Προς το περιεχόμενο

Τεράστια επένδυση 12 δισ. ευρώ υπόσχεται το TikTok στην Ευρώπη, με δημιουργία 3 data center


alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η δημοφιλής εφαρμογή βίντεο μικρής διάρκειας TikTok, έχει δεσμευτεί να επενδύσει το τεράστιο ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η επένδυση κυμαίνεται στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους ρυθμιστές και κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι έχουν εγείρει σοβαρές υποψίες ότι τα προσωπικά δεδομένα των εκατομμυρίων χρηστών της εφαρμογής στην Ευρώπη παρακολουθούνται και ελέγχονται παράνομα από την κυβέρνηση της Κίνας.

Σαν απάντηση στους επανειλημμένους ισχυρισμούς και καταγγελίες αυτού του είδους, η εταιρεία της δημοφιλούς εφαρμογής ξεκίνησε τον Μάρτιο ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με την ονομασία «Project Clover». Αν και το όνομα ακούγεται σαν μυστική στρατιωτική επιχείρηση, στην πραγματικότητα το πρόγραμμα είναι αρκετά τετριμμένο και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην κατασκευή τριών τεράστιων data center στην Ευρώπη.

Ουσιαστικά, το Project Clover στοχεύει στη φιλοξενία των δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών αποκλειστικά εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διασφαλίζοντας ότι θα βρίσκονται «εντός της εμβέλειας» των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών και μακριά από τα χέρια των Κινέζων. 

Μόλις χθες, το TikTok ανακοίνωσε επίσημα τη δέσμευση της επένδυσης 12 δισεκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού σχεδίου κατά την επόμενη δεκαετία. Το πρώτο τεράστιο κέντρο δεδομένων, μία εγκατάσταση στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, έχει ήδη ολοκληρωθεί από τον Σεπτέμβριο. Το δεύτερο βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό εντατική κατασκευή στην παγωμένη περιοχή Χάμαρ της Νορβηγίας.

Η TikTok ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι παρέλαβε το πρώτο από τα τρία πολυόροφα κτίρια στο χώρο του νέου data center στη Νορβηγία και θα ξεκινήσει σταδιακά από τα μέσα του 2024 τη μεταφορά και αποθήκευση των δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών της στους ισχυρούς servers που στεγάζονται εκεί. Τόνισε επίσης ότι το κέντρο θα λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μόλις ολοκληρωθεί θα αποτελεί τη μεγαλύτερη εγκατάσταση αποθήκευσης δεδομένων στην Ευρώπη. Τέλος, το τρίτο και τελικό κέντρο δεδομένων θα κατασκευαστεί επίσης στην Ιρλανδία.

Στις τεράστιες επενδύσεις της TikTok περιλαμβάνεται επίσης το τίμημα για την πρόσληψη μιας βρετανικής εταιρείας κυβερνοασφάλειας, της NCC Group, στην οποία η εταιρεία των social media ανέθεσε να ελέγξει και να επιβεβαιώσει την ασφάλεια και τη νομιμότητα του τρόπου λειτουργίας και των πολιτικών προστασίας δεδομένων της πλατφόρμας. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, ethereum είπε

υπέροχο νέο , δίνεται μια ευκαιρία στην ανθρωπότητα , μόλις μαζευτούν όλα αυτά τα βίντεο στο data center να πατήσει κάποιος ένα Delete 😄

kim_batton.jpg

 

  • Like 3
  • Thanks 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το CCP επενδύει σε data centers όχι το tik tok. Το tik tok ανήκει στο κινεζικό καθεστώς. Οπότε όλα τα αρχεία, data, κωδικοί ανήκουν και στο κινεζικό κράτος με νόμο και ας είναι σε άλλη Ήπειρο.

Άσε που έχουν σχέδιο να αποτελειώσουν τους νέους με τα χαζά βίντεο. Ανήλικα να χορεύουν αισθησιακά, ηλιθιότητες live, degeneracy κτλπ.

Κρίμα γιατί το σπιτικό τους "τικ τοκ" τους δείχνει βίντεο με εθελοντισμό, να κερδίζουν μαθηματικούς διαγωνισμούς, να βοηθούν τους συνανθρώπους τους, να διαβάζουν κτλπ.

Όχι αυτή την χυδαιότητα που αφήνουν να προβάλλεται στην Δύση και φυσικά αντιγράφει και το Instagram.

  • Like 11
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

άσχετοι.νορβηγια, τόσο ξέρουν.αντι να ακολουθήσουν το παράδειγμα της microsoft και άλλων εταιρειών που ήδη έρχονται Ελλάδα για data centres, στην ζιμπάμπουε της ευρώπης και να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο! εμείς πρέπει να τους τα λέμε;

  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κράζετε, αλλά το tik tok ειναι η μόνη υπηρεσία που έχει έστω και μια μικρή ελπίδα να ανταγωνιστεί το YouTube. 

Αλλιώς το YouTube οπότε θέλει θα ανεβάζει τις τιμές και όποτε θέλει θα πετάει έξω τους add blockers..!

Και εγώ δεν το γουστάρω καθόλου, αλλά ο ανταγωνισμός θα μας ωφελήσει όλους.!

  • Like 10
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν ήμουν 17 είχαμε hi5 μιλούσαμε με παιδιά από το σχολείο κάναμε πλάκες κτλ. Ήρθε το Facebook κάναμε και από αυτό μέχρι που ξεκίνησαν οι τρελές διαφημίσεις ξεκίνησε ο καθένας να μας δείχνει τι κάνει κάθε ώρα της ημέρας και φύγαμε εδώ και πολλά χρόνια. Ήρθε το insta το οποίο είναι πολύ πιο χαζό από το Facebook μάθαμε και τους influences που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και με τον τρόπο τους χειραγωγουν μικρότερες ηλικίες κυρίως. Προφανώς δεν κάναμε λογαριασμο. Ήρθε το τικ τοκ. Αρχικά το άκουγα μήνες πάνω από χρόνο δεν ήξερα καν τι είναι. Όταν είδα τυχαία ότι είναι καθυστερημένα βιντεακια λέω εντάξει το τερματίσαμε σαν ανθρωπότητα. Δεν ξέρω αν εγώ είμαι ο ρομαντικός η μεγάλωσα και δεν μπορώ να ακολουθήσω τις εξελίξεις πάντως παντού διαβάζω για ανεξέλεγκτη βία των ανηλίκων σε κάθε τομέα και ότι έχει ξεφύγει η κατάσταση. Ούτε να παίξουν ανθρώπινα ούτε να συζητήσουν μεταξύ τους ούτε τίποτα. Από 10 χρόνων μαγκιές με ένα κινητό και γενικά το απόλυτο τίποτα στις ανθρώπινες σχέσεις. Αν δεν φταίει το κάθε τικ τοκ για όλη αυτή την παρακμή δεν ξέρω τι φταίει. Πάντως έχει χαθεί κάθε ευαισθησία της νέας γενιάς και δεν ξέρω που θα βγάλει όλο αυτό. 

  • Like 9
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...