του κλειδιού, ακούγεται ένα κλακ κλακ, σα να πάνε να ασφαλίσουν οι κλειδαριές και απασφαλίζουν ξανά άμεσα. Αν προσπαθήσω να κλειδώσω βάζοντας το κλειδί στην κλειδαριά της πόρτας του οδηγού, κάνει πάλι τα ίδια, αλλά μετά από αρκετές προσπάθειες κλειδώνει μόνο η πόρτα του οδηγού και οι υπόλοιπες μένουν ανοιχτές. Να σημειώσω ότι δεν το κάνει πάντα αυτό. Πχ το πρωί όταν πηγαίνω στη δουλειά μου το κάνει πάντα, ενώ το μεσημέρι που γυρνάω συνήθως δεν ανάβει η ένδειξη στο καντράν και κλειδώνει κανονικά το αυτοκίνητο. Κάτι που εγώ παρατηρήσει είναι ότι η πόρτα του οδηγού δεν σφραγίζει τέλεια. Όταν την σπρώχνω ενώ είναι κλειστή "παίζει" λίγο μέσα-έξω. Μπορεί να φταίει αυτό ή να είναι ηλεκτρολογικό το πρόβλημα; Από που θα προτείνατε να ξεκινήσω; Να πάω πρώτα σε φαναρτζή για ρύθμιση της πόρτας ή να πάω κατευθείαν σε ηλεκτρολόγο;
Ευχαριστώ

Μπορεί να είναι κάποια ηλεκτρομαγνητική κλειδαριά ή ακόμη και κάποιο καλώδιο ή φίσα που πηγαίνει (συνήθως είναι στη κολώνα) , και να έχει φθαρεί από τα χρόνια τα καλώδια . Θέλει μέτρηση να δεις εάν φέρνουν ρεύμα .

Η πόρτα μήπως έχει κάτσει ; Δηλαδή οι πυροι; Τότε πας σε φαναρτζη πρώτα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SaFiS είπε

Τι σχέση έχει ο διακόπτης στην κολωνα με το αν γυρνάει η γλώσσα να κλειδώσει;

Δημοσ.

Παιδιά, δεν έχει πατητό διακόπτη στην κολώνα. Έχει μόνο ένα κουμπί στην κεντρική κονσόλα που κλειδώνει/ξεκλειδώνει όλες τις κλειδαριές ταυτόχρονα. Πάντως και αυτό το κουμπί τα ίδια με το κλειδί κάνει, όταν είναι αναμμένη η ένδειξη στο καντράν για την πόρτα του οδηγού.

1 ώρα πριν, meletis_m είπε

Μπορεί να είναι κάποια ηλεκτρομαγνητική κλειδαριά ή ακόμη και κάποιο καλώδιο ή φίσα που πηγαίνει (συνήθως είναι στη κολώνα) , και να έχει φθαρεί από τα χρόνια τα καλώδια . Θέλει μέτρηση να δεις εάν φέρνουν ρεύμα .

Η πόρτα μήπως έχει κάτσει ; Δηλαδή οι πυροι; Τότε πας σε φαναρτζη πρώτα 

Μου το έκανε ξανά πριν λίγο και πιέζοντας την πόρτα προς διάφορες κατευθύνσεις, κλείδωσε. Τώρα προβληματίστηκα περισσότερο. Μπορεί όντως να έχει κάτσει η πόρτα. Θα το δω και αύριο και θα αποφασίσω μήπως το πάω σε φαναρτζή πρώτα.

Δημοσ.
13 minutes ago, Ukforthemoment said:

Τι σχέση έχει ο διακόπτης στην κολωνα με το αν γυρνάει η γλώσσα να κλειδώσει;

Το προβλημα του δεν ειναι στην γλωσσα αλλα στο διακοπτακι που δινει σημα οτι η πορτα εχει κλεισει, ειτε το εχει μεσα στην κλειδαρια, ειτε στην κολονα…

Δημοσ.
1 hour ago, kostask007 said:

Παιδιά, δεν έχει πατητό διακόπτη στην κολώνα. Έχει μόνο ένα κουμπί στην κεντρική κονσόλα που κλειδώνει/ξεκλειδώνει όλες τις κλειδαριές ταυτόχρονα. Πάντως και αυτό το κουμπί τα ίδια με το κλειδί κάνει, όταν είναι αναμμένη η ένδειξη στο καντράν για την πόρτα του οδηγού.

Μου το έκανε ξανά πριν λίγο και πιέζοντας την πόρτα προς διάφορες κατευθύνσεις, κλείδωσε. Τώρα προβληματίστηκα περισσότερο. Μπορεί όντως να έχει κάτσει η πόρτα. Θα το δω και αύριο και θα αποφασίσω μήπως το πάω σε φαναρτζή πρώτα.

Εγώ πάλι σχεδόν σιγουρεύτηκα ότι φταίει η κλειδαριά της πόρτας.

Αγοράστε 1361D0164 RIDEX με κεντρικό κλείδωμα, με διπλό κλείδωμα, μπροστά δεξιά Κλειδαριά πόρτας 1361D0164 Σε χαμηλή τιμή

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Εγώ πάλι σχεδόν σιγουρεύτηκα ότι φταίει η κλειδαριά της πόρτας.

Αγοράστε 1361D0164 RIDEX με κεντρικό κλείδωμα, με διπλό κλείδωμα, μπροστά δεξιά Κλειδαριά πόρτας 1361D0164 Σε χαμηλή τιμή

Ok. Μπορεί να το πάω πρώτα σε ηλεκτρολόγο τότε 😁

PS: A, καλά εγώ άλλο κατάλαβα για τον διακόπτη. Νόμισα ότι λέτε για τις ασφάλειες που είχαν παλιά τα αυτοκίνητα στις πόρτες για να τις κλειδώνεις από μέσα. Δεν με λες και πολύ σχετικό 😂

Πάντως ούτε τέτοιο διακόπτη που είπε ο @SaFiS έχει στην κολώνα. Όπως είπε ο @Joshua21 είναι μέσα στην κλειδαριά.

Δημοσ.
2 minutes ago, kostask007 said:

Ok. Μπορεί να το πάω πρώτα σε ηλεκτρολόγο τότε 😁

PS: A, καλά εγώ άλλο κατάλαβα για τον διακόπτη. Νόμισα ότι λέτε για τις ασφάλειες που είχαν παλιά τα αυτοκίνητα στις πόρτες για να τις κλειδώνεις από μέσα. Δεν με λες και πολύ σχετικό 😂

Πάντως ούτε τέτοιο διακόπτη που είπε ο @SaFiS έχει στην κολώνα. Όπως είπε ο @Joshua21 είναι μέσα στην κλειδαριά.

Το αντιλήφθηκα ότι το είχες καταλάβει λάθος περί διακόπτη (και αισθητήρα ή επαφή να τον πεις δεν θα ναι λάθος) αλλά δεν το ανέφερα γιατί δεν είχε νόημα. Κατά 99% θα χρειαστείς άλλη κλειδαριά μια και πάει ολόκληρη ως ανταλλακτικό, αυτό είναι που σε ενδιαφέρει εσένα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...