Προς το περιεχόμενο

Δανεικά Χρήματα προς Γνωστούς


George204

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και εμένα μου έτυχε αντίστοιχη περίπτωση. Μόνο ένας θυμάμαι να μου ζητάει δανεικά και ήταν για τζόγο. Φυσικά και δεν έδωσα. 

Από την άλλη, έχω πάρει 500€ δανεικά από φίλο γτ είχα θέμα με την πιστωτική και δεν μπορούσα να βάλω δόσεις κάτι που ήθελα όποτε μου έκανε αυτός το ατοκο δάνειο 😂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κάποτε δάνεισα κάποιον σταδιακά 315€, ποτέ δεν μου τα έδωσε... είπα όμως στην δουλειά του, ότι τον δάνεισα και δεν μου τα γύρισε και με παίρνει τηλ και μου λέει ''Ρε με ξεφτύλισες'', του λέω ''θα μου γυρίσεις τα δανεικά;'' λέει ''ποια δανεικά έχεις αποδείξεις;'', του λέω ''δλδ δεν στα δάνεισα;'' λέει ''ναι αλλά δεν έχω'', του λέω ''δεν σου ξαναδίνω και τέλος οκ δεν τα θέλω αλλά τέλος'' ξεκόψαμε μετά.

Πρόσφατα δάνεισα τον καλύτερο μου φίλο... 300€, μου γύρισε 310€, άτομο με ήθος, τα λεφτά τα κατέθεσα οπότε υπήρχε η ''απόδειξη'' αλλά ήξερα πως δεν θα μου τα φάει.

Άλλος φίλος μου ζήτησε 200€, του τα έδωσα και μου τα γύρισε...

Αλλά.. άλλο φίλος καλός και άλλο ''παλαιός συνάδελφος'', ''γνωστός'' κτλ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι τόσοι πολλοί οι άνθρωποι που είναι στρατηγικά κακοπληρωτές ή μπλεγμένοι με τζόγο κτλ, που όποιος δίνει δανεικά καλό θα ήταν να τα θεωρεί ως δώρο και όχι ως δανεικά. Το τι ιστορίες υπάρχουν ακόμα και ανάμεσα σε αδέρφια, ή παιδιά και γονείς, ή παιδικούς φίλους, δεν λέγεται.

Λιγότερο θα χαλάσει μια σχέση με το να αρνηθείς να δώσεις σε κάποιον δανεικά, παρά με το να τα δώσεις και μετά αυτός να κάνει την πάπια και εσύ να τον κυνηγάς.

  • Like 5
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν αποφασίζεις να δανείσεις λεφτά σε οικογένεια ή φίλους, ανεξαρτήτως για τι είδους σχέση μιλάμε, πάντα πρέπει να λαμβάνεις υπόψη το ενδεχόμενο ότι δε θα τα λάβεις ποτέ πίσω. Εάν δεν είσαι εντάξει με αυτό δε δίνεις τα χρήματα εξ’ αρχής.

Επεξ/σία από crispy_mummy
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

42 λεπτά πριν, forgotten είπε

πουλησα με δοσεις παλαιοτερα ενα υπολογιστή , σε γνωστο μου 3 δοσεις των 300 ευρω , πληρωσε μεχρι την δεύτερη και μετα έκανε την πάπια, στο τελος μετα απο4 μηνες εδωσε αλλα 200 ευρω και με μπλοκαρε απο παντου. Ο  τζαμπας ζει...

Μετά από τόσους μήνες όντως δε θα έπιανε 900€, οπότε μια χαρά το έπαιξε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω δώσει 500€ σε φίλο να αγοράσει επεξεργαστή για pc. Μου τα έδωσε σιγά σιγά τους επόμενους μήνες. Σε άλλους δεν θα έδινα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το χρήμα θολώνει το μυαλό, ιδιαίτερα όταν είναι πολύ. Ακόμα και όταν προθέσεις είναι οι καλύτερες, ακόμα και εαν η λογική βάζει τάξη στις κακές σκέψεις, το ζεστό χρήμα τα αλλάζει όλα, ιδιαίτερα σε ανθρώπους καταπιεσμένους οικονομικά ή σε όσους βρίσκονται στα όριά τους. Στην θέση αυτή δεν βρεθηκα ποτέ, αλλά έχω πάρα πολλά παραδείγματα που όλα πήγαν στραβά όταν το χρήμα εύκολα δανείστηκε οπότε και δύσκολα επιστράφηκε ή εξαφανίστηκε. Προσοχή λοιπόν

Επεξ/σία από costas_
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δύσκολο θέμα.. 

Ανάλογα την περίπτωση. Έχω δανείσει σε φίλη 50άρικα κατά καιρούς επειδή είναι single μάνα και 26-27 του μήνα ζορίζει η φάση. Πάντα τα επιστρέφει την πρώτη του μηνός που πληρώνεται. Μία φορά της έστειλα αντί για 50€ άλλα 50€ και της είπα πάρε ένα δώρο στην κόρη σου και μη μου επιστρέψεις ούτε τα 50€, ήταν σχεδόν χριστούγεννα. Από τότε δεν ξαναζήτησε ποτέ, εγώ για καλό το έκανα, τώρα τί να πω εκείνη μπορεί να ντράπηκε. Ή απλά να πήρε αύξηση και να μην έχει πλέον ανάγκη!

Σε άλλη φίλη μου δάνειζα και τα επέστρεφε όποτε να ναι, στο instagram όμως μια χαρά έβλεπα τις βόλτες της. Της είπα την 3η φορά ότι δεν θα ξαναδανείσω. Κάνα 8μηνο μετά ξαναζήτησε, της είπα ευγενικά ότι δεν θα δανείσω και τελείωσε το θέμα, δεν έχουμε και επαφές πλέον. 

Δεν μου έχει τύχει να μου φάει λεφτά κάποιος φίλος. Επαγγελματικά ναι, αρκετές φορές δυστυχώς, γιατί πολύ απλά δε μας προστατεύει και το κράτος. Κόβεις τιμολόγιο για υπηρεσία που προσφέρεις, αν ο άλλος δε σε πληρώσει, ρουφάς κανονικά, πληρώνεις και τον ΦΠΑ και άντε γεια.

Για μένα, αν είναι να δανείσει κάποιος, ας δανείσει έχοντας στο νου του ότι μπορεί να τα χάσει. Δεν αξίζει να χαλάμε τις καρδιές μας για 50-100€, από εκεί και πέρα αν η άλλη πλευρά δε σέβεται την πράξη σου, δεν τους ξαναμιλάς και τέλος. 

 

Έχει δανειστεί και ο πατέρας μου από γνωστούς πριν χρόνια (πάλευε να βγάλει σύνταξη, η μάνα μου να μπαινοβγαίνει νοσοκομεία, μπερδεμένες ιστορίες). Με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος του, μου λέει το και το, του εξηγώ και τον συναντάω και του δίνω τα 500€ και έληξε. 2-3 εβδομάδες μετά μου λέει ο πατέρας μου πήρα τηλέφωνο τον Τάδε να του δώσω κάτι χρωστούμενα και μου είπε ότι τα έχεις πληρώσει εσύ, γιατί παιδί μου δε μου το είπες του λέω άσε ρε πατέρα τώρα, κράτα τα ανάγκες έχεις. 

Θέλω να πω, προφανώς ο πατέρας μου δεν ήθελε να φάει κάποιον, αλλά και ο άλλος ήθελε τα λεφτά του. Συμβαίνει. 

Πάντως όσες φορές έχει χρειαστεί να δανείσω λεφτά, ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ το κάνω γνωρίζοντας ότι μπορεί να μην τα ξαναπάρω πίσω. Ίσως κάποια φορά να πάθω για να μάθω..

  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μπορώ να καταλάβω, αυτοί που δανείζονται τα λεφτά, δεν ντρέπονται λιγάκι; Πως νιώθουν που δεν θα επιστρέψουν τα χρήματα πίσω; Εγώ προσωπικά, ακόμη και 1 καφέ να με κεράσουν που κάνει 1.5 ευρώ, ντρέπομαι πάρα πολύ, φροντίζω πάντα να επιστρέψω το κέρασμα το συντομότερο δυνατό.

Μια φορά είχα ξεμείνει από χρήματα και ένας φίλος μου μου είπε με δική του πρωτοβουλία να μου δανείσει και να του τα επιστρέψω όποτε μπορώ. Τα χρήματα τα είχα στον λογαριασμό μου απλώς εκείνη την ημέρα δεν δούλευε το ΑΤΜ για να βγάλω και μένω σε χωριό οπότε ο ανεφοδιασμός καθυστερεί λιγάκι. Παρόλα αυτά ντρεπόμουν να τα πάρω, προτιμούσα να έρθω σε μειονεκτική θέση και να μην έχω να φάω που λέει ο λόγος, παρά να χρωστάω χρήματα.

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έδωσα σε κολλητό πριν λίγους μηνες 1000 ευρώ που τα ειχε ανάγκη. Μου ειχε πει οτι θα τα αργησει αλλά θα τα δώσει.

Αφού μου έπριξε τα @@ (με τη καλή εννοια πάντα) στα τηλέφωνα, οτι "ρε θα στα φέρω, σορρυ για τη καθυστέρηση κτλ" χωρις εγω να τον ενοχλήσω ποτέ, μετά απο 2 μηνες έσκασαν τα πρώτα 800.

1 μηνα μετά ηρθε σπιτι με μια ωραια φιάλη κρασί και τα 200 στο χέρι.

Ο άνθρωπος ειχε στεγνωσει γιατι ηταν σε δικαστικο αγωνα με εργοδότη που του χρωστούσε. Το 1000ρικο ηταν για να πληρωσει τον δικηγόρο να πάρει τα λεφτά του πίσω. Τα πήρε με το παραπάνω και έκτοτε η σχέση και η εμπιστοσύνη ειναι μεγαλύτερη. 

Βέβαια όταν του έδωσα τα χρηματα, ηξερα τον λογο που τα χρειάζεται.

Παιζει ρόλο το ποιος σου ζητάει και τι σχέση έχεις μαζί του. Αν έχεις σχέσεις ζωής και τον ξέρεις τον άλλο, δυσκολα θα κοροιδεψει.

2 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Παρόλα αυτά ντρεπόμουν να τα πάρω, προτιμούσα να έρθω σε μειονεκτική θέση και να μην έχω να φάω που λέει ο λόγος, παρά να χρωστάω χρήματα.

Ανάλογα τον φίλο.

Με τους κολλητούς, αδέλφια κτλ, τα 20ρικα πάνε και έρχονται. Υποτιθεται οτι έχει δοκιμαστει η σχέση σε αυτο το κομμάτι, αλλιώς ο άλλος δεν ειναι κολλητός. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω, αυτοί που δανείζονται τα λεφτά, δεν ντρέπονται λιγάκι; Πως νιώθουν που δεν θα επιστρέψουν τα χρήματα πίσω;

Πρέπει να καταλάβεις πως αυτοί που το πράττουν, δεν σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο που σκεφτόμαστε εσύ κι εγώ. Στο μυαλό τους οι γραμμές του τι είναι σωστό και λάθος είναι πιο αχνές έως και ανύπαρκτες.

Είναι οι ίδιοι που θα παρκάρουν μπροστά στην είσοδο του γκαράζ, αδιαφορώντας που δεν θα μπορεί να βγει ή να μπει ο κάτοχός του.

Είναι οι ίδιοι που θα προσπαθήσουν να μπουν μουλοχτά στην αρχή της σειράς, προσπερνώντας όσους περίμεναν υπομονετικά σε αυτήν.

Είναι οι ίδιοι που παρανομούν κατά κόρον, και όταν τους πιάνουν η πρώτη κουβέντα είναι "τόσοι άλλοι κάνουν το ίδιο, εμένα βρήκατε να σταματήσετε;".

Δεν μπορείς να νιώσεις ντροπή, όταν έχεις μάθει να ζεις ξεδιάντροπα.

  • Like 20
  • Thanks 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, txcellas είπε

Συνήθως όσοι μπλέκουν με τζόγο θέλουν δανεικά. Φίλος μου ζήτησε ένα μικρό ποσό και όταν τον ρώτησα τι το ήθελε μου είπε απροκλητα ότι ήθελε να ταΐσει τα φρούτα.. 🙂↕️

Αμα δεν ασημωσει το μασινι πως θα δωσει? 😂

Στα σοβαρα εχω καλο μου φιλο που μου ζηταει σταθερα καθε μηνα ενα 50αρικο. Επειδη δεν μου λειπουν του το δανειζω. Αλλες φορες το επιστρεφει σε 1 βδομαδα αλλες σε 1 μηνα.

Εχω γνωση οτι κανει 2 δουλειες και ειναι δυσκολα οποτε αφου μπορω του δανειζω και δεν τον πιεζω ποτε.

Στον αντιποδα,εχω ενα αλλο φιλο που δεν ειμασταν ποτε κολλητοι. Παντρευοταν ζητησε δανεικα τα εδωσα. Μου τα επεστρεψε μετα τον γαμο. Εκ τοτε μου ζητησε αλλες 2 φορες. Εριξα ακυρο γιατι ηξερα τον λογο και δεν βιοποριστικος.

Παντα πρεπει να τα λαμβανουμε ολα υποψιν μας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι αλλά άμα έκανε max win ο Δίας με 50λεπτες θα τα έπαιρνες πίσω. Δεν φταιει ο φίλος σου, αλλά η στοιχηματική. Πανέξυπνο όμως που έχτισε εμπιστοσύνη με μικροποσά και άμεση επιστροφή τους και όταν βρήκε ευκαιρία σε δάγκωσε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...