jimarass26 Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Θεμα εμπιστοσυνης ειναι. Στο μεταξυ μολις διαπιστωσα οτι οι τραπεζες ενω ειχαν ανοδικη ταση, τωρα εχουν ριξει τα επιτοκια τους. 1% δινει μονο η Εθνικη απο 1,5 που ηταν πριν δυο χρονια! Έπεσαν τα επιτοκια της ΕΚΤ, γι΄αυτό. Επεξ/σία 13 Ιουνίου από jimarass26 1
Niiikoc Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 6 ώρες πριν, prometheas είπε VWCE ειναι πολλά χρόνια στην αγορά και εχει μαζέψει τεράστια κεφαλαιοποίηση + το όνομα της Vanguard Το FWRA ειναι μια χαρά πάντως , μαζεύει χρήμα και νομιζω οτι θα πάει καλά γενικά - απλά ειναι πολύ νεο ακομα στην αγορά. Εγω πλέον εχω γυρίσει σε αυτό , χωρις να πουλήσω βεβαια οτι εχω συγκεντρώσει στο VWCE S&P 500 εγώ δεν θα αγόραζα σαν μοναδικό ETF. Οι εποχές που ζουμε και θα ζήσουμε εχουν πολύ αβεβαιότητα. Καλύτερα επενδύσεις με παγκόσμιο οριζοντα , διασπορά , διαβασμα και λίγη τύχη Και εγώ το πιστεύω αυτό και για αυτό είπα να πάω σε αυτό. Πολλοί στηρίζονται στην αμερικανική οικονομία με όσα γίνονται με τον Τραμπ αλλά κάθε μέρα είναι ένα νέο κεφάλαιο με αυτόν. Θεωρώ καλύτερα να υπάρχει έκθεση σε όλον τον κόσμο (μαζί και ΗΠΑ)
JcD Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου Με τις γελοιότητες των ελληνικών τραπεζών δεν μπορούμε να μεταφέρουμε χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού όσοι είμαστε στο εξωτερικό διότι δεν φτάνει σε εμάς η κλήση της επιβεβαίωσης, δλδ βάζεις δακτυλικό αποτύπωμα, βάζεις κωδικούς, βάζεις OTP και κατόπιν θέλει και φωνητική επιβεβαίωση, η κλήση όμως δεν φτάνει στο κινητό ότι πρόγραμμα roaming και να έχεις, ζιμπάμπουε! 1
Tsino Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου ποσα θελεις να μεταφερεις και ζηταει και φωνητικη επιβεβαιωση??
thomasG4 Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου 1 minute ago, Tsino said: ποσα θελεις να μεταφερεις και ζηταει και φωνητικη επιβεβαιωση?? Δεν έχει σημασία και πολύ το ποσό. Είχα στείλει 150 ευρώ μια φορά και ήθελαν επιβεβαίωση από τη Πειραιώς. Χρόνια πριν αυτό βέβαια. Εντός ευρωπαϊκής ένωσης ήταν το έμβασμα.
Tsino Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου Πολύ περίεργο.... Δε μου εχει τυχει να μου εχουν ζητησει φωνητικη επιβεβαιωση ποτε... Βεβαια δεν εχω Πειραιώς...
JcD Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου 8 minutes ago, Tsino said: Πολύ περίεργο.... Δε μου εχει τυχει να μου εχουν ζητησει φωνητικη επιβεβαιωση ποτε... Βεβαια δεν εχω Πειραιώς... Eurobank παιδιά, μίλησα με το vbanking μέσω βίντεο, μου λέει ναι υπάρχει αυτό το θέμα, και γιατί δεν το φτιάχνετε? Εεεεεεεε! 😆 Τέλος πάντων ήθελα να μεταφέρω στην peerberry κάνα δεκάρικο, το κάνω σιγά σιγά μέσω revolut αλλά φοβάμαι ότι θα φάω κάνα μπλοκ στο τέλος γιατί έχει περάσει τα 15 χιλιάρικα σε μεταφορές φέτος!
The_Judas Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου σε μεταφορες περίπου 10.000+ συνηθως τρως ακυρο. Στην εθνική πρεπει να παρεις τηλ για εγκριση. απαντανε όμως άμεσα. Αν τα βαζεις λιγα λιγα πάλι ταλαιπωρία είναι αλλά δεν σε μπλοκαρουν συνηθως. 1
Neptu Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου το μπλοκάρισμα μπορεί να το φας και για λιγότερα. πχ πριν μήνες πήγα να μεταφέρω από εθνική (που δε την χρησιμοποιω) στο εξωτερικό κάτι λιγότερο από 2κ. Άκυρο και μου ζητήθηκε να πάρω τηλ. Απαντήσαν αμέσως και λύθηκε το θέμα. Στην πειραιώς στα 6κ χτύπησε και με πήραν τηλέφωνο. Έχει να κάνει και με το πόσο συχνά κάνεις τις κινήσεις. Αν δε χρησιμοποιείς καθόλου το λογαριασμό και πας να μεταφέρεις έστω και 1000€ στο εξωτερικό, είναι πολύ πιθανό να πέσει μπλοκ. 1
JcD Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου Παιδιά δοκίμασα και χιλιάρικο από eurobank και πάλι ήθελε φωνητική επιβεβαίωση. Το σκηνικό συνεχίστηκε και στην revolut αφού για μεταφορά 1400 ευρώ μου μπλόκαραν την κάρτα 😄 Πήρα τηλέφωνο και τους ξεχεσα, έχω πληρώσει 20 ευρώ στα τηλέφωνα εν τέλη με όλες αυτές τις γελοιότητες, χθες ενεργοποίησα την premium συνδρομή στην revo, είναι προφανές ότι με τις ελληνικές τράπεζες δεν μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας πλέον! 1
csontheline Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 1 hour ago, JcD said: είναι προφανές ότι με τις ελληνικές τράπεζες δεν μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας πλέον! 8
The_Judas Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Πήγα στην eurobank κάποια στιγμή για να αγοράσω έντοκα γραμμάτια δημοσίου. μου λένε έλα σε λίγες γιατί έληξε η προκήρυξη να δούμε να πάρουμε σε δευτερογενή αγορά (χωρίς όριο ποσού αλλά με χαμηλότερο επιτόκιο). Ξαναπηγαίνω για να μιλήσω για αυτό το θέμα, μου λένε πάρε το πρόγραμμα π.χ eurobank invest (αμοιβαία κεφάλαια). Τους ξαναλέω ότι έκλεισα ραντεβού για γραμμάτια, μου λέει κάτσε να φέρω μια άλλη κυρία που ξέρει. έρχεται η άλλη και μου έλεγε να αγοράσω μετοχές και άλλα επενδυτικά. Σηκώθηκα και έφυγα στο τέλος χωρίς να κάνω τίποτα. Λες και έχουμε ελεύθερο χρόνο για να πηγαίνουμε κάθε μέρα στην τράπεζα... Ας τα κάνουν όλα online να επιλέγουμε μόνοι μας καλύτερα. Ακόμη και στα online σου λένε να πας στο κατάστημα για να φτιάξεις τα χαρτιά σου. Επεξ/σία 19 Ιουνίου από The_Judas 6 4
tutuyo Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 15 minutes ago, The_Judas said: Πήγα στην eurobank κάποια στιγμή για να αγοράσω έντοκα γραμμάτια δημοσίου. μου λένε έλα σε λίγες γιατί έληξε η προκήρυξη να δούμε να πάρουμε σε δευτερογενή αγορά (χωρίς όριο ποσού αλλά με χαμηλότερο επιτόκιο). Ξαναπηγαίνω για να μιλήσω για αυτό το θέμα, μου λένε πάρε το πρόγραμμα π.χ eurobank invest (αμοιβαία κεφάλαια). Τους ξαναλέω ότι έκλεισα ραντεβού για γραμμάτια, μου λέει κάτσε να φέρω μια άλλη κυρία που ξέρει. έρχεται η άλλη και μου έλεγε να αγοράσω μετοχές και άλλα επενδυτικά. Σηκώθηκα και έφυγα στο τέλος χωρίς να κάνω τίποτα. Λες και έχουμε ελεύθερο χρόνο για να πηγαίνουμε κάθε μέρα στην τράπεζα... Ας τα κάνουν όλα online να επιλέγουμε μόνοι μας καλύτερα. Ακόμη και στα online σου λένε να πας στο κατάστημα για να φτιάξεις τα χαρτιά σου. παλι καλα που δεν σου ζητησαν να πηδηξεις μεσα απο φλεγομενα στεφανια και να περασεις ταφρο με κροκοδειλους ειναι που ειναι τραγικη η εικονα των ελληνικων νοικοκυριων σε σχεση με τις επενδυσεις γενικοτερα, τα κανουν και εξαιρετικα δυσκολο/περιπλοκοι οι τραπεζες 2
ioakim100 Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου 👋 Γεια! Είμαι 28 και επενδύω 300€/μήνα για 20–30 χρόνια. Θέλω απλό, παθητικό χαρτοφυλάκιο με UCITS ETFs για φοροαπαλλαγή. 👉 Σκέφτομαι: 50% CSPX 30% VWCG ή VEVE 20% EIMI 🎯 Στόχος: μακροχρόνια ανάπτυξη, accumulating ETFs, χαμηλό κόστος. Χρησιμοποιώ Trading 212 (Pie & AutoInvest). ❓ Ταιριάζει αυτή η κατανομή; Υπάρχουν καλύτερες EUR εκδόσεις; Κάποια ιδέα για βελτίωση; Ευχαριστώ! 🙏
Fan Δημοσ. 19 Ιουνίου Δημοσ. 19 Ιουνίου Πέρυσι ήθελα να στείλω 200 ξεχασμένα ευρώ που είχα στην Alpha Bank στο Kraken. Δύο φορές με πήραν τηλέφωνο για επιβεβαίωση και για να μου πούνε ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι περίπου "απάτη". Μου πήρε τουλάχιστον μισή ώρα για να το ολοκληρώσω. Στην Πειραιώς ποτέ δεν συνέβη αυτό, όπου και να έχω στείλει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα