Tsigounarades Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Χαίρετε, Σήμερα πήγα να κάνω μια συναλλαγή λίγο πάνω από τα 300€ στο aliexpress από Προπληρωμένη κάρτα (Prepaid) της Τράπεζας Πειραιώς. Πρώτη φορά πήγα να κάνω τέτοια μεγάλη αγορά με αυτή την κάρτα, μέχρι τώρα έκανα μικρές αγορές 3-10€ χωρίς πρόβλημα. Αλλά μόλις πήγε να γίνει η αγορά των 300€ έβγαλε μήνυμα μή έγκρισης. Περίμενα όντως λόγο μεγάλου ποσού να στείλει μήνυμα στο κινητό μου που έχω δηλώσει στην τράπεζα, αλλά αντί για μήνυμα στο κινητό (που περίμενα) βγήκε αυτό το μήνυμα. Το θέμα είναι winbank web banking δεν έχω και δεν θέλω να κάνω, κινητό φυσικά έχω δηλώσει στην Τράπεζα Πειραιώς αναρωτιέμαι γιατί λέει ότι δεν έχω έγκυρο αριθμό κινητού.. πιθανόν μπορεί να εννοεί απ' ότι διαβασα το κινητό που θα έρχεται το "extraPIN" όπως το λέει η Τράπεζα Πειραιώς, αυτό όμως το κινητό που θα έρχεται το extraPIN δηλώνεται γράφει στο site της Πειραιώς αν έχεις winbank web/phone banking. Δεν θέλω τίποτα από τα 2. Αναρωτιέμαι ενα απλό μήνυμα στο κινητό με έναν αριθμό PIN για επαλήθευση της συναλλαγής δεν γίνεται; Όπως κάνει για παράδειγμα η ALPHA BANK (τουλάχιστον πριν λίγα χρόνια που έκανα αγορές), χωρίς να έχω στην ALPHA BANK e-banking. Σκέφτομαι λογικά θα φτάσει η στιγμή που θα μαζευτεί τέτοιο ποσό από ολές τις συναλλαγές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την Prepaid που συνέχεια θα βγάζει αυτό το μήνυμα και η κάρτα θα αχρηστευτεί για αγορές στο ίντερνετ, το λέω γιατί η εθνική πχ μετά από κάποιο συνολικό ποσό (100-150€ αν θυμάμαι καλά) συναλλαγών χρειάζεται επαλήθευση (πχ από το NBG Authenticator app) Αν υπάρχει κάποιος που δεν έχει winbank στην Πειραιώς και υπάρχει τρόπος να έρχεται στο κινητό ένα μήνυμα με το PIN για επαλήθευση συναλλαγής ας κάνει έναν κόπο να απαντήσει.
fmarkos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Μήπως θα ήταν πιο καλό να μιλήσεις με την τράπεζα;
The_Judas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Οι συναλλαγές στην Πειραιώς γίνονται με 2 τρόπους: 1) Με το app για έγκριση 2) ebanking σύνδεση και μετά σου στέλνει PIN. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου από The_Judas 1
NikosKallithea Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Αφου δεν εχεις e-banking πως θα εγκρίνεις την αγορά.
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Ποιος χρησιμοποιεί ακόμα προπληρωμένη κάρτα; Βγάλε μια revolut να κάνεις της δουλειά σου χωρίς έξοδα φόρτισης.
NikosKallithea Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 16 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Ποιος χρησιμοποιεί ακόμα προπληρωμένη κάρτα; Βγάλε μια revolut να κάνεις της δουλειά σου χωρίς έξοδα φόρτισης. Εδω δεν εχει ebanking ο ανθρωπος και δεν θελει κιολας, τι ρεβο του λες και πως θα φορτίσει την ρεβο; Ζούμε σε παλαιοχριστιανικές εποχές 😁 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 57 minutes ago, NikosKallithea said: Εδω δεν εχει ebanking ο ανθρωπος και δεν θελει κιολας, τι ρεβο του λες και πως θα φορτίσει την ρεβο; Ζούμε σε παλαιοχριστιανικές εποχές 😁 Ε θα εχει λογο που δε θελει. Δε ξερω το λογο αλλα ξερω κοσμο που παιζει με prepaid/revolut γιατι τα εχει μαυρα. 2
SabotazNic Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 6 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε Ε θα εχει λογο που δε θελει. Δε ξερω το λογο αλλα ξερω κοσμο που παιζει με prepaid/revolut γιατι τα εχει μαυρα. Το να εχεις winbank δεν σημαινει οτι δεν κινεις μαυρο χρημα. Και την prepaid δεν πηγε σε ενα περιπτερο να την ζητησει, ουτε και ειναι offline και αρα δεν φαινονται καπου οι κινησεις.
kage Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Ανοίγεις 2ο iban/λογαριασμο με καρτα +ebanking ...κ την έχεις γ online αγορές μόνο... δεν προσφέρει κάτι εξτρα η προπληρωμενη πέρα από μεγαλύτερα έξοδα για να την "φορτιζεις"...κάποτε ήταν ανωνυμη Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου από kage
Dantε Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Ανοιξα προσφατα λογαριασμο σε Πειραιως και εγω. Εκτος οτι για να ενεργοποιησεις το alerts το εχουν θαμμενο και δειχνει το συστημα οτι ακομα και τα απλα mails θα τα χρεωνουν σε λιγο καιρο, ψαχνω τροπο ωστε οταν κανω απο υπολογιστη login στο winbank να μου ζηταει επιβεβαιωση με push notification οπως κανει πχ η alpha. Υπαρχει αυτη η δυνατοτητα; Μου φαινεται πολυ περιεργο να εχουν αφησει απλα user/password και να μπαινεις ελευθερα στο winbank χωρις καμια αλλη επιβεβαιωση. Εκτος και εαν θεωρουν οτι δε θα σου παρει κανεις λεφτα γιατι θα χρειαζεται επιβεβαιωση για οποιαδηποτε κινηση.
NikosKallithea Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 21 λεπτά πριν, Dantε είπε Ανοιξα προσφατα λογαριασμο σε Πειραιως και εγω. Εκτος οτι για να ενεργοποιησεις το alerts το εχουν θαμμενο και δειχνει το συστημα οτι ακομα και τα απλα mails θα τα χρεωνουν σε λιγο καιρο, ψαχνω τροπο ωστε οταν κανω απο υπολογιστη login στο winbank να μου ζηταει επιβεβαιωση με push notification οπως κανει πχ η alpha. Υπαρχει αυτη η δυνατοτητα; Μου φαινεται πολυ περιεργο να εχουν αφησει απλα user/password και να μπαινεις ελευθερα στο winbank χωρις καμια αλλη επιβεβαιωση. Εκτος και εαν θεωρουν οτι δε θα σου παρει κανεις λεφτα γιατι θα χρειαζεται επιβεβαιωση για οποιαδηποτε κινηση. Η Πειραιώς και η Εθνική δεν εχουν τετοια, μια χαρα είναι να μπαίνεις μόνο με κωδικο.
Joshua21 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 5 minutes ago, NikosKallithea said: Η Πειραιώς και η Εθνική δεν εχουν τετοια, μια χαρα είναι να μπαίνεις μόνο με κωδικο. Στην Εθνική δεν αρκεί μόνο το username + password για να μπεις, πρέπει να έχεις ξανακάνει log από τον browser της συγκεκριμένης συσκευής, αλλιώς ζητάει OTP.
NikosKallithea Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Στην Εθνική δεν αρκεί μόνο το username + password για να μπεις, πρέπει να έχεις ξανακάνει log από τον browser της συγκεκριμένης συσκευής, αλλιώς ζητάει OTP. Αυτο γίνεται μια φορά στα 10 χρονια μέχρι να αλλάξεις λειτουργικό ή υπολογιστή Ο φιλος ρώτησε για καθημερινή είσοδο.
Joshua21 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 5 minutes ago, NikosKallithea said: Αυτο γίνεται μια φορά στα 10 χρονια μέχρι να αλλάξεις λειτουργικό ή υπολογιστή Ο φιλος ρώτησε για καθημερινή είσοδο. Τι να σου πω, εγώ φόρματ στον υπολογιστή και στο κινητό κάνω πολύ συχνότερα από δεκαετία. Πάντως η ερώτηση του φίλου αφορούσε γενικότερα θέμα ασφάλειας, την δυνατότητα εισόδου στο e-banking από κάποιον τρίτο. Αν λοιπόν κάποιος τρίτος μη εξουσιοδοτημένος μάθει κάπως το username και το password σου στην Εθνική, δεν θα μπορέσει να μπει στο i-bank σου από κάποια άλλη συσκευή εκτός από τις δικές σου.
Dantε Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 18 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Τι να σου πω, εγώ φόρματ στον υπολογιστή και στο κινητό κάνω πολύ συχνότερα από δεκαετία. Πάντως η ερώτηση του φίλου αφορούσε γενικότερα θέμα ασφάλειας, την δυνατότητα εισόδου στο e-banking από κάποιον τρίτο. Αν λοιπόν κάποιος τρίτος μη εξουσιοδοτημένος μάθει κάπως το username και το password σου στην Εθνική, δεν θα μπορέσει να μπει στο i-bank σου από κάποια άλλη συσκευή εκτός από τις δικές σου. Μπηκα απο της δουλειας το browser παντως και δε ζητησε τιποτα. Μπηκα ξερα με user/pass. Για αυτο μου εκανε εντυπωση εξαρχης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα