Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρεται,

Ηθελα να ρωτησω οσους/ες γνωριζουν, αν καποιος δουλεψει Dubai συγκεκριμενα 1-2 χρονια μαζεψει ενα ποσο, αν θα μπορεσει να το φερει πισω ελλαδα και αν αυτο το ποσο θα φορολογηθει εδω κανονικα. Θεωρω δεδομενο το ποσο συναλλαγης απο AED -> EUR,  απλα θελω να γνωριζω αν υπαρχει και καποιο αλλο κοστος.. Δεδομενου οτι Ελλαδα θα εισαι γραμμενος σαν κατοικος εξωτερικου δε θα επρεπε, αλλα εδω ολα ειναι πιθανα!!

Ευχαριστω εκ των προτερων!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 minutes ago, ventic139 said:

Χαιρεται,

Ηθελα να ρωτησω οσους/ες γνωριζουν, αν καποιος δουλεψει Dubai συγκεκριμενα 1-2 χρονια μαζεψει ενα ποσο, αν θα μπορεσει να το φερει πισω ελλαδα και αν αυτο το ποσο θα φορολογηθει εδω κανονικα. Θεωρω δεδομενο το ποσο συναλλαγης απο AED -> EUR,  απλα θελω να γνωριζω αν υπαρχει και καποιο αλλο κοστος.. Δεδομενου οτι Ελλαδα θα εισαι γραμμενος σαν κατοικος εξωτερικου δε θα επρεπε, αλλα εδω ολα ειναι πιθανα!!

Εαν δεν το εχεις δηλωσει σαν εισοδημα θα εχεις μεγαλο προβλημα. Ρωτα τον λογιστη σου για τις διαδηκασιες!

Επεξ/σία από Dinos1973
  • Like 1
Δημοσ.
48 minutes ago, ventic139 said:

Χαιρεται,

Φυσικά και μπορεί να το φέρει και να το ξοδέψει στην Ελλάδα, και όχι δεν θα φορολογηθεί εδώ αν έχει ήδη φορολογηθεί εκεί.

Αρκεί να τα δηλώσει όταν θα τα φέρει, αλλιώς θα αντιμετωπιστούν ως μαύρα (40% φόρο).

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Φυσικά και μπορεί να το φέρει και να το ξοδέψει στην Ελλάδα, και όχι δεν θα φορολογηθεί εδώ αν έχει ήδη φορολογηθεί εκεί.

Αρκεί να τα δηλώσει όταν θα τα φέρει, αλλιώς θα αντιμετωπιστούν ως μαύρα (40% φόρο).

Δε εχουν φορολογια εκει αυτο ειναι το θεμα :D Δε ξερω αν μετραει!!
Τα δηλωνεις επιτοπου στη εφορια ή οταν ερθει η ωρα της δηλωσης; Επισης μπορω να δω καπου το κοστος συναλλαγης για τη μετρατοπη σε ευρω;

Η λογικη λεει να μεταφερθουν απο τραπεζα εξωτερικου σε Ελληνικη τραπεζα εδω!! ή να χρησιμοποιθουν απευθειας για καποια αγορα πχ

Δημοσ.
3 minutes ago, ventic139 said:

Δε εχουν φορολογια εκει αυτο ειναι το θεμα :D Δε ξερω αν μετραει!!
Τα δηλωνεις επιτοπου στη εφορια ή οταν ερθει η ωρα της δηλωσης; Επισης μπορω να δω καπου το κοστος συναλλαγης για τη μετρατοπη σε ευρω;

Η λογικη λεει να μεταφερθουν απο τραπεζα εξωτερικου σε Ελληνικη τραπεζα εδω!! ή να χρησιμοποιθουν απευθειας για καποια αγορα πχ

Δεν νομίζω να μην έχουν φορολογία εκεί. Εκτός και αν εννοείς ότι το ποσό που έχεις στο μυαλό σου έχει μηδενικό φόρο εκεί, ε αυτό είναι αδιάφορο, εφόσον έχουν φορολογηθεί εκεί δεν θα φορολογηθούν και εδώ αρκεί να τα δηλώσεις όταν έρθουν.

Όσο για τα υπόλοιπα που ρωτάς δεν τα γνωρίζω.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτα ειναι αρκετα περιπλοκα θεματα,η εφορια εδω δεν σε δεχεται αυτοματα σαν κατοικο εξωτερικου ασχετως αν αυτο ειναι η πραγματικοτητα

Μετα υπαρχει το θεμα της αποφυγης διπλης φορολογιας (υπαρχει σχετικη συμβαση).

Θα πρεπει να βρεις καποιον πχ μηχανικο που το εχει ηδη κανει για τον ρωτησεις ή καποιον λογιστη που ασχολειται ομως με αυτα και δεν τα εχει απλως ακουστα

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αυτο φανταζομαι και εγω οτι δε ειναι τοσο απλο... γτ μ εκανε προταση η δουλεια μ να παω σαν software engineer 1-2 χρονια εκει για δουλεια, οποτε σκεφτομαι αν παω επειδη τα λεφτα ειναι καλα, πως μπορω να τα φερω δω πχ να αγορασω κατι αν θελησω σπιτι, αμαξι κτλπ

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, ventic139 είπε

Ναι αυτο φανταζομαι και εγω οτι δε ειναι τοσο απλο... γτ μ εκανε προταση η δουλεια μ να παω σαν software engineer 1-2 χρονια εκει για δουλεια, οποτε σκεφτομαι αν παω επειδη τα λεφτα ειναι καλα, πως μπορω να τα φερω δω πχ να αγορασω κατι αν θελησω σπιτι, αμαξι κτλπ

Αδερφέ είναι λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα. Θα χρειαστεί να συμπληρώσεις και να υποβάλλεις διάφορα έγγραφα. Και σίγουρα δε θα βρεις ακριβή απάντηση στην περίπτωση σου εδώ. Κοινώς θα χρειαστεί να πληρώσεις. 😁

Δες λίγο εδώ 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα, επειδη και εγω κατοικος εξωτερικου ειμαι, Ευρωπη, εχω δηλωθει στην εφορια σαν κατοικος εξωτερικου, οταν πηγα σε τραπεζα ομως για να δηλωσω νεα διευθυνση κατοικιας στην Ελλαδα, μου ειπα θελουν διαφορα χαρτια (λογαρισμο Δεη αν ειναι στο ονομα μου, η αλλιως Ε1), το καλυτερο το αφησαν για το τελος, μου ζητησαν να τους φερω απο την Τσεχια ενα payslip, με επιση μεταφραση και σφραγιδα (τρεχα γυρευε) χαρτια μεταφρασμενα που να γραφουν την κατοικια μου στο εξωτερικο, μια χρονοβορα διαδικασια που ειχα κανει οταν ειχα δηλωθει κατοικος εξωτερικου στην εφορια, γτ λεει οταν ερθουν χρηματα στον τραπεζικο λογαριασμο, η εφορια να ζητησει να γινει ταυτοποιηση, νεος νομος λογο μαυρου χρηματος. Στο τελος μου ειπαν για ποσα μικρα οπως 35κ δεν τα τσεκαρουν, μονο για μεγαλα ποσα 100κ++. Αυτο εγινε σε Πειραιως, Αλφα και Εθνικη. Τα ιδια μου ελεγαν ολες.

Επεξ/σία από nikosmakos
  • Like 2
Δημοσ.

Σας ευχαριστω πολυ ολους... Φανταζομαι το τρεξιμο που ειχε ο φιλος @nikosmakos απο χωρα ΕΕ, ποσο πιο πολυ θα μας τρεξουν για εκτος ΕΕ και ποσο μαλλον Ντουμπαι.

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...