Doubt Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Το καλό είναι πως συνήθως δεν πάνε στα δικαστήρια γιατί ο δικηγόρος κοστίζει. Με ένα εξώδικο "γεια σας". 2 ώρες πριν, Malthador είπε Το καλύτερο σενάριο που μπορεί να ακολουθήσει ένας ιδιοκτήτης απέναντι σε έναν δύστροπο μισθωτή είναι να τον πάρει με το καλό για να του αδειάσει την γωνιά χωρίς παροξυσμούς.
Joshua21 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 3 hours ago, Malthador said: Δεν ρώτησε αυτό ο OP όμως, δεν τον ενδιαφέρει να σταματήσει να χρεώνεται (μπορεί να μην χρεώνεται καν και να πληρώνει τους λογαριασμούς ο μισθωτής), ρώτησε αν μπορεί να χρησιμοποιήσει το γεγονός πως το ρεύμα είναι στο όνομά του για να βγάλει έξω τον μισθωτή: ναι, σε αυτή την περίπτωση μια τρύπα στο νερό θα κάνει. Εγώ πάλι τώρα μόλις που διάβασα πιο προσεκτικά το αρχικό post κατάλαβα το ακριβώς αντίθετο, ο ts ρώτησε αν κατά τη διάρκεια της διάρκεια της διαδικασίας έξωσης έχει δικαίωμα να κόψει το ρεύμα αναφέροντας ότι μπορεί να το ξανασυνδέσει στο δικό του όνομα, από τα παραπάνω είναι προφανές ότι τον καίει να μην χρεώνεται αυτός το ρεύμα που θα κάψει ο ενοικιαστής μέχρι να τον πετάξει έξω. 2
Moderators Malthador Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Moderators Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 5 minutes ago, Joshua21 said: Εγώ πάλι τώρα μόλις που διάβασα πιο προσεκτικά το αρχικό post κατάλαβα το ακριβώς αντίθετο, ο ts ρώτησε αν κατά τη διάρκεια της διάρκεια της διαδικασίας έξωσης έχει δικαίωμα να κόψει το ρεύμα αναφέροντας ότι μπορεί να το ξανασυνδέσει στο δικό του όνομα, από τα παραπάνω είναι προφανές ότι τον καίει να μην χρεώνεται αυτός το ρεύμα που θα κάψει ο ενοικιαστής μέχρι να τον πετάξει έξω. Ναι, σωστά, τώρα το ξαναδιάβασα κι εγώ, έχεις δίκιο. Νόμιζα ότι θέλει να κόψει το ρεύμα για να τον αναγκάσει να φύγει, προφανώς θέλει να μην χρεώνεται αφού το έχει νοικιάσει σαν all-inclusive.
Joshua21 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 3 hours ago, Malthador said: Τυγχάνει να είμαι και ιδιοκτήτης που εκμισθώνει, και μισθωτής που μισθώνει, τόσο επαγγελματικά ακίνητα, όσο και σπίτι. Τυγχάνει επίσης να έχει χρειαστεί να μπω σε νομικές διαδικασίες και από τις δύο πλευρές: η ουσία είναι μία, στο δικαστήριο δικαιώνονται οι ιδιοκτήτες σε γενικές γραμμές, αλλά εάν φτάσουν σε αγωγές και εφέσεις, τότε καταλήγουν και να έχουν δώσει περισσότερα από αυτά που τους οφείλονταν, αλλά και να μην έχουν να λαμβάνουν στο τέλος. Το καλύτερο σενάριο που μπορεί να ακολουθήσει ένας ιδιοκτήτης απέναντι σε έναν δύστροπο μισθωτή είναι να τον πάρει με το καλό για να του αδειάσει την γωνιά χωρίς παροξυσμούς. Αλήθεια, σου έχει τύχει ως ιδιοκτήτης να ξεκινήσεις διαδικασία έκδοσης απόφασης απόδοσης μισθίου επειδή ο μισθωτής δεν πλήρωνε, και ο μισθωτής ισχυριζόμενος ότι κουλαμάρα ήθελε να κατάφερε να κάνει οριστική ανακοπή? Δλδ να του έδωσαν το δικαίωμα να συνεχίσει να μένει μέσα χωρίς να πληρώνει μέχρι να γίνει το δικαστήριο?
Moderators Malthador Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Moderators Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 16 minutes ago, Joshua21 said: Αλήθεια, σου έχει τύχει ως ιδιοκτήτης να ξεκινήσεις διαδικασία έκδοσης απόφασης απόδοσης μισθίου επειδή ο μισθωτής δεν πλήρωνε, και ο μισθωτής ισχυριζόμενος ότι κουλαμάρα ήθελε να κατάφερε να κάνει οριστική ανακοπή? Δλδ να του έδωσαν το δικαίωμα να συνεχίσει να μένει μέσα χωρίς να πληρώνει μέχρι να γίνει το δικαστήριο? Σε μένα προσωπικά όχι, έχει τύχει σε γνωστό μου. Γενικά πάντως δεν μου έχουν τύχει (είτε σε δικό μου μισθώτη, είτε για γνωστό μου ιδιοκτήτη) ούτε και πάμπολλες διαταγές απόδοσης μισθίου, όλα κι όλα 4-5 παραδείγματα έχω, το 1 έκανε ανακοπή, οι υπόλοιποι χαιρέτησαν στο δίμηνο. Στην περίπτωση που γνωρίζω, δεν σταμάτησε να πληρώνει ο μισθωτής, αλλά έδινε λιγότερο ενοίκιο από αυτό που είχε συμφωνηθεί γιατί επικαλέστηκε πως είχαν συμφωνήσει προφορική μείωση ενοικίου με τον ιδιοκτήτη. Ο ιδιοκτήτης έβγαλε διαταγή απόδοσης μισθίου, ο μισθωτής κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα μαζί με την ανακοπή και μέχρι να βγει η απόφαση αφενός πέρασαν δυο χρόνια όπου έπαιρνε λιγότερο ενοίκιο ο ιδιοκτήτης, αφετέρου του κόστισε και 3-4 νοίκια η όλη διαδικασία. Ναι, κέρδισε την ανακοπή, αλλά στο τέλος τέλος δεν άξιζε να μπει στη διαδικασία διαταγής πληρωμής για χρήματα που ήξερε ότι δεν θα εισέπραττε, μιας και ο άλλος φαινόταν μπατιράκι στα χαρτιά. Καλύτερα να τον άφηνε να πληρώνει λιγότερα ή να τον έπαιρνε με το καλό για να του αδειάσει την γωνιά. Δεν λέω ότι είναι σύνηθες, λέω απλά ότι ενδέχεται να συμβεί κι αυτό και η κατάσταση της αγοράς ακινήτων το κάνει ακόμα πιο πιθανό.
Joshua21 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 1 hour ago, Malthador said: Σε μένα προσωπικά όχι, έχει τύχει σε γνωστό μου. Γενικά πάντως δεν μου έχουν τύχει (είτε σε δικό μου μισθώτη, είτε για γνωστό μου ιδιοκτήτη) ούτε και πάμπολλες διαταγές απόδοσης μισθίου, όλα κι όλα 4-5 παραδείγματα έχω, το 1 έκανε ανακοπή, οι υπόλοιποι χαιρέτησαν στο δίμηνο. Στην περίπτωση που γνωρίζω, δεν σταμάτησε να πληρώνει ο μισθωτής, αλλά έδινε λιγότερο ενοίκιο από αυτό που είχε συμφωνηθεί γιατί επικαλέστηκε πως είχαν συμφωνήσει προφορική μείωση ενοικίου με τον ιδιοκτήτη. Ο ιδιοκτήτης έβγαλε διαταγή απόδοσης μισθίου, ο μισθωτής κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα μαζί με την ανακοπή και μέχρι να βγει η απόφαση αφενός πέρασαν δυο χρόνια όπου έπαιρνε λιγότερο ενοίκιο ο ιδιοκτήτης, αφετέρου του κόστισε και 3-4 νοίκια η όλη διαδικασία. Ναι, κέρδισε την ανακοπή, αλλά στο τέλος τέλος δεν άξιζε να μπει στη διαδικασία διαταγής πληρωμής για χρήματα που ήξερε ότι δεν θα εισέπραττε, μιας και ο άλλος φαινόταν μπατιράκι στα χαρτιά. Καλύτερα να τον άφηνε να πληρώνει λιγότερα ή να τον έπαιρνε με το καλό για να του αδειάσει την γωνιά. Δεν λέω ότι είναι σύνηθες, λέω απλά ότι ενδέχεται να συμβεί κι αυτό και η κατάσταση της αγοράς ακινήτων το κάνει ακόμα πιο πιθανό. Αυτό που περιγράφεις δεν παίζει να έχει συμβεί, δλδ να κατάφερε ο κακοπληρωτής ενοικιαστής να κάνει οριστική ανακοπή απλά και μόνο ισχυριζόμενος ότι υπάρχει προφορική συμφωνία μείωσης ενοικίου, μάλλον κάτι άλλο έχει συμβεί και δεν στο εξήγησε καλά ο γνωστός. Αν ήταν τόσο απλό πράγμα η οριστική ανακοπή της απόφασης όπως περιγράφεις, τότε καμία περίπτωση διαταγής απόδοσης μισθίου δεν θα προχωρούσε, στην πράξη όμως - όπως έχω γράψει και παραπάνω - ελάχιστες προσπάθειες ανακοπής γίνονται και ακόμα πιο λίγες ευδοκιμούν. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Moderators Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 15 minutes ago, Joshua21 said: Αυτό που περιγράφεις δεν παίζει να έχει συμβεί, δλδ να κατάφερε ο κακοπληρωτής ενοικιαστής να κάνει οριστική ανακοπή απλά και μόνο ισχυριζόμενος ότι υπάρχει προφορική συμφωνία μείωσης ενοικίου, μάλλον κάτι άλλο έχει συμβεί και δεν στο εξήγησε καλά ο γνωστός. Αν ήταν τόσο απλό πράγμα η οριστική ανακοπή της απόφασης όπως περιγράφεις, τότε καμία περίπτωση διαταγής απόδοσης μισθίου δεν θα προχωρούσε, στην πράξη όμως - όπως έχω γράψει και παραπάνω - ελάχιστες προσπάθειες ανακοπής γίνονται και ακόμα πιο λίγες ευδοκιμούν. Όχι, λάθος το διατύπωσα, κέρδισε το δικαστήριο της ανακοπής ο εκμισθωτής ήθελα να γράψω, έχασε ο μισθωτής την ανακοπή δηλαδή, σόρι.
Joshua21 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 1 minute ago, Malthador said: Όχι, λάθος το διατύπωσα, κέρδισε το δικαστήριο της ανακοπής ο εκμισθωτής ήθελα να γράψω, έχασε ο μισθωτής την ανακοπή δηλαδή, σόρι. Όχι, μια χαρά το είχες διατυπώσει, αυτό ακριβώς είχα καταλάβει και εγώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα