Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τρέχω στο χωράφι δίπλα στο σπίτι μου. Το κάνω μια γύρα, μετά δίπλα από το σπίτι και μετά σε ένα μέρος της αυλής και επιστροφή στο αρχικό σημείο. Υπολογίζω ότι είναι γύρω στα 300μ.

Πώς μπορώ να το μετρήσω με μεγαλύτερη ακρίβεια; Στο google maps δε γίνεται γιατί δεν υπάρχουν αναρτημένες τόσες λεπτομέρειες (υποθέτω επειδή είμαι σε χωριό).

Αναρωτιέμαι αν μέσω κάποιας εφαρμογής που μετράει βήματα, να περπατήσω τη διαδρομή και να μου πει πόση είναι η απόσταση. Ξέρετε κάποια αξιόπιστη εφαρμογή;

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, yannis27gr είπε

Τρέχω στο χωράφι δίπλα στο σπίτι μου. Το κάνω μια γύρα, μετά δίπλα από το σπίτι και μετά σε ένα μέρος της αυλής και επιστροφή στο αρχικό σημείο. Υπολογίζω ότι είναι γύρω στα 300μ.

Πώς μπορώ να το μετρήσω με μεγαλύτερη ακρίβεια; Στο google maps δε γίνεται γιατί δεν υπάρχουν αναρτημένες τόσες λεπτομέρειες (υποθέτω επειδή είμαι σε χωριό).

Αναρωτιέμαι αν μέσω κάποιας εφαρμογής που μετράει βήματα, να περπατήσω τη διαδρομή και να μου πει πόση είναι η απόσταση. Ξέρετε κάποια αξιόπιστη εφαρμογή;

Υπάρχουν εφαρμογές που μετράνε απόσταση βήματα κ ρυθμό στο τρέξιμο. Πχ εγώ χρησιμοποιώ της Nike πιο πολύ από συνήθεια γιατί ειχα και τους ανάλογους αισθητήρες στα κορδόνια (αν κ σπάνια τους χρησιμοποιώ) αλλά υπάρχουν πολύ καλύτερες κ σαφώς δωρεάν :) 

Δημοσ.

Από Google Earth στην εφαρμογή ή το Κτηματολόγιο που αναφέρθηκε, έχει επιλογή μέτρησης, θα σπάσεις τη διαδρομή σου σε μικρά ευθύγραμμα τμήματα

Δημοσ.

Γιατί όχι με το maps?

Βάζεις δορυφορική απεικόνιση για να αναγνωρίσεις ακριβώς τα σημεία που περνάς και μετά συνθέτεις την διαδρομή με μικρά κομμάτια.

Δεν είναι κάτι δύσκολο και είναι αρκετά ακριβές

Δημοσ.
20 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Google earth...

Screenshot 2023-12-15 162551.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, paylidis είπε

Υπάρχουν εφαρμογές που μετράνε απόσταση βήματα κ ρυθμό στο τρέξιμο. Πχ εγώ χρησιμοποιώ της Nike πιο πολύ από συνήθεια γιατί ειχα και τους ανάλογους αισθητήρες στα κορδόνια (αν κ σπάνια τους χρησιμοποιώ) αλλά υπάρχουν πολύ καλύτερες κ σαφώς δωρεάν :) 

Αν χρησιμοποιούν και GPS κάτι γίνεται αλλά και πάλι δεν είναι ακριβείας (το οικιακό GPS -/των κινητών στην ουσία/- έχει ακρίβεια +-3 μέτρα σε κάθε στίγμα που λαμβάνει ίσως και χειρότερη, αν δεν χρησιμοποιείς GPS τότε η ακρίβεια είναι πολλαπλάσια χειρότερη). Μια καλή ιδέα θα ήταν να βρεθεί κάποιο ποδήλατο με μετρητή απόστασης και να κάνει την ίδια διαδρομή ή κάποιο αυτοκίνητο αν γίνεται να πάει από τα σημεία που τρέχει. Σαν άλλη λύση υπάρχουν και αυτά, αν κάποιος είναι διατεθειμένος να αγοράσει ένα.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.

Επισης, αν το γυρω-γυρω το κανεις για λογους φυσικης καταστασης/υγειας, νομιζω οτι περισσοτερη σημασια εχει η διαρκεια και η ταχυτητα παρα η αποσταση αυτη καθαυτη, τουλαχιστον οταν μιλαμε για μη αγωνιστικες καταστασεις. Δλδ αν θελεις να θετεις στοχους στην προπονηση σου, ειναι πιο ευκολο και πιο αποδοτικο να επικεντρωθεις σε αυτα τα δυο μεγεθη παρα στην αποσταση.

Βεβαια, οτι γουσταρεις κανεις και απο την στιγμη που κανεις cardio και δεν καθεσαι μονο καλο κανει και ας μετρας οτι θελεις.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Αν χρησιμοποιούν και GPS κάτι γίνεται αλλά και πάλι δεν είναι ακριβείας (το οικιακό GPS -/των κινητών στην ουσία/- έχει ακρίβεια +-3 μέτρα σε κάθε στίγμα που λαμβάνει ίσως και χειρότερη, αν δεν χρησιμοποιείς GPS τότε η ακρίβεια είναι πολλαπλάσια χειρότερη). Μια καλή ιδέα θα ήταν να βρεθεί κάποιο ποδήλατο με μετρητή απόστασης και να κάνει την ίδια διαδρομή ή κάποιο αυτοκίνητο αν γίνεται να πάει από τα σημεία που τρέχει. Σαν άλλη λύση υπάρχουν και αυτά, αν κάποιος είναι διατεθειμένος να αγοράσει ένα.

Ναι χρησιμοποιουν GPS! Ενδεικτικά στις διαδρομες που κανω και ειναι με πιστοποιητικα αποστασης (επισημους αγωνες), η εφαρμογή της ΝΙΚΕ συνηθως πεφτει 0,05 χλμ/5χλμ (κοινως απο 4.95 εως 5.05 αυτο που αντικειμενικά ειναι 5 ακριβως) ενω στα 21ΚΜ που εκανα κανα 2-3 φορες ειχε χασει συνολικα 500μ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...