Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Neptu είπε

πόσοι δηλώνουν επενδύσεις που κάνουν σε ξένους brokers;

Συμφωνώ απόλυτα και καλά κάνουν.

Τώρα αν σε 1-2-5 χρόνια αναλάβει κάποια Τ Ν να ψάχνει μέρα νύχτα τις κινήσεις όλων των λογαριασμών παντού, τότε ίσως να μην είναι εφικτό.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Doubt είπε

Τώρα αν σε 1-2-5 χρόνια αναλάβει κάποια Τ Ν να ψάχνει μέρα νύχτα τις κινήσεις όλων των λογαριασμών παντού, τότε ίσως να μην είναι εφικτό.

καλά στο μέλλον δε θα γίνεται. όπως πάει το πράγμα σε λίγα χρόνια θα ξέρουν κάθε πότε πάμε τουαλέτα. Όλα ψηφιακά, όλα καταγράφονται. Θα βγούνε και έξυπνες χέστρες και όλα καλά. Και όχι δε το λέω για αστείο.

Απλά το έχω απορία πόσοι δηλώνουν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην Ελλάδα τα μερίσματα δηλώνονται μόνο και αν έχεις πάνω από 0.5% μετοχές στην εταιρία. Αμοιβαία κεφάλαια δεν φορολογούνται, ούτε τα κέρδη από μετοχές ή άλλα επενδυτικά προϊόντα.

Τάδε έφη ο λογιστής μου.

Τώρα, αν δηλώνεις 10k/έτος και επενδύεις 10k/έτος, είναι άλλη κουβέντα.

Επεξ/σία από kotsonatos04
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα μερίσματα Ελλάδας πάντως εγώ τα βλέπω προσυμπληρωμένα στην δήλωση μου και αφού έχει παρακρατηθεί πρώτα ο φόρος 5%. Απορώ γιατί δεν κάνουν το ίδιο και με τις ελληνικές μετοχές και μας παιδεύουν έτσι και αλλιώς η τράπεζα έχει όλα τα στοιχεία.  

Επεξ/σία από Artman13
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Artman13 είπε

Τα μερίσματα Ελλάδας πάντως εγώ τα βλέπω προσυμπληρωμένα στην δήλωση μου και αφού έχει παρακρατηθεί πρώτα ο φόρος 5%. Απορώ γιατί δεν κάνουν το ίδιο και με τις ελληνικές μετοχές και μας παιδεύουν έτσι και αλλιώς η τράπεζα έχει όλα τα στοιχεία.  

μα δε λέμε για ελλάδα, Λέμε για όσους κάνουν παιχνίδι στο εξωτερικό

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Neptu είπε

εγώ τώρα το έχω απορία. Εντάξει δε θα πάρω απάντηση εδώ (και καλώς δε θα πάρω 😛 ) αλλά πόσοι δηλώνουν επενδύσεις που κάνουν σε ξένους brokers;

Ελάχιστοι, φαντάζομαι. Ένας και εγώ, αν και έχω μικρό ποσό και δεν με ελκύει πλέον πολύ. 

Ήθελα να βάζω κάτι συστηματικά, αλλά με την πρωτοφανή / απίστευτη χειραγώγηση των αγορών που είδα τους τελευταίους μήνες, λιγο με αποθαρρυνε(ίσως πάντα να γινόταν αυτό, δεν εχω πείρα). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Doubt είπε

Oλοι οι μεγάλοι brokers , και τράπεζες εξωτερικού  στελνουν στοιχεια στην ΑΑΔΕ αν και εφόσον ζητηθούν.  Η φορολογική αρχή αποφασίζει αν θα ασχοληθεί και με ποιους. Υποψιν οτι οι έλεγχοι μπορεί να γινουν και μετά από 5 χρόνια , (ή και περισσότερο σε ειδικές περιπτώσεις). Μην θεωρούμε οτι επειδή πέρασε η δηλωσή μας και εκκαθαριστηκε ειμαστε ΟΚ...

Επεξ/σία από prometheas
  • Like 1
Δημοσ.

Τα στέλνουν μόνο αν ζητηθούν αυτά τα στοιχεία. Πιθανόν αν δουν κάποιο μεγάλο έμβασμα που χτυπήσει στο σύστημα κλπ

Εφόσον δεν είναι προσυμπληρωμένα στην δήλωση δεν τα στέλνουν για όλους.

Δημοσ.

Αν έστελναν, τα στοιχεία θα μπαίνανε αυτόματα στις δηλώσεις. Κάτι τέτοιο δε γίνεται . Άρα δε στέλνουν τίποτα. Αν ζητηθεί ή αν κάτι "βρωμάει" τότε μπορεί να σταλθούν.  Μη γράφουμε ο,τι μας κατέβει και μάλιστα με σιγουριά. 

Δημοσ.

Για μένα μακάρι να έμπαιναν αυτόματα την φορολογική δήλωση.

Οποιος όμως θέλει να αποφύγει φορολογία καλό είναι να βάλει κάποιον broker ή fintech που δεν είναι γνωστός (όχι revolut).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, kotsonatos04 είπε

Στην Ελλάδα τα μερίσματα δηλώνονται μόνο και αν έχεις πάνω από 0.5% μετοχές στην εταιρία. Αμοιβαία κεφάλαια δεν φορολογούνται, ούτε τα κέρδη από μετοχές ή άλλα επενδυτικά προϊόντα.

Τάδε έφη ο λογιστής μου.

Τώρα, αν δηλώνεις 10k/έτος και επενδύεις 10k/έτος, είναι άλλη κουβέντα.

Να αλλάξεις λογιστή γιατι σου λέει μπούρδες για τα μερισματα.  

1 ώρα πριν, The_Judas είπε

Τα στέλνουν μόνο αν ζητηθούν αυτά τα στοιχεία. Πιθανόν αν δουν κάποιο μεγάλο έμβασμα που χτυπήσει στο σύστημα κλπ

Εφόσον δεν είναι προσυμπληρωμένα στην δήλωση δεν τα στέλνουν για όλους.

Σωστά, το διόρθωσα. Επειδή εχω πολύ φιλο μου σε καιρια θέση στην ΑΑΔΕ σας πληροφορώ οτι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πολύ περισσότερα στοιχεία από αυτά που φαντάζεστε, απλά επειδή τα φορολογικά εσοδα πάνε καλά τα τελευταία δύο χρόνια  δεν μπαινουν σε διαδικασια μαζικων αντιπαραβολών για επενδυτικά προιόντα (ακόμα) .  Υπάρχουν πιο εύκολοι τρόποι να αυξήσουν τα έσοδα χωρίς πολύ κόπο. Αλλά σύντομα θα έρθει και η σειρά των επενδυτικών προιόντων  με αυτοματοποιημένο τρόπο.

Καλό  θα ήταν να μην ρισκάρετε πολύ από δω και πέρα. Φιλική συμβουλη...

Επεξ/σία από prometheas
  • Like 2
Δημοσ.

Με την διπλή φορολογία τι ισχύει;

Δηλαδή με μερίσματα ή υπεραξία από αμερικάνικες μετοχές που έχουν φορολογηθεί ήδη με 35% εκεί;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, The_Judas είπε

Δηλαδή με μερίσματα ή υπεραξία από αμερικάνικες μετοχές που έχουν φορολογηθεί ήδη με 35% εκεί;

Υπάρχει συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης, οπότε δεν φορολογούνται ξανά.

2 ώρες πριν, prometheas είπε

εχω πολύ φιλο μου σε καιρια θέση στην ΑΑΔΕ σας πληροφορώ οτι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πολύ περισσότερα στοιχεία από αυτά που φαντάζεστε

κι εγώ στους φίλους μου λέω σημεία και τέρατα.

Δημοσ.
1 hour ago, The_Judas said:

Τουλάχιστον στην revolut, κρατείται ο φόρος του φορολογικού σου κράτους αυτόματα. Φαντάζομαι το αποδίδουν αυτοί. 

Δημοσ.

Ελπίζω να μην πεταχτεί κανένας "επιστήμονας" πάλι και μιλάει για φορολόγηση στα κέρδη ή στην υπεραξία σε κρυπτονομίσματα.

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...