Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω Αν ξέρει κανένας τι ισχύει με τις τέντες σε μία πολυκατοικία και τα χρώματα αν πρέπει να είναι το ίδιο με όλες τις υπόλοιπες τέντες η μπορείς να το αλλάξεις. Ευχαριστώ 

Δημοσ.
8 minutes ago, Sofiana08 said:

Καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω Αν ξέρει κανένας τι ισχύει με τις τέντες σε μία πολυκατοικία και τα χρώματα αν πρέπει να είναι το ίδιο με όλες τις υπόλοιπες τέντες η μπορείς να το αλλάξεις. Ευχαριστώ 

ναι θα πρεπει να ειναι το ιδιο με τις αλλες.

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, zio10 είπε

Έχω την εντύπωση ότι στις τέντες δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός.

Εννοώ στο χρωμα έχω ακούσει ότι πρέπει να ναι το ίδιο χρωμα απαγορεύεται διαφορετικό. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει γ αυτό ρώτησα

Δημοσ.
4 minutes ago, Sofiana08 said:

Εννοώ στο χρωμα έχω ακούσει ότι πρέπει να ναι το ίδιο χρωμα απαγορεύεται διαφορετικό. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει γ αυτό ρώτησα

σωστα το χρωμα θα πρεπει να ειναι το ιδιο.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, zio10 είπε

Έχω την εντύπωση ότι στις τέντες δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός.

Από θέμα πολεοδομίας δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Οι τέντες δεν αποτελουν μέρος του φεροντος οργανισμού και της πρόσοψης του κτιρίου και δεν υποδεικνύονται στην οικοδομική του άδεια κατά κανόνα οπότε δεν υπόκεινται στους περιορισμούς περι μετατροπής της όψης του κτιρίου. Με εξαιρεση κτιρια σε παραδοσιακους οικισμους και οικισμούς με σσυγκεκριμενους ορους δομησης.

Επίσης η τεντα αποτελεί κινητό στοιχείο σκίασης.

Αυτό που μπορεί να έχει προβλεφθεί είναι ισως κάποιος όρος μέσα στον κανονισμό της πολυκατοικίας. Οπότε θα πρέπει να το ελέγξετε με αυτον.

Αλλά ακόμη και η εγκατάσταση ή μη τέντας και πάλι στην πράξη αλλιωνει την ομοιομορφή εικόνα μιας οικοδομής οπότε ούτε αυτό ειναι θεσφατο. 

Αλλα και το υλικό και ο μηχανισμός μιας τέντας δεν αναμένουμε να παραμείνουν ίδιοι ανα τις δεκαετιες επειδη καποιοι τοποθετησαν τις δικες τους 30-40 πριν οπου δεν υπήρχε και άλλη επιλογη.

Και υπάρχουν και παρα πολλές περιπτώσεις που καποιοι κανονισμοί πολυκατοικίας κρίθηκαν παρανομοι και καταχρηστικοι.

Καλό ειναι πάντως να κινούμαστε μεσα σε λογικά πλαίσια. Εαν ολη η υπολοιπη πολυκατοικία εχει πχ πρασινωπές τέντες καλό ειναι να βρούμε κάποια που να κολάει οπτικά με αυτες. Και γκρι εμπριμε πχ μπορει να ταιριάξει αλλα όχι ομως μια πορτοκαλι εμπριμε.

Στην πλειονοτητα των παλαιών πολυκατοικιών οι τεντες ειναι πια διαφορετικες. Εξ αναγκης. Αλλα ας προσπαθησουμε για το λογικο.

• Like 2
Δημοσ.

Ποιο είναι το λογικό; Να έχουν οι 9/10 κάτι παλιές σκισμένες πράσινες 50ετίας και να μην τις αλλάζουν επειδή αδιαφορούν ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, και ο 1/10 που θέλει και μπορεί να βάλει ηλεκτροκίνητη εκρού, να μπει στη διαδικασία να ψάξει για χειροκίνητη πράσινη;

Και μετά από δύο χρόνια αν μπορούν οι άλλοι τι θα γίνει; Πάλι όλοι το ίδιο;

Είμαι σαφώς υπέρ της ομοιομορφίας και αρκετά κατά του ο καθένας κάνει ό,τι του καπνίσει (έξω απ' το σπίτι του), αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όπως αυτή με πολυκατοικίες που είναι σχεδόν αδύνατο να μην υπάρξει ρήξη. 

Εδώ σε κάτι συγκροτήματα στην Αμερική που για να μπεις συμφωνείς σε συγκεκριμένους κανόνες, ακόμα και εκεί παίζει να προκύπτουν θέματα. Δε θα προκύψουν σε πολυκατοικίες στην Αθήνα που δεν ξέρεις ποιος μένει δίπλα σου, από πάνω κι από κάτω;

• Like 2
Δημοσ.

η λογικη λεει ομοιομορφια. τωρα εαν προκειται για παλιες πολυκατοικιες με παλια σχεδια που πλεον δεν υπαρχουν η αλλαγη γινεται στις νεες που υπαρχουν παντου. ετσι εγινε στην πολυκατοικια των γονεων μου και πλεον εχουν ολοι μετα απο 32 χρονια τις ιδιες νεες τεντες. 

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, phanispal said:

Ποιο είναι το λογικό; Να έχουν οι 9/10 κάτι παλιές σκισμένες πράσινες 50ετίας και να μην τις αλλάζουν επειδή αδιαφορούν ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, και ο 1/10 που θέλει και μπορεί να βάλει ηλεκτροκίνητη εκρού, να μπει στη διαδικασία να ψάξει για χειροκίνητη πράσινη;

Και μετά από δύο χρόνια αν μπορούν οι άλλοι τι θα γίνει; Πάλι όλοι το ίδιο;

Είμαι σαφώς υπέρ της ομοιομορφίας και αρκετά κατά του ο καθένας κάνει ό,τι του καπνίσει (έξω απ' το σπίτι του), αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όπως αυτή με πολυκατοικίες που είναι σχεδόν αδύνατο να μην υπάρξει ρήξη. 

Εδώ σε κάτι συγκροτήματα στην Αμερική που για να μπεις συμφωνείς σε συγκεκριμένους κανόνες, ακόμα και εκεί παίζει να προκύπτουν θέματα. Δε θα προκύψουν σε πολυκατοικίες στην Αθήνα που δεν ξέρεις ποιος μένει δίπλα σου, από πάνω κι από κάτω;

Απλά θα βάλεις ίδιο χρώμα και στυλ πχ αν έχουν όλοι πράσινες με αντιριδα, θα βάλεις τη ίδια για να είναι ομοιόμορφη η πρόσοψη. 

Το αν θα είναι ηλεκτρική είναι δικό σου θέμα, όλες μπορούν να γινουν ηλεκτρικές (με αντιριδα ή με βραχίονες).

• Like 1
Δημοσ.

το σωστο ειναι απο εξω να ειναι ιδιες με της οικοδομης, και απο μεσα πλευρα οπως θελεις. στην δικια μας ολες απο εξω ειναι εκρου.

• Like 1
Δημοσ.

Αν ο κανονισμος δεν προβλεπει κατι,βαλε οτι γουσταρεις.
Εχω σιχαθει να βλεπω εκρου τεντες μεσα στη μπιχλα.
Οκ,τραβανε λιγοτερη ζεστη,αλλα τις εχω σιχαθει πλεον.

• Like 2
Δημοσ.
11 hours ago, APapsda said:

το σωστο ειναι απο εξω να ειναι ιδιες με της οικοδομης, και απο μεσα πλευρα οπως θελεις. στην δικια μας ολες απο εξω ειναι εκρου.

Το αυτό. Αφού δεν θα το βλέπεις το εξωτερικό κομμάτι, τι σε ενδιαφέρει;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...