Skrobo Δημοσ. χθες στις 11:00 πμ Δημοσ. χθες στις 11:00 πμ (επεξεργασμένο) 9 hours ago, prometheas said: Δεν ειναι καλή ιδέα να εμπιστεύεστε το ChatGPT για τα οικονομικά σας. Ισως σε λιγα χρόνια αλλά οχι ακόμα Για πολλοστή φορά (είναι το thing μου να το λέω συνέχεια): Το chatGPT και τα υπόλοιπα παρόμοια ΑΙ είναι προγράμματα γλώσσας. Ο σκοπος τους είναι να μπορουν να κρατήσουν μια αληθοφανή συζήτηση με κάποιον. Δεν είναι μηχανές αναζήτησης και ανάλυσης. Και πράγματα από το μυαλό τους θα βγάλουν, και πράγματα άσχετα μεταξυ τους θα συνδυάσουν και λάθη θα κάνουν. Δεν πρέπει ποτέ να να πιστεύετε όταν του κάνετε ερωτήσεις που ζητάνε την "γνώμη" του. 8 hours ago, Errik said: Βέβαια πληρώνεις τις (μηδαμινές) προμήθειες αγοράς πώλησης Μια επιπλέον προσοχή σε αυτό, γιατί πολλές από τις "φθηνές / εύκολες" εταιρίες έχουν προμήθειες στο Θεό για ETF Επεξ/σία χθες στις 07:13 μμ από Skrobo 1
Babis_allos Δημοσ. χθες στις 11:07 πμ Δημοσ. χθες στις 11:07 πμ 22 λεπτά πριν, Errik είπε Πάρα πολλές αλήθειες σε αυτό το ποστ! Πολύ δυνατή ελληνική πατέντα η πώληση και επαναγορά στο τέλος του έτους! Βέβαια πληρώνεις τις (μηδαμινές) προμήθειες αγοράς πώλησης και δηλώνεις κάθε χρονιά τα κέρδη/χασούρα. Δε το είχα σκεφτει αυτό σα λύση, πολύ δυνατό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αν σε κάποιο έτος υπάρχει χασούρα τοτε δεν πουλάς εκείνο το έτος καν. Μόνο αν έχεις υπεραξία πουλάς. Πχ Αγοράσα φέτος 100, κλείνει τέλος του έτους 80, και κλείνει τέλος του επόμενου έτους 120. Πρίν το τέλος του επόμενου έτους βγαίνει η κυβέρνηση και λέει Χ% φορολογία σε υπεραξία. Αν πούλησες στα 80 τότε θα φορολογηθείς σε υπεραξία 40. Αν δεν πουλήσεις τότε θα φορολογηθείς σε υπεραία 20. 2
vagos789 Δημοσ. χθες στις 11:16 πμ Δημοσ. χθες στις 11:16 πμ https://www.justetf.com/en/etf-profile.html?isin=IE000SB4G4I4 Νεο προιον για nasdaq με πολυ χαμηλο κοστος διακρατησης Υποψη οτι ειναι σε ευρω (Currency Unhedged)
panagiotis54 Δημοσ. χθες στις 11:29 πμ Δημοσ. χθες στις 11:29 πμ γιατι να το παρεις αυτο? επισης ειναι παρα πολυ μικρο....το fund size
vagos789 Δημοσ. χθες στις 11:33 πμ Δημοσ. χθες στις 11:33 πμ Εχει το χαμηλοτερο κοστος διακρατησης και ειναι accumulating,το παιρνεις και το ξεχνας για δεκαετια Ειναι πολυ μικρο γιατι ειναι καινουριο (σιγουρα ειναι ηδη παραπανω),αυτο θα ηταν προβλημα για καποιον που διαχειριζεται εκατομμυρια
ifr1t Δημοσ. χθες στις 12:36 μμ Δημοσ. χθες στις 12:36 μμ Σε δολάρια είναι είναι το συγκεκριμένο etf και σε επηρεάζει η ισοτιμία usd/eur αφού είναι unhedged. Δεν πρέπει να σε ανησυχεί το μέγεθος του fund μιας και είναι καινούργιο, σε λίγα χρόνια θα αξίζει τουλάχιστον 1-2 δις.
The_Judas Δημοσ. χθες στις 04:40 μμ Δημοσ. χθες στις 04:40 μμ 15 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε μπα, δε δηλωνεις τιποτα. Οι εταιριες δεν ενημερωνουν την εφορια. Εκτος αν θες να καλυψεις τεκμηρια. αυτό ισχύει πραγματι.
ZoReN Δημοσ. χθες στις 08:23 μμ Δημοσ. χθες στις 08:23 μμ 19 hours ago, fitsoulas2024 said: μπα, δε δηλωνεις τιποτα. Οι εταιριες δεν ενημερωνουν την εφορια. Εκτος αν θες να καλυψεις τεκμηρια. Αναφέρεσαι σε ασφαλιστικές και λοιπά προγράμματα ή και για brokers τυπου ib?
fitsoulas2024 Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 1 ώρα πριν, ZoReN είπε Αναφέρεσαι σε ασφαλιστικές και λοιπά προγράμματα ή και για brokers τυπου ib? αναφερομαι σε προγραμματα σαν αυτο του φιλου που quotαρησα 1
Artman13 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Μπήκα Apple στα 195,5$ αλλά η Degiro δάγκωσε κανονικά. Έχει μία χρέωση μετατροπής συναλλάγματος AutoFx, λες και αγοράζει πραγματικές μετοχές, 0,25%! αυτή η χρέωση παίζει και στους δικούς σας brokers;
The_Judas Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες ναι αυτό ειναι απο τις λεπτομερειες που δεν ήξερα και εγώ όταν ξεκίνησα τις επενδύσεις. ο καθε broker εχει διαφορετικό rate. η t212 εχει 0.15%, η revolut είναι η πιο ακριβή 1%... μόνο οι interactive brokers εχουν πολύ χαμηλο fx rate. Η trade republic εχει τις μετοχες μονο με ευρώ οπότε γλιτώνεις τα έξοδα.
vill_la Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες Να ρωτησω κάτι γενικό. Έχω επενδύσει ενα Χ ποσο στην trade republic σε ETF και συνεχίζω να αποταμιευω χ το χρόνο. Μετά απο 20 χρόνια κλείνει η TR. Πως διασφαλίζομαι οτι οι τίτλοι ειναι στο ονομα μου και θα μπορω να ρευστοποιήσω και δεν θα χάσω ολα τα assets? Οκ ειναι μεσω broker citibank δεν ξερω τι, η αγοραπωλησία αλλά δεν εχω και κανα έγγραφο ότι μου ανήκει κάτι απο όσο εχω ψάξει. Escrow account ειναι ολα δηλαδή κουβάς που αν παει κατι στραβά αντε να βγαλεις ακρη. Γνωρίζει κανεις και συγνωμη αν έχει απαντηθεί απο προηγούμενα ποστ.
snot Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 45 minutes ago, vill_la said: Οκ ειναι μεσω broker citibank δεν ξερω τι, η αγοραπωλησία αλλά δεν εχω και κανα έγγραφο ότι μου ανήκει κάτι απο όσο εχω ψάξει. statement of account δεν δίνει η TR; Εκεί φαίνεται τί έχεις
leonidas_fs Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 1 hour ago, vill_la said: Να ρωτησω κάτι γενικό. Έχω επενδύσει ενα Χ ποσο στην trade republic σε ETF και συνεχίζω να αποταμιευω χ το χρόνο. Μετά απο 20 χρόνια κλείνει η TR. Πως διασφαλίζομαι οτι οι τίτλοι ειναι στο ονομα μου και θα μπορω να ρευστοποιήσω και δεν θα χάσω ολα τα assets? Οκ ειναι μεσω broker citibank δεν ξερω τι, η αγοραπωλησία αλλά δεν εχω και κανα έγγραφο ότι μου ανήκει κάτι απο όσο εχω ψάξει. Escrow account ειναι ολα δηλαδή κουβάς που αν παει κατι στραβά αντε να βγαλεις ακρη. Γνωρίζει κανεις και συγνωμη αν έχει απαντηθεί απο προηγούμενα ποστ. Πατας πάνω στο όνομα σου (πάνω δεξιά) κατεβαίνεις κάτω και τέρμα δεξιά λέει Statements. Από εκεί επιλέγεις το Portfolio statement, σημερινή ημερομηνία και το αποθηκεύεις. Μια φορά τον μήνα να το κάνεις, θα είσαι καλά! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα