GiorgosTr98 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Καλησπερα. Όντας νέος στο κοσμο της φωτογραφίας και με αρκετά βιντεάκια που έχω δει αποφάσισα και πηρα μια dslr για να ξεκινήσω να ασχολούμαι με αυτό το κομμάτι καθώς μου κέντρισε το ενδιαφέρον… έχω πάρει την canon 700d με τον κλασικό κιτ φακό 18-55mm 3,5-5,6 και ήθελα να ρωτήσω επειδή πλέον έχουν ξεφύγει οι κάμερες των κινητών, συγκρίνεις την συγκεκριμένη μηχανή με ένα iPhone 14 pro max ή μιλάμε για δυο διαφορετικούς κόσμους στο θέμα φωτογραφίας και επεξεργασίας μετά στο photoshop; Σίγουρα ξέρω ότι με έναν φακό καλό η dslr ανεβαίνει πολλά επίπεδα απλά στην παρούσα φάση με ποια συσκευή θα φωτογραφίζατε και γιατί;
pifilos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 1/11/2023 στις 5:32 ΜΜ, GiorgosTr98 είπε Καλησπερα. Όντας νέος στο κοσμο της φωτογραφίας και με αρκετά βιντεάκια που έχω δει αποφάσισα και πηρα μια dslr για να ξεκινήσω να ασχολούμαι με αυτό το κομμάτι καθώς μου κέντρισε το ενδιαφέρον… έχω πάρει την canon 700d με τον κλασικό κιτ φακό 18-55mm 3,5-5,6 και ήθελα να ρωτήσω επειδή πλέον έχουν ξεφύγει οι κάμερες των κινητών, συγκρίνεις την συγκεκριμένη μηχανή με ένα iPhone 14 pro max ή μιλάμε για δυο διαφορετικούς κόσμους στο θέμα φωτογραφίας και επεξεργασίας μετά στο photoshop; Όχι δεν υπάρχει σύγκριση τόσο πριν όσο και μετά το photoshop. Είναι κλάσεις ανώτερη μια μηχανή. Στις 1/11/2023 στις 5:32 ΜΜ, GiorgosTr98 είπε Σίγουρα ξέρω ότι με έναν φακό καλό η dslr ανεβαίνει πολλά επίπεδα απλά στην παρούσα φάση με ποια συσκευή θα φωτογραφίζατε και γιατί; Αν μιλάμε για φωτογραφία σα δραστηριότητα - χομπυ - τέχνη νομίζω είναι προφανής η απάντηση. Αν μιλάμε για μια σελφι ή την τιμή του λαδιού σε προσφορά πάλι προφανής Για να μη φανώ όμως μεροληπτικός θα βάλω μερικά προφιλ στο instagram οι χρήστες των οποίων χρησιμοποιούν και/μόνο κινητό για να μη νομίζει κάποιος πως το μέσο τον περιορίζει ως προς το αν μπορεί να βγάλει φωτογραφίες. https://www.instagram.com/dimpy.bhalotia/ https://www.instagram.com/alice1280/?g=5 https://www.instagram.com/emmafwright/?g=5 Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2023 από pifilos 2
Λύση stratigos24 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Λύση Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) https://avclub.gr/index.php?threads/sygkritiko-sony-a6500-vs-iphone-12-pro-max.173375/ Εδώ ένα συγκριτικό για να πάρεις μια εικόνα ανάμεσα σε Sony a6500 και iPhone 12 Pro. Διαβάζεις και τι λένε στα σχόλια κλπ. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2023 από stratigos24 1
GiorgosTr98 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μιλάω για τη συγκεκριμένη φωτογραφία με τον συγκεκριμένο φακό και όχι γενικά για όλες τις φωτογραφικές μηχανές με οποιονδήποτε άλλο φακό ανώτερο
pifilos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, GiorgosTr98 είπε Μιλάω για τη συγκεκριμένη φωτογραφία με τον συγκεκριμένο φακό και όχι γενικά για όλες τις φωτογραφικές μηχανές με οποιονδήποτε άλλο φακό ανώτερο Ναι, τα ίδια που γράφτηκαν παραπάνω ισχύουν.
GiorgosTr98 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά πηρα την απαντηση απλά για να μην παρεξηγηθώ εννοείται πως πιστεύω ότι κάθε αντικείμενο είναι για το ειδος του και ότι μια dslr δεν συγκρίνεται στη φωτογραφία με ένα κινητό, για αυτό και όντας νέος στις συγκεκριμένες φωτογραφικές μηχανές, όπως προανέφερα, προσπαθώ ότι φωτογραφία βγάζω από εδώ και πέρα να είναι μόνο με την dslr για να την μάθω, άσχετα αν με ένα κινητό, στο επίπεδο που είμαι τώρα, μπορώ να βγαλω εύκολα μια φωτογραφία που θα είναι πιο ελκυστικη από αυτή της μηχανής.
jimis_vts Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Διάβασε ότι pdf υπάρχει στο νετ περί φωτογραφίας. Δες ότι βίντεο μπορείς για φωτισμό και εκμάθηση μηχανής. Τι είναι το iso, shutter speed, aperture, πάρε κι ένα μεταχειρισμένο tamron 17-50 στο f/2.8 που πήραμε ορισμένοι και νομίζαμε ότι πατήσαμε στη σελήνη και μετά θα δεις που όταν σου λένε για iPhone θα τους κοροϊδεύεις στο θέμα φωτογραφίας. Εκεί θα έχεις και μόνος σου την απάντηση που ζητάς 😁 Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2023 από jimis_vts 3
stratigos24 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 9 λεπτά πριν, jimis_vts είπε , πάρε κι ένα μεταχειρισμένο tamron 17-50 στο f/2.8 που πήραμε ορισμένοι και νομίζαμε ότι πατήσαμε στη σελήνη 😁 ή έναν sigma 17-50mm 2.8.... 😁 Πρότεινα σήμερα την παρακάτω αγγελία (που τον δίνει σε καλή τιμή) σε φίλο με Νίκον μηχανή αλλά τελικά ήταν για Κάνον μηχανές οπότε τη βάζω εδώ στο φίλο την αγγελία μήπως και θέλει να του ρίξει μια ματιά του φακού. Για μένα τοπ κροπ φακός. ΥΓ. Δεν έχω καμία σχέση με την αγγελία. 1
pifilos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, GiorgosTr98 είπε Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά πηρα την απαντηση απλά για να μην παρεξηγηθώ εννοείται πως πιστεύω ότι κάθε αντικείμενο είναι για το ειδος του και ότι μια dslr δεν συγκρίνεται στη φωτογραφία με ένα κινητό, για αυτό και όντας νέος στις συγκεκριμένες φωτογραφικές μηχανές, όπως προανέφερα, προσπαθώ ότι φωτογραφία βγάζω από εδώ και πέρα να είναι μόνο με την dslr για να την μάθω, άσχετα αν με ένα κινητό, στο επίπεδο που είμαι τώρα, μπορώ να βγαλω εύκολα μια φωτογραφία που θα είναι πιο ελκυστικη από αυτή της μηχανής. Είναι όντως πιο ελκυστική μια εικόνα από σημερινά κινητά καθότι είναι προϊόν αρκετής επεξεργασίας που γίνεται αυτόματα. Σε αυτό το πεδίο τα πάνε κάπως καλύτερα τα κινητά συγκριτικά με τις περισσότερες μηχανές. Η επεξεργασία όμως είναι βασικό κομμάτι της φωτογραφίας και φυσικά όχι μόνο της ψηφιακής εικόνας. Επίσης, είναι και μέρος του ύφους και της ταυτότητας του καθενός. Όπως δε θέλει κάποιος να αποφασίζει η μηχανή τις παραμέτρους κατά τη λήψη μιας εικόνας έτσι και για την επεξεργασία δε θέλει να αποφασίζει το κινητό ή η μηχανή το πως θα αποτυθπωθεί η σκηνή που βλέπει μπροστά του. Αλλά αυτό είναι το επόμενο βήμα. Το πρώτο είναι να είσαι σε θέση να πάρεις ένα σωστό αρχείο το οποίο θα αναδειχθεί μετά. Σωστό αρχείο = σωστή έκθεση, ενδιαφέρον θέμα, καδράρισμα και φυσικά κατάλληλο φως. Θέλει τον χρόνο του. Ωστόσο, με τα σημερινά μέσα και την πληροφορία που υπάρχει ο χρόνος αυτός μειώνεται σημαντικά και αυτό είναι καλό. 2
jimis_vts Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 25 λεπτά πριν, stratigos24 είπε ή έναν sigma 17-50mm 2.8.... 😁 Πρότεινα σήμερα την παρακάτω αγγελία (που τον δίνει σε καλή τιμή) σε φίλο με Νίκον μηχανή αλλά τελικά ήταν για Κάνον μηχανές οπότε τη βάζω εδώ στο φίλο την αγγελία μήπως και θέλει να του ρίξει μια ματιά του φακού. Για μένα τοπ κροπ φακός. ΥΓ. Δεν έχω καμία σχέση με την αγγελία. 2k9wy8.mp4
GiorgosTr98 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Επειδή είμαι ακόμα σε στάδιο που τώρα μαθαίνω μια κάμερα σκέφτομαι αν είναι σωστό να πειραματιστώ αρχικά με τον φακό που έχω ήδη ή να πάω στην αγορά κάποιου καλύτερου φακού
jimis_vts Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 16 λεπτά πριν, GiorgosTr98 είπε Επειδή είμαι ακόμα σε στάδιο που τώρα μαθαίνω μια κάμερα σκέφτομαι αν είναι σωστό να πειραματιστώ αρχικά με τον φακό που έχω ήδη ή να πάω στην αγορά κάποιου καλύτερου φακού Κάνε και με τον φακό σου διάφορες λήψεις αλλά αν βρεις και μ ένα καλύτερο που είπαμε μεταχειρισμένο θα σου δώσει σίγουρα άλλη οπτική 1
zipo Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Σχετικά με το αρχικό ερώτημα: Προσωπικά, αν θα έπρεπε να αποφασίσω αν θα βγάζω φωτογραφίες με το iphone 14 pro max ή ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ με τη μηχανή αυτή με το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ φακό, θα διάλεγα να βγάζω με το κινητό. Αυτή η επιλογή ισχύει μόνο υπό τις εξής προϋποθέσεις: 1) Να είσαι αποφασισμένος για διάφορους λόγους (π.χ. οικονομικούς) ότι δε θα πάρεις κανέναν άλλον φακό ή μηχανή ΚΑΙ 2) Να μη θέλεις να ξοδέψεις καθόλου χρόνο για να μάθεις να φωτογραφίζεις, αφού το κινητό κάνει πολλά κομμάτια της όλης διαδικασίας μόνο του, ΚΑΙ 3) Να μην ξέρεις έστω στο περίπου τι δε σου αρέσει στις φωτογραφίες του κινητού αυτού, δηλαδή να είσαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα που σου δίνει. Αν δεν ισχύουν και τα τρία παραπάνω ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, τότε πρέπει να σκεφτείς την επιλογή της φωτογραφικής ως φωτογραφικό μέσο και στη συνέχεια θα έρθουν και τα υπόλοιπα. Αν κάποιο από τα παραπάνω δηλαδή δεν ισχύει, έστω ένα, τότε είτε κάποια στιγμή μόλις νοιώσεις ότι μπορείς να το εκμεταλλευτείς θα αναβαθμίσεις τον εξοπλισμό σου, είτε θα θελήσεις να ασχοληθείς πραγματικά με τη φωτογραφία για να έχεις εσύ τον έλεγχο όλης της διαδικασίας είτε θα θελήσεις το κάτι παραπάνω για να πάρεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να στραφείς στη λύση της φωτογραφικής για να κάνεις τα πρώτα βήματα. Στην περίπτωση της σύγκρισης αυτών των δύο συγκεκριμένων εργαλείων που λες και αν δε λάβουμε υπ' όψιν τις δυνατότητες αναβάθμισης της μηχανής με αλλαγή του φακού, τότε στα σωστά χέρια το κινητό που λες θεωρώ πως μπορεί να βγάλει σίγουρα καλύτερο βίντεο και οριακά ίδιες φωτογραφίες με τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ μηχανή με το φακό αυτόν ειδικά. Όσον αφορά το ερώτημα του αν θα πρέπει να πειραματιστείς με το φακό αυτόν αρχικά, η απάντηση είναι ναι, εφόσον επιλέξεις τη λύση της μηχανής. Έχει να σου δώσει αρκετά να μάθεις και η μηχανή και ο φακός. Συνοπτικά, αυτό που απαντάω συνήθως σε ερωτήσεις φίλων που με ρωτούν για τους ίδιους αυτό το ερώτημα, είναι: αν επιλέξεις τη μηχανή, συνήθως είναι γιατί ξέρεις ήδη το λόγο ή έστω κάτι σου λείπει από το κινητό. Αν δεν έχεις κανένα λόγο στο μυαλό σου, τότε με το κινητό θα πάρεις τις φωτογραφίες που σου αρέσουν χωρίς να κουβαλάς κάτι επιπλέον. Πάντα σκέφτομαι το δυσάρεστο σενάριο να πείσω κάποιον να πάρει μια μηχανή, κάποιον που δε θέλει να ασχοληθεί με το τι συμβαίνει όταν τραβάει μια φωτογραφία και να γυρίσει να μου πει ότι με το κινητό βγάζω καλύτερα και έδωσα τζάμπα λεφτά. Κι αυτό επειδή είδε μια φωτογραφία και ξετρελάθηκε από εμένα που ασχολούμαι και διαβάζω 10 χρόνια για αυτά και επίσης έχω ξοδέψει σε αυτό αρκετά δουλεμένα λεφτά και θεώρησε πως απλά την παίρνεις και βγάζεις κάτι καλύτερο. Η πορεία εκμάθησης στη μηχανή είναι πολύ μακρύτερη από το κινητό, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2023 από zipo
GiorgosTr98 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που πήρα τη μηχανή. όχι για να μείνω στάσιμος αλλά να εξελιχθώ πάνω σε αυτό γιατί με ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι, και για αυτόν τον λόγο όπως προανέφερα όσες φωτογραφίες βγάζω από εδώ και πέρα είναι με την μηχανή ώστε να εξοικειωθώ πάνω σε αυτή. η ερώτηση ήταν απλά επειδή το είχα απορία.. εννοείται πως γνωρίζω πως άμα εξοικειωθείς με μια μηχανή μπορείς να κανείς απίστευτα πράγματα πάνω στη φωτογραφία 😁
zipo Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 8 λεπτά πριν, GiorgosTr98 είπε Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που πήρα τη μηχανή. όχι για να μείνω στάσιμος αλλά να εξελιχθώ πάνω σε αυτό γιατί με ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι, και για αυτόν τον λόγο όπως προανέφερα όσες φωτογραφίες βγάζω από εδώ και πέρα είναι με την μηχανή ώστε να εξοικειωθώ πάνω σε αυτή. η ερώτηση ήταν απλά επειδή το είχα απορία.. εννοείται πως γνωρίζω πως άμα εξοικειωθείς με μια μηχανή μπορείς να κανείς απίστευτα πράγματα πάνω στη φωτογραφία 😁 Ακριβώς. Το βασικό είναι το αν απολαμβάνεις όταν τραβάς με τη μηχανή. Τελικά, έτσι κι αλλιώς, είναι θέμα ευχαρίστησης αν πρόκειται για χόμπι. Είναι το τι σε γεμίζει από τα δύο. Προσωπικά, είναι πολλά περισσότερα από το αποτέλεσμα που με κάνουν να ασχολούμαι με τη φωτογραφία. Κάποτε έβγαζα με κινητό αλλά δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να σε παίρνει κάποιος για δουλειά την Κυριακή το μεσημέρι, ενώ φωτογραφίζεις και να μη θες να απαντήσεις αλλά και να μη θες να το κλείσεις και να διακόπτεις τη φωτογραφία σου μέχρι να κλείσει για να συνεχίσεις. 😁 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα