mithrandir_gray Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου 3 ώρες πριν, kotzak2017 είπε Καλημερα δεν γνωριζω τα της wolt αλλά μπορω να σας πω οτι απαλλασεσαι απο εισφορες εφκα αν εργαζεσαι ως υπαλληλος και οι εισφορες που πληρωνονται απο τον εργοδοτη σου ξεπερνουν την δευτερη κλιμακα εισφορων του εφκα δηλαδη περιπου 250 ευρω αν θυμαμαι καλα. Αν δεν την ισοφαριζουν τουλαχιστον , θα πληρωνεις την διαφορά. Φορολογικα τωρα τα εσοδα της δευτερης δουλειας ,καθονται πανω απο τον μισθο σου ,οποτε υπολογισε περιπου 25% φορο στα καθαρα κερδη-οχι στον τζιρο- απο την wolt. επισης πια δεν πληρωνεις τελος επιτηδευματος θα πληρωνεις περιπου 50ευρω τον χρονο στο επιμμελητήριο στο οποιο θα ανηκεις. σχετικα με τις βενζινες, δεν αναγνωριζονται ως εξοδα. Μπορεις βεβαια να τις βαζεις αλλά σε μελλοντικο ελεγχο θα στις πεταξουν εξω ,επιβαλοντας σου το φπα και τον φορο που γλιτωσες απο αυτες. Τωρα το αν θα σε ελεγξουν ποτέ, ειναι άλλο θεμα!! εχω επαγγελματικο ΑΦΜ , ασχετο με την καθημερινη μου εργασια απο το 2012 και δεν εχω ελεγχθει ποτέ μου. Φροντιζω βεβαια να στελνω ολες τις δηλωσεις μου στην ώρα τους (φπα,εισοδημα κτλ) και να μην βγαζω ζημιες και επιστροφες. Πραγματα δηλαδη που θα με εβαζαν σε καποια κατηγορια ελεγχου. ελπιζω να βοηθησα..... Είσαι άρχοντας....να κάνω και μια άλλη ερώτηση άσχετη της wolt.Αν βρω μια απογευματινή εργασία πχ σε ένα μπαρ και με ασφαλίσει και αυτός εφκα τι γίνεται;Τρώω χτύπο;
kotzak2017 Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου 16 ώρες πριν, mithrandir_gray είπε Είσαι άρχοντας....να κάνω και μια άλλη ερώτηση άσχετη της wolt.Αν βρω μια απογευματινή εργασία πχ σε ένα μπαρ και με ασφαλίσει και αυτός εφκα τι γίνεται;Τρώω χτύπο; Κανονικα θα πρεπει να σου παρακρατησει φορο μισθωτων το μπαρ. Επειδη ομως τα χρηματα που θα παιρνεις σε ετησια βαση απο το μπαρ προφανως θα ειναι λιγοτερα απο το οριο του αφορολογητου, δεν θα σου κρατησει. Αυτο σημαινει οτι ο μισθος του μπαρ θα καθισει πανω απο τον πρωινο -ας τον πουμε - μισθο και θα φορολογηθει μετην κλιμακα, υποθετω 20-25%. Αυτο το ποσό ειναι το μονο που θα πληρωσεις οταν κανεις την φορολογικη σου δηλωση. Απο την άλλη βεβαια το μπαρ θα σε ασφαλισει, και θα πληρωνει τον εφκα. Αυτο σημαινει οτι θα παρεις κατι παραπανω στην συνταξη σου
mithrandir_gray Δημοσ. Σάββατο στις 04:56 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:56 μμ Στις 22/5/2025 στις 8:52 ΠΜ, kotzak2017 είπε Κανονικα θα πρεπει να σου παρακρατησει φορο μισθωτων το μπαρ. Επειδη ομως τα χρηματα που θα παιρνεις σε ετησια βαση απο το μπαρ προφανως θα ειναι λιγοτερα απο το οριο του αφορολογητου, δεν θα σου κρατησει. Αυτο σημαινει οτι ο μισθος του μπαρ θα καθισει πανω απο τον πρωινο -ας τον πουμε - μισθο και θα φορολογηθει μετην κλιμακα, υποθετω 20-25%. Αυτο το ποσό ειναι το μονο που θα πληρωσεις οταν κανεις την φορολογικη σου δηλωση. Απο την άλλη βεβαια το μπαρ θα σε ασφαλισει, και θα πληρωνει τον εφκα. Αυτο σημαινει οτι θα παρεις κατι παραπανω στην συνταξη σου Αν παίρνω από τη μια δουλειά 800 καθαρά άρα μεικτά θα είναι κάπου στο 980.Τι γίνεται άμα περνώ και άλλο ένα 400αρι πχ το βράδυ με τα ένσημα του..Δεν έχω πληρώσει ποτέ φορολογία γιατί δεν έχω περιουσιακά στοιχεία στο όνομα μου ...οπότε αν υπερβω ένα όριο δε θα πληρώνω φόρο εισοδήματος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα