Προς το περιεχόμενο

Επενδυτές βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Ίλον Μασκ με στόχο να συγκεντρωθούν 3 δισεκατομμύρια δολάρια για την xAI


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει την αποτίμηση της εταιρίας στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς ο τομέας της τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζει να συγκεντρώνει εξαιρετικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η εταιρία επενδυτικών κεφαλαίων Gigafund καθώς και ο Στιβ Τζέρβετσον συγκαταλέγονται μεταξύ των επενδυτών που εξετάζουν τη συμμετοχή τους σε αυτό το στάδιο.

Οι όροι για τη χρηματοδότηση της xAI δεν είχαν συμφωνηθεί οριστικά και τα σχέδια θα μπορούσαν να μεταβληθούν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, στο οποίο επισημαίνεται πως ο τρέχων γύρος συζητήσεων έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα.

Τόσο η xAI όσο και το γραφείο του ίδιου του Μασκ δεν προχώρησαν σε κάποιο σχόλιο.

Ο Μασκ ίδρυσε την xAI πέρυσι, θέλοντας να προβάλει μια εναλλακτική πρόταση έναντι της OpenAI, η οποία χρηματοδοτείται από τη Microsoft, καθώς και τη Google, η οποία έχει τη στήριξη της Alphabet. Νωρίτερα μέσα στο 2024, ο Μασκ είχε διαψεύσει ότι η xAI βρισκόταν σε συζητήσεις με επενδυτές, επιχειρώντας να εξασφαλίσει κεφάλαια, απαντώντας σε τότε ρεπορτάζ που ήθελαν την εταιρία του να επιδιώκει να συγκεντρώσει έως και 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο οι Financial Times σε ρεπορτάζ τους ανέφεραν ότι η xAI συζητούσε με επενδυτές, έχοντας ως βάση μια αποτίμηση της τάξης των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

"Η xAI δεν συγκεντρώνει κεφάλαια και δεν είχα απολύτως καμία συζήτηση με τον οποιονδήποτε για το θέμα αυτό", είχε δηλώσει τότε ο Μασκ.

Το Μάρτιο, η xAI προχώρησε στη διάθεση μιας βελτιωμένης έκδοσης του chatbot Grok, θέλοντας να προωθήσει την αντιπρόταση που αναπτύσσει έναντι του ChatGPT της OpenAI. Το chatbot είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμο σε ορισμένους χρήστες του Χ.

Ο λόγος που ο Μασκ ενδεχομένως έχει μια δυσκολία να παραδεχτεί ότι αναζητά τρίτους επενδυτές, πέρα από τα κεφάλαια που διοχετεύει στην xAI από την προσωπική του περιουσία, είναι πως εδώ και καιρό βρίσκεται σε δημόσια αντιπαράθεση με την OpenAI, εταιρία της οποίας υπήρξε συνιδρυτής προ ετών και που πλέον κατηγορεί ότι "πρόδωσε" την αρχική, μη κερδοσκοπική αποστολή της.

Προφανώς, όλοι οι επενδυτές που θα διαθέσουν δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να ενισχύσουν την xAI σε έναν τομέα o oποίος εξακολουθεί να συγκεντρώνει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον, δεν πρόκειται να το κάνουν "μη κερδοσκοπικά", επομένως ακόμη και ο Μασκ θα δυσκολευόταν να δικαιολογήσει μια τόσο θεαματική αλλαγή κατεύθυνσης, τόσο σύντομα μετά την κόντρα που ο ίδιος επέλεξε να δημοσιοποιήσει με την OpenAI, όταν αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον της.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...