Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, Bitbit said:

Θεωρείς σοβαρή την απάντηση "παγωμένοι τόκοι που εμφανίστηκαν τώρα";

Μόνο σε ότι αφορά τους "παγωμένους τόκους" λόγω ανείσπρακτης οφειλής ναι υπάρχουν (τόκοι άρθρου 150 παλαιότερα άρθρου 88 ή όπως λεγόταν)

Ουσιαστικά επειδή οι τράπεζες πληρώνουν φόρους κτλ. με βάσει έσοδα από τόκους δικαιούνται για παγωμένες οφειλές να σταματήσουν τον εκτοκισμό για να μην πληρώνουν φόρους για έσοδα που δεν εισπράτουν (χονδρικά αυτό είναι το νόημα). Άρα δάνεια με απλήρωτους τόκους επί κάποιο διάστημα παύουν να λογιστικοποιούν νέους τόκους.

Τώρα το ότι έπρεπε να τον έχουν ειδοποιήσουν αναλυτικά και για αυτό το ποσό , άλλο πράγμα.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και πάλι σε όλους... Λοιπόν έκατσα και έψαξα αναλυτικά τα πάντα... Η κάρτα εκδόθηκε γενάρη του 2022 και οι χρεώσεις στην κάρτα έγιναν εφάπαξ τέλη φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου 2022. Από τότε μέχρι και τον δεκέμβριο του 2023 είχα καταβάλει συνολικά στην κάρτα 130 ευρώ. Από γενάρη 2024 έως και πριν 10 μέρες περίπου είχα βάλει 2.605€. Το μέγιστο ποσό που είχε φτάσει η κάρτα ήταν τέλος δεκεμβρίου 2023 που το ποσό ήταν 4.480€. Που αυτό σημαίνει ότι με τα έξοδα που έμπαιναν κάθε μήνα όπως θα δείτε έφτασα πριν λίγες μέρες τα 2.199€ Θα δείτε αναλυτικά όλες τις κινήσεις/χρεώσεις/πληρωμές τις κάρτας μου αφού την χρέωσα. Ξαφνικά λοιπόν η τράπεζα τώρα μου πρόσθεσε ενώ έπεσα κάτω από το όριο των 2.200€ ένα επιπλέον ποσό 1300€ περίπου που το αναφέρει ως τόκους... Το θέμα είναι τόσο καιρό γιατί δεν μου το έλεγαν ; Ούτε και στο αίτημα ρύθμισης που είχα κάνει τα είχαν συμπεριλάβει αυτά τα χρήματα... Πραγματικά το λέω με την τράπεζα δεν βγάζω άκρη όποιος έχει την θέληση και τον χρόνο να μου απαντήσει... Τα επισυνάπτω εδώ όλα... Ξεκινήστε από κάτω κάτω που είναι και η αρχή του κακού...Σας έχω βάλει και πάνω πάνω φωτογραφία με το μεγαλύτερο ποσό που έφτασε η κάρτα να χρωστάω.

7.png.649aa2d34e7f146a08ce9d33accd87d3.png6.png.7e5c69639d7f8815ca84bf426bd0587f.png5.png.5632539ba18b95880563ca4f3cbd67ee.png4.png.8bc82f8c323960db9049d557456543ba.png3.png.6fc6d775b98a4151c9b9cc8b9049a1a0.png2.png.6ca45561cc84cadae6dd79a8d251adf9.png1.png.635fe2a890fd071d778c32ac8f416378.png

Επεξ/σία από Georgekar2024
Δημοσ.

Όπως βλέπεις στην κίνηση που ανεβάζεις , από 11/07/2022 δεν έχουν χρεωθεί τόκους. Αυτό συμβαίνει γιατί ισχύει αυτό που είπα παραπάνω για τόκους άρθρου 150 (εξωλογιστικούς τόκους). Ουσιαστικά για να μη θεωρούνται έσοδα της τράπεζας τόκοι με μεγάλη πιθανότητα να μην εισπραχθούν. Επειδή λοιπόν δεν λογιστικοποιούνται δεν φαίνονται στην κίνηση / υπόλοιπο αλλά δεν απαλλάσεσαι από αυτούς.

Μόλις λοιπόν πλήρωσες τους παλιούς, πλέον λογιστικοποιήθηκαν και οι τόκοι του άρθρου 150 και φαίνονται. Η εξήγηση είναι αυτή.

Τώρα το αν έπρεπε να στο πούνε όταν μιλήσατε, αν το είπαν και δεν το κατάλαβες ή αν όφειλες να το γνωρίζεις είναι μια μεγάλη και εν πολλοίς νομική κουβέντα.

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, panostza είπε

Όπως βλέπεις στην κίνηση που ανεβάζεις , από 11/07/2022 δεν έχουν χρεωθεί τόκους. Αυτό συμβαίνει γιατί ισχύει αυτό που είπα παραπάνω για τόκους άρθρου 150 (εξωλογιστικούς τόκους). Ουσιαστικά για να μη θεωρούνται έσοδα της τράπεζας τόκοι με μεγάλη πιθανότητα να μην εισπραχθούν. Επειδή λοιπόν δεν λογιστικοποιούνται δεν φαίνονται στην κίνηση / υπόλοιπο αλλά δεν απαλλάσεσαι από αυτούς.

Μόλις λοιπόν πλήρωσες τους παλιούς, πλέον λογιστικοποιήθηκαν και οι τόκοι του άρθρου 150 και φαίνονται. Η εξήγηση είναι αυτή.

Τώρα το αν έπρεπε να στο πούνε όταν μιλήσατε, αν το είπαν και δεν το κατάλαβες ή αν όφειλες να το γνωρίζεις είναι μια μεγάλη και εν πολλοίς νομική κουβέντα.

Οπότε στην ουσία τόσο καιρό το ποσό είχε ανέβει λόγω υπέρβασης του ποσού και απλά εδώ και αρκετούς μήνες δεν με χρέωναν τόκους σωστά ; Τόσο καιρό δηλαδή πλήρωνα το ποσό της υπέρβασης ορίου που είχε συσωρευτεί και είχε φτάσει όσο είχε φτάσει... Αλλά εγώ λέω ο εξής... όταν μου έκαναν τότε δεχτώ το αίτημα ρύθμισης ασχέτως εάν εγώ δεν το είχα δεχτεί γιατί δεν μου είχα υπολογίσει μέσα και αυτό το ποσό ; Δηλαδή θα ξεχρέωνα το ποσό της ρύθμισης και μετά θα μου έλεγαν ααα ξέρετε κάτι είναι και 1300 ευρώ τόκοι ;  Επίσης ποιος μου λέει εμένα ότι εάν εγώ σε 3-4 μήνες φτάσω πάλι τα 2199 ότι δεν θα μου βάλουν εξτρά τόκους ; Η τράπεζα μου είπε δεν το ξέρουμε αυτό θα το δούμε τότε...

Δημοσ.
15 minutes ago, Georgekar2024 said:

Οπότε στην ουσία τόσο καιρό το ποσό είχε ανέβει λόγω υπέρβασης του ποσού και απλά εδώ και αρκετούς μήνες δεν με χρέωναν τόκους σωστά ; Τόσο καιρό δηλαδή πλήρωνα το ποσό της υπέρβασης ορίου που είχε συσωρευτεί και είχε φτάσει όσο είχε φτάσει... Αλλά εγώ λέω ο εξής... όταν μου έκαναν τότε δεχτώ το αίτημα ρύθμισης ασχέτως εάν εγώ δεν το είχα δεχτεί γιατί δεν μου είχα υπολογίσει μέσα και αυτό το ποσό ; Δηλαδή θα ξεχρέωνα το ποσό της ρύθμισης και μετά θα μου έλεγαν ααα ξέρετε κάτι είναι και 1300 ευρώ τόκοι ;  Επίσης ποιος μου λέει εμένα ότι εάν εγώ σε 3-4 μήνες φτάσω πάλι τα 2199 ότι δεν θα μου βάλουν εξτρά τόκους ; Η τράπεζα μου είπε δεν το ξέρουμε αυτό θα το δούμε τότε...

Τόκοι υπολογίζονταν αλλά δεν λογιστικοποιούνταν. Δεν χρεωνόταν στο λογαριασμό σου αλλά δεν έπαυε να υπολογίζονται. Για να ισχύσει αυτό πρέπει αν υπάρχουν απλήρωτοι παλιοί τόκοι πάνω από ένα διάστημα, συνήθως 6 μήνες. Επομένως όσο πληρώνεις με αυτό το ρυθμό που βλέπω (υπερκαλύπτεις δηλαδή το ποσό των τόκων) δεν θα υπολογιστούν άλλοι εξωλογιστικοί τόκοι (απλά κοίτα ότι δεν υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν λογιστικοποιηθεί).

Δεν υπάρχει θα το δούμε τότε. Μπορούν και πρέπει να σου απαντήσουν οι λογιστικοποίηση (δηλαδή το εξτρά που βλέπεις σαν κίνηση) ποιο διάστημα αφορά. Βέβαια καθαρά εμπειρικά σου λέω ότι επειδή βλέπεις ότι υπολογίστηκαν χρεωστικοί τόκοι 11/06/2024, αυτό σημαίνει ότι "ξεμπέρδεψες" με τους παλιούς μη λογιστικοποιημένους. Δηλαδή δεν υπολογίζονται νέοι τόκοι που λογιστικοποιούνται αν δεν είναι εξοφλημένοι όλοι οι μη λογιστικοποιημένοι.

Τώρα το τι είπατε, τι συμφωνήσατε, τι σου είπανε και τι έπρεπε να σου πούνε όταν έκανες το διακανονισμό, προφανώς δεν έχω στοιχεία να σου απαντήσω και δεν ήμουν μπροστά ούτε έχω δει τυχόν συμφωνητικό που υπογράψατε. Οπότε δεν μπορεί να σου πει κανείς εδώ τι έγινε και τι έπρεπε να γίνει. Από πλευράς "ηθικής" συμφωνώ ότι ασχέτως του τι μπορεί να αποδειχθεί, έπρεπε να είχε γίνει καλύτερη ενημέρωση προς την πλευρά σου και να σε είχαν ενημερώσει πιο ξεκάθαρα για το ύψος και την κατάσταση της οφειλής.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ενδεχόμενο να βλέπουν ότι αυτός ο οφειλέτης πληρώνει χωρίς να αντιδρά "τουλάχιστον όχι νομικά", οπότε αυτοί του προσθέτουν συνεχώς ότι "μπορούν", υπάρχει?

Αφού έχει διακόψει την κάρτα γιατί χρεώνεται συνεχώς έξοδα υπέρβασης ορίου?

Επεξ/σία από smartselling
  • Confused 1
Δημοσ.
4 minutes ago, smartselling said:

Το ενδεχόμενο να βλέπουν ότι αυτός ο οφειλέτης πληρώνει χωρίς να αντιδρά "τουλάχιστον όχι νομικά", οπότε αυτοί του προσθέτουν συνεχώς ότι "μπορούν", υπάρχει?

Αφού έχει διακόψει την κάρτα γιατί χρεώνεται συνεχώς έξοδα υπέρβασης ορίου?

1. Όχι, την κίνηση την είδες που δεν είχε χρεωθεί τόκους από το 2022;;;

2. Ξέρεις τι είναι έξοδα υπέρβασης; Η κάρτα είχε όριο €2200 και αυτός χρωστούσε παραπάνω από το όριο . Αυτά είναι τα έξοδα υπέρβασης. Για να πάψουν τα έξοδα υπέρβασης όταν διακόψεις την κάρτα πρέπει να μην χρωστάς πάνω από το όριο τουλάχιστον.

• Like 1
Δημοσ.

Μίλησα σήμερα με την intrum και τους έχω καταθέσει πρόταση να τους δώσω 2.500€ τέλος του μήνα και να σβήσουν τα υπόλοιπα.. Με ενημέρωσεο άνθρωπος ότι την άλλη εβδομάδα θα μου απαντήσουν... Διαφορετικά θα προσπαθήσω να βάλω τέλος του μήνα ένα 1300 να πάω πάλι στα 2.200 και μέχρι τέλος του έτους να την έχω ξεχρεώσει.

Δημοσ.

βλέπω στην αναλυτική κάθε μήνα χρεώνεται κι ένα ποσό ως ΕΞΟΔΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΟΡΙΟΥ. Αυτό συμβαίνει για κάθε μήνα που το χρέος της κάρτας βρίσκεται πάνω από το όριο; (2200€). Δηλαδή κάθε μήνα εκτός από τους τόκους έχουμε κι αυτό το ποσό; Το οποίο βλέπω δεν είναι μικρό, φτάνει και τα 100€ το μήνα. Προφανώς θα έχει να κάνει με το πόσο πάνω από το όριο είσαι. Αν είναι έτσι αυτό είναι πολύ περισσότερο από τον τόκο. Καλύτερα σε τοκογλύφο

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, jimsomebody είπε

Το επιτόκιο μιας πιστωτικής που λέμε 18 με 20% είναι το μήνα ή το χρόνο??

Είναι ετήσιο. Το μηνιαίο υπολογίζεται διαιρώντας το ετήσιο επιτόκιο με τον αριθμό 12.

Πχ ετήσιο επιτόκιο 20% αντιστοιχεί σε περίπου 1.67% μηνιαίο (20%/12).

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Bitbit είπε

βλέπω στην αναλυτική κάθε μήνα χρεώνεται κι ένα ποσό ως ΕΞΟΔΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΟΡΙΟΥ. Αυτό συμβαίνει για κάθε μήνα που το χρέος της κάρτας βρίσκεται πάνω από το όριο; (2200€). Δηλαδή κάθε μήνα εκτός από τους τόκους έχουμε κι αυτό το ποσό; Το οποίο βλέπω δεν είναι μικρό, φτάνει και τα 100€ το μήνα. Προφανώς θα έχει να κάνει με το πόσο πάνω από το όριο είσαι. Αν είναι έτσι αυτό είναι πολύ περισσότερο από τον τόκο. Καλύτερα σε τοκογλύφο

Είναι 5% επί του υπερβάλλον ποσού.

Δημοσ.
11 minutes ago, asdfnikos said:

Είναι 5% επί του υπερβάλλον ποσού.

τι 5%; Αυτό δεν είναι 5%. Εκτός αν αυτοί εννοούν 5% το μήνα.

Μέσα στο 2023 έχει δώσει κοντά στα 1000€. Ξεκινάει από 60€/μήνα και φτάνει τον 12ο τα 100€

22 minutes ago, Doubt said:

Γι'αυτό λέμε μακριά από πιστωτικές.

Πολύ μακριά 

εντάξει δεν είναι ακριβώς έτσι. Αν το χειρίζεσαι σωστά είναι άψογο εργαλείο. Αλλά αν ξεφύγεις....

• Like 1
Δημοσ.

Ευτυχώς γιατί τρόμαξα με αυτά που διάβασα! Έχω μια κάρτα με μεγάλο όριο από όσο θυμάμαι, που την παίζω μόνιμα κάτι χρόνια τώρα από 1500 έως 2000...... (Μεγάλη ιστορία, βασικός μισθός). Ο μηνιαίος τόκος από όσο έχω προσέξει είναι 30.με 40 ευρώ....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...