Προς το περιεχόμενο

Αμερικανικό δικαστήριο απορρίπτει την αγωγή του Μασκ σε βάρος οργάνωσης για την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

Ιδιαίτερα καυστικός υπήρξε στο εκτενές σκεπτικό της απόφασής του ο δικαστής που χειρίστηκε την υπόθεση.

Ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε τη Δευτέρα αγωγή την οποία είχε καταθέσει ο Ίλον Μασκ, σε βάρος οργάνωσης που ασχολείται με την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας, εξαιτίας των επικριτικών αναφορών που συνέτασσε η οργάνωση, σε σχέση με την ανοχή στο φαινόμενο, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Στο εκτενές σκεπτικό του, έκτασης 52 σελίδων, ο δικαστής καυτηρίασε την προσφυγή της εταιρίας του Μασκ, χαρακτηρίζοντάς την αμιγώς τιμωρητική και ουδόλως σχετική με την προστασία της ασφάλειας και των νομικών δικαιωμάτων της πλατφόρμας.

"Κάποιες φορές δεν είναι σαφές το κίνητρο μιας προσφυγής", ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικαστής Τσαρλς Μπρέιερ, του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Βόρειας Περιφέρειας της Καλιφόρνια, στην εισαγωγή του σκεπτικού του. "Άλλες φορές, μια προσφυγή συνδέεται τόσο απροκάλυπτα και έντονα με ένα πράγμα, ώστε είναι αδύνατο να παρερμηνευτεί ο σκοπός της. Η συγκεκριμένη υπόθεση εμπίπτει στη δεύτερη κατηγορία. Στόχος της είναι να τιμωρηθούν οι Εναγόμενοι για τους ισχυρισμούς τους".

Στο κείμενο της αγωγής, η Χ εγκαλούσε το Κέντρο Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους (CCDH) ότι παραβίασε τους όρους χρήσης της εταιρίας όταν κατέγραψε και εν συνεχεία ανέλυσε μισαλλόδοξες αναρτήσεις στην πλατφόρμα, μετά την εξαγορά του τότε Twitter από το Μασκ, τον Οκτώβριο του 2022. H X κατηγόρησε τις εκθέσεις του CCDH, όπου καταγράφεται η κυρίαρχη παρουσία μισαλλόδοξων αναρτήσεων στην πλατφόρμα, για την ένταση των ανησυχιών που εκφράστηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στην Χ και την απομάκρυνση διαφημιζόμενων από την υπηρεσία.

Στην αγωγή, η Χ υποστήριζε ότι υπέστη ζημίες ύψους δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων εξαιτίας των εκθέσεων του CCDH, μιας διεθνούς ΜΚΟ με γραφεία στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Λόγω του ότι η αγωγή θα μπορούσε να προκαλέσει τη διάλυση της οργάνωσης, η υπόθεση προκάλεσε ζωηρό ενδιαφέρον, σε επίπεδο λογοδοσίας μια πλατφόρμας η οποία, από τη στιγμή που εξαγοράστηκε από τον Μασκ, έχει επαναφέρει τους λογαριασμούς γνωστών υποστηρικτών της κυριαρχίας της λευκής φυλής αλλά και άλλων αμφιλεγόμενων ατόμων, που είχαν αποκλειστεί παλαιότερα, όταν η πλατφόρμα εξακολουθούσε να ονομάζεται Twitter.

Το Δεκέμβριο, λόγου χάρη, ο Μασκ επανέφερε το λογαριασμό του συνομωσιολόγου Άλεξ Τζόουνς, ο οποίος κρίθηκε ένοχος διασποράς ψευδών θεωριών γύρω από τη δολοφονική επίθεση σε σχολείο στο Νιούτον, της πολιτείας του Κονέκτικατ, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 20 παιδιά και 6 εκπαιδευτικοί. Ο Τζόουνς καταδικάστηκε στην καταβολή αποζημιώσεων ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μέσα από το σκεπτικό του δικαστή Μπρέιερ, αναδεικνύεται και το πόσο σχετική είναι η δεδηλωμένη πίστη του Μασκ στην "ελευθερία του λόγου".

Ο δικαστής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι εκθέσεις του CCDH "αδιαμφισβήτητα συνιστούν" άσκηση της ελευθερίας του λόγου και ότι η διαγραφή των στοιχείων που ανάρτησε η οργάνωση στο Χ αποτέλεσε πλήγμα στα "προστατευόμενα δικαιώματα" του CCDH. Προβληματισμό εξέφρασε επίσης ο δικαστής για το γεγονός ότι η Χ προσέφυγε κακόβουλα στη δικαιοσύνη, αρνούμενος να επιτρέψει στην εταιρία να προσαρμόσει και να υποβάλει εκ νέου τον ισχυρισμό της ότι απέκλεισε το λογαριασμό του CCDH επειδή παραβίασε τους όρους χρήσης της πλατφόρμας. 

"Το Δικαστήριο εκτιμά ότι η επιθυμία της εταιρίας να τροποποιήσει τους ισχυρισμούς της έχει παρελκυστικά κίνητρα, ώστε να υποχρεώσει το CCDH να διαθέσει επιπλέον χρόνο και χρήματα υπερασπιζόμενο τη θέση του, έως ότου απεμπλακεί από αυτή τη δυνητικά καταστροφική προσφυγή", ανέφερε ο δικαστής στο σκεπτικό του. Μάλιστα, έκρινε πως θα ήταν "λάθος" να επιτραπεί στην Χ να τροποποιήσει την αγωγή, "τη στιγμή που οι ζημίες τις οποίες ήδη ισχυρίζεται ότι υπέστη και οι ζημίες που θα ήθελε ενδεχομένως να ισχυριστεί [ότι υπέστη], είναι εξόχως προβληματικές [στο να αποδειχτούν] ενώ τα κίνητρα της εταιρίας είναι προφανέστατα".

Επιπλέον, ο δικαστής στάθηκε στο γεγονός πως η Χ ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι οι αναρτήσεις του CCDH ήταν συκοφαντικές, σχολιάζοντας στο σκεπτικό του ότι η Χ "θέλει και την πίτα ολόκληρη, και το σκύλο χορτάτο", καθώς επιχειρεί να επιβάλει "εξοντωτικές ζημίες" στo CCDH χωρίς να είναι υποχρεωμένη να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί της οργάνωσης είναι συκοφαντικές.

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος του CCDH, Ιμράν Αχμέντ, αναφέρει ότι "Ελπίζουμε πως αυτή η σημαντικότατη απόφαση θα ενθαρρύνει τους απανταχού ερευνητές να συνεχίσουν και να ενισχύσουν το ζωτικής σημασίας έργο τους ώστε να λογοδοτούν οι εταιρίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη μισαλλοδοξία και την παραπληροφόρηση που φιλοξενούν και το κακό που προξενούν".

Από την πλευρά της, η Χ, με ανάρτησή της στην πλατφόρμα, αναφέρει πως διαφωνεί με την απόφαση του δικαστηρίου και σκοπεύει να την εφεσιβάλει. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Just now, konstantinos77g said:

Δεν χρειάζεται... Είναι από την φύση του έτσι... 😉

οχι νομιζω βγηκε κ το παραδεχτηκε οτι κατι παιρνει δν θυμαμαι

  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, lawlezz said:

οχι νομιζω βγηκε κ το παραδεχτηκε οτι κατι παιρνει δν θυμαμαι

Τι να πούνε και αυτοί που παίρνουν δηλαδή... 😂😂😋😉😉

Με έκανες και το έψαξα, αν και το συγκεκριμένο άτομο είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει στον πλανήτη... 🤮🤮
Κεταμίνη παίρνει η οποία χρησιμοποιείται ως αντικαταθλιπτικό εδώ και μερικά χρόνια.
Απλά όσοι γνωρίζουν την δράση της Κεταμίνης, είναι που είναι  ψυχρό ως άτομο θα γίνει τελείως παγόβουνο... 😂😉

Επεξ/σία από konstantinos77g
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό το  CCDH λέει στο site

Spoiler

Our mission is to protect human rights and civil liberties online.

Social media companies erode basic human rights and civil liberties by enabling the spread of online hate and disinformation.

Social Media companies deny the problem, deflect the blame, and delay taking responsibility.

The Center for Countering Digital Hate holds them accountable and responsible for their business choices by highlighting their failures, educating the public, and advocating change from platforms and governments to protect our communities

Η αποστολή μας είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών στο διαδίκτυο.

Οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης διαβρώνουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες επιτρέποντας τη διάδοση διαδικτυακού μίσους και παραπληροφόρησης.

Οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης αρνούνται το πρόβλημα, εκτρέπουν την ευθύνη και καθυστερούν να αναλάβουν την ευθύνη.

Το Κέντρο για την Καταπολέμηση του Ψηφιακού Μίσους τους θεωρεί υπεύθυνους και υπεύθυνους για τις επιχειρηματικές τους επιλογές, επισημαίνοντας τις αποτυχίες τους, εκπαιδεύοντας το κοινό και υποστηρίζοντας την αλλαγή από πλατφόρμες και κυβερνήσεις για την προστασία των κοινοτήτων μας

Στο wikipedia διαβάζεις τα εξής:

Spoiler

The Center for Countering Digital Hate (CCDH) is a British non-profit organisation with offices in London and Washington, D.C. that works to stop the spread of online hate speech and disinformation.[3] It campaigns to deplatform people that it believes promote hate or misinformation, and campaigns to restrict media organisations such as The Daily Wire from advertising.[4] CCDH is a member of the Stop Hate For Profit coalition.[5]

According to public records, the organisation was incorporated in 2018 in London as Brixton Endeavours Limited. It changed its name to Center for Countering Digital Hate in August 2019.[1] In 2021, its US office was registered as a nonprofit organisation in the United States.[6] CCDH's current CEO is Imran Ahmed

Το Κέντρο για την Καταπολέμηση του Ψηφιακού Μίσους (CCDH) είναι ένας βρετανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με γραφεία στο Λονδίνο και την Ουάσιγκτον, D.C. που εργάζεται για να σταματήσει τη διάδοση της διαδικτυακής ρητορικής μίσους και παραπληροφόρησης.[3] Πραγματοποιεί εκστρατείες για την αποπλατφόρμα των ατόμων που πιστεύει ότι προωθούν το μίσος ή την παραπληροφόρηση, και εκστρατείες για τον περιορισμό της διαφήμισης σε οργανισμούς μέσων όπως το The Daily Wire.[4] Το CCDH είναι μέλος του συνασπισμού Stop Hate For Profit.[5]

Σύμφωνα με δημόσια αρχεία, ο οργανισμός ιδρύθηκε το 2018 στο Λονδίνο ως Brixton Endeavors Limited. Άλλαξε το όνομά του σε Κέντρο για την Καταπολέμηση του Ψηφιακού Μίσους τον Αύγουστο του 2019.[1] Το 2021, το γραφείο της στις ΗΠΑ εγγράφηκε ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες.[6] Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος της CCDH είναι ο Imran Ahmed

~~~

Τώρα πως συνδυάζουν το "πολιτικών ελευθεριών στο διαδίκτυο" και το ότι ζητούν από εταιρίες να μπλοκάρουν όποιον δεν συμφωνούν μαζί τους, προτρέπουν σε διαφημιστές να μην διαφημίζονται σε πλατφόρμες social media και ιστοσελίδες για ειδήσεις που επίσης διαφωνούν μαζί τους, μόνο αυτοί το ξέρουν.

Επίσης όταν ρωτήθηκαν ποιοι είναι οι σπόνσορες δεν έδωσαν απάντηση. Μέρος της μήνυσης που έκανε ο Μασκ είναι να υποχρεωθούν να πουν ποιοι είναι οι δημιουργοί και μεγάλοι σπόνσορες.

~~~

Εγώ όταν ακούω ΜΚΟ και "αντιρατσισμό" μου θυμίζει κάτι σαν το "Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι" του Δημητρά που "κάποιος" τον χρηματοδοτεί για να κάνει μηνύσεις σε όποιον δεν είναι αριστερός και εθνομηδενιστής.

...να θυμόσαστε ότι ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 8
  • Thanks 4
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε

Τώρα πως συνδυάζουν το "πολιτικών ελευθεριών στο διαδίκτυο" και το ότι ζητούν από εταιρίες να μπλοκάρουν όποιον δεν συμφωνούν μαζί τους, προτρέπουν σε διαφημιστές να μην διαφημίζονται σε πλατφόρμες social media και ιστοσελίδες για ειδήσεις που επίσης διαφωνούν μαζί τους, μόνο αυτοί το ξέρουν.

 

Δε το ξέρουν μόνο αυτοί, υπάρχει πληθώρα πολυκύτταρων οργανισμών που καταλαβαίνει ότι το να απαγορεύεις κάτι που ενδεχομένως διακυβεύει τη δημοκρατική λειτουργία, δεν είναι αντιδημοκρατικό μέτρο.

 

19 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε

για να κάνει μηνύσεις σε όποιον δεν είναι αριστερός και εθνομηδενιστής.

Υπάρχουμε και εθνομηδενιστές που δεν είμαστε αριστεροί φίλε, κάπου ώπα

  • Thanks 2
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 minutes ago, Lucifer said:

 Δε το ξέρουν μόνο αυτοί, υπάρχει πληθώρα πολυκύτταρων οργανισμών που καταλαβαίνει ότι το να απαγορεύεις κάτι που ενδεχομένως διακυβεύει τη δημοκρατική λειτουργία, δεν είναι αντιδημοκρατικό μέτρο.

Σαν την καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου στο όνομα της ελευθερίας του λόγου, #ινοβέισιον.

33 minutes ago, Lucifer said:

Υπάρχουμε και εθνομηδενιστές που δεν είμαστε αριστεροί φίλε, κάπου ώπα

Διόρθωση: "...σε όποιον δεν είναι αριστερός ή/και εθνομηδενιστής", προς αποφυγή παρεξηγήσεων πάντα.

Επεξ/σία από Diavolos666
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, Diavolos666 said:

Σαν την καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου στο όνομα της ελευθερίας του λόγου, #ινοβέισιον.

Η ελευθερία λόγου δεν σημαίνει ασυδοσία λόγου, η ΑΠΟΛΥΤΗ ασυδοσία λόγου φέρνει πάντα στην κορυφή τις πιο ακραίες φωνές, ένα εξαιρετικό άρθρο περί αυτού

https://www.techdirt.com/2022/11/02/hey-elon-let-me-help-you-speed-run-the-content-moderation-learning-curve/

Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τον πανηλίθιο μαστουρωμένο με χασίς (όπως έκανε live σε συνέντευξή του) Μασκ, τον άνθρωπο που κυνήγησε δικαστικά έναν τυχαίο που αναπαρήγαγε δημόσια δεδομένα της τοποθεσίας του ιδιωτικού του τζετ, για ΤΕΤΟΙΟ υπέρμαχο της ελευθερίας λόγου μιλάμε, όταν μας συμφέρει δηλαδή να προωθούμε alt right τραμπική ατζέντα, μόλις μας ακουμπήσουν εμάς γινόμαστε πιο snowflake και από το χιόνι της Φινλανδίας

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 7
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, Hacker?pcs said:

Η ελευθερία λόγου δεν σημαίνει ασυδοσία λόγου, η ΑΠΟΛΥΤΗ ασυδοσία λόγου φέρνει πάντα στην κορυφή τις πιο ακραίες φωνές, ένα εξαιρετικό άρθρο περί αυτού

https://www.techdirt.com/2022/11/02/hey-elon-let-me-help-you-speed-run-the-content-moderation-learning-curve/

Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τον πανηλίθιο μαστουρωμένο με χασίς (όπως έκανε live σε συνέντευξή του) Μασκ, τον άνθρωπο που κυνήγησε δικαστικά έναν τυχαίο που αναπαρήγαγε δημόσια δεδομένα της τοποθεσίας του ιδιωτικού του τζετ, για ΤΕΤΟΙΟ υπέρμαχο της ελευθερίας λόγου μιλάμε, όταν μας συμφέρει δηλαδή να προωθούμε alt right τραμπική ατζέντα, μόλις μας ακουμπήσουν εμάς γινόμαστε πιο snowflake και από το χιόνι της Φινλανδίας

Δεν υπερασπίστηκα τον Μασκ, έχει τα κωλύματα του, δεν αναφέρθηκα στον Μασκ ξέρουμε ποιος είναι ενώ αυτή η ΜΚΟ μας ήρθε πάλι ως μάνα εξ' ουρανού οπότε σχολίασα αυτούς.

Μίλησα για άλλη μία ΜΚΟ που και μόνο να μπεις στην ιστοσελίδα τους έχει τους γνωστούς που μπλοκάρουν δρόμους, κάτι άτομα με σηκωμένες γροθιές, και λέει όλες τις λέξεις κλειδιά που ακούμε από αρκετούς διεθνιστές που σιωπούν σε εγκλήματα κατά απλών ανθρώπων αλλά μην θίξεις κάτι που δεν τους αρέσει τρως μήνυση και σε σταυρώνουν.

Καλώς ή κακώς μέρος της ελευθερίας του λόγου είναι να μπορεί ο κάθε Άλεξ Τζόουνς να γράφει τις βλακείες του και ο κόσμος να τον διορθώνει, ή να γράφει ο Biden ότι βλακεία του έγραψαν και δεν συγκράτησε και να τον χλευάζουν από κάτω οι χρήστες. Η ελευθερία του λόγου είναι αυτή που στο τέλος δείχνει την αλήθεια στις ακραίες φωνές.

Αλλιώς ποιος είναι αυτός που θα αποφασίσει τι είναι ακραίο και τι όχι; Κάποιος μπορεί να θεωρεί ακραίο το να μιλάς υπέρ της λαθρομετανάστευσης και κάποιος θα θεωρεί ακραίο το να μιλάς εναντίων της. Ανάλογα τις πολιτικές βλέψεις του καθενός.

Η φίμωση της ελευθερίας του λόγου δεν γίνεται από κάποια αόρατη δύναμη που κοιτάει το καλό όλων, γίνεται αποκλειστικά από την εκάστοτε κυβέρνηση και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον φασισμό.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 minute ago, Diavolos666 said:

Καλώς ή κακώς μέρος της ελευθερίας του λόγου είναι να μπορεί ο κάθε Άλεξ Τζόουνς να γράφει τις βλακείες του και ο κόσμος να τον διορθώνει, ή να γράφει ο Biden ότι βλακεία του έγραψαν και δεν συγκράτησε και να τον χλευάζουν. Η ελευθερία του λόγου είναι αυτή που στο τέλος δείχνει την αλήθεια στις ακραίες φωνές.

Αλλιώς ποιος είναι αυτός που θα αποφασίσει τι είναι ακραίο και τι όχι;

ΟΧΙ, ο Alex Jones και ο κάθε παρανοϊκός τραμπικος του σιναφιού του δεν έχει κανένα δικαίωμα να γράφει τις προσβλητικές ηλιθιότητες του που στοχοποιεί πληθυσμιακές ομάδες (που ο συγκεκριμένος πανάθλιος έβριζε γονείς παιδιών της τραγωδίας του Sandy Hook) γιατί πολύ απλά οι φελλοί επιπλέουν και οι ακραίοι είναι εκκωφαντικοί και επιβάλλονται στους υπόλοιπους που δεν έχουν τη διάθεση να κάθονται να αντικρούουν ξανά και ξανά τα ποτάμια ρατσισμού, ξενοφοβίας και διάφορων άλλων τέτοιων αρετών, case in point το Twitter του Musk που έχουν μείνει και προβάλλονται κατά κόρον τέτοιες απόψεις, οι υπόλοιποι απλά αποχωρούν

  • Like 8
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε

Αλλιώς ποιος είναι αυτός που θα αποφασίσει τι είναι ακραίο και τι όχι;

Το άρθρο 5 του Συντάγματος, το άρθρο 14 του Συντάγματος και ο ν.927/1979 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 του ν.4285/2014 σίγουρα. Αυτά για Ελλάδα, για ΕΕ έχουμε άλλα επιπλέον.

  • Like 5
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Lucifer είπε

 

Δε το ξέρουν μόνο αυτοί, υπάρχει πληθώρα πολυκύτταρων οργανισμών που καταλαβαίνει ότι το να απαγορεύεις κάτι που ενδεχομένως διακυβεύει τη δημοκρατική λειτουργία, δεν είναι αντιδημοκρατικό μέτρο.

Όταν αφήνεις κόμμα στην βουλή εδώ και μισό αιώνα που ανοιχτά υποστηρίζει ότι αν βγει θα καταλύσει την δημοκρατία, αυτό το σκεπτικό καταλήγει αστείο.

Διότι κανείς δεν θα τολμούσε να το κάνει, σε αυτό και σε όλα τα παρόμοια και στους υποστηρικτές τους γιατί από τις αντιδράσεις θα γυρνούσε η χώρα τούμπα

  • Like 3
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...