Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά δεν χαλιεμαι καθόλου, ότι θέλει αγοράζει ο καθένας. Ξερνάω μόνο όταν ακούω για τους περιβόητους χώρους φόρτωσης τους, αυτούς που για τους πετύχεις πρέπει να παίξεις τετρις.

• Like 1
  • Απαντ. 311
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, primeragt είπε

Βασικά δεν χαλιεμαι καθόλου, ότι θέλει αγοράζει ο καθένας.

Σωστό αυτό ... ποιός σοβαρός ασχολείται με τις επιλογές των άλλων;

31 λεπτά πριν, primeragt είπε

Ξερνάω μόνο όταν ακούω για τους περιβόητους χώρους φόρτωσης τους, αυτούς που για τους πετύχεις πρέπει να παίξεις τετρις.

... αλλά εδώ γιατί ξερνάς; Εσύ παίζεις τέτρις; Οι άλλοι παίζουν. 😉

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, jackess είπε

Αυτά τα άτιμα τα θηριώδη SUV, που μας τρώνε τους χώρους απο τον δρόμο, δεν μπορούν να παρκάρουν ούτε να στρίψουν στα στενά της Ελλάδας.

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.c7f0c97f5378371c34c76e5cdcf241e0.pngimage.png.20dd7d4d487f76dac39944a93bce5c64.pngimage.png.6cd037905106079254f19004b7c69216.png

Είναι τόσο απλό να συγκρίνεις σκέτους αριθμούς. Συγχαρητήρια.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνεσαι είναι ότι πολλοί οδηγοί των SUV νομίζουν ότι οδηγούν φορτηγό με ό,τι αυτό συνεπάγεται στους δρόμους.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, QuantumWanderer είπε

Το 5ο αυτοκίνητο σε πωλήσεις στην Ευρώπη, το Dacia Duster ... και 2ο SUV σε πωλήσεις μετά το VW T-Roc, φαντάζομαι το αγοράζουν οι Ευρωπαίοι για πουλ-μουρ και είναι και πανάκριβο το άτιμο, θα μπορούσαν να αγοράσουν και κάτι φθηνότερο.

😂🤣

Κι ο φτωχός θέλει το SUV του. Πριν 10 χρόνια, αυτοί που σήμερα παίρνουν T-Cross αγόραζαν Polo. Τώρα ούτε να το φτύσουν.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cyberguy είπε

προσφατα πηρα την αποφαση να αναβαθμισω το οικογενειακο yaris σε κατι μεγαλυτερο για να χωραμε με την οικογενεια. Ηθελα χωρους, μεγαλο port baggage, υψος απο εδαφος, τετρακινηση αλλα και να μην ειναι κουβας με ροδες στις στροφες.

Κατεληξα σε subaru outback, το οποιο συνδιαζει μεγάλο χώρο, δύναμη, ύψος απο έδαφος (20 εκατοστά) αλλα και χαμηλό κέντρο βάρους λογο boxer κινητηρα.  Πριν καταλήξω σε αυτό είδα forester, rav4,quasqai και κάποια άλλα της κατηγορίας αλλά δεν με κέρδισαν.

Για να παει καποιος απο yaris σε ψηλο τετρακινητο, η μονη λογικη εξηγηση που βρισκω ειναι νεο εξοχικο σε πλαγια με χωματοδρομο. 

16 λεπτά πριν, QuantumWanderer είπε

Σωστό αυτό ... ποιός σοβαρός ασχολείται με τις επιλογές των άλλων;

Οι υπολοιποι οδηγοι τριγυρω ισως...;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lector είπε

Οι υπολοιποι οδηγοι τριγυρω ισως...;

Αν είναι νέα μορφή κομπλεξισμού, την καταλαβαίνω. Υπάρχουν πολλά σύνδρομα στον ανθρώπινο πολιτισμό.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, QuantumWanderer είπε

Αν είναι νέα μορφή κομπλεξισμού, την καταλαβαίνω. Υπάρχουν πολλά σύνδρομα στον ανθρώπινο πολιτισμό.

Δεν ειναι κομπλεξισμος το οτι δε βλεπουμε χριστο μπροστα ή περιμενουμε τον αλλο μια ωρα να καταφερει να στριψει τη μπετονιερα του στο κωλοστενο.

• Thanks 1
  • Haha 4
Δημοσ.
Μόλις τώρα, lector είπε

Δεν ειναι κομπλεξισμος το οτι δε βλεπουμε χριστο μπροστα ή περιμενουμε τον αλλο μια ωρα να καταφερει να στριψει τη μπετονιερα του στο κωλοστενο.

Τα παράπονά σου για οχήματα που κυκλοφορούν νόμιμα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, μπορείς να τα διατυπώσεις δημόσια με ονοματεπώνυμο σε μια καμπάνια συλλογής υπογραφών ή και απόψεων και να τα απευθύνεις στην εκάστοτε αρμόδια αρχή. Ειλικρινά το λέω, είμαστε ελεύθεροι να διεκδικούμε την κοινωνία που θέλουμε.

Αν το ξεκινήσεις, θα ήθελα να το μάθω, θέλω να διαβάσω την τεκμηρίωση και να βλέπω και τα σχόλια από κάτω στη διαβούλευση. Σε ευχαριστώ προκαταβολικά.

• Haha 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, QuantumWanderer είπε

Τα παράπονά σου για οχήματα που κυκλοφορούν νόμιμα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, μπορείς να τα διατυπώσεις δημόσια με ονοματεπώνυμο σε μια καμπάνια συλλογής υπογραφών ή και απόψεων και να τα απευθύνεις στην εκάστοτε αρμόδια αρχή. Ειλικρινά το λέω, είμαστε ελεύθεροι να διεκδικούμε την κοινωνία που θέλουμε.

Αν το ξεκινήσεις, θα ήθελα να το μάθω, θέλω να διαβάσω την τεκμηρίωση και να βλέπω και τα σχόλια από κάτω στη διαβούλευση. Σε ευχαριστώ προκαταβολικά.

Εγω σε ευχαριστω που μου εφτιαξες τη μερα με τα καλαμπουρια σου.

Ευχομαι το οτι η κυκλοφορια του οχηματος σου ειναι νομιμη να σε καθησυχαζει και να μη σε απασχολουν τα προβληματα που δημιουργεις στους υπολοιπους οδηγους. Αλλωστε ειναι καλο να ειμαστε ηρεμοι οταν οδηγουμε γιατι η νευρικοτητα στο τιμονι μπορει να προκαλεσει ατυχηματα. Απο τους 2 οδηγους, εκεινον του σουβ και τον αποπισω του, ας ειναι τουλαχιστον ο ενας ηρεμος, 50% πιθανοτητες καλα ειναι.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lector είπε

Εγω σε ευχαριστω που μου εφτιαξες τη μερα με τα καλαμπουρια σου.

Ευχομαι το οτι η κυκλοφορια του οχηματος σου ειναι νομιμη να σε καθησυχαζει και να μη σε απασχολουν τα προβληματα που δημιουργεις στους υπολοιπους οδηγους. Αλλωστε ειναι καλο να ειμαστε ηρεμοι οταν οδηγουμε γιατι η νευρικοτητα στο τιμονι μπορει να προκαλεσει ατυχηματα. Απο τους 2 οδηγους, εκεινον του σουβ και τον αποπισω του, ας ειναι τουλαχιστον ο ενας ηρεμος, 50% πιθανοτητες καλα ειναι.

Επειδή κι εσύ και άλλοι κάνετε υποθέσεις για πράγματα που δεν γνωρίζετε και απευθύνετε και προσωπικές επιθέσεις αδιακρίτως, όπου βρείτε για να ξεσπάσετε ... σε πληροφορώ ότι τουλάχιστον προσωπικά το SUV που πήρα όταν προέκυψε για οικογενειακό λόγο, γιατί δεν χωρούσε το καροτσάκι στο hatchback, έχει ακριβώς το ίδιο μήκος με το hatchback που είχα ... και το στρίβω σφαίρα στα στενά, με ακρίβεια laser, τηρώντας τις προβλεπόμενες διατάξεις. Δεν το λέω για να απολογηθώ, αλλά για να κοπεί η μ.λ.κυνση.

Αντί να ασχολούμαστε με το στόλο που είναι κινητά νεκροταφεία στη χώρα, σε όλα τα segments, ανοίγουμε θέματα και διαμάχες εκεί που δεν υπάρχουν, περί σωστής κατηγορίας αυτοκινήτων, λες και μάς αφαίρεσε κάποιος άλλος τα δικαιώματα με τις επιλογές του.

Κομπλεξισμός, by definition.

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, QuantumWanderer είπε

Επειδή κι εσύ και άλλοι κάνετε υποθέσεις για πράγματα που δεν γνωρίζετε και απευθύνετε και προσωπικές επιθέσεις αδιακρίτως, όπου βρείτε για να ξεσπάσετε ... σε πληροφορώ ότι τουλάχιστον προσωπικά το SUV που πήρα όταν προέκυψε για οικογενειακό λόγο, γιατί δεν χωρούσε το καροτσάκι στο hatchback, έχει ακριβώς το ίδιο μήκος με το hatchback που είχα ... και το στρίβω σφαίρα στα στενά, με ακρίβεια laser, τηρώντας τις προβλεπόμενες διατάξεις. Δεν το λέω για να απολογηθώ, αλλά για να κοπεί η μ.λ.κυνση.

Αντί να ασχολούμαστε με το στόλο που είναι κινητά νεκροταφεία στη χώρα, σε όλα τα segments, ανοίγουμε θέματα και διαμάχες εκεί που δεν υπάρχουν, περί σωστής κατηγορίας αυτοκινήτων, λες και μάς αφαίρεσε κάποιος άλλος τα δικαιώματα με τις επιλογές του.

Κομπλεξισμός, by definition.

Δε μπορεις να μιλας για προσωπικες επιθεσεις οταν ξεκινας αποκαλωντας μας κομπλεξικους. 

Οσο για το καροτσακι που δε χωραει στο hatchback, τι να πω, δεν ξερω... Ισως τις προηγουμενες δεκαετιες που δεν ηταν μοδα τα σουβ, ηταν και τα καροτσακια μικροτερα και χωραγανε στα hatchback. Ή δε χρησιμοποιουσαν καροτσακια οι γονεις μας, μας ειχανε βαλει πατινια στα ποδια και μας σερνανε. Δε θυμαμαι, ημουν πολυ μικρος.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρεις τι συνέπειες θα είχε αν τρακαριζε εμένα πχ χτυπά ξύλο ένα SUV. 

Το αμάξι μου είναι 1300mm από το έδαφος 

Ένα αμάξι που είναι 1650mm από το έδαφος σημαίνει ότι αν ερχόταν από μπροστά θα με καβαλαγε και θα με έκανε κιμά. Αν δε ερχόταν από το πλάι θα χτύπαγε σε ύψος που η πόρτα δεν έχει τις ζώνες προστασίας θα με τελείωνε μπαμ μπαμ. 

Αυτό δεν έχει σχέση φυσικά με την παθητική ασφάλεια του αυτοκινήτου που έχω εγώ αλλά με το πρόβλημα ότι τα crash τεστ ελέγχουν τράκα σε τυποποιημένο εμπόδιο και όχι τράκα χαμηλού με ψηλού οχήματος. 

Ακόμα και ένα αμάξι τανκς χαμηλό με κάτι ραμφη 20x15cm και UHTSS δεν πρόκειται να σε σώσει αν σε χτυπήσει κάποιος μακριά από τα δομικά του στοιχεία. 

Αυτό είναι το ζήτημα ότι για να είσαι ασφαλής σε μια οδηγητικη πραγματικότητα που όλοι οδηγούν φορτηγά πρέπει να έχεις κι εσύ φορτηγό. 

Οπότε όχι το να πάρει κάποιος άλλο suv απασχολεί και εμένα με το coupe όπως το να πάρει κάποιος αμάξι 2τονων απασχολεί εμένα με αμάξι 850kg. Με απασχολεί διότι η φυσική επιβάλει κάποια πράγματα στις πλαστικές κρούσεις... 

Όπως και να έχει όμως αποδέχομαι το ρίσκο και κινούμαι καθημερινά αν ξαναγοραζα αμάξι πάλι πλατύ χαμηλό και μακρύ θα έπαιρνα και ας με καβαλουσε το τζιπ και με έστειλε στον Άγιο Πέτρο 

Επεξ/σία από 11osmikrosmhtsos
  • Like 1
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...