tylkos84 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2024 Είμαι από Θεσσαλονίκη και η αίτηση μου έκανε σίγουρα κοντά στο εξάμηνο να εγκριθεί όντως. Ακόμα ειμαι στη διαδικασία συμπλήρωσης των εγγράφων και άνοιγμα ατομικής επιχείρησης. Καλή υπομονή και καλή τύχη, μακάρι να σε πάρουν και γρηγορότερα εφόσον χρειάζεσαι όντως την δουλεια! 1
AromaGynaikas Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Την τελευταία φορά που είχα δει έλεγε ότι αν κάνει αίτηση στην εφαρμογή της wolt μέσος χρόνο αναμονής για απάντηση 8 μήνες. Είναι ακόμα έτσι ;
L007 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Μπορεί να μου πει κάποιος ποσο κοστιζει ο λογιστης καθε μηνα;
gregorypap Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Έκανα αίτηση στη wolt για Θεσσαλονίκη και μέσα σε 10 μέρες με ενέκριναν και μου έστειλαν να συμπληρώσω το συμβόλαιο και να παραλάβω εξοπλισμό(βέβαια πρέπει να κάνω το αφμ πρώτα). Ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει και αν βγαίνουν τα νούμερα που μου λένε γνωστοί και φίλοι. Δλδ στα 12+ ευρώ την ώρα. Σκέφτομαι να το αρχίσω σαν 2η δουλειά και αν βγαίνουν αυτά που μου είπαν να το κάνω 1η μετά. Τα έξοδα είναι 40-50 λογιστής,βενζίνες, εφορία(1800 το κατώτατο;) η έχει και κάτι άλλο;. Αν μπορεί να μου απαντήσει κάποιος που την κάνει την δουλειά για το αν βγαίνουν αυτά τα νούμερα.
nikolauss Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Παιδιά όποιος ενδιαφέρεται να μπεί σε τέτοιες πλατφόρμες είτε wolt είτε efood είτε box, πλέον δεν αξίζει. Βγάζεις τα ίδια λεφτά με το αν θα δούλευες σε ένα συνοικιακό σουβλατζίδικο. Για να βγάλεις ένα 50ρικο πρέπει να είσαι stand by όλη την ημέρα. Οι αποδοχές έχουν πέσει κατακόρυφα όπως π.χ 1.75 € η ελάχιστη χιλιομετρική απόσταση και οι παραγγελίες έχουν αραιώσει εντελώς. Να σημειώσουμε πως έχεις και τον μπαμπούλα την εφορία πάνω από το κεφάλι σου. Όσοι πρόλαβαν μέχρι το 2022 έβγαλαν λεφτά.
varade Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Στις 1/2/2025 στις 5:09 ΜΜ, nikolauss είπε Παιδιά όποιος ενδιαφέρεται να μπεί σε τέτοιες πλατφόρμες είτε wolt είτε efood είτε box, πλέον δεν αξίζει. Βγάζεις τα ίδια λεφτά με το αν θα δούλευες σε ένα συνοικιακό σουβλατζίδικο. Για να βγάλεις ένα 50ρικο πρέπει να είσαι stand by όλη την ημέρα. Οι αποδοχές έχουν πέσει κατακόρυφα όπως π.χ 1.75 € η ελάχιστη χιλιομετρική απόσταση και οι παραγγελίες έχουν αραιώσει εντελώς. Να σημειώσουμε πως έχεις και τον μπαμπούλα την εφορία πάνω από το κεφάλι σου. Όσοι πρόλαβαν μέχρι το 2022 έβγαλαν λεφτά. καλησπερα, τι προτεινεις στους νεους? Στις 18/12/2024 στις 11:39 ΜΜ, gregorypap είπε Έκανα αίτηση στη wolt για Θεσσαλονίκη και μέσα σε 10 μέρες με ενέκριναν και μου έστειλαν να συμπληρώσω το συμβόλαιο και να παραλάβω εξοπλισμό(βέβαια πρέπει να κάνω το αφμ πρώτα). Ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει και αν βγαίνουν τα νούμερα που μου λένε γνωστοί και φίλοι. Δλδ στα 12+ ευρώ την ώρα. Σκέφτομαι να το αρχίσω σαν 2η δουλειά και αν βγαίνουν αυτά που μου είπαν να το κάνω 1η μετά. Τα έξοδα είναι 40-50 λογιστής,βενζίνες, εφορία(1800 το κατώτατο;) η έχει και κάτι άλλο;. Αν μπορεί να μου απαντήσει κάποιος που την κάνει την δουλειά για το αν βγαίνουν αυτά τα νούμερα. πως πηγε η δουλεια τελικα?
gregorypap Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, varade είπε καλησπερα, τι προτεινεις στους νεους? πως πηγε η δουλεια τελικα? δεν την ξεκινησα καθως με αποθαρυνε η λογιστρια λογο υπερβολικου φορου σαν δευτερη εργασια επειδη εχω σχεικα υψηλο εισοδημα και απο την πρωτη. 1
hid3 Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου (επεξεργασμένο) Στις 15/2/2025 στις 4:36 ΜΜ, gregorypap είπε δεν την ξεκινησα καθως με αποθαρυνε η λογιστρια λογο υπερβολικου φορου σαν δευτερη εργασια επειδη εχω σχεικα υψηλο εισοδημα και απο την πρωτη. Εμένα πάλι μου είπε ο λογιστής ότι ανεξάρτητα της πρώτης δουλειάς τα έσοδα από wolt φορολογουνται 28%. Τώρα ή κάτι άλλαξε ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Και γω είμαι στην διαδικασία να το κάνω σαν extra και δεν μπορώ να βγάλω άκρη αν συμφέρει ή όχι. Επεξ/σία 7 Μαϊου από hid3
li@m Δημοσ. 7 Μαϊου Δημοσ. 7 Μαϊου 2 hours ago, hid3 said: Εμένα πάλι μου είπε ο λογιστής ότι ανεξάρτητα της πρώτης δουλειάς τα έσοδα από wolt φορολογουνται 28%. Τώρα ή κάτι άλλαξε ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Και γω είμαι στην διαδικασία να το κάνω σαν extra και δεν μπορώ να βγάλω άκρη αν συμφέρει ή όχι. Μαλλον πρεπει να αλλαξεις λογιστη!!
hid3 Δημοσ. 8 Μαϊου Δημοσ. 8 Μαϊου (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, li@m είπε Μαλλον πρεπει να αλλαξεις λογιστη!! Πριν κάνα δυο χρόνια ένας λογιστής μου τα χε πει διαφορετικά η αλήθεια είναι αλλά αυτός μου λέει είναι ανεξάρτητα τα έσοδα σου από την μισθωτή δουλειά και ανεξάρτητα από την ατομική επιχείρηση. Μπαίνουν σε άλλη κλίμακα. Κάπως έτσι μου το πε. Μου έχει δώσει σκέψου και ένα χαρτί που γράφει αναλυτικά τα κόστη σε λογιστή, κράτος κλπ. Απλά μου είπε ότι γλυτώνω την ασφάλιση γιατί ασφαλίζομαι από την μισθωτή μου εργασία. Επεξ/σία 8 Μαϊου από hid3
GhostRider2695 Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου Παιδιά καλησπέρα , βρήκα αυτό το τοπικ και είπα να παραθέσω τις απορίες μου . Έχω κυρία εργασία , επειδή όμως έχω αυξημένες ανάγκες αξίζει να το ξεκινήσω ως δεύτερο επάγγελμα τύπου 15 ώρες τη βδομάδα ; Γίνεται να ξεκινήσω με τίτλο κτήσης με σκοπο να αποφύγω την καταβολή εισφορών στον εφκα γιατί στην ουσία μου είναι αχρείαστες ; Ευχαριστώ εκ τω προτέρων !
mithrandir_gray Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου Ακριβώς το ίδιο θέλω και γω.Εχω μια εργασία 9-5 χωρίς αν και ένα μηχανάκι και κάθεται. Μπορώ λοιπόν να δουλέψω wolt ή efood ξέρω γω 7-12 και σκ.Τι παίζει με τις εισφορές.Αφου η δουλειά μου με καλύπτει πλήρως ασφαλιστικά μέσω ΙΚΑ θα πρέπει να ανοίξω και ΤΕΒΕ και να πληρώνω ξεχωριστά εκεί άλλη ασφάλεια;Τι παίζει με την εφορία;Με τα καύσιμα;Δηλώνονται ως έξοδα στην εφορία; Παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος γνωστής επί του θέματος.
kotzak2017 Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου (επεξεργασμένο) Καλημερα δεν γνωριζω τα της wolt αλλά μπορω να σας πω οτι απαλλασεσαι απο εισφορες εφκα αν εργαζεσαι ως υπαλληλος και οι εισφορες που πληρωνονται απο τον εργοδοτη σου ξεπερνουν την δευτερη κλιμακα εισφορων του εφκα δηλαδη περιπου 250 ευρω αν θυμαμαι καλα. Αν δεν την ισοφαριζουν τουλαχιστον , θα πληρωνεις την διαφορά. Φορολογικα τωρα τα εσοδα της δευτερης δουλειας ,καθονται πανω απο τον μισθο σου ,οποτε υπολογισε περιπου 25% φορο στα καθαρα κερδη-οχι στον τζιρο- απο την wolt. επισης πια δεν πληρωνεις τελος επιτηδευματος θα πληρωνεις περιπου 50ευρω τον χρονο στο επιμμελητήριο στο οποιο θα ανηκεις. σχετικα με τις βενζινες, δεν αναγνωριζονται ως εξοδα. Μπορεις βεβαια να τις βαζεις αλλά σε μελλοντικο ελεγχο θα στις πεταξουν εξω ,επιβαλοντας σου το φπα και τον φορο που γλιτωσες απο αυτες. Τωρα το αν θα σε ελεγξουν ποτέ, ειναι άλλο θεμα!! εχω επαγγελματικο ΑΦΜ , ασχετο με την καθημερινη μου εργασια απο το 2012 και δεν εχω ελεγχθει ποτέ μου. Φροντιζω βεβαια να στελνω ολες τις δηλωσεις μου στην ώρα τους (φπα,εισοδημα κτλ) και να μην βγαζω ζημιες και επιστροφες. Πραγματα δηλαδη που θα με εβαζαν σε καποια κατηγορια ελεγχου. ελπιζω να βοηθησα..... Επεξ/σία 21 Μαϊου από kotzak2017
mithrandir_gray Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου 3 ώρες πριν, kotzak2017 είπε Καλημερα δεν γνωριζω τα της wolt αλλά μπορω να σας πω οτι απαλλασεσαι απο εισφορες εφκα αν εργαζεσαι ως υπαλληλος και οι εισφορες που πληρωνονται απο τον εργοδοτη σου ξεπερνουν την δευτερη κλιμακα εισφορων του εφκα δηλαδη περιπου 250 ευρω αν θυμαμαι καλα. Αν δεν την ισοφαριζουν τουλαχιστον , θα πληρωνεις την διαφορά. Φορολογικα τωρα τα εσοδα της δευτερης δουλειας ,καθονται πανω απο τον μισθο σου ,οποτε υπολογισε περιπου 25% φορο στα καθαρα κερδη-οχι στον τζιρο- απο την wolt. επισης πια δεν πληρωνεις τελος επιτηδευματος θα πληρωνεις περιπου 50ευρω τον χρονο στο επιμμελητήριο στο οποιο θα ανηκεις. σχετικα με τις βενζινες, δεν αναγνωριζονται ως εξοδα. Μπορεις βεβαια να τις βαζεις αλλά σε μελλοντικο ελεγχο θα στις πεταξουν εξω ,επιβαλοντας σου το φπα και τον φορο που γλιτωσες απο αυτες. Τωρα το αν θα σε ελεγξουν ποτέ, ειναι άλλο θεμα!! εχω επαγγελματικο ΑΦΜ , ασχετο με την καθημερινη μου εργασια απο το 2012 και δεν εχω ελεγχθει ποτέ μου. Φροντιζω βεβαια να στελνω ολες τις δηλωσεις μου στην ώρα τους (φπα,εισοδημα κτλ) και να μην βγαζω ζημιες και επιστροφες. Πραγματα δηλαδη που θα με εβαζαν σε καποια κατηγορια ελεγχου. ελπιζω να βοηθησα..... Είσαι άρχοντας....να κάνω και μια άλλη ερώτηση άσχετη της wolt.Αν βρω μια απογευματινή εργασία πχ σε ένα μπαρ και με ασφαλίσει και αυτός εφκα τι γίνεται;Τρώω χτύπο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις