Προς το περιεχόμενο

Στην τρίτη δοκιμή του Starship προχώρησε η SpaceX


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

On 16/03/2024 at 15:57, atheatos said:

Συγνώμη αλλα έχω την εντύπωση η αποθήκευση κηροζίνης δεν είναι ότι καλύτερο ….Άσε που σε θερμοκρασίες κοντά στο απόλυτο μηδέν, που επικρατούν στο διάστημα, η κηροζίνη θα γίνει παγάκια….

Η κηροζίνη υδρογονάνθρακας ειναι όπως και το μεθανιο αλλα με πιο ελεγχόμενες ιδιότητες. Μπορεί να αποθηκευτεί ως υγρό σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος ενώ το μεθανιο θέλει -160 βαθμούς Κελσίου για να παραμείνει υγρό σε ατμοσφαιρική πίεση. Καμία σχέση η δεξαμενές καυσίμου λοιπόν, των booster κηροζίνης με αυτές του υγρού μεθανίου. 

όχι  απλά  θα παίρνουν  CO2 από  ατμόσφαιρα  ΑΡΗ και θα βγάζουν  οξυγόνο  και με έχτρα  βήματα  μεθάνιο... στο φεγγάρι  διαφορετικά 
Ακόμα  το μεθάνιο  καίγεται  πιο καθαρό  και δεν αφήνει  υπολείμματα στην μηχανή  ότι  πρέπει  για reusability 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει ο λογικός προβληματισμός "πριν 50 χρονια στείλαμε ανθρωπους στο φεγγάρι και τώρα παλεύουμε να μπουμε σε τροχιά και να επιστρέψουμε". Όμως είναι τελείως λάθος, γιατί οι στόχοι είναι εντελώς διαφορετικοί. Το 1960 ο στόχος ήταν να πάμε στο διαστημα για μερικές μέρες με οποιοδήποτε κόστος. Τώρα είναι να πάμε με όσο το δυνατό μικρότερο κόστος ώστε η παρουσία στο διάστημα να είναι μόνιμη και να παράγει κέρδος.

Σαν να συγκρίνεις δυσκολία ανάμεσα σε ταξίδι στο Λονδίνο για διακοπές 3 ημερών, με μόνιμη μετακόμιση στο Λονδίνο, αναζήτηση εργασίας και ευημερία μέχρι την σύνταξη.

 

Επίσης και μόνο η αφελής συγκριση μεταξυ της spaceX και εθνικών οργανισμών υπερδυνάμεων τύπου Ρωσίας, είναι ενδεικτικό του επιτεύγματος της ιδιωτικής επιχείρησης.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...