JcD Δημοσ. Δευτέρα στις 10:52 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:52 πμ 1 hour ago, Doubt said: Υπόθεση κάνω.. Έχουν φάει μπλοκ από τις τράπεζες, οπότε πάνε στον "τοκογλύφο". Αυτό ακριβως είναι, εγώ υποψιάζομαι και Ρώσους από πίσω που παίρνουν δάνεια πολύ χαμηλότερα αποτι δίνουν οι ρωσικές τράπεζες τώρα. Οι κυρώσεις είναι για την πλέμπα, οι επιχειρηματίες κάνουν δουλίτσες 😅
Errik Δημοσ. Δευτέρα στις 11:26 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:26 πμ Και νοιώθετε σιγουριά να δίνετε το κεφάλαιό σας σε τοκογλύφους για να το δανείζουν σε αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό; Και όλα αυτό χωρίς κάποιο κεντρικό regulator; Προσωπικά και 30% το χρόνο να έδινε απόδοση δε θα το εμπιστευόμουν το P2P lending, αλλά η ανοχή ρισκου είναι προσωπική υπόθεση.
prometheas Δημοσ. Δευτέρα στις 12:01 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:01 μμ (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, JcD είπε Δεν γνωρίζω ειλικρινά, το να τα επενδύσουν κόστισε 80 ευρώ και τα είχα πληρώσει τότε, το να τα τραβήξω εκτός μάλλον? Μιλάμε εν τέλη για περίπου 1% κέρδους ετησίως, ούτε για πλάκα, πότε ξανά, ότι έχω σε ελληνική τράπεζα έφυγε προς peerberry και etf. Ληστεία μετά φόνου.. Στις 3/7/2025 στις 4:44 ΜΜ, JcD είπε Αυτό δεν το κατάλαβα ούτε εγώ, το λογιστήριο μου λέει ότι πρέπει να δηλώσω τα κέρδη μόνο από τα μερίσματα, τα etf που έχω δεν έχουν μερίσματα, θέλει ψάξιμο το πράμα γιατί στο τέλος θα μπλέξουμε. Υπάρχουν επαγγελματίες που ξέρουν πολύ καλά το σχετικό πλαίσιο. Εγώ συνεργάστηκα με τον παρακάτω και εχω μεινει πολύ ευχαριστημένος καθότι περα από το τυπικό κομμάτι της συμπλήρωσης των κωδικών με βοήθησε να καταλάβω 5 πράγματα με σαφήνεια. Το φορολογικό καθεστώς στην Ελλάδα στα επενδυτικά προϊόντα (πέρα από τις μετοχές εσωτερικού) ειναι περίπλοκο, συνεπως θα ήταν καλό να αποφεύγονται οι πειραματισμοί που ενδεχομένως να κοστίσουν πολύ περισσότερα από αυτά που θα γλυτώσουμε "αυτοσχεδιάζοντας" https://ourwallet.gr/lets-work-together/ Ο Κώστας ειναι εξαιρετικός επαγγελματιας .. και το site του έχει πολύ υλικό για όποιους θελουν να μάθουν Επεξ/σία Δευτέρα στις 12:23 μμ από prometheas 1
armagedwnn Δημοσ. Δευτέρα στις 03:09 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:09 μμ Γενική ερώτηση, θα κάνατε ποτέ copy trading (ετορο) δεν ξέρω άλλη πλατφόρμα να το κάνει. Προσωπικά παρακολουθώ μερικούς και θα ήθελα να δοκιμάσω ένα μικρό ποσό για να δω πως θα πάει. Αν το έχει δοκιμάσει κανείς να μου πει, δηλαδή αν ο άλλος αποφασίσει να κάνει πολλές αγοραπωλησίες θα με φάνε οι χρεώσεις?
DeStyl Δημοσ. Δευτέρα στις 03:51 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:51 μμ 4 hours ago, Errik said: Και νοιώθετε σιγουριά να δίνετε το κεφάλαιό σας σε τοκογλύφους για να το δανείζουν σε αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό; Και όλα αυτό χωρίς κάποιο κεντρικό regulator; Προσωπικά και 30% το χρόνο να έδινε απόδοση δε θα το εμπιστευόμουν το P2P lending, αλλά η ανοχή ρισκου είναι προσωπική υπόθεση. αυτη την απορια την εχω κι εγω
Babis_allos Δημοσ. Δευτέρα στις 03:59 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:59 μμ 4 ώρες πριν, Errik είπε Και νοιώθετε σιγουριά να δίνετε το κεφάλαιό σας σε τοκογλύφους για να το δανείζουν σε αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό; Και όλα αυτό χωρίς κάποιο κεντρικό regulator; Προσωπικά και 30% το χρόνο να έδινε απόδοση δε θα το εμπιστευόμουν το P2P lending, αλλά η ανοχή ρισκου είναι προσωπική υπόθεση. Εγώ δεν θα ένιωθα καθόλου μα καθόλου σιγουριά με κάτι τέτοιο. Ειδικά όταν μιλάμε να έχεις εκεί τις αποταμιεύσεις σου μιας ζωής με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Όσο πιο μακροπρόθεσμος ορίζοντας τόσο πιο πιθανό να γίνει η ζημιά, που στην προκειμένη περίπτωση αρκεί να γίνει μια φορά, δεν χρειάζεται δεύτερη. Το ακριβώς αντίθετο από νορμαλ επενδύσεις όπου ο μακροπρόθεσμος ορίζοντας είναι που βεβαιώνει ότι θα βγείς κερδισμένος. Και όλο αυτό το ρίσκο για να πάρεις 10% το χρόνο αντί να πας σε ETFs να πάρεις ξέρω γω 8%? Μακριά.. Οι επιλογές δεν είναι ανάμεσα σε επενδύσεις μέσω Ελληνικής τράπεζας και questionable δανεισμός σε αγνώστους στο εξωτερικό με P2P lending...
Fan Δημοσ. Δευτέρα στις 04:31 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:31 μμ 4 ώρες πριν, prometheas είπε Ληστεία μετά φόνου.. Υπάρχουν επαγγελματίες που ξέρουν πολύ καλά το σχετικό πλαίσιο. Εγώ συνεργάστηκα με τον παρακάτω και εχω μεινει πολύ ευχαριστημένος καθότι περα από το τυπικό κομμάτι της συμπλήρωσης των κωδικών με βοήθησε να καταλάβω 5 πράγματα με σαφήνεια. Το φορολογικό καθεστώς στην Ελλάδα στα επενδυτικά προϊόντα (πέρα από τις μετοχές εσωτερικού) ειναι περίπλοκο, συνεπως θα ήταν καλό να αποφεύγονται οι πειραματισμοί που ενδεχομένως να κοστίσουν πολύ περισσότερα από αυτά που θα γλυτώσουμε "αυτοσχεδιάζοντας" https://ourwallet.gr/lets-work-together/ Ο Κώστας ειναι εξαιρετικός επαγγελματιας .. και το site του έχει πολύ υλικό για όποιους θελουν να μάθουν Έχει ωραία αρθράκια το site, ωστόσο οι τιμές για τις υπηρεσίες που αναγράφονται είναι υπερβολικά υψηλές, σε σχέση με τον μέσο όρο. 60 ευρώ για συμπλήρωση φορολογικής δήλωσης σε μισθωτό δεν έχω δει πουθενά. 30 ευρώ είναι συνήθως.
mercator84 Δημοσ. Δευτέρα στις 05:56 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:56 μμ 30€ τελική με ΦΠΑ δεν υπάρχει στην αγορά
JcD Δημοσ. Δευτέρα στις 06:10 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:10 μμ Αντιληπτές και βάσιμες οι ανησυχίες σας για το peer to peer, να πω βέβαια ότι το ποσό που βλέπετε αφορά μόλις το 15% περίπου των κεφαλαίων σε ρευστό που έχω σε διάφορες επενδύσεις και με παίρνει να το χάσω, δεν επενδύουμε στο p-p κεφάλαια που μας είναι σημαντικά. 1 1
NiKoSmile Δημοσ. Δευτέρα στις 06:40 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:40 μμ (επεξεργασμένο) Με πήρε μια από την Eurobank και μου πρότεινε δάνειο με προνομιακό επιτόκιο από 16% μόνο για μένα 10,75% 😶🌫️. Μου άναψε τα λαμπάκια. Μα για πόσο ηλίθιους μας περνάν. Την είπα κάτι για αρμπιτραζ... 😆 και ότι πιο πολύ με συμφέρει στην ανάγκη να πουλήσω μετοχές παρά να πάρω δάνειο... και έμεινε παγωτό! Οι ελληνικές τράπεζες δανείζονται αυτή την περίοδο από την ΕΚΤ με 2,15%... και ψάχνουν κορόιδα να τα δανείσουν με διψήφιο επιτόκιο 😂. Επεξ/σία Δευτέρα στις 06:45 μμ από NiKoSmile 6 3
ZoReN Δημοσ. Δευτέρα στις 08:41 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:41 μμ (επεξεργασμένο) 2 hours ago, NiKoSmile said: Με πήρε μια από την Eurobank και μου πρότεινε δάνειο με προνομιακό επιτόκιο από 16% μόνο για μένα 10,75% 😶🌫️. Μου άναψε τα λαμπάκια. Μα για πόσο ηλίθιους μας περνάν. Την είπα κάτι για αρμπιτραζ... 😆 και ότι πιο πολύ με συμφέρει στην ανάγκη να πουλήσω μετοχές παρά να πάρω δάνειο... και έμεινε παγωτό! Οι ελληνικές τράπεζες δανείζονται αυτή την περίοδο από την ΕΚΤ με 2,15%... και ψάχνουν κορόιδα να τα δανείσουν με διψήφιο επιτόκιο 😂. Είμαι και εγώ μέσα σε αυτούς του προνομιακούς. Πάντως Εντάξει, δε τους λες και επίμονους. Δε νομίζω να καίγονται να μοιράσουν δάνεια.. Επεξ/σία Δευτέρα στις 08:41 μμ από ZoReN 6
tutuyo Δημοσ. Τρίτη στις 08:19 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:19 πμ αυτην την στιγμη 2 υπαλληλοι Eurobank πινουν καφε πανω απο το φωτοτυπικο και λενε, "θελουμε να τους κανουμε πελουσιους ρε φιλε και δεν δεχονται"!!! 11
prometheas Δημοσ. Τρίτη στις 03:12 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:12 μμ (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Fan είπε Έχει ωραία αρθράκια το site, ωστόσο οι τιμές για τις υπηρεσίες που αναγράφονται είναι υπερβολικά υψηλές, σε σχέση με τον μέσο όρο. 60 ευρώ για συμπλήρωση φορολογικής δήλωσης σε μισθωτό δεν έχω δει πουθενά. 30 ευρώ είναι συνήθως. Nαι αλλά αυτός που θα σου παρει 30 Ευρώ (αν υπάρχει σκόμα) δεν ξέρει τι ειναι ETF... Για πιο σύνθετα επενδυτικά προϊόντα.. ούτε λογος Οπως ειχε πει και ο Warren Buffet : "Price is what you pay. Value is what you get" Επεξ/σία Τρίτη στις 03:35 μμ από prometheas
Doubt Δημοσ. Τρίτη στις 03:46 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:46 μμ Παιδιά νομίζω αρκεί ως εδώ, δεν κάνουμε προμο.
prometheas Δημοσ. Τρίτη στις 04:37 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:37 μμ (επεξεργασμένο) Αν αναφέρεσαι σε εμένα , προφανώς και δεν κανω κανένα promo . Υπάρχουν αρκετοί καλοί επαγγελματιες στην αγορά, οποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να τους αναζητήσει. (οπως έκανα εγώ και θεωρησα σκοπιμο να το μοιραστώ μαζί σας). Εξαλλου σε ολα τα θεματα στο φορουμ (αλλά και σε ολα τα social media) ολοι κατι σχολιαζουμε προτεινουμε (ή αντιπροτείνουμε) και συζητάμε σε αυτή την βάση. Αν δεν θελετε να γράφουμε δεν τρέχει τιποτα.. προσωπικά εχω πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνω στην ζωή μου Εγώ απλά παρέθεσα την εμπειρία μου. Ο καθένας ας κάνει οτι κρίνει καλύτερο με τα χρηματά του Επεξ/σία Τρίτη στις 04:39 μμ από prometheas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα