Doubt Δημοσ. Τετάρτη στις 11:31 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:31 πμ 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Όσον αφορά το κόστος μεταφοράς, είναι πιο εύκολο να στοιβάζεις σε ένα καράβι ανταλλακτικά που μπαίνει το ένα πάνω στο άλλο παρά ολόκληρα αυτοκίνητα. Υπάρχουν ειδικά πλοία https://el.m.wikipedia.org/wiki/Πλοίο_RoRo
manolis940 Δημοσ. Τετάρτη στις 12:05 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:05 μμ 29 λεπτά πριν, Doubt είπε Υπάρχουν ειδικά πλοία https://el.m.wikipedia.org/wiki/Πλοίο_RoRo Ναι φυσικά αλλά κοίτα για τι κενά μιλάμε. Σε ανταλλακτικά το ίδιο χώρος παίζει να βάλει τα τριπλά αυτοκίνητα. 1
basilis_k6 Δημοσ. Τετάρτη στις 01:16 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:16 μμ Αν φερνεις κομματια και κανεις συναρμολογηση παλι δασμους θα εχεις.
manolis940 Δημοσ. Τετάρτη στις 01:30 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:30 μμ 12 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε Αν φερνεις κομματια και κανεις συναρμολογηση παλι δασμους θα εχεις. Θα έχεις ότι δασμούς έχουν και τα Ευρωπαϊκά. 1
Dante80 Δημοσ. Τετάρτη στις 01:37 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:37 μμ (επεξεργασμένο) 4 hours ago, majunior said: Από Google μετά από ερώτηση για τις μεγαλύτερες αγορές αυτοκινήτων (όλων των τύπων) στην Ευρώπη: Here is a breakdown of the leading markets: Germany: Remains the largest market in Europe, accounting for the highest volume of new car sales. United Kingdom: Consistently holds the second-largest market position. France: The third-largest market, though its share can vary year-to-year. Italy: The fourth-largest market in Europe. Spain: Often ranks fifth, showing significant growth in recent periods. Από άρθρο: Επίσης από άρθρο: France: 148 332 EVs sold in Jan-June 2025, declining -6,4% year-over-year. The EV market share rose from 17,3% to 17,6%. Μα, τα στοιχεία που έβαλες (όπως και η εικόνα) είναι από το λινκ που ήδη έδωσα, δεν καταλαβαίνω τον λόγο δλδ. Όπως είπα, έχουμε στην Ευρώπη αύξηση πωλήσεων κατά 25% σε σχέση με H1 2024. Επίσης δεν κατάλαβα γιατί έβαλες την Γαλλία ως παράδειγμα τρίτης σε μέγεθος αγοράς. Γιατί δεν έβαλες τις δύο πρώτες (για παράδειγμα); Επεξ/σία Τετάρτη στις 01:38 μμ από Dante80
chek2fire Δημοσ. Τετάρτη στις 02:24 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 02:24 μμ την ίδια ώρα στην Κίνα που οδηγεί τις τεχνολογικές εξελίξεις δηλαδή εκεί που είναι αυτοί τώρα θα φτάσουν οι υπόλοιποι μετά από 10 με 20 χρόνια 4
Dante80 Δημοσ. Τετάρτη στις 10:30 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:30 μμ China’s GAC and Xpeng start European output at Magna Steyr in Austria Φαίνεται πως τα πρώτα μοντέλα που θα βγούν από το εργοστάσιο θα είναι τα κάτωθι: GAC Aion UT: GAC Aion V: Xpeng G6: Xpeng G9: 1
paparen Δημοσ. Πέμπτη στις 11:08 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:08 πμ Στις 16/9/2025 στις 3:00 ΜΜ, sattack είπε Το αμάξωμα είναι το ίδιο. Έχουν κάνει μικρές αλλαγές σε μπαταρία, κινητήρα, ανάρτηση και σε λεπτομέρειες του εσωτερικού. οχι δεν ειναι το ιδιο. Το κινεζικο ειναι 20cm πιο μικρο. Εχουν γινει σημαντικες δομικες αλλαγες για να περασει τα στανταρ ασφαλειας στην ευρωπη.
sattack Δημοσ. Πέμπτη στις 12:07 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:07 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, paparen είπε οχι δεν ειναι το ιδιο. Το κινεζικο ειναι 20cm πιο μικρο. Εχουν γινει σημαντικες δομικες αλλαγες για να περασει τα στανταρ ασφαλειας στην ευρωπη. Δεν νομίζω οτι ειναι τα στάνταρ ασφαλείας. Εδω γράφουν ότι αυτό και το Dolphin τα "φουσκώνουν" λίγο για να μπουν σε ανώτερο market segment και να μπορούν έτσι να ζητάνε περισσότερα λεφτά από τους Ευρωπαίους που προφανώς είναι πλούσιοι... BYD's inflatable Dolphin: Why Euro version is larger than the Chinese? https://carnewschina.com/2025/05/21/byds-best-selling-ev-launched-in-europe-as-dolphin-surf/ Επεξ/σία Πέμπτη στις 12:08 μμ από sattack
paparen Δημοσ. Πέμπτη στις 12:12 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:12 μμ 4 λεπτά πριν, sattack είπε Δεν νομίζω οτι ειναι τα στάνταρ ασφαλείας. Εδω γράφουν ότι αυτό και το Dolphin τα "φουσκώνουν" λίγο για να μπουν σε ανώτερο market segment και να μπορούν έτσι να ζητάνε περισσότερα λεφτά από τους Ευρωπαίους που προφανώς είναι πλούσιοι... BYD's inflatable Dolphin: Why Euro version is larger than the Chinese? https://carnewschina.com/2025/05/21/byds-best-selling-ev-launched-in-europe-as-dolphin-surf/ πιθανοτατα ισχυει και αυτο. Ειχα διαβασει αυτο που ανεφερα (για τα στανταρ ασφαλειας) οταν γινοταν η συζητηση για του seagull στην ευρωπη 1
sattack Δημοσ. Πέμπτη στις 01:14 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:14 μμ Στις 13/9/2025 στις 8:41 ΜΜ, sattack είπε Σουρεαλιστικη φάση: της έχει μείνει για πολλοστή φορά, 2η μέσα στην ίδια βδομάδα, και έρχεται πάλι η πλατφόρμα. Λεει δεν παει αλλο, θα πάρω ηλεκτρικό. Της λεει ο πλατφορματζής: όχι! Μην πάρεις, αυτά μένουν! 🤣 του λεει, εσείς ή οι συνάδελφοι σας, πόσα ηλεκτρικά σηκώσετε την περασμένη βδομάδα? Της λεει, κανένα, αλλά ξέρω ότι μένουν. Και πιάνουν και φωτιά! 🤣🤣🤣 Δηλαδή τέτοιες φάσεις να τις έβλεπες σε ταινία και να λες, μα τι σενάρια είναι αυτά, που τα σκέφτονται οι αθεόφοβοι! 🤣🤣🤣 Υπερσουρεαλισμος συνέχεια: Συγγενής, και μηχανολόγος μηχανικός και με διδακτορικό, και με προϋπηρεσία σε εταιρεία ρομποτικής κλπ κλπ: "Πήρες ηλεκτρικό? Το ξέρεις ότι ούτε μέχρι τη Χαλκίδα δε θα φτάνεις? Άσε που θα σου μένει και στο κρύο." 🤣🤣🤣 Αναρωτιέμαι αν ήταν και στη γεωγραφία σκράπας και μπέρδεψε τη Σπάρτη με τη Χαλκίδα. 🤣 1 2
bilham Δημοσ. Πέμπτη στις 01:50 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:50 μμ Καλησπέρα στην παρέα Ενδιαφέρομαι για τα παρακάτω 3 μοντέλα: Ford Explorer. Kia EV3, Skoda Elroq Κάνω περίπου 25000χλμ/χρόνο στην περιφέρεια Αγορά με leasing, μάλλον Επειδή αυτός ο χώρος μου είναι σχεδόν άγνωστος μια βοήθεια θα ήταν πολύτιμη Τι γνώμη έχετε για τα παραπάνω μοντέλα; Ξεχωρίζει κάποιο σε αξιοπιστία, αυτονομία; Στα μάτια μου είναι παραπλήσια...
basilis_k6 Δημοσ. Πέμπτη στις 02:01 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:01 μμ 10 λεπτά πριν, bilham είπε Καλησπέρα στην παρέα Ενδιαφέρομαι για τα παρακάτω 3 μοντέλα: Ford Explorer. Kia EV3, Skoda Elroq Κάνω περίπου 25000χλμ/χρόνο στην περιφέρεια Αγορά με leasing, μάλλον Επειδή αυτός ο χώρος μου είναι σχεδόν άγνωστος μια βοήθεια θα ήταν πολύτιμη Τι γνώμη έχετε για τα παραπάνω μοντέλα; Ξεχωρίζει κάποιο σε αξιοπιστία, αυτονομία; Στα μάτια μου είναι παραπλήσια... Το explorer ειναι μια κατηγορια πανω νομιζω. 1 1
chek2fire Δημοσ. Πέμπτη στις 04:02 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 04:02 μμ (επεξεργασμένο) η Ιαπωνία πονταρει πολύ στα μινι car ev. https://www.youtube.com/watch?v=hzP_cdqVD84 2 ώρες πριν, basilis_k6 είπε Το explorer ειναι μια κατηγορια πανω νομιζω. νομιζω σε αυτονομια το ev3 ειναι καλύτερο συν την πολύ καλή υλοποίηση της ανακτησης ενεργειας που εχουν Επεξ/σία Πέμπτη στις 04:03 μμ από chek2fire 2
Red_Bear Δημοσ. Πέμπτη στις 04:21 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:21 μμ 2 ώρες πριν, bilham είπε Καλησπέρα στην παρέα Ενδιαφέρομαι για τα παρακάτω 3 μοντέλα: Ford Explorer. Kia EV3, Skoda Elroq Κάνω περίπου 25000χλμ/χρόνο στην περιφέρεια Αγορά με leasing, μάλλον Επειδή αυτός ο χώρος μου είναι σχεδόν άγνωστος μια βοήθεια θα ήταν πολύτιμη Τι γνώμη έχετε για τα παραπάνω μοντέλα; Ξεχωρίζει κάποιο σε αξιοπιστία, αυτονομία; Στα μάτια μου είναι παραπλήσια... Για κοίτα λίγο και ΕΔΩ για βοήθεια. Εγω θα πηγαινα κατα σειρά 1. Skoda (χωρις 2η σκέψη, πρακτικό και μαλλον το καλύτερο οδηγικά) 2. Ford (αν και ακριβότερο) 3. KIA (καλα χαρακτηριστικά, αλλά αισθητικά με απωθεί, χωρις να το λεω άσχημο) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα