Προς το περιεχόμενο

Πίσω από τις συνδρομές κρύβει πλέον το Spotify τους στίχους των τραγουδιών


Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όλο και περισσότερο περιορίζονται οι δυνατότητες που έχουν στο Spotify όσοι δεν επιλέγουν κάποιο συνδρομητικό πακέτο.

Το Spotify είναι μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές αναπαραγωγής μουσικής στο Android και, όπως οι περισσότερες ανταγωνιστικές προτάσεις, λειτουργεί σε μια freemium λογική, βάση της οποίας οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα δωρεάν λογαριασμό για να δοκιμάσουν την υπηρεσία στην αρχή, όμως οι περισσότερες χρήσιμες λειτουργίες, όπως η αναπαραγωγή τραγουδιών με συγκεκριμένη σειρά και η αποφυγή των διαφημίσεων προϋποθέτουν συνδρομή. Το Spotify Premium είναι ένα πολύ δελεαστικό συνδρομητικό πακέτο, όμως η λειτουργία που μόλις αφαίρεσε η εταιρία από όσους χρήστες δεν καταβάλουν συνδρομή καθιστά ακόμη πιο αδιάφορη την πρόσβαση στις υπηρεσίες του Spotify για όσους προτιμούν να ακούν διαφημίσεις και να στηρίζουν με αυτό τον τρόπο την εταιρία.

Η δωρεάν κατηγορία υπηρεσιών είναι μια πολύ καλή περίπτωση για όσους ενδιαφέρονται να ακούν μουσική σε μέτρια ποιότητα χωρίς να πληρώνουν συνδρομή. Όμως, αρκετοί χρήστες στο Reddit αναφέρουν ότι πλέον το Spotify κρύβει τους στίχους, για όσους δεν είναι συνδρομητές. Το Spotify περιορίζει επίσης το πόσες φορές ανά ώρα μπορεί να παρακάμψει ένας μη συνδρομητής τα τραγούδια που προτείνει η εφαρμογή, με την εταιρία να φαίνεται πως στρέφεται σε ένα μοντέλο όπου η πρόσβαση στους στίχους θα προσμετράται στο όριο των δωρεάν δυνατοτήτων του εκάστοτε χρήστη, το οποίο ιδανικά θα αναπληρώνεται μετά από ένα καθορισμένο διάστημα.

Το Spotify συνήθως ζητά τους στίχους των τραγουδιών από τους συνθέτες, τις εταιρίες παραγωγής και τους ανεξάρτητους καλλιτέχνες. Όμως, στις περισσότερες άλλες περιπτώσεις, η εταιρία συνεργάζεται με τη MusixMatch για να προσφέρει τους στίχους και ενδεχομένως το Spotify δεν είναι πλέον διατεθειμένο να απορροφά το κόστος αυτής της συνεργασίας. Αυτό θα εξηγούσε και το γιατί οι στίχοι κλειδώνονται πλέον πίσω από τα συνδρομητικά πακέτα, όμως αν κάποιος προτιμά τις διαφημίσεις ώστε να έχει πρόσβαση δωρεάν, έστω και κατώτερης ηχητικά ποιότητας, αυτοί οι σταδιακοί περιορισμοί καθιστούν λιγότερο δελεαστική την ενασχόληση με την εφαρμογή.

Όσοι χρήστες δεν έχουν premium συνδρομή είναι υποχρεωμένοι να συμβιβαστούν με τις διαφημίσεις που δεν παρακάμπτονται και την απουσία στίχων. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να παρακάμπτουν τραγούδια μόνο έξι φορές ανά ώρα, ενώ η υπηρεσία δεν τους επιτρέπει να επιλέγουν και τη σειρά αναπαραγωγής των τραγουδιών. Η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να ωθήσει κάποιους στο να αποκτήσουν συνδρομή, όμως ταυτόχρονα καθιστά δελεαστικότερη και την επιλογή να στραφεί κανείς αλλού και να προτιμήσει υπηρεσίες όπως το YouTube Music ή το Tidal, με το πρώτο να διαθέτει όλες τις λειτουργίες που σταδιακά κόβει το Spotify, ενώ το δεύτερο διαθέτει μια τεράστια συλλογή τραγουδιών χωρίς απώλεια ποιότητας.

Το ανησυχητικό είναι ότι το Spotify επιμένει στο να προσθέσει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης και να ενσωματώσει εκπαιδευτικό υλικό, αντί να αφουγκραστεί τα αιτήματα των χρηστών να προσθέσει την υποστήριξη δυνατότητας αναπαραγωγής μουσικής χωρίς απώλεια ποιότητας.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα συνδρομή. 

Επόμενο βήμα θα είναι πρώτα να κάνεις συνδρομή και μετά να μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή. 

  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο άχρηστο γίνεται ακομα πιο άχρηστο.

Την ωρα που ανταγωνιστικές υπηρεσίες οπως το Tidal, που ειναι ουτως ή αλλως ετη φωτός μπροστα, ριχνουν τις τιμες στο μισο και συνεχως προσθετουν νεα features, το Spotify ειναι στη κοσμαρα του.

Ακομα περιμενουμε τον ασυμπιεστο ηχο που έρχεται απο το 2022...

Μετα οταν αποδεκατίζονται οι υπάλληλοι με απολύσεις τρεχουμε να τους συλλυπηθουμε, ενω καποια πραγματα κανουν μπαμ.

  • Like 4
  • Thanks 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανεκαθεν ηταν αχρηστο το spotify τωρα γινεται ακομα περισσοτερο. Υπηρεσια που βγαζει δις αλλα τους τραγουδιστες τους εχει στη φτωχια. Αντε να κλεινει σιγα σιγα να παρουν τη θεση του αλλες πολυ ανωτερες υπηρεσιες και σε ποιοτητα ηχου και σε τιμη και στο ποσα χρηματα δινουν τους τραγουδιστες ανα stream τραγουδιου. 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το spotify που πληρώνει ψίχουλα τον δημιουργό στερεί όλο και ποιό πολλές ελεύθερες λειτουργίες απο τον τελικό χρήστη?, δέν το πιστεύω!, κάποιος ένα σύννεφο για να πέσω!.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το χρησιμοποιούσα από τη πρώτη μέρα που ήρθε στην Ελλάδα.! Τα τελευταία 2 χρόνια ο αλγόριθμος του είναι απαράδεκτος.! Τα ίδια 10 τραγούδια στο repeat, λες και άκουγα cd. 

Tο έχω κόψει από την αρχή του 2024 και τη θέση του έχει πάρει το yt music (δωρεάν με το yt premium) .

Πλέον το ενεργοποιώ μόνο στα δωρεάν 3μηνα που δίνει (έδινε και ένα σχετικά πρόσφατα, μαζί με το free now)

  • Like 6
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια χαρά ήταν και το FM που είχαν τα κινητά μαζί με το 3.5mm. Μας τα έκοψαν και αυτά και ζητάνε συνδρομές και για όταν αεριζόμαστε.. 

Δλδ συνδρομή τα πάντα, από σπίτι (ενοικιο), η τηλεόραση  η μουσική (που καποτε δεν ήταν) σε λίγο και το αυτοκίνητο να το δείτε. Δλδ κάπου ώπα.. Τουλάχιστον παίζουν ακόμα τα δικτυακά "ράδια" χωρις συνδρομή και για μας τους παλιότερους και τα mp3 στο κινητό.. 

Τες πα.. Ποτέ δεν είχα συνδρομή σε τίποτα τέτοιο και έτσι θα παραμείνω. Αλλά κρίμα που πηγαίνουμε..

  • Like 5
  • Thanks 2
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η μόνη συνδομή που θα πλήρωνα είναι στον ¨θείο" - αλλά με αγαπάει πολύ και μου τα δίνει όλα τσάμπα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα λεφτα που ζητανε για ελληνικη συνδρομη δεν τα δινω ουτε για αστειο. Αλλα τα 14€ που εδωσα για ετησια συνδρομη απο το φιλαρακι μου τον Μο Σαλαχ δε με χαλανε προσωπικα για αυτα που δινει.

  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάλι όλα μου τα τραγούδια τα έχω τοπικά και τσαμπέ! Αφού πας στο youtube, ψάχνεις ένα τραγούδι και στο βάζει να το ακούσεις και είναι δωρεάν.

Και μην μου πει κανείς "αΠαΓοΡεΥεΤαΙ νΑ ΑπΟθΗκΕυΕιΣ ΑρΧεΙα ΑπΟ YoUtUbE"... για να τα ακούσεις αποθηκεύονται ήδη τοπικά σε temp files, ε το δικό μου το pc τα αποθηκεύει για πάντα... ισένα σι πιράζ?

image.png

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...