Προς το περιεχόμενο

13χρονος σπάει όλα τα ρεκόρ στο Tetris του NES


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το παιχνίδι Tetris στο σύστημα NES της Nintendo δεν διαθέτει ένα παραδοσιακό τέλος.

Το να νικήσει κανείς αυτό το παιχνίδι σημαίνει ότι θα φτάσει σε ένα "kill screen" στο επίπεδο 157, το οποίο προκαλεί την κατάρρευση και κράσαρισμα του παιχνιδιού. Ο χρόνος και η φυσική δεξιοτεχνία που απαιτούνταν για να επιτευχθεί αυτό σε πραγματικό υλικό φάνταζε σχεδόν αδύνατη για μεγάλο χρονικό διάστημα όπως διάφοροι ειδικοί δήλωναν πριν μόλις μερικά χρόνια.

Έτσι, μόνο η τεχνητή νοημοσύνη παίζοντας το παιχνίδι με τον τέλειο τρόπο θα μπορούσε να φτάσει σε αυτό το σημείο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του 404 Media, μια νέα τεχνική χειρισμού του χειριστηρίου NES που ονομάζεται "rolling" ανακαλύφθηκε το 2021. Αυτή η τεχνική επιτρέπει στους παίκτες να πιέζουν τον δέκτη κατεύθυνσης έως και 20 φορές το δευτερόλεπτο, κάνοντας επιτέλους αυτόν τον στόχο εφικτό για ανθρώπινους παίκτες.  

Όλα αυτά κορυφώθηκαν όταν ο 13χρονος Willis Gibson έφτασε αυτή την οθόνη θανάτου μετά από 38 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα αδιάκοπου (πλήρως εντυπωσιακού) παιχνιδιού. Αν και ο Gibson, που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Blue Scuti διαδικτυακά, ολοκλήρωσε το Tetris στο NES τον περασμένο Δεκέμβριο, το συγκεκριμένο ρεκόρ έγινε πιο διάσημο όταν ο Blue Scuti ανάρτησε το βίντεο στο δικό του κανάλι στο YouTube στις 2 Ιανουαρίου.  

Σύμφωνα με το IGN, η κοινότητα του Tetris αναζητά πλέον τρόπους για να αποφύγει την κατάρρευση του παιχνιδιού, ώστε να μπορέσουν να φτάσουν στο επίπεδο 255, να δουν όλα τα κομμάτια του Tetris σε βαθύ κόκκινο χρώμα, και στη συνέχεια να επανέλθουν στο επίπεδο 0. 

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπράβο το παλικάρι , στην ηλικία του άντε να φτάσω λεβελ 12-13 αν θυμάμαι καλά στο τετρις στο Gameboy .από τι κατάλαβα ήταν και τυχερός επειδή έκανε ... λαθη!

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εδω εξηγει τι ακριβως συνεβει και γιατι ειναι πολυ δυσκολο αυτο που καταφερε

Spoiler

 

και εδω η τεχνικη του rolling (αριστερα) που για να φτασεις κοντα στο επιπεδο που κρασαρει πρεπει να παιζεις 30 ολόκληρα λεπτα! αναλογα ποσες θεσεις πρεπει να παει δεξια η αριστερα το piece, τοσα δαχτυλα χτυπανε το χειριστήριο. 

 

 

  • Like 5
  • Thanks 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω όρεξη για beef: Οι 4090 owners πρέπει να βλέπουν αυτό το άρθρο (με τα βίντεο μαζί) και να τραβάνε τα καλώδια τους, που νέοι άνθρωποι ασχολούνται με το NES.

  • Like 7
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι να μας πει ο πιτσιρικας ρε, οταν δεν ειχαμε λεφτα παιζαμε tetris να περασουμε μια ωριτσα με ενα πενηνταρικο...

 

Περα απ' την πλακα παντως, θεωρω το τετρις περαν απο ενα απο τα καλυτερα παιχνιδια που εχουν φτιαχτει ποτε, ενα απο τα λιγα που πιστευω κανουν καλο τον ανθρωπινο εγκεφαλο αντι να τον καινε. Κατι σαν τον κυβο του ρουμπικ ενα πραγμα...

Επεξ/σία από Bil79
  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

28 minutes ago, kaiadas4 said:

τι περιμέναμε; κανα μεγάλο και καλα έμπειρο στην ηλικία μας (κρυβε χρονια 🤣)  να το πετύχαινε αυτό? μπράβο στη νεολερα....

Γιατι νεολερα το παιδι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν 30+ χρόνια έπαιζα και εγώ το ίδιο tetris στο nes, πολλές φορές και διπλό εναντίον κάποιου άλλου παίχτη πραγματικά τόσο απλό και τόσο ωραίο. Χαίρομαι που ο κόσμος συνεχίζει και ασχολείται με ποιοτικά διαχρονικά παιχνίδια. Μπράβο του για τη επιτυχία ακόμα και με την βοήθεια του πειραγμενου pad.

ΥΓ. Είμαι κάτοχος ενός σύγχρονου υπολογιστή, κορυφαίου πριν μια 3τια  5800Χ, bdie, rtx 3080, gen4 nvme καλή κάρτα ήχου κτλ κτλ όμως τα παιχνίδια που βγαίνουν είναι άψυχα με ελάχιστες εξαιρέσεις, στα δάχτυλα του ενός χεριού τα μετράς κάθε χρόνο, μα τι έκαναν τότε και όλα τα παιχνίδια είχαν αξία και τώρα δεν αντέχεις ούτε να τα παίξεις λίγο ; εγώ έχω πρόβλημα; σκέφτομαι να φτιάξω ένα retro pc 

  • Like 8
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως βλέπω ένα πιτσιρικά , που ζει με τη ψυχή του ένα αγνό και διαχρονικό γκειμ , τη στιγμή που αλλά 13χρονα καίγονται στα shooters παιχνίδια με ότι επίδραση μπορεί να έχουν αυτά στη ψυχοσύνθεση τους. 

Respect από εμένα στο παλικάρι και μακάρι να συνεχίσει να είναι classic gamer!

  • Like 9
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, Chris Black said:

καλα, ασ πιασει αυτον πρωτα

Αυτό δεν χρειάζεται rolling ή hyper tapping είναι μοντέρνο Tetris σχεδιασμένο για μεγαλες ταχύτητες sliding  με πρόβλεψη για τρία επόμενα pieces, καμία σχέση λοιπόν με την έκδοση του NES. Ο τύπος έβγαλε επίπεδο με ασπρόμαυρα τουβλάκια να πέφτουν λόγω RAM glitch του NES.   

Επεξ/σία από nekrik
  • Like 9
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...