Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια και δεν υπάρχουν μετοχές στο όνομα του πελάτη σε όλα τα OTC απλά είναι σαν να σου ρευστοποιούν το ποσό που έχεις σε μετοχές  να στο κάνουν πχ € να το μεταφέρουν στον νέο broker και να σου αγοράζουν με αυτά τις μετοχές που είχες με ότι fees να στα χρεώνουν ή αν είναι large όπως ακούστηκε για την  t212 να τα αναλαμβάνουν οι ίδιοι. Ουσιαστικά στον πελάτη δεν αλλάζει κάτι 100 μετοχές έβλεπε με την Degiro 100 μετοχές βλέπει και στην  t212. Σε μη OTC οι μετοχές είναι στο όνομα του πελάτη και η Eurobank να κλείσει πχ οι μετοχές είναι δικές σου ,όση και αν είναι η αξία τους, αφού υπάρχουν σε αρχεία του ΧΑΑ στον κωδικό σου απλά ανοίγεις νέο λογαριασμό στην Πειραιώς και συνεχίζεις να τις βλέπεις απο εκεί. Σε OTC 200.000€ σε μετοχές να έχεις τις ξεχνάς αν κλείσει γιατί δεν ήταν στο όνομα σου σε εξασφαλίζουν μέχρι ~20.000€ οι περισσότεροι. Από όσο ξέρω αυτά ισχύουν. 

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δείτε εδώ οι απατεώνες και μου λέτε για χρεώσεις σε ibkr και λοιπά! Ελληνική τράπεζα. 

Screenshot_20250706_130349_Viber.jpg

• Confused 1
  • Sad 2
  • Haha 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, JcD είπε

Δείτε εδώ οι απατεώνες και μου λέτε για χρεώσεις σε ibkr και λοιπά! Ελληνική τράπεζα. 

Screenshot_20250706_130349_Viber.jpg

Τα fees αφορούνε το 62 ή το 89?

Δημοσ.
2 minutes ago, Fan said:

Τα fees αφορούνε το 62 ή το 89?

Το 89 επειδή είναι μέση αξία μεταξύ το ποσού που είχα στην αρχή και του 62 που έμεινε για λίγους μήνες. 

Δημοσ.
20 minutes ago, tutuyo said:

1000ευρω για να κανουν τι ακριβως;

Δεν γνωρίζω ειλικρινά, το να τα επενδύσουν κόστισε 80 ευρώ και τα είχα πληρώσει τότε, το να τα τραβήξω εκτός μάλλον? Μιλάμε εν τέλη για περίπου 1% κέρδους ετησίως, ούτε για πλάκα, πότε ξανά, ότι έχω σε ελληνική τράπεζα έφυγε προς peerberry και etf. 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, JcD είπε

Δεν γνωρίζω ειλικρινά, το να τα επενδύσουν κόστισε 80 ευρώ και τα είχα πληρώσει τότε, το να τα τραβήξω εκτός μάλλον? Μιλάμε εν τέλη για περίπου 1% κέρδους ετησίως, ούτε για πλάκα, πότε ξανά, ότι έχω σε ελληνική τράπεζα έφυγε προς peerberry και etf. 

Περίπου 1,10% fees τον χρόνο είναι κάτι παραπάνω από κλοπή, ειδικά εάν μιλάμε για συντηρητική επένδυση μηδενικού ή χαμηλού ρίσκου, δηλαδή κέρδος 2% έως 6%.

Λογικά θα είχε μεγάλα έξοδα εξόδου, αλλιώς δεν εξηγείται.

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, Titos301 said:

θα θελαμε να μας μιλησεις για την peerberry, τι παιζει; αξιοπιστια;

Παιδιά έχω χρήματα από το 2021 στην peerberry, τότε τα είχα όλα σε ρώσικα και ουκρανικά δάνεια επειδή είχαν την καλύτερη απόδοση, με την εκκίνηση του ουκρανικού πιστεύαμε ότι τα χάσαμε, η εταιρία μας τα γύρισε όλα μέχρι τελευταίου ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια μέχρι το 2024, έκτοτε τους εμπιστεύομαι, έχω κοντά 40k εκεί αυτή τη στιγμή. 🤷

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/7/2025 στις 1:18 ΠΜ, Fan είπε

Και εγώ ψάχνω τώρα τι θα κάνω τα USD που έχω στο Kraken. Μάλλον καταλήγω ότι θα πάνε σε κάποιο Defi ως USDT και USDC με απόδοση 5-6%. Γιατί να πας σε T212, μόνο ευρώ έχω εκεί.

Είμαι υπόχρεος υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες. Είναι μεγάλη μανούρα να πηγαίνω σε πλατφόρμες που δεν μπορούν να βγάλουν  statement, ώστε να κάνω την δουλειά μου άνετα και γρήγορα. Το έχω φάει στην μάπα στο παρελθόν και είναι πραγματικό μαρτύριο. Ειδικά εάν και οι αποδόσεις δεν είναι κάτι φοβερό. Οπότε αναγκαστικά περιορίζονται πλέον σε πιο επίσημες πλατφόρμες και ας έχω μικρότερη απόδοση. 

Πάντως να επισημάνω, επειδή δεν το είχα αντιληφθεί, και το gpt που είχα θέσει σχετικό ερώτημα δεν με καθοδήγησε σωστά, δεν μπορείς να στείλεις απευθείας στην T212 από άλλη πλατφόρμα, ανταλλακτηριο ή οτιδήποτε. Πρέπει να είναι από δικό σου λογαριασμό ή μεταφορά χρημάτων. Οπότε δεν τα γλιτώνεις τα δύο στάδια με τίποτα.

Επεξ/σία από Bigi444444
Δημοσ.
1 ώρα πριν, JcD είπε

Παιδιά έχω χρήματα από το 2021 στην peerberry, τότε τα είχα όλα σε ρώσικα και ουκρανικά δάνεια επειδή είχαν την καλύτερη απόδοση, με την εκκίνηση του ουκρανικού πιστεύαμε ότι τα χάσαμε, η εταιρία μας τα γύρισε όλα μέχρι τελευταίου ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια μέχρι το 2024, έκτοτε τους εμπιστεύομαι, έχω κοντά 40k εκεί αυτή τη στιγμή. 🤷

Πόση είναι η πραγματική ετήσια απόδοση σε μεσαίου ρίσκου δάνεια;

Δημοσ.
8 hours ago, Fan said:

Πόση είναι η πραγματική ετήσια απόδοση σε μεσαίου ρίσκου δάνεια;

Δεν έχει υψηλού ρίσκου το peerberry, καθυστερήσεις έχουμε σπάνια στην αποπληρωμή, το 10.25% που βλέπεις θα πέσει γιατί τα τελευταία δάνεια παίζουν στο 8% περίπου, υπόψιν τα ποσοστά μου είναι αυξημένα ένεκα του ποσού που έχω μέσα. 

Screenshot_20250707_084152.jpg

Screenshot_20250707_084427.jpg

Δημοσ.

μα τα επιτοκιο δεν ειναι υπερβολικα υψηλα για να παρει καποιος απο εκει δανειο;

δλδ στις δικες τους τραπεζες ειναι ακομα υψηλοτερα;

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Titos301 είπε

μα τα επιτοκιο δεν ειναι υπερβολικα υψηλα για να παρει καποιος απο εκει δανειο;

δλδ στις δικες τους τραπεζες ειναι ακομα υψηλοτερα;

Υπόθεση κάνω..

Έχουν φάει μπλοκ από τις τράπεζες, οπότε πάνε στον "τοκογλύφο".

• Like 2
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...