Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 hours ago, kotsonatos04 said:

Εγώ όντως όταν αποφάσισα πριν 4 χρόνια, να ξεκινήσω μια μικρή προσπάθεια, με λίγα χρήματα (2k περίπου), δεν επένδυσα σε ETF αλλά έφτιαξα δικό μου portfolio. Εφαγα και φόλες και ακόμα έχω αποτυχίες (η Elli Lilly ακόμα ασθμαίνει) αλλά έχω καταφέρει ένα +42% χωρίς να έχω υπολογίσει τα κέρδη που επανεπενδύθηκαν ή τα έστω και λίγα χρήματα από μερίσματα. 
Η διασπορά που έκανα ήταν κομβική. 
Θα πρότεινα να μην στέκεστε μόνο σε S&P 500 ή FTSE, αλλά σε μια διασπορά ακόμα και σε Russell 2000 ή σε ETF κλάδων (πχ Nasdaq ή world health).

Να επισημάνω πως έχω τοποθέτηση σε BTC, συμμετοχή σε αμοιβαίο κεφάλαιο  ασφαλιστικής εταιρίας και αμοιβαίο κεφάλαιο (μικτό) γνωστής χρηματιστηριακής εταιρίας γιατί επουδενί δεν ισχυρίζομαι πως είμαι ειδικός κλπ κλπ λόγω του ότι απέδωσαν οι τοποθετήσεις μου. 

Έφτιαξες portfolio με μετοχές Η ETF ?

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 ώρες πριν, kotsonatos04 είπε

Εγώ όντως όταν αποφάσισα πριν 4 χρόνια, να ξεκινήσω μια μικρή προσπάθεια, με λίγα χρήματα (2k περίπου), δεν επένδυσα σε ETF αλλά έφτιαξα δικό μου portfolio. Εφαγα και φόλες και ακόμα έχω αποτυχίες (η Elli Lilly ακόμα ασθμαίνει) αλλά έχω καταφέρει ένα +42% χωρίς να έχω υπολογίσει τα κέρδη που επανεπενδύθηκαν ή τα έστω και λίγα χρήματα από μερίσματα. 
Η διασπορά που έκανα ήταν κομβική. 
Θα πρότεινα να μην στέκεστε μόνο σε S&P 500 ή FTSE, αλλά σε μια διασπορά ακόμα και σε Russell 2000 ή σε ETF κλάδων (πχ Nasdaq ή  health).

Να επισημάνω πως έχω τοποθέτηση σε BTC, συμμετοχή σε αμοιβαίο κεφάλαιο  ασφαλιστικής εταιρίας και αμοιβαίο κεφάλαιο (μικτό) γνωστής χρηματιστηριακής εταιρίας γιατί επουδενί δεν ισχυρίζομαι πως είμαι ειδικός κλπ κλπ λόγω του ότι απέδωσαν οι τοποθετήσεις μου. 

εγω εχω sp500 etf και μετοχές. Ο sp500 εχει  τις πιο σταθερες επιδόσεις.

Οι μετοχες θελουν και λιγη τύχη. Εχω nvidia.. εχω και elli lilly. Δεν μπορείς να προβλέψεις την αγορά. Τα δικά σου κερδη κατά πασα πιθανοτητα οδηγούνται από το bitcoin.

Τα world health etf εχουν 20% απωλειες περσι. Ειναι από τις μετοχες με μεγάλςς αυξομοιωσεις... αν εγκριθεί νεο φαρμακο +20% σε 1 μερα... αλλιώς -20...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Tsino είπε

Έφτιαξες portfolio με μετοχές Η ETF ?

Μετοχές. 

1 ώρα πριν, The_Judas είπε

εγω εχω sp500 etf και μετοχές. Ο sp500 εχει  τις πιο σταθερες επιδόσεις.

Οι μετοχες θελουν και λιγη τύχη. Εχω nvidia.. εχω και elli lilly. Δεν μπορείς να προβλέψεις την αγορά. Τα δικά σου κερδη κατά πασα πιθανοτητα οδηγούνται από το bitcoin.

Τα world health etf εχουν 20% απωλειες περσι. Ειναι από τις μετοχες με μεγάλςς αυξομοιωσεις... αν εγκριθεί νεο φαρμακο +20% σε 1 μερα... αλλιώς -20...

Αν συνυπολογίσω το BTC είμαι στο +120%. Ότι γράφω αφορά μετοχές και μόνο. 

Συμφωνώ για τις φαρμακευτικές εταιρίες , πάντως από ένα σημείο και πέρα μετά (σε βάθος 5ετιας) θεωρώ θα έχουν αποδώσει οι mega cap. 

• Like 1
Δημοσ.

Το σωστό είναι να το δείτε σαν αποταμίευση κ όχι σαν επένδυση, οι περισσότεροι εδώ, όπως κ εγώ έχουμε ελλείπεις γνώσεις κ δεν υπάρχει λόγος να το παίξεις ούτε έξυπνος ούτε να πάρεις θάρρος με μια πρόσκαιρη άνοδο, το πιο λογικό, κ αυτό που κάνουν οι περισσότεροι είναι να βάζουν αυτά που περισσεύουν, οπότε περισσεύουν, είτε σε world etf είτε στον sp500. Όλα τ άλλα είναι ρίσκο κ έχουν μεγάλες αυξομειώσεις που θέλει βαθιά τσέπη, μην ακούτε τον κάθε παπατζη wannabe Buffet του YouTube, χάνετε τον χρόνο σας. Προσωπική μου γνώμη είναι, βάζετε ένα ποσό οπότε μπορείτε σε έναν μεγάλο δείκτη κ μην ασχολείστε άλλο, έχετε κ άλλα σοβαρότερα πράγματα να κάνετε από το ψάχνετε την επόμενη νβιντια, δεν θα την βρείτε εσείς 

• Like 4
Δημοσ.

καλημέρα,

προσπαθω να φτιαξω λογαριασμό στην interactive brokers.

Μία γνώμη, έλεγα να φτιάξω joint account να εχω και τη συζυγο (π.χ. πες οτι πεθανω) για ασφαλεια. Μήπως περιπλέκεται έτσι φορολογικά ? η απλά το δηλώνουμε και οι 2 στη φορολογικη δηλωση χωρια καμμια αλλη επιπτωση ?

έχει s&p 500 vuaa σωστά ? συγγνωμη ειμαι άσχετος

ευχαριστώ

Δημοσ.
6 minutes ago, Silenzio said:

καλημέρα,

προσπαθω να φτιαξω λογαριασμό στην interactive brokers.

Μία γνώμη, έλεγα να φτιάξω joint account να εχω και τη συζυγο (π.χ. πες οτι πεθανω) για ασφαλεια. Μήπως περιπλέκεται έτσι φορολογικά ? η απλά το δηλώνουμε και οι 2 στη φορολογικη δηλωση χωρια καμμια αλλη επιπτωση ?

έχει s&p 500 vuaa σωστά ? συγγνωμη ειμαι άσχετος

ευχαριστώ

Έχω κάνει απλό ατομικό λογαριασμό και στις ρυθμίσεις έχει επιλογή να δώσεις στοιχεία (ονομα, τηλέφωνο, email κλπ) ενός έμπιστου ατόμου (πχ σύζυγος) που θες να ειδοποιηθεί σε περίπτωση που δεν κάνεις login για μεγάλο διάστημα (κάτι μήνες αν θυμάμαι καλά). Οπότε υπάρχει και αυτή η λύση αν δεν θες να μπλέξεις με joint.

Κατά τα άλλα, απο S&P, VUAA κλπ θα βρεις τα πάντα.

• Thanks 1
Δημοσ.

οι αποδοσεις στο χρηματιστηριο Αθηνων τουλαχιστον για το 2025 παγκοσμιως ειναι στις πρωτες θεσεις

τα δε 5 τελευταια χρονια εχουν υπαρξει τραπεζικες μετοχες και οχι μονο,που εχουν δωσει τεραστιες αποδοσεις

Για ποιο λογο πηγαινετε σε ολες αυτες τις επιλογες εξωτερικου που αναφερετε εδω μεσα;

το καταλαβαινω μονο αν μου πειτε αμοιβαιο κεφαλαιο για να μην πολυασχολουμαι και να εχω σχετικα χαμηλο ρισκο

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, georgiouu είπε

οι αποδοσεις στο χρηματιστηριο Αθηνων τουλαχιστον για το 2025 παγκοσμιως ειναι στις πρωτες θεσεις

τα δε 5 τελευταια χρονια εχουν υπαρξει τραπεζικες μετοχες και οχι μονο,που εχουν δωσει τεραστιες αποδοσεις

Για ποιο λογο πηγαινετε σε ολες αυτες τις επιλογες εξωτερικου που αναφερετε εδω μεσα;

το καταλαβαινω μονο αν μου πειτε αμοιβαιο κεφαλαιο για να μην πολυασχολουμαι και να εχω σχετικα χαμηλο ρισκο

Γιατί οι περισσότεροι θέλουν να βάλουν χ, ψ, ζ λεφτά και να τα αφήσουν εκεί για 10-20-30 χρόνια και να τα πάρουν με την σύνταξη τους.

Και για αυτό τα sp500, world κ.τ.λ. είναι μάλλον καλύτερη επιλογή γιατί θέλει και ελάχιστη απασχόληση με το ETF να δεις τι γίνεται κ.τ.λ.

Το ελληνικό μπορεί σε 5 χρόνια να είναι και -50 % από σήμερα.

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, NT1G είπε

Γιατί οι περισσότεροι θέλουν να βάλουν χ, ψ, ζ λεφτά και να τα αφήσουν εκεί για 10-20-30 χρόνια και να τα πάρουν με την σύνταξη τους.

Και για αυτό τα sp500, world κ.τ.λ. είναι μάλλον καλύτερη επιλογή γιατί θέλει και ελάχιστη απασχόληση με το ETF να δεις τι γίνεται κ.τ.λ.

Το ελληνικό μπορεί σε 5 χρόνια να είναι και -50 % από σήμερα.

ναι οκ το καταλαβαινω αυτο μου εδωσες απαντηση ισως ειναι και θεμα ηλικιας

οι νεοτεροι επενδυουν με μακροπροθεσμο οριζοντα οι μεγαλυτεροι με πιο βραχυπροθεσμο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, georgiouu είπε

Γιατι οι αποδόσεις του Ελληνικου χρηματιστηρίου δεν θα μεινουν ετσι για πολύ καιρό. Η αγορά μας ειναι ρηχή , ουτε καν το 0,2% των παγκοσμιων αγορών σε κεφαλαιοποιηση. Αρα αν καποιος επενδύει με μακροπρόθεσμο ορίζοντα (> 10 έτη) θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα σε S&P 500 / MCSI / FTSE και αν θελει να βαλει και επιλεγμένες Ελληνικές μετοχές στο χαρτοφυλάκιο του...

Οσο για brokers η λογική δείχνει μεγάλους robust παικτες που στατιστικά αναμένουμε να εξακολουθήσουν να υπάρχουν στην αγορά και να μας παρέχουν ασφάλεια και σε 10-20-30 χρόνια 

Η δική μου σειρά προτεραιότητας ειναι : IBKR , Degiro (Ireland) ,  Revolut , TR212

Oποιος έχει μεγάλο χαρτοφυλάκιο και θελει περισσότερη ασφάλεια μπορει να το σπάσει σε 2 brokers ώστε να ελαχιστοποιήσει ακόμα περισσότερο το ρίσκο 

Επεξ/σία από prometheas
  • Like 2
Δημοσ.

Με το αμοιβαίο της Eurobank «Target Maturity VIΙ Bond Fund» αξίζει να ασχοληθεί κάποιος αντί προθεσμιακών ή έντοκων γραμματίων; 

Είναι τριετούς διάρκειας και υπόσχεται ετήσια διανομή μερίσματος της τάξης του 1,70% έως 2,20% για καθένα από τα επόμενα 3 έτη.

Διατίθεται με προμήθεια εισόδου 0,10%.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, mikepaltri είπε

Με το αμοιβαίο της Eurobank «Target Maturity VIΙ Bond Fund» αξίζει να ασχοληθεί κάποιος αντί προθεσμιακών ή έντοκων γραμματίων; 

Είναι τριετούς διάρκειας και υπόσχεται ετήσια διανομή μερίσματος της τάξης του 1,70% έως 2,20% για καθένα από τα επόμενα 3 έτη.

Δες τις αποδόσεις που δίνει ανά σενάριο:

KID_Eurobank_GR.png.7d879a638f84c42fea17a3518b50d980.png

https://www.eurobank.gr/-/media/eurobank/retail/proionta-kai-upiresies/proionta/ependuseis/amoibaia-kefalaia/pdf/esoterikou/lf-target-maturity-vi-bond-fund/kid-lf-target-maturity-vi-bond-fund-gr.pdf

Επεξ/σία από Silverage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μετριοπαθές και το ευνοϊκό σενάριο δεν είναι άσχημα, πάντα σε σύγκριση με προθεσμιακές και έντοκα. Βέβαια αναφέρει συνιστώμενη περίοδο διακράτησης 5 έτη, αντί τριών... το κακό είναι ότι δεν αποκλείονται και τα άλλα σενάρια...

Επεξ/σία από mikepaltri
Δημοσ.
1 hour ago, mikepaltri said:

Επισης εχει 1.13% TER το χρονο,  αρα για κανεναν απολυτως λογο δεν αξιζει.

image.png.70c973e76357a5690299a0247c6d4564.png

• Like 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...