Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 minutes ago, Anastazio said:

Παράσιτουν και μπολικοι ΔΥ και πληρώνονται από τα ψιλά που δίνουν οι ΕΕ, θα κάνουμε κάτι και γι'αυτό?

Κάθε φορά θα λέμε γιατί την μια ομάδα και όχι την άλλη,   αλλά μαζί σου και τους ΔΥ

• Like 1
  • Απαντ. 193
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, sdikr said:

Κάθε φορά θα λέμε γιατί την μια ομάδα και όχι την άλλη,   αλλά μαζί σου και τους ΔΥ

Μα έτσι δουλεύει το κονσεπτ, αν δεν είχαμε διάφορες που το κράτος δημιουργεί, το κράτος θα είχε και το πρόβλημα. Φροντίζει το κράτος όμως να ταιζει τόσους όσους χρειάζεται για να υπάρχει "ισορροπία". Κρίμα σε όσους πιστεύουν ότι οφείλουμε κάτι σε αυτό το κράτος που έχει λυσαξει με κάθε πιθανό έμμεσο και άμεσο φόρο και παραμυθιαζει τον κόσμο ότι θα έρθει αναπτύξη σερβίροντας καλαμαράκια και χαρίζοντας φιλέτα . Περαστικά μας!

Επεξ/σία από Anastazio
  • Like 1
Δημοσ.

Είναι λάθος το τσουβάλιασμα. Σίγουρα δεν ζουν παρασιτικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ούτε οι (περισσότεροι) ΔΥ. Και δεν ωφελεί σε τίποτα να τίθεται η μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη.

Από εκεί και πέρα, είναι γνωστό πως ένα πολύ σημαντικό μέρος των ελεύθερων επαγγελματικών φοροδιαφεύγουν, εν μέρει με την ανοχή του κράτους, σε αντίθεση με τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα που δε κρύβουν ούτε ευρώ. Προφανώς με τα νέα μέτρα δεν θα παταχθεί η φοροδιαφυγή, απλά θα μπει λίγο παραπάνω χέρι. Στην πράξη δεν θα αλλάξουν τρομερά τα δεδομένα για τους περισσότερους, τώρα τα επιχειρήματα "αν πάω ενα χρόνο στο χωριό μου, τι το νοιάζει το ΥΠΟΙΚ" είναι αστεία.

Η τακτική της φορολόγησης ΕΕ με τεκμαρτό εισόδημα δεν είναι ελληνική πατέντα, εφαρμόζεται και αλλού. Εκεί που θα κριθεί το επικοινωνιακό παιχνίδι είναι αν αυτή η ελαφριά αύξηση φόρων συνδυαστεί με μπαράζ προσλήψεων και συνεχόμενων αυξήσεων στο δημόσιο ή με κάποια (εστω οριακή) βελτίωση των παροχών του κράτους

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, phanispal said:

Υποτίθεται ότι γίνεσαι ΕΕ για να φύγεις από το υπαλληλίκι και τα 700€. Και δε θα δεχτώ ως μοναδικό επιχείρημα, το "δε θέλω να έχω κανέναν πάνω απ' το κεφάλι μου".

Πολλοί δε θέλουν η δε μπορούν να φύγουν από τον τόπο τους και να πάνε είτε σεζόν είτε Αθήνα είτε εξωτερικό και συντηρούν μια μικρή επιχείρηση για να ζήσουν. Υπάρχουν περιοχές στη ΒΔ Μακεδονία όπου ούτε με τάμα ανοίγει θέση εργασίας οπότε το να κλείσεις πολλές φορές δεν είναι επιλογή.

Επεξ/σία από Anastazio
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, sdikr είπε

Οι επαγγελματίες έχουν  έξοδα που τα δηλώνουν,  ο μισθωτός δεν έχει

Τι έξοδα? 

Το τηλέφωνό του σπιτιού τους ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ως πρώην ελεύθερος επαγγελματίας θα πω τα εξής:

Οι καλοί ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοί που καινοτομούν, παράγουν και προοδεύουν έχουν φύγει από Ελλάδα τα τελευταία 10-15 χρόνια.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες της λιανικής είναι οι πραγματικοί ήρωες και καταραμένοι να έχουν πάνω από το κεφάλι τους το δημόσιο.

Αν κλείσουν και τα μαγαζάκια της λιανικής, μαντέψτε τι αρμαγγεδών έχει να γίνει.

Συγκεκριμένα για τους γιατρούς θα πω το εξής (και ας τρολλάρω): Να ΜΗΝ ζητάτε απόδειξη και να έχουν όσα μαύρα γουστάρουν (μιλάω για τους καλούς γιατρούς).

Ο λόγος: Αυτοί που έχουν μείνει πίσω (γιατί πολλοί έχουν φύγει) είναι αυτοί που σώνουν ζωές. Ή μήπως νομίζετε ότι θα σας σώσει το νοσοκομείο; (ΥΣ: Είμαι σε λίστα χειρουργείο εδώ και 1 χρόνο για πρόβλημα που κάθε 5-10 μέρες αιμορραγώ). Πήγα σε ιδιώτη και σώθηκα.

Δεν θα μιλήσω για φοροδιαφυγή. Παντού υπάρχουν κακοί επαγγελματίες.

Επεξ/σία από volman
  • Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Τι έξοδα? 

Το τηλέφωνό του σπιτιού τους ?

Κάνε μία χάρη στο φόρουμ και μην ξαναμπείς μέχρι το βράδυ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.iefimerida.gr/politiki/live-ypoik-i-exeidikeysi-toy-nomoshedioy-gia-tin-katapolemisi-tis-forodiafygis?fbclid=IwAR1dpT3JUU64A6KoZ18bV-Ltug4xpSVzf6aVFPhWfHFXfPa7-NuFsOF_1nU

Τα μέτρα αναλυτικά. Είπαν ότι το τεκμαρτό 10.920 θα εξαρτάται από: τα έτη λειτουργίας της επιχείρησης, τους εργαζόμενους και τον τζίρο.

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
40 minutes ago, phanispal said:

Αδυνατώ να πιστέψω ότι κάποιος γίνεται ΕΕ για τον κατώτατο σχεδόν μισθό, αλλά επειδή δε σε θεωρώ troll, θα ήθελα να μάθω τι σόι δουλειά κάνεις εσύ και άλλοι που υποστηρίζετε ότι αξίζει να είσαι ΕΕ για 700€.

Υποτίθεται ότι γίνεσαι ΕΕ για να φύγεις από το υπαλληλίκι και τα 700€. Και δε θα δεχτώ ως μοναδικό επιχείρημα, το "δε θέλω να έχω κανέναν πάνω απ' το κεφάλι μου".

Για αρχή να πω ότι δεν έχω κάποιο πρόβλημα σαν Ε.Ε με το σχέδιο της κυβέρνησης, γιατί δεν με πιάνει ούτε στο 1/5. 

Ειναι πάρα πολύ συνηθισμένο άτομα να ανοίγουν μαγαζί (συνήθως κάτι σε εστίαση ή λιανέμποριο) ώστε να βγάζουν έναν μισθό. Στην πιάτσα το ονομάζουμε "μου αγοράζω θέση εργασίας". 

Αν είσαι σε πόλη, κάνε μια βόλτα σε μερικά στενά και δεις πόσα μαγαζιά υπάρχουν που είναι μικρά καφέ, μοδίστρες, βιβλιοπωλεία, μαγαζιά με είδη προίκας, μαγαζιά που πουλάνε ρούχα, ηλεκτρονικά και τα σχετικά.

Όλοι αυτοί έναν μισθό βγάζουν μετά τα έξοδα. Το ποσό μπορεί να δηλώνουν και αν πληρώνουν φόρο είναι διαφορετική ερώτηση, το θέμα είναι ότι υπάρχουν. 

Αν έπρεπε να βγάλω νούμερα από το κωλο μου, θα έλεγα ότι οι μισοί Ε.Ε που δεν παρέχουν υπηρεσίας (άρα όχι υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, γιατροί) και έχουν 0 με 1 εργαζόμενους,  απλά βγάζουν έναν μισθό τον μήνα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν κατάλαβα καλά, είπαν ότι για τα 3 πρώτα χρόνια δεν θα ισχύει το τεκμαρτό. Από τον τρίτο χρόνο ως τον 5ο χρόνο λειτουργίας θα έχει έκπτωση και από τον 6ο και μετά θα ισχύει. Επίσης για τους παλιούς, ανά 3ετια θα παίρνει αύξηση 10% για ελ. επ. με προσωπικό. Αν ο υπάλληλος πληρώνεται περισσότερο από το βασικό μισθό π.χ. 1500Ε, τότε σε αυτό το ύψος θα καθορίζεται το τεκμαρτό του ελ. επ.

Αν ο τζίρος είναι 100% ως 200% παραπάνω από το μέσο όρο τζίρου του καδ, τότε φτάνει μέχρι και το διπλάσιο το τεκμαρτό. Αν π.χ. εγώ έχω τζίρο 50Κ και ο καδ μ.ο. 10Κ, θα μου λογίσει τεκμαρτό 10920Χ2. Τζίρο, όχι κέρδος.

Ένα καινούργιο που είπαν. Οι συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων με προϊόντα με φόρο κατανάλωσης θα γίνονται μόνο μέσω τραπέζης λόγω λαθρεμπορίου. 

Εξαιρούνται αγρότες-μπλοκάκια.

Θα ισχύσουν όλα για τα εισοδήματα του 23!

Επεξ/σία από 1comment
  • Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, zygorito said:

Υπάρχει και εναλλακτική λύση που έχει προταθεί εδώ και χρόνια (και απο το ΟΕΕ), μείωση ΦΠΑ και έσοδα έξοδα για όλους, το ποσό που δεν ξοδεύεις (και αποταμιεύεις ή βάζεις στο μαξιλάρι ή συρτάρι) να φορολογείται με ένα ποσοστό Χ υψηλό για να σε αναγκάσει να ζητάς παραστατικά. Δίνει κίνητρο να ζητάς απόδειξη γιατί θα πληρώσεις τον φόρο που προσπαθεί να γλιτώσει αυτός που δε σου κόβει παραστατικά. 

Αυτό είναι το πιο δίκαιο για όλους και -ούτως ή άλλως- προς τα εκεί πηγαίνει το πράγμα από μόνο του: όλες οι συναλλαγές θα γίνονται με κάρτες, όλες οι δαπάνες ανεξαιρέτως θα εντάσσονται μέσα, θα ενημερώνεται αυτόματα ο ΑΦΜ του καθενός μας με τις δαπάνες και θα φορολογείται μόνο το εισόδημα που δεν ξοδεύτηκε (αφού αυτό που ξοδεύτηκε θα έχει φορολογηθεί ήδη μέσω του ΦΠΑ). Προφανώς θα ισχύει και για ΕΕ/εμπόρους και για μισθωτούς/συνταξιούχους ένα τέτοιο σύστημα.

Δημοσ.
1 hour ago, volman said:

Ως πρώην ελεύθερος επαγγελματίας θα πω τα εξής:

Οι καλοί ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοί που καινοτομούν, παράγουν και προοδεύουν έχουν φύγει από Ελλάδα τα τελευταία 10-15 χρόνια.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες της λιανικής είναι οι πραγματικοί ήρωες και καταραμένοι να έχουν πάνω από το κεφάλι τους το δημόσιο.

Αν κλείσουν και τα μαγαζάκια της λιανικής, μαντέψτε τι αρμαγγεδών έχει να γίνει.

Συγκεκριμένα για τους γιατρούς θα πω το εξής (και ας τρολλάρω): Να ΜΗΝ ζητάτε απόδειξη και να έχουν όσα μαύρα γουστάρουν (μιλάω για τους καλούς γιατρούς).

Ο λόγος: Αυτοί που έχουν μείνει πίσω (γιατί πολλοί έχουν φύγει) είναι αυτοί που σώνουν ζωές. Ή μήπως νομίζετε ότι θα σας σώσει το νοσοκομείο; (ΥΣ: Είμαι σε λίστα χειρουργείο εδώ και 1 χρόνο για πρόβλημα που κάθε 5-10 μέρες αιμορραγώ). Πήγα σε ιδιώτη και σώθηκα.

Δεν θα μιλήσω για φοροδιαφυγή. Παντού υπάρχουν κακοί επαγγελματίες.

Μου άρεσε αυτό,  επειδή σώζουν ζωές ας φοροδιαφεύγουν!

1 hour ago, Anastazio said:

Μα έτσι δουλεύει το κονσεπτ, αν δεν είχαμε διάφορες που το κράτος δημιουργεί, το κράτος θα είχε και το πρόβλημα. Φροντίζει το κράτος όμως να ταιζει τόσους όσους χρειάζεται για να υπάρχει "ισορροπία". Κρίμα σε όσους πιστεύουν ότι οφείλουμε κάτι σε αυτό το κράτος που έχει λυσαξει με κάθε πιθανό έμμεσο και άμεσο φόρο και παραμυθιαζει τον κόσμο ότι θα έρθει αναπτύξη σερβίροντας καλαμαράκια και χαρίζοντας φιλέτα . Περαστικά μας!

Οκ αφού δεν οφείλεις κάτι σε αυτό το κράτος κανείς δεν σε κρατάει εδώ,  δυστήχως έτσι πάνε τα πράγματα

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, sdikr said:

Μου άρεσε αυτό,  επειδή σώζουν ζωές ας φοροδιαφεύγουν!

Οκ αφού δεν οφείλεις κάτι σε αυτό το κράτος κανείς δεν σε κρατάει εδώ,  δυστήχως έτσι πάνε τα πράγματα

Το δυστυχώς δεν το καταλαβαίνω. Δε με αφορά το κράτος και οι εισπράξεις του. Πεταμένα λεφτά.

Δημοσ.

Η Ελλαδα εχει τεραστια παραοικονομια. 20%+ του ΑΕΠ, μιλαμε για 40+δις το χρονο μαυρα. Αυτα επρεπε να ειχαν κυνηγηθει προ κρισης ιδανικα αλλα σιγουρα εντος κρισης. Δεν κυνηγηθηκαν, αντ αυτου καποιοι σκισανε τη "μεσαια ταξη" που δεν ειναι μονο ΕΕ, ειναι και οι μισθωτοι/συνταξιουχοι που δε βγαζουν το βασικο στο φορο για να "μπει πλατη". Ειναι προφανες οτι δε μπορει επ απειρον να σηκωνουν το βαρος οι ιδιοι, και οι αλλοι στην απεξω.

ΥΓ εχω δικια μου επιχειρηση, ΑΕ, για να προλαβω οσους θα πεταχτουν να πουν οτι μιλαω για την κατσικα του γειτονα

ΥΓ2 Τα μετρα ειναι χαδι

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...