Ukforthemoment Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 1 ώρα πριν, AnasZak είπε Αδυναμία, ατονία, δέκατα (ράπιντ αρνητικό) και κατά κύριο λόγο φουσκωμένη κοιλιά και εμέτους ακόμα κι αν προσπαθούσα να φάω μισό πιάτο σούπα. Δεν πήγα για πλάκα, ούτε "προληπτικά". Με θορύβησε ΠΑΡΑ ΠΟΛΎ ο εμετός, που δεν κάνω ποτέ ... Oι γιατροί κάθονταν στα γραφεία τους και σε άφησαν να περιμένεις;Είχαν άλλους ασθενείς πριν απο εσένα;Σε προσπέρασαν και κάλεσαν άλλους που έφτασαν μετά απο εσένα; Χωρίς παρεξήγηση ,όλοι θεωρούμε το δικό μας πρόβλημα σημαντικότερο απο των άλλων. 4
Rebelos2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, The_Judas είπε Προσωπικα 3-4 φορες που πηγα σε δημοσιο νοσοκομειο για μενα ή με γνωστους δεν ειχα προβλημα στην Θεσσαλονικη. Ειδικα στο Παπαγεωργιου ηταν πολυ καλα. Ισως παιζει ρολο και σε ποιο εφημερευων νοσοκομειο θα τυχεις. Δεν ειναι ολα τα νοσοκομεια το ιδιο καλα... Στο Ιπποκρατειο που πηγα μια φορα στο οφθαλμολογικο ... παρολο που μπηκα σε μολις 5 λεπτα , επεσα σε ειδικευομενο πιτσιρικα που μου εκανε λαθος διαγνωση. Η αληθεια ειναι επισης οτι υπαρχουν και ορισμενοι που πηγαινουν στα επειγοντα χωρις λογο ή απλα για εξεταση. Το Παπαγεωργίου είναι σίγουρα, το καλύτερο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Μακράν. Είναι το πιο νέο, με ότι αυτό συνεπάγεται, είναι πανεπιστημιακό και στελεχώνεται από παιδιά της Ιατρικής του ΑΠΘ, που είναι ίσως καλύτερη και από της Αθήνας. Ξέρω πολλά, αλλά θα βγούμε εκτός θέματος. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2024 από Rebelos2018
andreaspA Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2024 4.15 ωρες στο Υγεια για εξεταση απο γιατρο, εναν υπερηχο ανω κοιλιας 30 δευτερολεπτων που αμφιβαλω αν ειδε καν που ειναι το συκωτι, οχι αν ειναι καλα, και τελικα απο τις 17.00, στις 21.15 ζητησα να σηκωθώ να φυγω και δεν εκατσα για ακτινογραφια. 220€ ο υπερηχος κοστισε στην ERGO 80€ η εξέταση και 70€ αν θυμαμαι καλα ακομα η γενικη αιματος. 118€ θα κοστιζε η ακτινογραφια θωρακος αν την εκανα. 20ωρες στα επειγοντα στην Αγγλια φιλος πριν απο 6-7 χρονια. 4 ωρες στα επειγοντα το Ινστμπουργκ της Αυστριας περυσι. Η Υγεια δεν ειναι κατι ευκολο για κανενα κρατος. Εχει τεραστιο κοστος, και ειναι προβλημα τεραστιο σε μια ηπειρο γέρων. 10 1 1
AnasZak Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Oι γιατροί κάθονταν στα γραφεία τους και σε άφησαν να περιμένεις;Είχαν άλλους ασθενείς πριν απο εσένα;Σε προσπέρασαν και κάλεσαν άλλους που έφτασαν μετά απο εσένα; Χωρίς παρεξήγηση ,όλοι θεωρούμε το δικό μας πρόβλημα σημαντικότερο απο των άλλων. Όχι φίλε μου, καμία παρεξήγηση. Καταλαβαίνω πολύ καλά το σκεπτικό σου, και αντικειμενικά, συμφωνώ μαζί σου. Δεν φταίγανε οι γιατροί. Όταν έχουν 7-8 κρεβάτια για να "παρκάρουν" τους ασθενείς που χρειάζονται οξυγόνο κλπ.. Δεν μπορούν να σε κοιτάξουν... (Χωρίς παρεξήγηση το "παρκάρουν") Τους καταλαβαίνω. Απλά, η απορία μου ήταν, και το σκεφτόμουνα, όσο ήμουνα σε αναμονή.. Θα έδινα 200 ευρώ για να ολοκληρωθεί ένας πρώτος έλεγχος, που συνεπάγεται ΗΚΓράφημα, αιματολογικός έλεγχος, ακτινογραφία θώρακος και αξονική άνω/κάτω κοιλίας, μέσα σε εύλογο χρόνο 2-3 ωρών ?? Το παραπάνω "ενδεικτικό" ποσό το λέω, υποθετικά, σαν "συμμετοχή" μου, μέσω ΕΟΠΥΥ .. 1 ώρα πριν, andreaspA είπε 4.15 ωρες στο Υγεια για εξεταση απο γιατρο, εναν υπερηχο ανω κοιλιας 30 δευτερολεπτων που αμφιβαλω αν ειδε καν που ειναι το συκωτι, οχι αν ειναι καλα, και τελικα απο τις 17.00, στις 21.15 ζητησα να σηκωθώ να φυγω και δεν εκατσα για ακτινογραφια. 220€ ο υπερηχος κοστισε στην ERGO 80€ η εξέταση και 70€ αν θυμαμαι καλα ακομα η γενικη αιματος. 118€ θα κοστιζε η ακτινογραφια θωρακος αν την εκανα. 20ωρες στα επειγοντα στην Αγγλια φιλος πριν απο 6-7 χρονια. 4 ωρες στα επειγοντα το Ινστμπουργκ της Αυστριας περυσι. Η Υγεια δεν ειναι κατι ευκολο για κανενα κρατος. Εχει τεραστιο κοστος, και ειναι προβλημα τεραστιο σε μια ηπειρο γέρων. Όχι ρε φίλε !! (Συγνώμη για την οικειότητα) Καλά, η ίδια η ERGO θα έπρεπε, να έχει βρεί τρόπους, και να βάζει χέρι σε τόσο ΩΜΗ αισχροκέρδεια !!! 70 ευρώ, αποκλειστικά, για μια Γενική αίματος και μόνον, ή για πλήρη αιματολογικό έλεχο ?? Συγγνώμη.. Αν κόστιζε 118 ευρώ η "απλή ακτινογραφία θώρακος" .. η αξονική τομογραφία ΠΌΣΟ να την έχουν κοστολογήσει ??? Τελικά η Ξεφτίλα ΔΕΝ έχει "πάτο" έτσι ?? 1
Maurikycli Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 16 λεπτά πριν, AnasZak είπε Απλά, η απορία μου ήταν, και το σκεφτόμουνα, όσο ήμουνα σε αναμονή.. Θα έδινα 200 ευρώ για να ολοκληρωθεί ένας πρώτος έλεγχος, που συνεπάγεται ΗΚΓράφημα, αιματολογικός έλεγχος, ακτινογραφία θώρακος και αξονική άνω/κάτω κοιλίας, μέσα σε εύλογο χρόνο 2-3 ωρών ?? Αν κόστιζε 118 ευρώ η "απλή ακτινογραφία θώρακος" .. η αξονική τομογραφία ΠΌΣΟ να την έχουν κοστολογήσει ??? Τελικά η Ξεφτίλα ΔΕΝ έχει "πάτο" έτσι ?? Αυτό που περιγράφεις ξεπερνάει τα 500 σε τιμές προπέρσινες. Αξονική εγκεφάλου σε ιδιωτική κλινική που είχε σύμβαση με ΕΟΠΠΥ θα γινόταν κατόπιν ραντεβού μετά από 2 εβδομάδες αλλιώς 250€ ως επείγον περιστατικό. 1
tzitzikas2 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 4 ώρες πριν, AnasZak είπε Καλή μας Χρονιά .. με υγεία πραγματικά ! Είναι θλιβερό, να περιμένεις τέσσερις ώρες έξω από το Παθολογικό, σε κεντρικό δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, και να μην σου έχουν πάρει ακόμα ούτε αίμα... Όχι "αποτελέσματα αιματολογικών" .. Αυτά θα τα περιμένεις 1-1μιση ώρα μετά, αφού προηγουμένως σου έχουν πάρει όλα τα μπουκαλάκια -δείγματα αίματος ... Είναι Ξεφτίλα, τελικά, να συνειδητοποιείς ότι, Για να εξεταστείς χωρίς κυριολεκτικά ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ αναμονή, θα πρέπει να σκάσεις μούρη πάνω σε φορείο του ΕΚΑΒ .. και να επιστρατεύσεις όλη την υποκριτική σου ικανότητα, για να θεωρηθείς "επείγον"... Μακάρι να ήμουνα υπερβολικός. Αλλά το βίωσα στην πράξη... Και τελικά, τί κάνεις ?? Έχετε εμπειρία από Επείγοντα Ιδιωτικών Νοσοκομείων ;; Δεν μιλάμε για Κολοσσούς, αλλά για μέσης διαβάθμισης Ιδιωτικά νοσοκομεία. Σκέφτομαι (θεωρητικά εννοείται) ότι, Κόστος εξέτασης από έναν με δύο, κατά μέσο όρο, ιατρούς διαφορετικής ειδικότητας. Συν το "ποσοστό συμμετοχής" ασφαλισμένου για όποιες αιματολογικές, ακτινολογικές κλπ εξετάσεις θα πρέπει να κάνεις. "Ποσοστό συμμετοχής", με την έννοια ότι, Ο Υπεύθυνος της βάρδιας των Επειγόντων, σου συνταγογραφεί (μέσω ΕΟΠΥΥ) τις όποιες εξετάσεις κρίνει σκόπιμο, στο πλαίσιο αρχικής διερεύνησης, τις οποίες, απλά, εκτελείς επί τόπου στα εργαστήρια του Ιδιωτικού νοσοκομείου που βρίσκεσαι ... Αν έχετε εμπειρία από "Επείγοντα Ιδιωτικών Νοσοκομείων", το σύστημα λειτουργεί κάπως έτσι ?? Σας ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΎ πραγματικά. Αλλά η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε επίπεδο Απογοήτευσης ... Έχω πάει σε.μεγαλο.δημοσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης το 2008 μετά από τροχαίο με το μηχανάκι. Με χτύπησε αυτοκίνητο. Περπάταγα αλλά είχα ενόχληση στο γόνατο σαν να είχε κάπως στραβωσει. Πήγα στα επείγοντα με ρώτησε εκεί μια γιατρός που έκανε την διαλογή αν έχω χτυπήσει στο κεφάλι. Είπα όχι. Μου λέει τότε περίμενε να έρθει η σειρά.σου. όσο περίμενα την σειρά μου που αργούσε ώρες, πήγαινα κάθε τόσο να ρωτήσω τι γίνεται. Εντω μεταξύ το γόνατο άρχισε.να.πρηζετε και να.ποναω άσχημα. Όταν έφτασε.η σειρά μου και μου έβγαζαν τις ακτίνες ήμουν όρθιος και πλέον δεν άντεχα τον πόνο. Τελικά.ειχα ένα.πολυ σοβαρό κάταγμα στην κνήμη στο γόνατο και το ίδιο βράδυ αργά έκανα εγχείρηση και τοποθετήθηκαν μεταλλικη γωνία και βιδες. Σε ιδιωτικό πιστεύω δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Καταλαβαίνω ότι σε εφημερία.το νοσοκομείο δέχεται τεράστια πίεση. Αλλά πραγματικά έτσι μπορεί να.συμβουν μοιραίες καθυστερήσεις 1
Sugizo Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 1 hour ago, andreaspA said: 4.15 ωρες στο Υγεια για εξεταση απο γιατρο, εναν υπερηχο ανω κοιλιας 30 δευτερολεπτων που αμφιβαλω αν ειδε καν που ειναι το συκωτι, οχι αν ειναι καλα, και τελικα απο τις 17.00, στις 21.15 ζητησα να σηκωθώ να φυγω και δεν εκατσα για ακτινογραφια. 220€ ο υπερηχος κοστισε στην ERGO 80€ η εξέταση και 70€ αν θυμαμαι καλα ακομα η γενικη αιματος. 118€ θα κοστιζε η ακτινογραφια θωρακος αν την εκανα. 20ωρες στα επειγοντα στην Αγγλια φιλος πριν απο 6-7 χρονια. 4 ωρες στα επειγοντα το Ινστμπουργκ της Αυστριας περυσι. Η Υγεια δεν ειναι κατι ευκολο για κανενα κρατος. Εχει τεραστιο κοστος, και ειναι προβλημα τεραστιο σε μια ηπειρο γέρων. 1 φορά ένας φίλος 20 ώρες πριν μια δεκαετία και μια φορά 4 ώρες κάπου στην χάλια Αυστρία. Ναι.. Τις περίπου 10 φορές που χρειαστήκαμε εγώ, η γυναίκα, ή το παιδί να πάμε επείγοντα για ασόβαρα πράγματα συνήθως, 30-40 λεπτά αναμονή το πολύ για εξέταση. Και από τους πολλούς γνωστούς εδώ, ποτέ δεν άκουσα για μεγάλη αναμονή πουθενά στα επείγοντα των νοσοκομείων. Αυτά γιατί γράφεις μόνιμα ανακρίβειες, επειδή έτυχε 1 φορά σε κάποιον.
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, andreaspA είπε 20ωρες στα επειγοντα στην Αγγλια φιλος πριν απο 6-7 χρονια. Λιποθυμια φιλης στην Αγγλια στα καλα καθουμενα. Πηγε νοσοκομειο στα εκτακτα, αναμονη πεντε ωρες. Αγγλια αν δεν υπερβαλεις και να ξεκαθαρισεις οτι ο θανατος σου ειναι θεμα χρονου δεν σε παιρνουν στα σοβαρα. Οποτε δεν ειναι θεμα Ελλαδας. Περαστικα στον φιλο και καταλαβαινω την αγανακτηση του αλλα σε καθε περιπτωση θα πας στα εκτακτα σπανια, αν περιμενεις 2 η 6 ωρες δεν θα ειναι το τελος του κοσμου. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2024 από OxiGiannisGiannakis 2
phanispal Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δηλαδή ο φίλος ήθελε γρήγορη εξυπηρέτηση επειδή γούσταρε να φάει (για άλλη μια φορά) fast food που τον πείραξε. 3
jimsomebody Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Ο καθένας μας θα έχει να μοιραστεί ιστορίες στο θέμα αυτο. Έχω φάει τα επείγοντα με το κουτάλι όλη μου τη ζωή (είμαι το προσωπικό "ασθενοφόρο" πολλών γνωστών μου αλλά χαλάλι γιατί δεν έχουν άλλον... Εδώ είναι επαρχία, το ασθενοφόρο θέλει από ώρα και πάνω αν ξεκινήσει συντομα) ... Συνήθως η πρώτη εξέταση γίνεται γρήγορα. Μέχρι να φύγουμε (ή να καταλήξουμε σε εισαγωγή) συνήθως ένα 3ωρο το τρώμε (σπάνια παραπάνω). Αλλά επειδή συνήθως πάω για έμφραγμα ή εγκεφαλικό είναι λογικός χρόνος γιατί αυτά παίρνουν ώρα να σε παρακολουθήσουν. Αυτή την εβδομάδα ήμουν πάλι εκεί τα μεσάνυχτα με κάποιον. Μείναμε 3 ώρες αλλά δεν έφταιγε κανείς η εξέταση ξεκίνησε στο 20λεπτο. Περισσότερα παράπονα μπορεί να έχω για λάθος διάγνωση (να μην ξεχνάμε όμως ότι το ανθρώπινο σώμα είναι πολύ σύνθετο και τα ίδια ακριβώς συμπτώματα σε διαφορετικούς ανθρώπους μπορεί να μην οφείλονται στον ίδιο λόγο κτλπ)ή συμπεριφορά παρά χρόνους εξυπηρέτησης. Στο ΚΑΤ θέλει λίγο παραπάνω υπομονή γιατί έχουν πολλά περιστατικά αλλά δεν σε αφήνουν και να πεθάνεις. Αν και πιστεύω θα υπάρχουν και εμπειρίες χειρότερες από τη δική μου. Φυσικά γίνεται διαλογή αναγκαστικά. Το ιδιωτικό δεν είναι λύση για όλους. Την τρίτη που πήγα είχα μόνο 100€ υπόλοιπο για να βγάλω όλο το μήνα. Πλέον η ΔΕΗ θα μείνει απλήρωτη για λίγο.
geomrk Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Το καλοκαίρι στο τζάνειο με το ζόρι δεχόντουσαν σαν επείγον τον αδερφό μου με σπασμένη κλείδα και άλλα τραύματα έπειτα από ατυχημα με το μηχανακι του(του βγηκε απο στοπ ενας με αμαξι) με την δικαιολογια οτι εφοσον μπορει να σταθει (δεν μπορουσε να περπατησει απ'τον πονο, το "σταθει" σημαινε κυριολεκτικα σταθει και ας μην κινεται), ηταν με φορειο και τον μετακινουσα εγω μεσα στο νοσοκομειο. Εν τελει καλεσαμε ασθενοφορο για μετροπολιταν, και δεν εδιναν τα αποτελεσματα των εξετασεων επειδη θα φευγαμε,με αποτελεσμα να τα ξανακανει στο μετροπολιταν. Ευχομαι τα χειροτερα στο κρατικο νικαιας και στο τζανειο
papoys1 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Πιστεύω πως πολλά εξαρτώνται από συγκυρίες , νοσοκομείο , αίτιο που πας και άλλα. Έχω πάει για σοβαρή περίπτωση την κόρη στον Ερυθρό απόγευμα και φύγαμε το άλλο πρωί. Πριν 5 μέρες απόγευμα πάω φίλη στο Σωτηρία σε κλινική ΩΡΛ που εφημέρευε μέσα σε μισή ώρα την είχαν βάλει μέσα και της είχαν κάνει διάνοιξη της αμυγδαλής γιατί είχε συσσωρεύσει πολύ πύον και ηταν σε άσχημη κατάσταση. Δεν είχε ουρά αλλά είχε και ένα γιατρό κοντούλη με λίγο φαλακρίτσα αλλά καταπληκτικό - απίθανο εκτός από ήρωα. Φυσικά την κράτησε για νοσηλεία και το πρωί πριν φύγει (εφημέρευε) της την άνοιξε και πάλι γιατί και πάλι ήταν σε άσχημη κατάσταση. Μακάρι να μην πεθάνει το ΕΣΥ είναι το μόνο μας αποκούμπι αλλά θα μας το πεθάνουν αυτοί που κάνουν κουμάντο (δεν θα πω την άλλη λέξη γιατί απαγορεύεται) μας αρέσει δε μας αρέσει. Να σας πω και το ανέκδοτο. Έχω ένα γείτονα και κάθε τόσο βλέπω ασθενοφόρο να τον παίρνει. Δεν έχουμε και πολλά πολλά αλλά τον ρωτάω μια μέρα "γείτονα έχεις κάτι σοβαρό γιατί βλέπω τακτικά ασθενοφόρο";;; Να σου πω κάτι εμπιστευτικά μου λέει. Τιποτε δεν έχω αλλά αν θέλω να κάνω καμιά εξέταση αίματος , καμία ούρων , καμία ακτινογραφία κανέναν υπέρηχο έτσι να δω πως πάω καλώ ασθενοφόρο ότι δήθεν έχω πρόβλημα με πάνε σαν επείγον με εξετάζουν άμεσα και δεν περιμένω στους διαδρόμους σαν του υπόλοιπους. Και μετά λέμε γιατί περιμένουμε με τις ώρες κάποιες φορές και αγανακτούμε με τους γιατρούς που δεν έπρεπε γιατί όπως είπαν και άλλοι οι περισσότεροι στο ΕΣΥ είναι ήρωες , πρέπει να τους προστατεύουμε και όχι να τους κάνουμε επίθεση. 'Άποψη λέω σεβαστείτε την όπως σέβομαι και όλες τις υπόλοιπες. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2024 από papoys1 4
SoullessRider Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, AnasZak είπε Καλή μας Χρονιά .. με υγεία πραγματικά ! Είναι θλιβερό, να περιμένεις τέσσερις ώρες έξω από το Παθολογικό, σε κεντρικό δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, και να μην σου έχουν πάρει ακόμα ούτε αίμα... Όχι "αποτελέσματα αιματολογικών" .. Αυτά θα τα περιμένεις 1-1μιση ώρα μετά, αφού προηγουμένως σου έχουν πάρει όλα τα μπουκαλάκια -δείγματα αίματος ... Είναι Ξεφτίλα, τελικά, να συνειδητοποιείς ότι, Για να εξεταστείς χωρίς κυριολεκτικά ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ αναμονή, θα πρέπει να σκάσεις μούρη πάνω σε φορείο του ΕΚΑΒ .. και να επιστρατεύσεις όλη την υποκριτική σου ικανότητα, για να θεωρηθείς "επείγον"... Μακάρι να ήμουνα υπερβολικός. Αλλά το βίωσα στην πράξη... Και τελικά, τί κάνεις ?? Έχετε εμπειρία από Επείγοντα Ιδιωτικών Νοσοκομείων ;; Δεν μιλάμε για Κολοσσούς, αλλά για μέσης διαβάθμισης Ιδιωτικά νοσοκομεία. Σκέφτομαι (θεωρητικά εννοείται) ότι, Κόστος εξέτασης από έναν με δύο, κατά μέσο όρο, ιατρούς διαφορετικής ειδικότητας. Συν το "ποσοστό συμμετοχής" ασφαλισμένου για όποιες αιματολογικές, ακτινολογικές κλπ εξετάσεις θα πρέπει να κάνεις. "Ποσοστό συμμετοχής", με την έννοια ότι, Ο Υπεύθυνος της βάρδιας των Επειγόντων, σου συνταγογραφεί (μέσω ΕΟΠΥΥ) τις όποιες εξετάσεις κρίνει σκόπιμο, στο πλαίσιο αρχικής διερεύνησης, τις οποίες, απλά, εκτελείς επί τόπου στα εργαστήρια του Ιδιωτικού νοσοκομείου που βρίσκεσαι ... Αν έχετε εμπειρία από "Επείγοντα Ιδιωτικών Νοσοκομείων", το σύστημα λειτουργεί κάπως έτσι ?? Σας ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΎ πραγματικά. Αλλά η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε επίπεδο Απογοήτευσης ... 1 ) αποτελέσματα εξετάσεων αίματος βγαίνουν στο 3ωρό και αυτό είναι θέμα διαδικασίας μηχανημάτων και όχι βαριεστημάρας κάποιου 2) η νοοτροπία του "αν πας με ασθενοφόρο θα εξεταστείς αμέσως" είναι μια μπούρδα και μισή - και λίγα λέω. Υπάρχει τριάζ / γιατρός διαλογής, όπως και στη συνέχεια κάνουν και διαλογή οι γιατροί των ιατρείων ΤΕΠ. Όλα πάνε με τη σοβαρότητα και όχι αν σε πήγε ασθενοφόρο ή όχι. Μπορεί να έχεις πατηθεί από νταλίκα και να έχεις ακρωτηριασμένο πόδι, αλλά να σε πήγαν άμεσα με ιχ στο νοσοκομείο με αιμοστατική περίδεση με το κορδόνι του παπουτσιού σου, θα σου άρεσε να περιμένεις να εξεταστεί πριν από εσένα κάποιος που απλά πονάει το δάχτυλο γιατί μπήκε το νύχι του στο κρέας εδώ και ένα μήνα ?? Ή να έχεις έμφραγμα και να σε πήγε το ταίρι σου με το αμάξι σας άμεσα, θα σου άρεσε να περιμένεις να εξεταστεί πριν από εσένα κάποιος που έχει κάνει όλες τις εξετάσεις - μέχρι και τριπλεξ 2 ημέρες πριν στο ίδιο νοσοκομείο και είναι όλα καθαρά άλλα έχει ψυχολογικά και νομίζει ότι παθαίνει έμφραγμα κάθε μέρα κάνοντας βόλτα κάθε μέρα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία ?? Το μόνο που ισχύει σε σχέση με τα ασθενοφόρα είναι πως ΑΠΛΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ = να αδειάσουν = να φύγουν άμεσα για το επόμενο περιστατικό αν χρειαστεί. Δεν θα κάθετε κάθε ασθενοφόρο για κάθε ασθενή στο νοσοκομείο μέχρι να έρθει η σειρά του ασθενή να εξεταστεί. Σε πάνε στο ιατρείο, ενημερώνουν τον ιατρό, παίρνουν υπογραφή ότι σε παρέδωσαν και άρα δεν έχουν ευθύνη πια για εσένα - και φεύγουν. Εσύ μπορεί να έχεις παρανυχίδα και να εξεταστείς ακόμα και μετά την λήξη του ωραρίου της εφημερίας αν έρχονται στο νοσοκομείο πιο σοβαρά περιστατικά από την περίπτωσή σου κι ας σε πήγε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Και απλά βλέπει ο κάθε ένας που το πλήρωμα του ασθενοφόρου παραδίδει τον ασθενή και φεύγει - άρα αναγκαστικά μιλάει για την κατάσταση του ασθενή στον ιατρό που παραλαμβάνει τον ασθενή και ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ νομίζει αυτόματα και πως ο ασθενής κάνει και όλες τις εξετάσεις. ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ θα εξεταστεί / αντιμετωπιστεί άμεσα το περιστατικό. Και δεν θα αφήσουν ασθενή που κινδυνεύει (ή πιθανόν / ίσως να κινδυνεύει) η ζωή του - πχ πολυτραυματίες, εγκεφαλικό, ανακοπή κλπ - να περιμένει -> να χάσει τη ζωή του για να μην περιμένει κάποιος που έχει πάει στα ΤΕΠ για παρανυχίδα ή για χρόνιο πρόβλημα = άρα για ασθενή που δεν είναι για ΤΕΠ αλλά για ραντεβού. Και αυτή η εσφαλμένη νοοτροπία του "πάω με ασθενοφόρο για να τελειώσω γρήγορα" το μόνο αποτέλεσμα που έχει είναι η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΝΟΤΑΝ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ !! Πόσες φορές τα διαβάζουμε, να πεθαίνει κόσμος γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο, ακόμα και σε περιοχές που υπάρχουν.... Είναι - που είναι μετρημένα στα δάχτυλα, τα κάναμε και ταξί !! Τώρα που ξαναπήρε ο μπουμπούκος το υγείας όλα θα γίνουν τέλεια. θα ξαναφέρει το 25ευρω για να πας στα επείγοντα, θα κλείσει μερικά νοσοκομεία ακόμα όπως έκανε στην προηγούμενή του θητεία με υπερηφάνεια και τα υπόλοιπα - αφού έχουν γίνει πλέον ΝΠΙΔ, θα πουληθούν σε ιδιώτες. Τα γλέντια έρχονται !! 8 ώρες πριν, AnasZak είπε Αν και νοσηλεύτηκα (απόδειξη το ότι το πρόβλημά μου ΔΕΝ ήταν αστείο), δυστυχώς, "ιατρικά" ΔΕΝ με κάλυψαν στο πρόβλημά μου ... Οφείλω να συνεχίσω τη διερεύνηση σε "εξωτερική βάση", άρα Ιδιωτικά ... Και πάλι τους κατανοώ .. Το Ε.Σ.Υ βρίσκεται και παρέχει "υπηρεσίες Πολέμου" ... ΔΕΝ μπορώ να περιμένω ΠΛΗΡΗ διερεύνηση, όταν, καθημερινά, καλούνται τρεις επιμελητές να φροντίσουν για 70 νοσηλευομένους !!! Μεικτή εικόνα με στοιχεία γαστρεντερίτιδας -δηλαδή φλεγμονής του ανώτερου πεπτικού, χωρίς να αποκλείεται, τελικά, τροφική δηλητηρίαση από (πιθανά) ένα burger ... Η νοσηλεία τελικά ήταν απαραίτητη ή επειδή έβαλες όπως είπες όλη την υποκριτική σου ικανότητα, αναγκαστήκανε να σου κάνουν εισαγωγή και ένα κάρο εξετάσεις χωρίς να βγάλουν σίγουρο αποτέλεσμα γιατί πχ οι εξετάσεις βγαίναν καθαρές αλλά εσύ έλεγες πως υποφέρεις ?? Κι αν οι υπόλοιποι, πριν από εσένα εσένα το παίζανε κι αυτοί το θεατράκι τους, δεν είναι λογικό να φας ώρες περιμένοντας να εξεταστεί κάποιο πιο σοβαρό περιστατικό που τελικά δεν ήταν σοβαρό αλλά έβαλε όλη του την υποκριτική ικανότητα για να μην περιμένει ?? Κι αν εσύ με το θεατράκι σου έκανες κάποιον να εξεταστεί πιο αργά / με καθυστέρηση ενώ ήταν στην πραγματικότητα πιο σοβαρά από εσένα, δεν τρέχει μία, ας πρόσεχε, ας το έπαιζε καλύτερα ?? Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2024 από SoullessRider 7
kotsoz Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Περαστικά στον ts θα πω εγώ αρχικά. Έχω μεγαλώσει μέσα στα δημόσια νοσοκομεία και Αθήνας και επαρχίας. Ολα αυτά τα χρόνια είχαμε τέλεια αντιμετώπιση σε όλα τα περιστατικά, σωστές διαγνώσεις, ανθρωπιά, εξυπηρέτηση για το κάτι παραπάνω ΑΛΛΑ ο χρόνος αναμονής στα επείγοντα όλες αυτές τις φορές (εκτός από μια φορά στην Πρέβεζα, που μα είδαν αμέσως) ήταν απλά τεράστιος… Πλεον ιδιωτική ασφάλεια γιατί υπάρχει μωρό και δεν μπορώ να διανοηθώ να συμβεί κάτι και να περιμένω 8 ώρες απλά για να δουν το παιδί… συνέβη επείγον περιστατικό με το παιδί τον Αύγουστο και μέσα σε μια ώρα είχαν βγει όλες οι εξετάσεις και κρίθηκε ότι πρέπει να νοαηλευθει. Το μόνο που φοβάσαι σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μην «κρατήσουν» στο νοσοκομείο χωρίς λόγο απλά για να αυξήσουν το έσοδο.το κακό είναι ότι δυστυχώς δεν έχουν όλοι την δυνατότητα της ιδιωτικής ασφαλείας αν την επιθυμούν. τελος, στείλτε και σε μένα για το μπέργκερ ρε παιδιά γιατί τα τιμάω πολύ συχνά…
spectaculator Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 11 hours ago, AnasZak said: Αδυναμία, ατονία, δέκατα (ράπιντ αρνητικό) και κατά κύριο λόγο φουσκωμένη κοιλιά και εμέτους ακόμα κι αν προσπαθούσα να φάω μισό πιάτο σούπα. Δεν πήγα για πλάκα, ούτε "προληπτικά". Με θορύβησε ΠΑΡΑ ΠΟΛΎ ο εμετός, που δεν κάνω ποτέ ... Καρα-επείγον δηλαδή! Κάτσε καλά! Τι να πει ο άλλος δηλαδή που μπήκε με εγκεφαλικό, ή ο άλλος με ανακοπή! Σοβαρέψου καλύτερα και θα σου περάσει! 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις