Προς το περιεχόμενο

Επένδυση ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην τεχνητή νοημοσύνη σχεδιάζει η Νότια Κορέα


Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν στην μεταστροφή μιας χώρας από ουραγό σε πρωτοπόρο. Ενδεικτικά αναφέρονται (τουλάχιστον αυτοί διαπιστώνονται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο, όπως και το παράδειγμα της Κορέας):

  • Κατάλληλη οικονομική πολιτική και μεταρρυθμίσεις (π.χ. προώθηση της επιχειρηματικότητας, επενδύσεις σε καινοτομία και τεχνολογία, επενδύσεις στην παιδεία, κ.λπ.).
  • Εκπαίδευση και κατάρτιση (π.χ. σε όλο το εύρος μιας κοινωνίας, από το σχολικό περιβάλλον έως την εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού, ώστε να μπορεί αυτό να οδηγήσει αυτό σε αύξηση της καινοτομίας και της δημιουργίας νέων ιδεών).
  • Καινοτομία και έρευνα και ανάπτυξη (π.χ. επενδύσεις σε επιστήμη και τεχνολογία, ώστε να δημιουργηθούν οι βάσεις για τη δημιουργία νέων αγορών και προϊόντων ή της αναδιάρθρωσης αυτών βάσει των υφιστάμενων συνθηκών).
  • Σταθερό πολιτικό πλαίσιο (σημειώνω εγώ "το ανέκδοτο").  Ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον με δημοκρατικές δομές και κράτος δικαίου, ώστε να μπορεί να διευκολύνει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Πότε υπήρχε κράτος δικαίου - για όλους; Πότε υπήρχε σταθερό επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα; Να θυμηθούμε το φιάσκο με τα Φωτοβολταϊκά, επενδύστε δε θα πληρώσετε και μετά αρμέγουμε την αγελάδα με το έτσι θέλω; Πότε ήρθε μια κυβέρνηση που ΔΕΝ βρήκε καμένη γη (ότι κάνουν οι προηγούμενοι είναι πάντα λάθος στην Ελλάδα); Πότε οι νόμοι ήταν σταθεροί; 100 Φορολογικά νομοσχέδια έχουν ψηφιστεί στην Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση. Εγώ απορώ πως γίνονται οι επενδύσεις σε αυτό το χάος. Και πάει λέγοντας…….

Και εάν αυτά δεν αρκούν, μη ξεχάσουμε και την Ελληνική κουλτούρα και φιλοσοφία που μόνο αρνητικά επηρεάζουν την αντίληψη των ανθρώπων για την αλλαγή και την καινοτομία. Να βάλουμε και την έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των πολιτικών κομμάτων (ακόμα και στα βασικά δεν μπορούμε να τα βρούμε π.χ. σε θέματα εθνικής άμυνας, αλλά οι τούρκοι απέναντι, βρε ο Χ ανεβαίνει, ο Υ κατεβαίνει, μια γραμμή έχουν);

Πως εάν ισχύουν τα παραπάνω θα πάμε μπροστά; Ποτέ!

Τώρα εάν πιάσουμε την Κορέα, μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει ή όποια σύγκριση σε όποιον τομέα εάν επικεντρώσει κάποιος την προσοχή του. Φαντάζομαι εδώ στην Ελλάδα, να βγει κάποιος και να πει ότι οι μαθητές των σχολείων είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητά του, ότι μέχρι κάποια ηλικία πρέπει να πάει κάποιος στρατό και να υπηρετήσει 2 χρόνια (και είναι και 50 εκατομμύρια). Μια Τουρκία αντίστοιχη έχουν και αυτοί απέναντί τους! Και πάει λέγοντας…..

Μη συγκρίνουμε απλά, ανόμοια πράγματα. Είμαστε πολύ πίσω ακόμα (σε πολλά πράγματα) και με τα μυαλά που έχουμε θα παραμείνουμε, όσο οι γνωστές παθογένειες  παραμένουν και κάποιος δεν τις ξεριζώσει επιτέλους (ποιο ισχυρές λέξεις πάντως στην ιστορία της Ελλάδας δεν υπήρχαν ποτέ και δεν είναι άλλες από δυο «Πολιτικό Κόστος»).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εφαρμογή του νόμου για τον καθαρισμό από ιδιώτες και δήμους των ξερών χόρτων κ.λπ. μεταφέρθηκε από τον Μάιο, πότε λέτε; Μα στις 10 Ιουνίου εάν θυμάμαι καλά. Δηλαδή….. ακριβώς μετά τις Ευρωεκλογές….. γιατί βλέπετε οι φωτιές δεν ξεκινάνε τον Ιούνιο!!!! Και δεν πρέπει να δυσαρεστήσουμε το κοσμάκι....... 

Και μετά λέμε για την Κορέα και την Τεχνολογία της…….

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα αυτό που με έχει ιντριγκάρει στην περίπτωση των κρατών που επενδύουν σε AI, είναι οτι κοιτάνε το μέλλον και συνδυάζουν την ανάπτυξη τους με τις επενδύσεις σε AI, ψηφιακή πολιτική, ψηφιακό χρήμα κλπ., και διαβάζοντας ένα άρθρο στο capital για τα ισχυρά κράτη του μέλλοντος απο έκθεση ξένου οίκου, πουθενα οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες. Έβλεπα ένα video στο youtube, οτι το μοντέλο ανάπτυξης του Dubai, ή αυτό που σχεδιάζει να κάνει η Σαουδική Αραβία για μην εξαρτάται η οικονομίας της στο πετρελαίο θα τους "σκάσει". Ήδη στο Dubai πολλά project είναι φούσκες

Και είναι και ήδη προφανές, βγάζει η Open AI το ChatGTP, μια εταιρεία με προσωπικό 500 άτομα που επενδύει στην επιστήμη,και στην έρευνα, και αποκτά αξία μεγαλύτερη απο τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου στον κόσμο σε Αμερική, Σαουδική Αραβία, Ρωσία, κλπ.

Σίγουρα οι Κορεάτες θα προσφέρουν πολλά στον υπόλοιπο κόσμο με τις επενδύσεις τους σε AI.

 

Δεν μπορώ να βρω το βιντεο, υπάρχει ένα αντίστοιχο μόνο για το Dubai στα ελληνικά κιολας το παραθέτω απο κάτω. Το είχα βρει στην Guardian το άλλο, και έδειχνε πολλά πράγματα για πολλές χώρες του κόσμου.

 

 

Επεξ/σία από Manefs23
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...