Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Fan είπε

Οποιοδήποτε πρόγραμμα σε ελληνική τράπεζα είναι by default όχι γιατί έχουν πολύ υψηλές προμήθειες και συνήθως δεν έχουν και τον καλύτερο διαχειριστή κεφαλαίων.

Με άλλα λόγια, εάν ψαχτείς λίγο θα βρεις περίπου το ίδιο πακέτο διαδικτυακά, με καλύτερους όρους

σε ευχαριστω πολυ

16 ώρες πριν, Fan είπε

Οποιοδήποτε πρόγραμμα σε ελληνική τράπεζα είναι by default όχι γιατί έχουν πολύ υψηλές προμήθειες και συνήθως δεν έχουν και τον καλύτερο διαχειριστή κεφαλαίων.

Με άλλα λόγια, εάν ψαχτείς λίγο θα βρεις περίπου το ίδιο πακέτο διαδικτυακά, με καλύτερους όρους

σε ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

περι etf

Best S&P 500 ETF (Acc) - 2024 Results

Here is a comparison of S&P 500 ETFs based on their performance in 2024.

The S&P 500 index rose 24.5% (NTR USD) in 2024. ETF performances are compared against this benchmark:

1. First place:

2. Second place:

3. Best physical tracking:

4. Other notable performances:

Special mention:

• Amundi S&P 500 II UCITS ETF Acc (benchmark: NTR EUR S&P 500 at 32.82%)

• Outperformed its benchmark by 1.25% relatively, placing it as third among swap-based ETFs.

In summary, the swap-based ETFs on US stocks provide better performance due to the tax exemption on dividends. SPDR's S&P 500 delivered, with the lowest TER it had the best performance against other major physically tracking ETFs.

Πηγή

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Vs(αρνητικα)

2025 6μηνο διορθωσε με +1% ενω καποιους μηνες εχανε κ με εως -15%.. θεωρητικα αυτα τα 25% δεν θα ερθουν φετος..

The longest drawdown period lasted for 6  years and 2 months and was between August 2000 and October 2006. It reached a trough of -44.7%.

The deepest drawdown period lasted for 4 years and 5 months and was between October 2007 and March 2012. It reached a trough of -50.9%

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, panagiotis54 said:

περι etf

Best S&P 500 ETF (Acc) - 2024 Results

Here is a comparison of S&P 500 ETFs based on their performance in 2024.

The S&P 500 index rose 24.5% (NTR USD) in 2024. ETF performances are compared against this benchmark:

1. First place:

2. Second place:

3. Best physical tracking:

4. Other notable performances:

Special mention:

• Amundi S&P 500 II UCITS ETF Acc (benchmark: NTR EUR S&P 500 at 32.82%)

• Outperformed its benchmark by 1.25% relatively, placing it as third among swap-based ETFs.

In summary, the swap-based ETFs on US stocks provide better performance due to the tax exemption on dividends. SPDR's S&P 500 delivered, with the lowest TER it had the best performance against other major physically tracking ETFs.

Πηγή

O sp500 είναι εγγύηση για μακροπρόθεσμες επενδύσεις.

Διαβάστε τώρα κάτι ωραίο, για όσους δεν γνωρίζετε ζω στην Ρωσία, έχω επενδύσει στις ρωσικές τράπεζες, είμαι φορολογούμενος κάτοικος εδώ (όχι πολίτης ακόμα), καμία μα καμία υπηρεσία της ελλάδος δεν συνδέεται με την ρωσία αυτή τη στιγμή ένεκα των κυρώσεων, δεν μπορείς να στείλεις ένα γράμμα από ρωσία ελλάδα  και τούμπαλιν, δεν δουλεύει απολύτως τίποτα πέραν των διπλωματικών (διαβατήρια κλπ) καιιιιιιι... τι άλλο? Σωστά μαντέψατε, των φορολογικών! 😄 ΤΟ ελληνικό κράτος θέλει να του πληρώσω φόρους για τα ήδη φορολογημένα στην ρωσία κέρδη μου  😆

Επεξ/σία από JcD
Δημοσ.

σε ολες τις χωρες αν εισαι φορολογικος κατοικος τους θελουν να σε φορολογησουν....αν γινεις κατοικος εξωτερικου δεν θα σε φορολογησει η ελλαδα, δεν ειναι ελληνικη πρωτοτυπία αυτο...

• Like 4
Δημοσ.
4 minutes ago, panagiotis54 said:

σε ολες τις χωρες αν εισαι φορολογικος κατοικος τους θελουν να σε φορολογησουν....αν γινεις κατοικος εξωτερικου δεν θα σε φορολογησει η ελλαδα, δεν ειναι ελληνικη πρωτοτυπία αυτο...

Σίγουρα απλός σχολιάζω το γεγονός ότι δεν λειτουργεί απολύτως τίποτα μεταξύ των δύο χωρών πέραν αυτού 😄 Τέλος πάντων μία βεβαίωση από τις εδώ φορολογικές αρχές ότι έχω φορολογηθεί ήδη λύνει το πρόβλημα απότι μου είπε η λογίστρια μου στην Ελλάδα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, JcD said:

Σίγουρα απλός σχολιάζω το γεγονός ότι δεν λειτουργεί απολύτως τίποτα μεταξύ των δύο χωρών πέραν αυτού 😄 Τέλος πάντων μία βεβαίωση από τις εδώ φορολογικές αρχές ότι έχω φορολογηθεί ήδη λύνει το πρόβλημα απότι μου είπε η λογίστρια μου στην Ελλάδα. 

σωστα σου ειπε η λογιστρια σου γιατι ξερει οτι οι φορολογικες αρχες ενος κρατους μπορουν να ζητησουν αιτημα για ελεγχο στα εσοδα σου σε ενα αλλο. Αυτο μαζι με τις ενεργειες που εχουν να κανουν με εγκλημα δεν εχουν να κανουν με τις πολιτικες/διπλωματικες σχεσεις 2 χωρων

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 1
Δημοσ.

@tzavardinΕννοείτε απλά για να γίνει σωστή κουβέντα τα ανέφερα. Ο λόγος που σκεφτόμουν για custom pie με 3-4 etfs είναι γιατί διάβαζω ότι όντως ο  S&P 500 όπως λέει ο @panagiotis54 είναι ένας από τους καλύτερους δείκτες και ήθελα να τον έχω στο portfolio και να προσπαθήσω να πλησιάσω τον MSCI με τα υπόλοιπα etfs. 

Τώρα όπως πολύ σωστά λέειο @tzavardin από την στιγμή που υπάρχει το WEBN που τα έχει όλα και με fee 0.07% γιατί να μπλέξω με costum pie ? Ο φίλος μου ο chatgpt μου προτείνει την costum πίτα επειδή είναι ποιο διαχείριση στο μέλλον που θα μαθαίνω και έχει λίγο περισσότερο ρίσκο αλλά και κέρδη μακροπρόθεσμα. Η πίτα όντως δεν ήταν σωστή με το Verx που ήταν dist και όντως είχε αρκετό Emerging Markets. Από ότι είδα το WEBN έχει περίπου 12% emerging markets.

Καταλαβαίνω ότι  παράνομο να δίνουμε προσωποποιημένες επενδυτικές συμβουλές αλλά δεν γίνεται να μην μιλήσουμε για συγκεκριμένα πράγματα ως γνώμη του καθενός.

@panagiotis54 Όπως είπα ήθελα να βάλω τον S&P 500 στο παιχνίδι και να πάω κοντά σε ένα all world για να έχει πιθανόν μεγαλύτερο κέρδος μελλοντικά. Επειδή δεν έχω εμπειρία ίσως να είναι και λάθος η λογική μου για αυτό θέλω μια τελευταία γνώμη σας για να κατασταλάξω αν πρέπει να πάω σε ένα all world ή σε μία custom πίτα . Αν μιλήσουμε κάτι της τάξεις 50% CSPX/ 30% VWCG /10% EIMI / 10% XLKS αξίζει το ρίσκο και τον κόπο ?  Ή κακός σκέφτομαι έτσι από την στιγμή που δεν έχω τόσο εμπειρία και θα φάω τα μούτρα μου και να πάω στο WEBN που φαίνεται όντως πολύ καλή επιλογή ?

@tzavardin Μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο παραπάνω αυτό ? Δηλαδή πότε πουλάμε συγκεκριμένα τέλος του χρόνου λίγο πριν  ? πότε ξανά αγοράζουμε ? Γιατί αυτό είναι πολύ έξυπνο και δεν το έχω ξανά διαβάσει

Οπότε κάποιοι, και εγώ μέσα σε αυτούς, τα πουλάνε στο τέλος του έτους, έτσι ώστε στην επόμενη φορολογική δήλωση ο λογιστής να βάλει και τα κέρδη και το τι επένδυσαν. Ναι, είναι έξτρα συναλλαγή και έξοδο, αλλά καλύτερα 0% φέτος +1 ευρώ, παρά 15% του συνολικού ποσού σε 20 χρόνια ή και παραπάνω αν αλλάξει η φορολογία. '

Δημοσ.

Να γράψω εδώ κάτι που είχε πει κάποιος πιο έξυπνος από μένα. 

"Σε περιόδους κρίσης-ύφεσης πρώτο μέλημα είναι να κρατήσεις αυτά που ήδη έχεις"

Εποχή μνημονίου 1 και 2 αλλά μπορεί να έχει εφαρμογή και στον καιρό που έρχεται.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, JcD said:

Αν εισαι φορολογικος κατοικος Ελλαδας, η βεβαιωση δε θα σε σωσει...  Κανονικα χρειαζεσαι το εντυπο αποφυγης διπλης φορολογησης για τη συμφωνια Ρωσιας - Ελλαδας... Και πάλι, παιζει να σου ζητησουν εκαθαριστικο εφοριας απο Ρωσια μεταφρασμενο για να δουν αν εχεις πληρωσει λιγοτερο φορο απο οτι θα πληρωνες στην Ελλαδα ( παγκοσμιο εισοδημα ). Και με τη συμβαση, η εφορια μπορει να σε φορολογησει για τη διαφορα !! προσεχε

• Like 1
Δημοσ.
Στις 20/6/2025 στις 6:01 ΜΜ, tzavardin είπε

Πάμε από την αρχή. Τα ucits etfs είναι όντως αφορολόγητα στην Ελλάδα. (αν και υπάρχει μια φασαρία καθώς φορολογηθηκε άνθρωπος που τα κατείχε και δεν τα είχε δηλώσει, ψάξε αλλού για αυτό).

Συγνώμη, που τα δηλώνεις; Διάβασα και στο παρελθόν εδώ κάποιον να λέει ότι ό,τι έχουμε πρέπει να το δηλώσουμε κάπου αλλά από το λίγο ψάξιμο που έκανα δεν βρήκα ότι πρέπει να δηλωθούν κάπου οι κινητές περιουσίες μας. Εκτός αν είναι από κληρονομιά/μεταβίβαση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ioakim100 είπε

@tzavardinΕννοείτε απλά για να γίνει σωστή κουβέντα τα ανέφερα. Ο λόγος που σκεφτόμουν για custom pie με 3-4 etfs είναι γιατί διάβαζω ότι όντως ο  S&P 500 όπως λέει ο @panagiotis54 είναι ένας από τους καλύτερους δείκτες και ήθελα να τον έχω στο portfolio και να προσπαθήσω να πλησιάσω τον MSCI με τα υπόλοιπα etfs. 

Τώρα όπως πολύ σωστά λέειο @tzavardin από την στιγμή που υπάρχει το WEBN που τα έχει όλα και με fee 0.07% γιατί να μπλέξω με costum pie ? Ο φίλος μου ο chatgpt μου προτείνει την costum πίτα επειδή είναι ποιο διαχείριση στο μέλλον που θα μαθαίνω και έχει λίγο περισσότερο ρίσκο αλλά και κέρδη μακροπρόθεσμα. Η πίτα όντως δεν ήταν σωστή με το Verx που ήταν dist και όντως είχε αρκετό Emerging Markets. Από ότι είδα το WEBN έχει περίπου 12% emerging markets.

Καταλαβαίνω ότι  παράνομο να δίνουμε προσωποποιημένες επενδυτικές συμβουλές αλλά δεν γίνεται να μην μιλήσουμε για συγκεκριμένα πράγματα ως γνώμη του καθενός.

@panagiotis54 Όπως είπα ήθελα να βάλω τον S&P 500 στο παιχνίδι και να πάω κοντά σε ένα all world για να έχει πιθανόν μεγαλύτερο κέρδος μελλοντικά. Επειδή δεν έχω εμπειρία ίσως να είναι και λάθος η λογική μου για αυτό θέλω μια τελευταία γνώμη σας για να κατασταλάξω αν πρέπει να πάω σε ένα all world ή σε μία custom πίτα . Αν μιλήσουμε κάτι της τάξεις 50% CSPX/ 30% VWCG /10% EIMI / 10% XLKS αξίζει το ρίσκο και τον κόπο ?  Ή κακός σκέφτομαι έτσι από την στιγμή που δεν έχω τόσο εμπειρία και θα φάω τα μούτρα μου και να πάω στο WEBN που φαίνεται όντως πολύ καλή επιλογή ?

@tzavardin Μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο παραπάνω αυτό ? Δηλαδή πότε πουλάμε συγκεκριμένα τέλος του χρόνου λίγο πριν  ? πότε ξανά αγοράζουμε ? Γιατί αυτό είναι πολύ έξυπνο και δεν το έχω ξανά διαβάσει

Οπότε κάποιοι, και εγώ μέσα σε αυτούς, τα πουλάνε στο τέλος του έτους, έτσι ώστε στην επόμενη φορολογική δήλωση ο λογιστής να βάλει και τα κέρδη και το τι επένδυσαν. Ναι, είναι έξτρα συναλλαγή και έξοδο, αλλά καλύτερα 0% φέτος +1 ευρώ, παρά 15% του συνολικού ποσού σε 20 χρόνια ή και παραπάνω αν αλλάξει η φορολογία. '

Το πρώτο κομμάτι το εξηγήσαμε παραπανω και εγώ και οι άλλοι αναλυτικά. Με ένα world etf εχεις ούτως ή άλλως χωρίσει το portfolio σε μια πίτα αναλογική του παγκόσμιου χρηματιστηρίου και εχεις και τον sp500. Συγκεκριμένα εχεις αμερικη περίπου 60%. 

Το παρακάτω που θα πω το εξηγησα αναλυτικά αλλα αφου ρωτας θα το ξαναπώ. Κάθε custom "πίτα" που λες ότι κάνεις έχει δύο πιθανά σενάρια: Ή μιμείται το world etf οπότε δεν έχει λόγο ύπαρξης (ή μία από τις δυο που εφτιαξες) ή ειναι  διαφορετική από ένα world etf, και δίνει έξτρα βάρος κάπου. Αυτό το βάρος που βάζεις, μπορείς να το δικαιολογήσεις στον εαυτό σου; Καταλαβαίνεις γιατί το κάνεις; Τα emerging markets ιστορικά πανε καλά όταν δεν παει η Αμερική. Είναι ανταγωνιστικές αγορές. Άρα λειτουργούν ως hedge στον sp500. Αυτό θέλεις να κάνεις; 

Δεν παει πιο πολύ ρίσκο, πιο πολλά κέρδη. Άμα ήταν έτσι θα πουλάγανε όλοι ναρκωτικά και θα στήνανε εγκληματικές οργανώσεις γιατί έχει πιο πολλά κερδη. Επισης το πιο πολύ ρισκο δεν σημαίνει αναγκαστικά πάντα πιο πολλά κέρδη. Παει: το κατάλληλο ρίσκο για αυτό που ζητάω ή μπορώ να κάνω. 

Για τη φορολογική δήλωση είναι απλό αυτό που λέω. Πουλάς τα πάντα τελευταία μέρα του χρόνου για να φορολογηθούν σε αυτή τη χρονιά με 0% και αγοράζεις πάλι ιδανικά την επόμενη διαθεσιμη μέρα ακριβως τα ίδια. Μπορει να χάσεις μια μερα ανοδο βεβαια. 

14 λεπτά πριν, Babis_allos είπε

Συγνώμη, που τα δηλώνεις; Διάβασα και στο παρελθόν εδώ κάποιον να λέει ότι ό,τι έχουμε πρέπει να το δηλώσουμε κάπου αλλά από το λίγο ψάξιμο που έκανα δεν βρήκα ότι πρέπει να δηλωθούν κάπου οι κινητές περιουσίες μας. Εκτός αν είναι από κληρονομιά/μεταβίβαση.

Έκανες πολύ κακό ψάξιμο. Προφανως και φορολογειται οποιοδηποτε εισοδημα και πρεπει να δηλωθει ακομα κι αν ο συντελεστής ειναι 0%, αλλιως οταν μαζεψεις σε καποια χρονια σεβαστό ποσο θα σε κυνηγανε για μαύρο χρήμα. Υπάρχουν συγκεκριμενοι κωδικοί για αγορές μετοχών εξωτερικού, εσωτερικού, etf και άλλοι για κερδη/μερίσματα. Συμβουλεύσου το λογιστή σου. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, JcD είπε

Αφου ζεις ρωσια, γνωμη για freedom24;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τέλεια @tzavardin με έχεις βοηθήσει πάρα πολύ σε ευχαριστώ πολύ και να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Με ξεμπερδέψατε  ή τουλάχιστον με μπλέξατε πιο... συνειδητά. Οπότε θα προχωρήσω με το WEBN μιας και δεν έχω τη γνώση να διαλέξω συγκεκριμένες αγορές και etf. 

Αυτή τη στιγμή έχω διαθέσιμα 3000 ευρώ για επένδυση (δεν είναι τα μόνα μου χρήματα, οπότε δεν μένω ταπί) και επίσης σκοπεύω να βάζω 300 ευρώ το μήνα όπως είπα . 

Λόγω του ότι πολλοί λένε πως ίσως έρχεται κάποια ύφεση, ήθελα και τη δική σας γνώμη στο εξής:

Βάζω κατευθείαν 3000 και συνεχίζω με τα 300 το μήνα ?

Η

Ξεκινάω με ένα μέρος από τα 3000 (πχ 1000 τώρα) και βάζω σιγά σιγά κάθε μήνα και τα υπόλοιπα μαζί με τα 300 το μήνα ? (πχ 600 μήνα για λίγους μήνες?)

Ευχαριστώ ξανά όλους για τον χρόνο σας, τη γνώση και τις απόψεις σας πραγματικά βοηθάτε πολύ ! @panagiotis54

Επεξ/σία από ioakim100

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...