Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vagos789 είπε

Σε γενικες γραμμες δεν υπαρχει λογος να εχεις τα λεφτα σου αλλου εκτος απο ΙBKR 

Τι εννοείς;

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Το προφανες,ειναι ενα πολυ αξιοπιστο μαγαζι με πολυ μικρες χρεωσεις και τεραστια ποικιλια

Για dca ποσών κάτω από 400-500 δεν έχει μικρές χρεώσεις. Ειδικά όταν υπάρχουν μαγαζιά με μηδενικές ουσιαστικά χρεώσεις. Κατά τα άλλα, ναι προφανώς είναι πιθανόν η καλύτερη χρηματιστηριακή. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, vagos789 είπε

Σε γενικες γραμμες δεν υπαρχει λογος να εχεις τα λεφτα σου αλλου εκτος απο ΙBKR 

Καλύτερα από t212 και degiro?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, vagos789 είπε

Το προφανες,ειναι ενα πολυ αξιοπιστο μαγαζι με πολυ μικρες χρεωσεις και τεραστια ποικιλια

Δεν είναι ιδιαίτερα προφανές, γιατί ούτε πολύ χαμηλές χρεώσεις έχει, ούτε τα καλύτερα επιτόκια της αγοράς έχει, ούτε το καλύτερο interface έχει.

Όχι, φυσικά ότι αμφισβητώ την αξιοπιστία του IBKR, απλώς υπάρχουν και άλλα "μαγαζιά" που σου προσφέρουν καλύτερο προϊόν σε ορισμένους τομείς.

Δημοσ.

Τελικα εκανα λογαριασμο τ212 και πηρα vuaa & vwce. Τωρα για crypto πως θα γινει να βρω πλατφορμα ιδανικα για φορολογικη διαφανεια statments ktl. Απο οτι διαβασα καλυτερα ειναι kraken και μετα exodus ? Αυτα που αγοραζω τωρα τα δηλωνω του χρονου στην φορολογική δήλωση και οταν πουλήσω σε 5 - 10 χρονια τα ξαναδηλωνω για φορολογια απο κερδη?

Δημοσ.
2 hours ago, hamer said:

1) vuaa & vwce. 2) Τωρα για crypto....

1) Δεν νομιζω πως εχει ιδιαιτερο νοημα αυτο

2) απο 09-10/2025 ισως βγει κατι για αυτο απο τη φορολογικη διοικηση

Δημοσ.

Για ποσά μεχρι 10.000 - 20.000 η Revolut είναι μια καλή λύση αν έχεις ήδη γιατι δε μπλέκεις με έξτρα διαδικασίες ταυτοποιησης κτλ και έχει μια συναλλαγή το μήνα δωρεάν. 

Για παραπάνω IBKR 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, panagiotis54 είπε

1) Δεν νομιζω πως εχει ιδιαιτερο νοημα αυτο

2) απο 09-10/2025 ισως βγει κατι για αυτο απο τη φορολογικη διοικηση

1. Γιατι το λες ? Απο αποψη οτι ανεβοκατεβαινουν μαζι? Και τι ειναι πιο καλα σαν ζεύγος?

2. Οποτε καλο ειναι να κινηθω πιο νωρις? 

2 ώρες πριν, Errik είπε

Για ποσά μεχρι 10.000 - 20.000 η Revolut είναι μια καλή λύση αν έχεις ήδη γιατι δε μπλέκεις με έξτρα διαδικασίες ταυτοποιησης κτλ και έχει μια συναλλαγή το μήνα δωρεάν. 

Για παραπάνω IBKR 

Για τα etf λες ή για κρυπτο?

Επεξ/σία από hamer
Δημοσ.

Για ETF και μετοχές, με κρύπτο δεν έχω ασχοληθεί σοβαρά αλλά νομίζω οτι η Revolut έχει απαγορευτικές προμήθειες. 

• Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με έχει πλησιάσει ένας ασφαλιστής της ΝΝ Hellas. Υπάρχει κάτι που να αξίζει σε αυτούς?

Να πω ότι έχω μετρητά και μαύρα (λίγο πάνω απο 100κ) και μου είπε ότι μπορώ να πληρώνω μετρητά γιατί θα μου δώσει κωδικό RF. Και μετά ανώνυμα μέσω ταμείου μπορώ να πληρώνω 

Επεξ/σία από fidepab982
Δημοσ.
6 ώρες πριν, hamer είπε

Τελικα εκανα λογαριασμο τ212 και πηρα vuaa & vwce. Τωρα για crypto πως θα γινει να βρω πλατφορμα ιδανικα για φορολογικη διαφανεια statments ktl. Απο οτι διαβασα καλυτερα ειναι kraken και μετα exodus ? Αυτα που αγοραζω τωρα τα δηλωνω του χρονου στην φορολογική δήλωση και οταν πουλήσω σε 5 - 10 χρονια τα ξαναδηλωνω για φορολογια απο κερδη?

Στο Kraken είμαι δέκα χρόνια. Ίσως το πιο αξιόπιστο ανταλλακτήριο. Στέλνεις και λαμβάνεις εύκολα από Πειραιώς.

Φορολογία από κέρδη σε κρύπτο το εκλαμβάνω ως τρολιά και δεν απαντάω.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, Errik said:

Για ETF και μετοχές, με κρύπτο δεν έχω ασχοληθεί σοβαρά αλλά νομίζω οτι η Revolut έχει απαγορευτικές προμήθειες. 

H revo έχει ξεχωριστή εφαρμογή revolut x μόνο για κρυπτο και με μηδενικές προμήθειες. Δεν την έχω δοκιμάσει πάντως γιατί είμαι στη binance. Για κάποιον όμως που τώρα ξεκινάει να ασχολείται με κρυπτο πιστεύω ότι η revolut x είναι ιδανική.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...