Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κέντρο Στοκχόλμης τις προάλλες, σε μια γειτονιά που ήμασταν με το φωτογραφικό κλάμπ, βλέπω κάτι να κουνιέται στο γρασίδι.
Πάω εκεί και ήταν ζωντανός κάβουρας τ' ανάσκελο. Αρκετά μεγάλος κιόλας. 
Φαίνεται έπεσε από κανένα γλάρο.

• Like 4
  • Haha 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δυο συμβάντα το ΠΣΚ (όπως το λέγαμε στο στρατό).

Την Παρασκευή στην Κερκίνη ,είχα σηκώσει το drone και στο τελείωμα (μόλις το είχα κατεβάσει ) βλέπω ένα τζιπάκι να έρχεται καρφί προς σε εμένα .

Μόλις πλησίασε είδα ότι ήταν θηροφυλακή ,και με ρώτησε τι κάνω .

Τους είπα ότι απλά έβγαζα φωτογραφίες και πιάσαμε κουβέντα .

Από ότι κατάλαβα ο συνοδηγός νόμιζε ότι είμαι κυνηγός και είπε στον οδηγό να έρθουν προς το μέρος μου .

Την Κυριακή στο Καλοχώρι ήταν φωτογράφος με μοντέλο και έβγαζε φωτογραφίες ,ενώ ήταν μαζί δυο άλλες κοπέλες που δεν κατάλαβα αν και αυτές ήταν μοντέλα ή φίλες του μοντέλου.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι έβγαζε φώτο της κοπέλας μέσα στους θάμνους και τα χόρτα .

Νομίζω υπήρχαν άλλα καλύτερα σημεία στο Καλοχώρι για να βγάλει τις φώτο .

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.

Χτες στις Εκβολές του Λουδία βλέπω στην ακτή μια τεράστια χελώνα, έβγαλα κάποιες φώτο από μακριά και έφυγα .

Κοιτώντας υστέρα τις φώτο στον υπολογιστή δαπίστωσα ότι ήταν νεκρή .

• Sad 3
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα πήγα στη Λίμνη Κερκίνη.

Σταμάτησα σε ένα κρεοπωλείο να πάρω βουβαλίσιο κρέας .

Υπήρχε ένας ακόμη πελάτης πριν από εμένα που πήρε πολλά πράματα και περίμενα αρκετή ώρα .

Υπήρχε λοιπόν μια μεγάλη κουβέντα  και ήρθε η κουβέντα και σε εμένα και είπα ότι πήγα για φωτογράφιση άγριας πανίδας.

Μου λέει ο κρεοπώλης ,να τον πω την άλλη φορά που θα ξανά πάω για να  με βάλει σε βάρκα .

Μου είπε ότι είναι πολλοί Άγγλοι φωτογράφοι στο χωριό και ότι οι πελεκάνοι μαζεύονται κοντά στις βάρκες μέσα στη Λίμνη .

Στην απορία μου ότι αυτό γίνεται επειδή οι πελεκάνοι είναι εξοικειωμένοι με τις βάρκες και τους ψαράδες, μου είπε ότι αυτό γίνεται επειδή τους ταΐζουν με ψάρια .

Λίγο πιο πέρα είδα στην πράξη το όλο σκηνικό :

DSC07872-Dx-O-1.jpg

Επεξ/σία από greekgreek
  • Like 5
Δημοσ.
5 ώρες πριν, greekgreek είπε

Σήμερα πήγα στη Λίμνη Κερκίνη.

Σταμάτησα σε ένα κρεοπωλείο να πάρω βουβαλίσιο κρέας .

Υπήρχε ένας ακόμη πελάτης πριν από εμένα που πήρε πολλά πράματα και περίμενα αρκετή ώρα .

Υπήρχε λοιπόν μια μεγάλη κουβέντα  και ήρθε η κουβέντα και σε εμένα και είπα ότι πήγα για φωτογράφιση άγριας πανίδας.

Μου λέει ο κρεοπώλης ,να τον πω την άλλη φορά που θα ξανά πάω για να  με βάλει σε βάρκα .

Μου είπε ότι είναι πολλοί Άγγλοι φωτογράφοι στο χωριό και ότι οι πελεκάνοι μαζεύονται κοντά στις βάρκες μέσα στη Λίμνη .

Στην απορία μου ότι αυτό γίνεται επειδή οι πελεκάνοι είναι εξοικειωμένοι με τις βάρκες και τους ψαράδες, μου είπε ότι αυτό γίνεται επειδή τους ταΐζουν με ψάρια .

Λίγο πιο πέρα είδα στην πράξη το όλο σκηνικό :

DSC07872-Dx-O-1.jpg

2021-05-04_06-17-49

Στην δεξιά πλευρά του κάδρου ( που δεν φαίνεται φυσικά ) είναι ο ψαράς , ο οποίος με είδε να παιδεύομαι για να τραβήξω μία φωτογραφία . Κάτσε να δείς τι θα γίνει ....... άρπαξε μία χούφτα ψάρια από μέσα , τα έστειλε στον αέρα και ........ το αποτέλεσμα .

Όλα για την μάσα γίνονται !

• Like 5
  • Haha 8
Δημοσ.

Περίεργο σκηνικό σήμερα στη λίμνη Βεγορίτιδα .

Πήγα σε ένα απόμερο σημείο δίπλα στη λίμνη για να σηκώσω το Drones.

Στο σημείο είχα πετύχει μέχρι τώρα δυο ,τρεις φορές ψαράδες και μια φορά έναν παππού με το εγγόνι του.

Βλέπω λοιπόν  10-12 γυναίκες ,να κάθονται σε δυο σειρές με πρόσωπο προς τη λίμνη (σε απόσταση 5-6 μέτρα από την ακτή).

Κάθονταν κάτω στο χώμα ,σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους και είχαν όλες στραμμένο το κεφάλι τους στη λίμνη .

Όταν με πήραν είδηση ,γύρισαν κάποιες το κεφάλι τους προς τα εμένα .

Δεν υπήρχε κάποιο όχημα , το σημείο απέχει500 μέτρα χωματόδρομο από την άσφαλτο , η οποία έχει ελάχιστη κίνηση .

• Like 1
  • Confused 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Χτες πήγα πρώτα στη Λίμνη Άγρα και μετά στη Λίμνη  Βεγορίτιδα .

Στη Λίμνη Άγρα βλέπω κάτι στο έδαφος , πλησιάζω με το αυτοκίνητο ,κατεβάζω το παράθυρο και αρχίζω βγάζω φωτογραφίες ,αυτό να μην κινείται καθόλου , που για μια στιγμ΄γ σκέφτηκα μην είναι κανένα κούτσουρο που μοιάζει με ζώο .

Τελικά άρχισε να περπατάει κάποια στιγμή και απομακρύνθηκε σιγά σιγά

Ήταν ένας μεγάλος μυοκάσταρος , δεν μπόρεσα να βγάλω κάποια καλή φώτο ,γιατί ήταν μέσα στα χόρτα.

Αντίθετα έβγαλα μια λευκή μαυροκοτα πάλι στη Λίμνη Άγρα.

Φαλαρίδα - Eurasian coot

• Like 5
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι ακριβώς απρόοπτο όσο  αφορά κωμικό στυλ ,παρά να θέλω να έρθω στα χέρια με το άτομο αυτό 

Ειμουν χτες παραλία Θεσσαλονίκης με τη κάμερα .ήθελα να τραβήξω Κάποιες φωτό με τον εικοσιτετράωρη φακό ,, Τελοσπάντων έκανα τη βλακεία και πήγα από την πλευρά της θάλασσας αντί να πάω από την πλευρά του πάρκου.  
Ήταν κάτι τύποι που κάνανε ηλεκτρονικά πατίνια ,που περνούσαν μπροστά μου,, και τελοσπάντων πέρασε ένας μπροστά μου ,ούτε καν τον κοιτούσα Και δεν είναι ότι πήγα να τραβήξω φωτογραφία.ήταν 20 Άρης όχι μεγάλος 

Στη μία στιγμή με κοιτάει και κάνει μία κίνηση δεν κατάλαβα τι κίνηση ,έκανε και πετάχτηκε κάτι πάνω μου . Τότε συνειδητοποίησα ότι απλά ο τύπος με έφτυσε στο στήθος μου που δεν ηταν καλυμμένο τελείως από την μπλούζα μου . Είχα ένα χαρτομάντηλο εκείνη την ώρα και καλή μου τύχη  και το μόνο που σκέφτηκα είναι τό κοβιντ φυσικά

Το αρνητικό είναι ότι κρατούςα την κάμερα μου ,και έστω κι αν ήθελα να τον σκύλο βρίσω εκείνη την ώρα σκεφτόμουν αν έπαιζα ξύλο μαζί του θα μου έσπαγε την κάμερα μου στάνταρ στο παρελθόν είχα ακούσει κάτι αλλά αλητάκια  στην παραλία (σορυ  για την έκφραση )το ένα να λέει μουρχεται να του τη πάρω και να του τη  σπάσω όταν με είδαν να τραβάω κάτι εικόνες (όχι αυτούς )   Απλά φώναξα με δύναμη γελοίε 

Η πλάκα είναι ότι αστυνομία δεν υπάρχει καθόλου εκεί πέρα και όλα τα περιπολικά  ήτανε στο δρόμο τον κεντρικό στην Βούλγαρη ,Διαφορετικά θα το τραβούσα στάνταρ μήνυση μιας και αυτό είναι κάτι σαν σωματική βία 

Δεν ξέρω πως αντιμετωπίζεται αυτό αλλά πλέον φωτογραφίες μόνο σε τοπία η μερη σαν την Κερκίνη

Είναι δεδομένο πλέον ότι κυκλοφορούνε πολύ τρελαμένοι  και περίεργοι έξω

Επεξ/σία από star12
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου έτυχαν και εμένα κάποια περιστατικά και είμαι επιφυλακτικός-προσεκτικός  για φωτογραφία σε μέρη που έχουν πολύ κόσμο.

Επεξ/σία από greekgreek
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα είχα την απώλεια δυο φακών και κάποιων αξεσουάρ λόγω κλοπής .

Πήγα για φωτογράφιση άγριας πανίδας στις Εκβολές του Λουδία στην επιστροφή σταμάτησα σε μια ρωμαϊκή καμάρα  που είχε κοντά για φωτογραφία .

Επειδή είναι δίπλα στο δρόμο και έχει ελάχιστη  κίνηση ,δεν κλείδωσα το αμάξι .

Στην επιστροφή στο αμάξι βλέπω να λείπει μια τσάντα .

Μέσα είχαν μείνει ο Sigma 100-400mm, ο Sigma  105mm ,,Canon tube  25 κάποια φίλτρα και δυο μπαταρίες .

Ευτυχώς τα πράγματα δεν έγιναν χειρότερα γιατί στην άλλη τσάντα είχε εξοπλισμό με πολύ περισσότερη αξία .

Κάποιος μάλλον σταμάτησε  άνοιξε την πόρτα και πήρε την τσάντα που ήταν δίπλα στην πόρτα ,επειδή εγώ ήμουν κοντά δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με την άλλη τσάντα .

Επεξ/σία από greekgreek
  • Like 1
  • Sad 5
Δημοσ.

Αυτοκίνητο πρέπει να κλειδώνεται πάντα, παντού. Και πέρα από αυτό , τσάντες φωτογραφικών μόνο στο χώρο αποσκευών , για να μη φαίνονται και στοχοποιούνται . Απαράβατοι κανόνες. 

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, greekgreek είπε

Σήμερα είχα την απώλεια δυο φακών και κάποιων αξεσουάρ λόγω κλοπής .

Πήγα για φωτογράφιση άγριας πανίδας στις Εκβολές του Λουδία στην επιστροφή σταμάτησα σε μια ρωμαϊκή καμάρα  που είχε κοντά για φωτογραφία .

Επειδή είναι δίπλα στο δρόμο και έχει ελάχιστη  κίνηση ,δεν κλείδωσα το αμάξι .

Στην επιστροφή στο αμάξι βλέπω να λείπει μια τσάντα .

Μέσα είχαν μείνει ο Sigma 100-400mm, ο Sigma  105mm ,,Canon tube  25 κάποια φίλτρα και δυο μπαταρίες .

Ευτυχώς τα πράγματα δεν έγιναν χειρότερα γιατί στην άλλη τσάντα είχε εξοπλισμό με πολύ περισσότερη αξία .

Κάποιος μάλλον σταμάτησε  άνοιξε την πόρτα και πήρε την τσάντα που ήταν δίπλα στην πόρτα ,επειδή εγώ ήμουν κοντά δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με την άλλη τσάντα .

Ας ευχηθούμε κάθε εμπόδιο σε καλό .......... 

Μόλις τώρα, babisskg είπε

Εδώ συνέβη , σχετικά πρόσφατα , κάτι ακόμη χειρότερο , όπου αν προσέξεις είχε ακριβώς δίπλα του τις τσάντες , χωρίς ξεκλείδωτα αυτοκίνητα κλπ ......... 

2 λεπτά πριν, babisskg είπε

Εδώ συνέβη , σχετικά πρόσφατα , κάτι ακόμη χειρότερο , όπου αν προσέξεις είχε ακριβώς δίπλα του τις τσάντες , χωρίς ξεκλείδωτα αυτοκίνητα κλπ ......... 

Και μιλάμε για 16 χιλιάρικα κοντά ......... 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...